Nie jesteś zalogowany.
Temat stworzyłem poszukując napisów, ale postanowiłem całkowicie wykasować pierwszy post i trochę uporządkować tą nietypową twórczość.
Jest to tylko część produkcji Studio 4°C, ale chyba ta bardziej interesująca. Oprócz tego brali udział w całej masie innych projektów (brali udział przy produkcji paru gier, wielu reklam, wielokrotnie pomagali innym studiom przy produkcji m.in. Kiki`s Delivery Service, Macross 7, Steamboy, Rurouni Kenshin TV).
Pewnie popełniłem w tu jakieś błedy, trudno połapać się w tych wszystkich różnych informacjach. Zwłaszcza dotyczących niedawno wydanych produkcji. Jeśli ktoś znajdzie jakieś błedy prosze o info.
Linki z których głównie korzystałem:
oficjalna strona
Wikipedia EN
Anime News Network
strona jednego z założycieli
Jeśli do czegoś NIE mogłem znaleźć napisów na ANSI pogrubiłem tytuł.
OVA
1995 Tobira o Akete (Open the Door) - dir. Koji Morimoto
2000 Urarochi Diamond
2001 Mix Juice "Jigen Loop - SOS Rescue Version"
25.01.2002 Digital Juice
- Keikaku (The Lord of the Sword) - dir. Hidekazu Ohara
- Chicken`s Insurance - dir. Hiroaki Ando
- Kin Jin Kitto - dir. Tatsuyuki Tanaka
- Tsukiyo No Ban (In the Evening of A Moonlit Night) - dir. Kazuyoshi Yaginuma
- Table and Fishman - dir. Osamu Kobayashi
- Aerial Bar - dir. Koji Morimoto
2002 Grasshoppa!
- 02.03.2002 Dan Petory Kyoushu no Yuuutsu (Professor Dan Petry's Blue) - dir. Hidekazu Ohara
- 02.03.2002 End of The World - dir. Osamu Kobayashi
- 02.05.2002 Kigeki (Comedy) - dir. Kazuto Nakazawa - fansub GTW! (anfo.pl)
- 03.07.2002 Higan - dir. Yasushi Muraki - fansub GTW! (anfo.pl)
24.09.2004 Hijikata Toshizou Shiro no Kiseki - dir. Chie Uratani
22.12.2004 Kimagure Robot (The Capricious Robot)
20.12.2006 Amazing Nuts!
- Global Astroliner Gou (Global Astroliner Number) - dir. Daisuke Nakayama; music. m-flo
- Glass Eye - music. Ram Rider
- Tatoe Kimi ga Sekaijuu no Teki ni Natte mo (Kung-Fu Love) - dir. Yasuhiro Aoki; music. Kumi Koda
- Joe and Marilyn - dir. 4°F; music. Mink
Filmy
23.12.1995 Memories
- Magnetic Rose - dir. Koji Morimoto
- Stink Bomb - dir. Tensai Okamoto
- Cannon Fodder - dir. Katsuhiro Otomo
22.11.1997 Onkyou Seimeitai Noiseman (Noiseman Sound Insect) - dir. Koji Morimoto - Atarashii Fansubs (anfo.pl)
04.1997-03.1998 Eikyuu Kazoku (Eternal Family) - dir. Koji Morimoto
05.09.1998 Spriggan
21.07.2001 Arete Hime (Princess Arete) - dir. Sunao Katabuchi
03.06.2003 The Animatrix
- The Second Renaissance I-II - dir. Maehiro Maeda
- Kid's Story - dir. Shinichiro Watanabe
- A Detective Story - dir. Shinichiro Watanabe
- Beyond - dir. Koji Morimoto
2004 Shimotuma Story - animation dir. Shojiro Nishimi
07.08.2004 Mind Game - dir. Masaaki Yuasa
23.12.2006 Tekkon Kinkreet (Tekkonkinkreet) - dir. Michael Arias
2007 Genius Party
- Baby Blue - dir. Shinichiro Watanabe
- Deathtic 4 - dir. Shinji Kimura
- Dimension Bomb - dir. Koji Morimoto
- Doorbell - dir. Yoji Fukuyama
- Gala - dir. Mahiro Maeda
- Genius Party - dir. Atsuko Fukushima
- Happy Machine - dir. Masaaki Yuasa
- Le manchot melomane - dir. Nicolas De Crécy
- Limit Cycle - dir. Hideki Futamura
- Moondrive - dir. Kazuto Nakazawa
- Shanghai Dragon - dir. Shoji Kawamori
- Tojin Kit - dir. Tatsuyuki Tanaka
- Wanwa the Puppy - dir. Shinya Ohira
TV Series
11.10.2001-21.03.2002 Piroppo - dir. Katsuhito Ishii
09.04.2004-04.03.2005 Mahou Shoujo Tai Arusu (Twenny Witches) - dir. Yoshiharu Ashino
Klipy (żaden nie ma napisów, ale nie jest to specjalnie potrzebne)
01.12.1995 Extra - music. Ken Ishii; dir. Koji Morimoto
18.12.1998 Four Day Weekend - music. The Bluetones; dir. Koji Morimoto
19.05.1999 Survival - music. Glay; dir. Koji Morimoto
2001 Brand New Day - dir. Koichi Arai
2002 Dimension Loop - music. Kiseru; dir. Koji Morimoto
01.01.2002 Connected - music. Ayumi Hamazaki/System
2005 Pervyi Otryad (First Squad) - music. Ligalize; dir. Daisuke Nakayama
2005 Passion - music. Hikaru Utada; animation dir. Koji Morimoto
2006 Yume no kakera - music. Eri Nobuchika; dir. Daisuke Nakayama
2007 m-flo Loves Chara: Love to Live By
Ostatnio edytowany przez Syek (2008-02-09 15:41:05)
Widze, że nie wystarczy już napisać, iż jesli napisów nie ma na ansi i stronach w linkowni ansi, to szanse na znalezienie ich gdzie indziej są niemalże = 0. Teraz chyba trzeba certyfikaty jakieś dawać, by ludzie wierzyli tym słowom.
Mam do trzech tytułów, ale po rosyjsku.[hehe]
Onkyou Seimeitai Noiseman
ARITE Hime
End of the World OVA
Szanse, że się trafią po polsku są malutkie.
Raise the flag of piracy, sing the song of victory
Glorious in battle are we
We've never known defeat, we never will retreat.
We live to hear the cannon roar,
And terror is our sempahore
2006-03-12, 13:00
No niestety nie przykładałem się na lekcjach rosyjskiego:) Ale jeślibyś mógł to chętnie bym zerknął na nie. E-mail jest po kliknięciu ksywki. Dzięki z góry.
2006-03-16, 18:30
@detalite jeszcze raz dzięki za napisy.
Właśnie dodałem swoje tłumaczenie do Eikyuu Kazoku (Eternal Family). Mam nadziej, że jest OK.
Ostatnio edytowany przez Syek (2006-03-16 19:30:26)
Zrobiłem do Noisemana i Profesora Dana. Możesz zmienić przy nich status.
Noiseman został też wydany po polsku przez Atarashi. Poproś na anfo o seeda
A jak życzę wam - tłumaczom dużo chęci i wytrwałości w transkrypcji ponieważ owe studio robi dość ciekawe (chyba za mało powiedziane... raczej intrygujące i odmienne) anime. Sam oglądnąłem już kilka pozycji, m.in. Noiseman Sound Insect, Higan, Comedy czy Mind Game <-- bomba! Nie mówiąc o Memories i Animetrix, ale w tych dwóch przypadkach to raczej chodziło o komercję i przyciągnięcie potencjalnego widza .
Tak więc wszystkim czytającym tego posta polecam szczerze oglądnięcie coś innego niż te wszystkie Naruto-sruto czy wybleache.
Bardzo dziękuję za ostatnie napisy i poproszę jeszcze end of the world ))
Aaaaaaaaaaaaa dzięki serdeczne, to mam już fajną kolekcyjkę[yahoo].A może tak jeszcze the diary of tortov roddle, albo ursa minor blue?Wprawdzie to nie Studio 4°C, ale równie króciutkie i przyjemne[hehe]
Aaaaaaaaaaaaa dzięki serdeczne, to mam już fajną kolekcyjkę[yahoo].A może tak jeszcze the diary of tortov roddle, albo ursa minor blue?Wprawdzie to nie Studio 4°C, ale równie króciutkie i przyjemne[hehe]
Napisy do URSA minor BLUE właśnie powstały .
Zastanawiam cię czy jest to, aby na pewno, anime . Co prawda zostało wykreowane przez ekipę Japończyków, ale kreską tak jakoś odbiega od konwencji... gdzieś już widziałem podobny styl animacji (bodajże europejski ).
Mimo to warto oglądnąć, ponieważ tło muzyczne jest genialne - spokojne i ciepłe - dzięki temu można się oderwać od rzeczywistość... przynajmniej ja to tak odczuwam.
thnx ))to może cos jeszce z innej beczki, np. filmy osamu tezuki (male, memory, meramaid)? To też troszkę "inne anime" i równie krótkie, jeżeli jeszcze nie krótsze. Zauważyłam zdecydowany deficyt napisów do krótkich anime. A jest tyle fajnych filmików, które są tak oryginalne, a nie są haremówkami, nie wleką się w nieskończoność i... nikt tego nie tłumaczy:(((. Może warto byłoby stworzyc jakiś mały kącik z napiasami, albo linkami do napisów dla smakoszy tego typu produkcji?
Ja chętnie bym zabrał się za tłumaczenie, ale z pozyskaniem tych tytułów to już większy problem . Nie mniej będę miał w pamięci taką inicjatywę.
Hmmm zawsze mogę ci je udostępnić jakby co;))
np. filmy osamu tezuki (male, memory, meramaid)?
A nie chodziło Ci o Mermaid (Ningyo)?
P.S. Wiem, czepiam się, ale to dla kogoś kto by nie znalazł .
Ja chętnie bym zabrał się za tłumaczenie, ale z pozyskaniem tych tytułów to już większy problem . Nie mniej będę miał w pamięci taką inicjatywę.
nieprawda szukaj na boxtorrents -> http://www.boxtorrents.com
Beavis napisał:Ja chętnie bym zabrał się za tłumaczenie, ale z pozyskaniem tych tytułów to już większy problem . Nie mniej będę miał w pamięci taką inicjatywę.
nieprawda szukaj na boxtorrents -> http://www.boxtorrents.com
Wiem, że nieprawda ... już ściągam od jakiegoś czasu. Zrobiłem także napisy do najkrótszego z filmów: Osu (Male).
Mam zamiar robić też do innych. Jakby znalazła się chętna osoba do korekty to byłbym wdzięczny .
[EDIT]: Mimo wszystko, dzięki ~nazghoul za informację... pewnie komuś się przyda, bo oglądnąć takie "perełki" to trzeba .
Ostatnio edytowany przez Beavis (2006-06-21 14:09:38)
pewnie komuś się przyda, bo oglądnąć takie "perełki" to trzeba .[respekt]
TRUE TRUE
... meramaid)?...
Chodziło, za pewne, o Mermaid . Bardzo fajna fabuła, animacja uboga (bo rok 1964)... Napisy już są - krótkie, bo nie ma tak praktycznie nic do przetłumaczenia, ale może komuś akuratnie się przyda .
BTW. Przepraszam autora tematu za wrzucenie kolejnej info niedotyczącej Studia 4C. Jednak skoro sprawa zaistniała, tak więc postanowiłem nie zakładać osobnego wątku .