Nie jesteś zalogowany.
No, ja tam za wiele nie oglądam z tego sezonu, bo jedynie 4 serie i moja topka to:
Aldnoah, SAO, Akame, Terror (W planach mam kiedyś zobaczyć Tokijskiego Ghula, bo mangę czytam i Tokijskich X-menów, tzn/ ESP).
U mnie plasuje się tak:
Aldnoah, Terror, Akame, SAO, Ao Haru, Tokyo ESP, Tokyo Ghoul.
Ogólnie oglądm 12 serii z tego sezonu, lecz tylko powyższe mam na bieżąco z odcinkami
Kamiyan3991 napisał:Ale Aldnoah też dobry, niczego nie urywa i kilka głupot się znajdzie, ale całość całkiem przyjemna.
Można śmiało oglądać.W Aldnoah podoba mi się bardzo dobre dopasowanie muzyki do akcji dziejącej się w danym momencie. Fabuła jest naprawdę świetna, a i sama animacja jest miła dla oka, jedyne co mnie lekko razi, to główny bohater, który nagle dostaje olśnienia, bo zobaczył/ usłyszał jakiś szczegół i już ma plan jak rozwalić przeciwnika...
Dwa słabe punkty tego anime.
Reszta już całkiem solidna.
Tokyo ESP
Próbowałem oglądać, ale zbyt duży poziom abstrakcji.
Albo po prostu nuda... połowę 3 odcinka przespałem i dałem sobie spokój.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
To nie temat o Tokyo ESP, ale przyznaję, że te odcinki wprowadzające wieją nudą... Tak od 4-5 odcinka dopiero się rozkręca walka itp, lecz nadal siedzimy w tym co było przed wydarzeniami z pierwszego odcinka.
Dwa słabe punkty tego anime.
Reszta już całkiem solidna.
Fabuła jest całkiem spoko, jedynie główny bohater mi nie pasuje, jak i pierwszy pokazany kataphrakt, który z założenia powinien być czernią doskonałą, jeśli rzeczywiście jego pancerz pochłania wszystko...
Ostatnio edytowany przez MeSSer (2014-08-15 01:15:18)
Na wcześnienszych stronach już była o tym dyskusja i teoria FAiMa jest najbardziej wiarygodna.
Siódmy odcineczek mega – szczególnie zaskakująca końcówka.
No i dali ten BGM jako ED – byczo.
Wcześniejsza muzyczka w tle też ogar.
Ogółem – byczo.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2014-08-16 23:22:55)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
No i dali ten BGM jako ED – byczo.
To już było w 04 odcinku
Ech, muszę nadrobić, bo wciąż stoję na 5 epku
Kamiyan3991 napisał:No i dali ten BGM jako ED – byczo.
To już było w 04 odcinku
Ech, muszę nadrobić, bo wciąż stoję na 5 epku
Żałuj. Jest moc.
Jest gundamowo.
Whenever you find yourself on the side of the majority, it is time to pause and reflect.
Jest gundamowo.
Pokaż spoilerEpopeję uciekającego, supernowoczesnego statku czas zacząć. Jeszcze warto obstawiać czy mała terrorystka jest w rzeczywistości córką profa. od aldnoaha i kiedy skończy w łóżku Inaho. Pairing Slaine-księzniczka wygląda dziwnie, ale dziwniejsze rzeczy się działy. Nie zdziwiłbym się też, gdyby zakopany robot był jakimś odpadem po papie blondi.
Że co?
Że co?
Przecież napisałem: warto obstawiać.
Whenever you find yourself on the side of the majority, it is time to pause and reflect.
A po czym to wnosisz? Bo ja żadnego hinta w tej sprawie nie zauważyłem...
Spekuluję.
Hint natomiast miał na celu pokazanie pary, której kiedyś zaserwowano taki numer.
Pary? Przecież Slaine i Rayet nawet się nie spotkali... daleko im do Luka i Leii, tfu... do Kiry i Cagalli
Nadrobiłem 6 i 7 Czy mi się wydaje, czy porzucony okręt i katafrakta należały w przeszłości do Księcia VARS, czyli ojca obecnej księżniczki, który zmarł podczas walk 15 lat temu?:D Odnośnie postów Ariakis, nie wiem, do czego pijesz. Serio.
Ostatnio edytowany przez KieR (2014-08-18 20:52:17)
Odnośnie postów Ariakis, nie wiem, do czego pijesz. Serio.
Zrobiłeś z niego kobietę. Odmieniaj nicki.
KieR napisał:Odnośnie postów Ariakis, nie wiem, do czego pijesz. Serio.
Płci nie ma podanej
KieR napisał:Odnośnie postów Ariakis, nie wiem, do czego pijesz. Serio.
Przecież teraz nie ma płci, bo wszyscy są dżender...
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Pary? Przecież Slaine i Rayet nawet się nie spotkali... daleko im do Luka i Leii, tfu... do Kiry i Cagalli
W sumie zanim Kira i Cagalli się spotkali, to parę odcinków minęło. A zanim dowiedzieli się prawdy to zleciało z pół serii.
Zresztą recykling wątków gundamowych jest wiecznie żywy, więc nie zdziwiłbym się, gdyby jednak zastosowali tutaj pairingi.