Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Dawno, dawno temu gdy nie posiadałem jeszcze swojego kompa, w kafejce internetowej grałem w pewną grę kosmiczną. Grałem tylko raz i nie pamiętam jej tytułu.
Proszę o pomoc może ktoś skojarzy po moim opisie.
Gra polegała na wybraniu jednej z 3 ścieżek rozwoju, można było zostać
-handlowcem, przewoziłeś towary z jednego systemu do drugiego i chroniłeś go przed piratami.
-piratem, zajmowałeś się napadaniem na statki handlowe ewentualnie samotnych łowców nagród
-łowcą nagród, polowałeś na piratów i innych przestępców
miała funkcję multiplayer przez sieć,
a wrota miedzy systemami były układem pierścieni na całej długości między konkretnymi planetami.
Jako że temat poszukuję nie znajduje się w dziale "Prawie o wszystkim i o niczym" więc założyłem ten osobny temat.
Stawiam na Freespace 2.
Chyba tam były te pierścienie od planety (układu) do planety (ręki sobie nie dam uciąć, strasznie dawno w to grałem).
Stawiam na Freespace 2.
Nope. We Freespace miałeś liniową kampanię militarną. To prędzej coś z serii X.
Nope. We Freespace miałeś liniową kampanię militarną. To prędzej coś z serii X.
W X nie ma tych pierścieni (a to jest bardzo charakterystyczne, w X są "normalne" wrota do skoków, lub odpowiedni silnik), może w takim razie Freelancer?
Ostatnio edytowany przez sabaton (2014-10-07 19:57:42)
Sprawdzę Freelancera jak na razie najbardziej podobny.
Na pewno żaden X bo sprawdzałem.
Może znacie jakąś przeglądarkę gier z zaawansowanym sortowaniem kategorii.
Ostatnio edytowany przez ksenoform (2014-10-07 20:37:06)
Freelancer. Tylko że te 3 ścieżki rozwoju, że tak to nazwałeś, stanowią otoczkę do głównego wątku bohatera, który zostaje bez grosza przy duszy i musi jakoś zacząć od zera. Przy okazji wychodzi na jaw, że ludzie, którzy wraz z nim przezyli atak na Freeport 7 giną w tajemniczych okolicznościach. Artefakty, kosmici itp. Dobra gierka.
Pierwszy X - Beyond the Frontier można było handlować, okradać inne statki (aczkolwiek nieopłacalne) jak i polować na piratów, ale raczej nic się specjalnie nie wybierało układy były podzielone siecią pierścieni wrót przez które skakało się do innych systemów. Brak planet na których można wylądować.
Przy okazji wychodzi na jaw, że ludzie, którzy wraz z nim przezyli atak na Freeport 7, giną w tajemniczych okolicznościach.
Not sure if troll or I'M just STUPID Bodziosław zjadł był przecinek? Ta satysfakcja, tsss...
wikia o smoczych kulach - chcesz pomóc rozwijać polską encyklopedię Dragon Balla - wpadnij i zostaw po sobie ślad
MAL, YT, Eien no toku sentai
Strony 1