Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2
Ocena takich serii zależy w dużym stopniu od nastawienia bo jeśli przykładowo anime daje szansę na jakąś fajną fabułę, a po obejrzeniu całości okazuje się, że została ona zmarginalizowana, a charaktery postaci bardzo spłycone to można się zdenerwować. Natomiast jeśli od początku widać, że chodzi głównie o fajny fanserwis to wtedy jest trochę inne podejście.
Mimo to wiem, że można zawrzeć w ecchi zarówno fajny fanserwis jak i nawet ciekawą fabułę. Chociaż to czy się ogląda przyjemnie zależy głównie od charakterów postaci.
Przykłady takich całkiem fajnych anime fanserwisowych to na przykład Freezing, Ikkitousen (I, II sezon) i Sekirei.
colin pewnie doujinshi, ale takie hentai doujinshi można znaleźć praktycznie do każdej serii
Ja DxD oglądałem i dla fabuły i dla fanserwisu ale że fabułę dobrze znałem (LN jest przetłumaczona na język polski, przetłumaczone jest 13 z 15 tomów) więc raczej skupiłem się na fanserwisie.
Sekirei akurat bylo w porządku, ale w drugim sezonie
Ale chyba offtop spory się robi powoli.
Odnośnie LN DxD - wiem, czytałem, wolę chyba nawet bardziej LN niż anime;p
Ostatnio edytowany przez colin (2013-11-07 21:41:02)
Obejrzałem II sezon Freezing i uważam, że jest jeszcze lepszy niż I. Zapewne każda osoba, która polubiła I sezon tym bardziej polubi II.
Akcja prawie całego II sezonu toczy się na Alasce i w małej części na Wyspie Bali.
Trzeba pamiętać, że jest to dosyć wyjątkowe anime bo zarazem zawiera dosyć sporo nagości, ale mimo to nie ma żadnych wypełniaczy, czyli odcinków o niczym. Wszystkie 12 epizodów to fabuła od początku do końca.
W dodatku jest to seria całkowicie na poważnie, a nie w stylu głupiej i zboczonej komedyjki jak DxD.
Anime zawierało chwilami bardzo mocne i okrutne sceny (np 5 odcinek). Również te odcinki jak Satellizer i jej limiter byli na wyspie Bali mogły szokować.
Niestety ostatni odcinek był bardzo smutny (nie tego oczekiwałem po Freezing). Nigdy bym się nie spodziewał, że
A tak rewelacyjnie się zaczęło, gdy pokazali kim naprawdę jest, to znaczy jak niesamowicie potężna.
8/10
Poniżej 4 grafiki.
Strony Poprzednia 1 2