Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2
Po trzecim odcinku mogę śmiało stwierdzić, że to animu pozbawione jest jakiegokolwiek sensu i logiki...
Zupełnie jak w 90% innych kreskówek made in nippon.
Do tego w jakim losowym stylu. Nigdy nie wiadomo, co się wydarzy w następnej połączonej dziwnymi dialogami scenie. Pod względem czystej rozrywki jak dla mnie czołówka tego sezonu. Wypróżnianie się w kokpicie w obecności trzech dziewcząt. Szanse na miłosny związek bohatera jeszcze nigdy nie były takie małe.
Ostatnio edytowany przez Zarathustra (2014-10-11 10:51:28)
Coraz bardziej odnoszę wrażenie, że Tomino kręci to animu w swojej piwnicy i jeszcze płaci Sunrisowi by to puścili ...
Coraz bardziej odnoszę wrażenie, że Tomino kręci to animu w swojej piwnicy i jeszcze płaci Sunrisowi by to puścili ...
A później wyda powieść lub mangę, w której na nowo przedstawi historię i zrobi ją bardziej spójną.
Przecież już wydał, zanim była premiera anime.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2014-10-17 17:12:11)
Za 10 odcinek Reconguisty był odpowiedzialny reżyser anime Shingeki No Kyojin, Guilty Crown i Death Note – Tetsuro Araki. Jest wielkim fanem prac Tomino i zawsze prosił o choć jeden wspólny projekt, więc Tomino w końcu uległ i pozwolił mu robić ten odcinek. Ciekawe, czy coś się polepszyło.
Więcej: http://www.animenewsnetwork.com/interes … aki/.81398
Edit: "Ciekawe, czy coś się polepszyło" -> zdecydowanie.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2014-12-25 12:42:17)
W najbliższym - 14 odcinku - zostanie zaprezentowany nowy opening wykonany przez May J. pt. "Futari no Mahō" (Magia dwóch/pary). Ta sama wykonawczyni śpiewała drugi ending drugiego sezonu Fairy Tail.
http://www.animenewsnetwork.com/news/20 … eme/.82605
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2014-12-25 12:41:24)
Gdyby ktoś chciał zrozumieć fundamenty Reconguisty (ponieważ z anime niewiele idzie zajarzyć ):
http://i.imgur.com/xojwsHP.jpg
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2015-03-27 23:36:22)
No i koniec. Pod względem fabuły to najgorszy Gundam, jaki widziałem. Wiele rzeczy zostało niewyjaśnionych, mimo że na paru skupiano jakąś szczególną uwagę.
Graficznie było bardzo kolorowo - gradienty dawano prawie wszędzie. Wybuchy nie były różowe, tylko żółto-czerwone, co znowu na plus.
Pod względem animacji dla mnie najlepiej wypadł 10 odcinek, a najgorszej 25.
Końcówka niesatysfakcjonująca.
Ciekawe, jak wypada manga w porównaniu do anime pod względem rozwinięcia fabularnego.
Nie rozumiem też tej manii, by alter ego Chara był psychicznie niedojebany.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2015-04-01 16:25:12)
Pokaż spoilerNp. w 5 odcinku Aida się zbliżyła do pani sternik, co dziwnie wyglądało + sam kapitan zwrócił na to uwagę.
http://i.imgur.com/NvJCc68.jpg
W dodatku nie wiadomo, dlaczego w ostatnich odcinkach matka Bellriego nagle zaczęła się słuchać bez żadnego "ale" Cumpa Rusity.
Można wymieniać tego wiele.
Panował totalny chaos.
Przez ten klaps były teorie, że Aida gustuje w kobietach .
Ja wymiękłem na 14 odcinku i może kiedyś do tego wrócę... może, bo generalnie ten tytuł to zlepek randomowych scen, więc wiele rzeczy trzeba sobie samemu dopowiedzieć czy nawet tworzyć własne teorie. A niby głównym targetem miały być dzieci .
Ale skoro Tomino stwierdził, że jeśli dzieci teraz nie rozumieją, to przecież mogą sobie jeszcze raz obejrzeć jak trochę podrosną i wtedy zrozumieją... to normalnie brak mi słów. Już widzę, jak jakieś dziecko sięga po to jeszcze raz .
Nic tylko czekać, aż Tomino wyda powieść z poprawioną fabułą .
Wywiad z mistrzem T.
1. I saw some criticism such as "Lack of explanation. Die, bald head." on 2ch. Considering those opinions, I'm doing re-work for better quality in BD/DVD. The show has fast tempo, so dubbing's balance or accuracy directly impacts the fun of show.
2. I'm aware that the amount of information wasn't digested enough. To be honest, I wanted to make this as a 4 cour, 1 year show. If I did, I could show detailed settings such as Photon Battery factory and faction relationships between insiders. But because of my stamina problem and the current state of industry, 2 cour was the best I can do.
3. Actually, I received an offer saying "Let's make compilation movie first.". But there's no way to make G-Reco's amount of information as a 2 hour movie, since I couldn't put that in a 2 cour show. And making it up to part 4, 5 or whatever would be meaningless...
Strony Poprzednia 1 2