Nie jesteś zalogowany.
Wiecej informacji tu na stronie http://www.issitedownrightnow.com/status/pl/nyaa.se
Prawdę powiedziawszy to dużo się z tej strony nie dowiedziałem.
A nyaa i kilka innych stron związanych z fansubingiem leży przez atak ddos, których ofiarą stał się serwer na jakim się znajdują.
GG: 1677958
Już działa. Tak samo jak inne strony na ich serwerze.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2014-08-31 10:19:45)
Już działa. Tak samo jak inne strony na ich serwerze.
Działało kilka godzin, teraz znów strony się nie wczytują.
Wczoraj też kilka razy przez chwile działały .
Już wiemy, jak Japończycy chcą walczyć z serwisami kradnącymi ich dzieła Nic tylko, ddosujemy skur&****
Cóż pozostaje nam jedynie poczekać, aż wszystko ogarną i tyle.
Wszak legalnie to mogli sobie palcem w dupie pokręcić
Teraz kwestia, czy admini nyaa będą chcieli za każdym razem serwer stawiać.
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Po DDoS trzeba stawiać od nowa serwer?
To zależy. Przy hostingu w technologiach "chmurowych" często płaci się za ruch i/lub zużywane zasoby. Wtedy rozsądny admin sam wyłączy serwer. Inna możliwość to błąd oprogramowania. DDOS to sytuacja ekstremalna, którą nie zawsze da się odpowiednio zasymulować na etapie rozwoju i nigdy nie wiadomo, co stanie się z softem (szerokie spektrum - od wycieków pamięci, przez zwyczajne zwieszenie się, na utracie danych skończywszy).
Tokyotosho też leży, no nic, taka przerwa od anime nie zaszkodzi.
Dzięki za wyjaśnienie Sir_Ace
Na szczęście AnimeTosho wciąż działa
GG: 1677958
Czarny weekend dla otaku. Coś czuję, że hugpillowy mogą nie wytrzymać naporu łez.
Whenever you find yourself on the side of the majority, it is time to pause and reflect.
Nie ma co płakać. Japońce popiszczą parę dni i przestaną.
Jestem słodki jak miód, człowiek - ciacho; genetyczny cud! xD
Tokyotosho też leży, no nic, taka przerwa od anime nie zaszkodzi.
Wszystko znajdziesz na Animetosho.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
sebainter napisał:Tokyotosho też leży, no nic, taka przerwa od anime nie zaszkodzi.
Tyle, że w tej chwili nic prawie nie można z niego pobrać (chodzi mi o torrenty).
Na szczęście jest wujek google i on zawsze pomoże.
ps.Animetake też zaliczyli zgona.
Ostatnio edytowany przez Kuogami (2014-09-01 09:40:46)
Mi tam ładnie pobrało magnetlinki ;] i to co potrzebowałem ściągnąłem.
SC II LotV *** "I love it when a plan comes together" -- Hannibal Smith *** Pesymista to dobrze poinformowany optymista *** Punch first ask questions while punching - Vi ***
Kamiyan3991 napisał:sebainter napisał:Tokyotosho też leży, no nic, taka przerwa od anime nie zaszkodzi.
Tyle, że w tej chwili nic prawie nie można z niego pobrać (chodzi mi o torrenty).
Na szczęście jest wujek google i on zawsze pomoże.ps.Animetake też zaliczyli zgona.
Ale co ma AT do torrentów?
Wszystkie nowe wrzutki od HS i innych grup masz na tamtejszym FTP, z którego DL śmiga szybciej niż z torrentów.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Najwidoczniej nie tylko torrenty oberwały, a również MAL dostał rykosztem, pajny psikus hakiera
I'm deeply sorry for the recent 'hacker' (anime title changes) issues everyone. One of our moderator's accounts was compromised earlier today and we're in the middle of restoring the numerous entries that were affected.
Read more at http://myanimelist.net/forum/?topicid=1 … q13jRQB.99
Świętujmy czwartą rocznicę shakowania MALa przez SSJMaster.
Ostatnio edytowany przez kostek00 (2014-09-01 10:38:14)
Jestem słodki jak miód, człowiek - ciacho; genetyczny cud! xD