Nie jesteś zalogowany.
O ile w ostatnich screenach jest to jak najbardziej na plus, bo faktycznie dzięki rozjaśnieniu więcej widać, to dwa pierwsze to kapa, wali po oczach tylko.
@up: Ale po co nam muzyczka z gry, której nie ma w anime? To nie temat o grze.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2014-12-02 18:50:02)
@up: Ale po co nam muzyczka z gry, której nie ma w anime? To nie temat o grze.
Bo znając, życie za niedługo zjawiłby się tu jakiś znawca i trolowałby, dlaczego nikt do tej pory tego nie wstawił
Bajka właśnie pokazała swoje prawdziwe oblicze.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2014-12-07 02:41:07)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
http://www.crunchyroll.com/anime-news/2 … roll%21%29
Finałowy odcinek pierwszego sezonu będzie trwał niecałą godzinę.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2014-12-14 00:32:07)
http://www.crunchyroll.com/anime-news/2 … roll%21%29
"UNLIMITED BuDGET WORKS"-dobre
ufotable powinno zekranizować każdą mangę/nowelkę, świat otaku byłby lepszy
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
marek2fgc napisał:http://www.crunchyroll.com/anime-news/2 … roll%21%29
"UNLIMITED BuDGET WORKS"-dobre
ufotable powinno zekranizować każdą mangę/nowelkę, świat otaku byłby lepszy
Raczej nie, bo nie zawsze dostaną taki budżet.
No i ta specyficzna kreska nie każdemu odpowiada.
A sam Fejt cały czas przeciętny.
Wczoraj wyłączyłem w połowie odcinka, chociaż sam nie wiem, czy odcinek był nudny, czy po prostu zachciało mi się spać.
W ogóle po Tanuki widzę, że trochę ludzi jednak ma odczucia podobne do moich:
Hmm, jeśli mam być szczery to średnio mi się podoba.
Pierwszy animowany Fate/Stay Night jakoś bardziej mi się podobał. Tutaj postacie strasznie się mądrują, relacje między nimi są jakieś dziwne, a tak wogóle to żadna nie wzbudza mojej sympatii. Nie tak pamiętam Shirou czy Saber z pierwszej serii (chociaż ogladałem dawno i też mogę już nie pamiętać), pozostaje wobec nich obojętny, a sam Shirou wręcz mnie irytuje. Oczywiście tutaj mamy super grafikę i świetne wizualnie walki (choć swego czasu w pierwszej serii też były niczego sobie), ale to tylko dodatek. Najgorsze, że jakoś brakuje mi klimatu…
Niedawny prequel był o wiele lepszy…
O właśnie, tego mi brakuje.
W dobie tych efektów specjalnych Ufotable, gdzieś zniknął ten klimat.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Widać commie bardzo dopisuje humor
Max, nie kradnij moich skrinów. <>
Miał być, ale jakoś mi się nie chciało wstawić. oo
Ale tak podsumowując sezon przed ostatnim odcinkiem — straszna lipa.
Dalej utrzymuję, że do Fate/Zero przepaść, a nawet starą wersję studia DEEN lepiej mi się oglądało.
Co prawda nie było takiej animacji itd., ale... no nie wiem.
Coś po prostu ta seria w sobie miała i z przyjemnością sięgałem po każdy odcinek.
Natomiast ten sezon oglądam dla zabicia czasu i zdarza mi się przysypiać.
No i po opiniach w internetach widzę, że nie jestem osamotniony w swoich odczuciach (jak mi na NAZI próbowano wmówić).
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2014-12-23 00:07:29)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Max, nie kradnij moich skrinów. <>
Miał być, ale jakoś mi się nie chciało wstawić. oo
^^, wybacz ale nie mogłem się powstrzymać przed wstawieniem tego tutaj. Idealnie odzwierciedla to co myślę o tej serii
Ale tak podsumowując sezon przed ostatnim odcinkiem — straszna lipa.
Dalej utrzymuję, że do Fate/Zero przepaść, a nawet starą wersję studia DEEN lepiej mi się oglądało.
Co prawda nie było takiej animacji itd., ale... no nie wiem.
Coś po prostu ta seria w sobie miała i z przyjemnością sięgałem po każdy odcinek.
Natomiast ten sezon oglądam dla zabicia czasu i zdarza mi się przysypiać.
Mam podobne zdanie. Do odcinka 6 nawet dobrze się oglądało, ale im dalej tym już gorzej. Mam tylko cichą nadzieję, że 2 sezon nam to zrekompensuje
A co do F/Z to dalej uważam że jest najlepsze ze wszystkich serii z tego uniwersum. Fate carnival czy magiczne loli też nieźle się oglądało, ale wiele im brakuję do doskonałości
Ostatnio edytowany przez max-kun (2014-12-23 00:17:34)
Wklejam swój post z Tanuki, bo nie ma sensu pisać dwa razy tego samego.
Przed nami jeszcze ostatni odcinek, ale wiele po nim nie oczekuję, więc pozwolę sobie na małe podsumowanie.
Jak jest?
Ano... średnio, a nawet trochę słabo.
Spodziewałem się fajerwerków (w końcu Ufotable i UBW), a dostałem raczej "taki se" produkt, który ani ziębi, ani grzeje.Nie należę do osób, dla których grafika i muzyka są wszystkim (a nawet lubię tak specyficzne kreski jak np. w Kaijim czy JoJo), nie należę też do osób, które muszą mieć podaną na tacy garść akcji (ba, przyjemniej mi się ogląda takiego przegadanego Log Horizona, bo tam przynajmniej ma to jakiś sens).
Co zatem ta seria mi oferuje?
No niestety — niewiele.Generalnie wszystkie "gadkowe" momenty albo przesypiałem, albo przewijałem. Niewiele tak naprawdę wnosiły, a dialogi były słabiutkie (Kirei przynudzał i bredził bez ładu i składu, podobnie jak Archer, a gadka o niewolnikach w ogóle jakaś taka słaba).
Walki... cóż, były niezłe bo niezłe, ale brakowało mi w nich czegoś poza animacją.
Były różne bajery, ale same walki raczej nudne, ot takie "tankowanie" czy gadanie przez większość czasu, zamiast "robienie swojego" (trochę zalatywało mi nawet typowym bliczem czy naruto, ale tylko trochę).Generalnie do Gintamy to się nie urywa (owszem, do Gintamy, bo w poważniejszych arcach są tam ostre sieki bez zbędnego przerywania gadką, no i szybkie myślenie/wykorzystywanie otoczenia robi wrażenie).
Kreska średnio mi się podobała, muzyka co najwyżej poprawna (taki se op/ed, Ufotable mogło bardziej się postarać).
I szczerze mówiąc to... brakowało mi tego "czegoś".
Przy starej wersji studia DEEN bawiłem się naprawdę przednio i potrafiła mnie na swój sposób zainteresować.
Remake niestety przynudzał mnie niemiłosiernie.I owszem, pewnie zaraz mnie tu ludzie zjadą, że sobie jaja robię i DEEN profanowało tę bajkę, a Ufotable ją ratuje... ale ja nie mogę się z tym zgodzić.
Stara wersja bardziej mi się podobała i tyle.
Co prawda obiektywnie nowa lepsza, ale nie wiem... czegoś tu po prostu zabrakło.Wystawiam 6/10 i nie jestem pewien, czy będzie mi się chciało sięgnąć po drugi sezon (chociaż ostatni odcinek pierwszego pewnie obejrzę).
Ogółem — wielki zawód i rozczarowanie.
Po tej adaptacji stwierdziłem, że DEEN to wcale nie takie złe studio.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Ciężko się czyta takie posty, gdy autor używa w nich gimnazjalnego języka i przez tyle czasu nie może się zdecydować "czego" tak właściwie chce. Proponuję pisać krótsze opinie albo znacznie poprawić styl.
Pozdrawiam. ;^)
Haters gonna hate
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Ciężko się czyta takie posty, gdy autor używa w nich gimnazjalnego języka i przez tyle czasu nie może się zdecydować "czego" tak właściwie chce. Proponuję pisać krótsze opinie albo znacznie poprawić styl.
Pozdrawiam. ;^)
Bardzo chętnie zatem posłucham, czym się cechuje gimnazjalny język.
A czego chcę to w sumie dalej nie wiem, po prostu wynudziła mnie ta bajka strasznie.
Haters gonna hate
Innymi słowy — bajka nie ma prawa się nie podobać?
Bo zauważyłem, że nie jestem odosobniony w swoich odczuciach.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Generalnie UBW mnie tak nie interesuje, ale trzeba przyznać że to naprawdę dobrze zrobiona baja. Tempo dobre, animacja przepiękna, nie wymyślają sobie żadnych nowych rzeczy. Mogliby tylko od czasu do czasu walnąć remiksem któregoś z lepszych kawałków z VNki. Wciąż, jak dla mnie AOTY.
Yagami_Raito8920 napisał:Haters gonna hate
Innymi słowy — bajka nie ma prawa się nie podobać?
Bo zauważyłem, że nie jestem odosobniony w swoich odczuciach.
Tom lubi anime Tsukihime, Kier lubi anime robotics;notes. Nie zdziwiłbym się gdyby istniały osoby, które wolałyby deenowe anime od ufotablowego. Z resztą, poświęcałeś czas na pisanie swoich konstruktywnych uwag dosłownie co odcinek. Ja tu czuję bullshit.
<KieR> robotic notes bylo niezle
Książkowy przykład hejtu.
Cało-odcinkowy (bite 20 min) nic nie wnoszący monolog w Logu wychwalamy, a w Fate/SN dialogi już są przegadane, nic nie wnoszące do fabuły i ogólnie głupie i ble...
@Thebassa Idealne podsumowanie w spojlerze.
Ostatnio edytowany przez pyransc (2014-12-27 20:15:41)
Mi też bardziej podobała wersja od Deen, chociaż cholera wie dlaczego. Aktualną część porzuciłem, bo jest nudna jak flaki z olejem.
@up
Nie jestem jakimś obrońcą Kamiyana, ale są bajki, do których bardziej pasuje przegadanie całego odcinka, np. Seria Monogatari czy właśnie Log.
Ostatnio edytowany przez Innostian (2014-12-27 20:17:10)
Mi też bardziej podobała wersja od Deen, chociaż cholera wie dlaczego. Aktualną część porzuciłem, bo jest nudna jak flaki z olejem.
@up
Nie jestem jakimś obrońcą Kamiyana, ale są bajki, do których bardziej pasuje przegadanie całego odcinka, np. Seria Monogatari czy właśnie Log.
Widziałeś ten odcinek?
Ja rozumiem że coś się komuś może nie podobać, ale to co napisał Kamiyan na temat Fate, to czysty hejt.
Ostatnio edytowany przez pyransc (2014-12-27 20:20:38)