Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Opening: "Cerulean" - BACK-ON
Ending: "Amazing World" - SCREEN Mode
Sequel Gundm Build Fighters. Akcja dzieje się 7 lat po wydarzeniach z poprzedniej części. Tym razem zostaną przedstawione mistrzostwa 3 vs 3.
Anime skupia się na walkach modeli mechów zwanych "Gunpla". Krew, pot i łzy... Z krwią to przesada, ale walki nie są łatwe.
Coś dla ludzi szukających rozrywki ponad fabułę.
Ilość odcinków jest nieznana, jednak zakładam, że będzie 2-cour.
Dzisiaj odbyła się premiera odcinka. Jak to w tej serii - wersja z angielskimi napisami jest dostępna na YT tylko dla NA.
Dużo nawiązań do uniwersum U.C. gwarantowanych.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2014-10-08 21:20:11)
Jakiś czas temu napisałem, że aktor podkładający głos Ralowi jest hospitalizowany.
Dzisiaj dowiedzieliśmy się, że zostanie zastąpiony przez Katsuhisa Houkiego. Podkłada(ł) głos Morii i Jimbeiowi w One Piece, Benowi Jackosnowi w Tiger&Bunny, Curryemu w Jormungandzie i Ravenowi w FMA:B.
Usłyszymy go, poczynając od 5 odcinka.
http://www.animenewsnetwork.com/news/20 … uki/.79733
Trochę szkoda, ale starość nie radość.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2014-10-09 20:13:49)
Czuć klimat poprzedniego GBF. Tym razem jest bardzo wiele nawiązań do Mobile Fighter G Gundam. Pojawiają się tez elementy z gry "Dynasty Warriors Gundam" oraz jedna scenka przypominająca pierwszy odcinek Gundama 00.
I to:
Tyle udało mi się wyłapać i znaleźć:
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2014-10-10 22:15:39)
W sumie nie sądziłem, że dadzą radę utrzymać ten klimat poprzednika wraz ze zmianą bohaterów, ale miło się rozczarowałem. Jest ok, miejscami nawet śmiesznie. Ciekawe jak pociągną wątek rodzeństwa podobnego do wiadomo kogo i czy pojawi się stara gwardia pod koniec.
Ten wypadający z pucharu Dom robiący za matrioszkę był mistrzowski.
W najbliższym - 13 odcinku - zostaną zaprezentowane nowe OP i ED.
Opening pt. "Just Fly Away" wykona Edge of Life, a ending "Mayomayo Compass wa Iranai" żeńska grupa StylipS (śpiewały oba endingi pierwszego sezonu "Fate/Kaleid Liner Prisma Illya", drugi ending pierwszego sezonu "High School DxD" oraz opening i ending "Mangaka-san to Assistant-san to The Animation").
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2014-12-25 12:34:04)
Końcówka 24 odcinka może sugerować, że powstanie bezpośredni sequel Try, który połączy postacie z pierwszej serii i obecnej.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2015-03-25 19:17:38)
Strony 1