Nie jesteś zalogowany.
Bo takim to najlepiej jeszcze socjala dać, psychologa opłacić.
Będziemy mieć odcinki 13-20-27 grudnia... potem dwa tygodnie przerwy i... "Go east, Kanami!".
+1
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Ale dobry ten nowy odcinek.
Na początku nieco wkurzało to "nakama power" (bo ileż można), ale na szczęście szybko przeszli do właściwej akcji.
Mocna końcówka.
No i dużo Tetry!
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2014-12-14 12:12:54)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Marie vs. Tetra = guddo episodo.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2014-12-20 15:43:51)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Myślę, że najnowszy odcinek wymaga małego wyjaśnienia, bo trudno uznać go za 100% filler (chociaż sam odcinek był bardzo dobry, dawno się tak nie uśmiałem).
Ale oprócz humoru dostaliśmy też trochę informacji o obecnej sytuacji i ostatnią „mhroczną” scenę… w sumie nie wiem, czy ktoś wie, ale jest ona jakby uzupełnieniem 25. odcinka 1. sezonu, gdzie opis Nurehy względem powieści był bardzo ubogi… bo generalnie ta babka była w realu po prostu paszczurem, co nie było jasno nakreślone wcześniej (a przynajmniej mnie trudno utożsamić coś takiego z powietrzem czy peleryną niewidką).
No i cycki Kanami w zapowiedzi coś zmalały.
Dobry znak!
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
1. Odcinek nie jest filerem, tylko adaptacją rozdziału z mangi o Nyancie (chociaż scena z mechaniczną ręką raczej jest filerem).
2. Rozmowa Nurehy z Indicus jest w 1 rozdziale 7 tomu - to nie jest uzupełnienie sceny z 1 sezonu.
Ostatnio edytowany przez Sacredus (2014-12-28 14:30:23)
1. Odcinek nie jest filerem, tylko adaptacją rozdziału z mangi o Nyancie (chociaż scena z mechaniczną ręką raczej jest filerem).
2. Rozmowa Nurehy z Indicus jest w 1 rozdziale 7 tomu - to nie jest uzupełnienie sceny z 1 sezonu.
1. Mangi nie znam.
2. W pewnym sensie nadal jest. W 25 odcinku nie podali info, której raczej powinno się tam znaleźć (opis Nurehy paszczury w 5 tomie jest bardzo dokładny, w bajce były 1-2 zdania i to inaczej ujęte).
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Drugi sezon póki co nudniejszy i w moim mniemaniu bardziej rozwlekany. Niemniej jednak ogląda się nawet nieźle, gdyby wypieprzyli odcinki pokroju poprzedniego czy ten monolog stulejarza, to byłoby o wiele lepiej.
"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan
Drugi sezon póki co nudniejszy i w moim mniemaniu bardziej rozwlekany. Niemniej jednak ogląda się nawet nieźle, gdyby wypieprzyli odcinki pokroju poprzedniego czy ten monolog stulejarza, to byłoby o wiele lepiej.
Za mało materiału.
To nie byłoby tak rozwlekane, gdyby mieli 5 tomów zamiast 4 (a odcinków tyle samo do zrobienia).
A że nudniejszy to bym nie powiedział, bo raidy czy komediowe odcinki wchodziły jak masło, a za dwa tygodnie zacznie się arc z Kanami (na którą chyba wszyscy czekali).
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2014-12-28 16:15:42)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Jakie kiepskie streszczenie dziewiątego tomu... lol.
Nawet nie wiem, co tam się w ogóle działo.
Log jak nie Log...
Why did they cram an ENTIRE NOVEL WORTH OF CONTENT INTO ONE EPISODE!?
So far Log Horizon pace has been 5-6 episodes per novel.
But this episode did the ENTIRE volume 9 in one episode, skipping a ton of stuff.
PS: a Kanami ma ADHD...
Za to KR całkiem spoko wypadł.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2015-01-10 17:22:07)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Coś tam w ogóle zostało im do zekranizowania?
Chyba tom 8 jest nieruszony (pierwszy sezon ekranizował 1-5, połowa tego to były tomy 6 i 7, a 10 dopiero powstaje).
Coś tam w ogóle zostało im do zekranizowania?
Bodaj cały ósmy tom i to, co powycinali z dziewiątego.
Tylko teraz byłoby to trochę od czapy, skoro wątek przewodni dziewiątego dociągnęli cały.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Ocenzurowali spodenki Kanami .
To, co teraz leci, to fillery?
"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan
Nie, to ekranizacja 8 tomu .
20
Czyli następny odcinek zakończy ekranizację 8 tomu.
Mieliśmy już ekranizację 9 tomu - który, jak wczoraj ogłoszono, ma wyjść pod koniec marca.
Czyżby czas na ekranizację 10 tomu, który jest w trakcie powstawania - na chwilę obecną wyszły jedynie 4 rozdziały wersji web .
No i ten spoiler ze storyboardów openingu dotyczący dwóch ostatnich odcinków .
Czyli mówisz że coś się zacznie w końcu ? Przez 2 ostatnie odcinki myślałem że pokażą jakieś fajne spell'e i więcej walki ale i tak najwięcej było gadania, i troszku już zaczynałem mieć duży niedosyt i znudzenie po tym jak jeszcze przed tymi 2 odcinkami było same gadanie(samo w sobie nie jest złe ale akurat wątek grupki Touya i Minori mnie nie interesuje) mam nadzieje że przez te 4 odc ostatnie (nie liczę najbliższego) poznamy plany szalonego okularnika czy też coś związanego z wątkiem Tea Party
@down wiem ale i tak nadal smutam ;( wszystko byłoby ok z tym gadaniem ale więcej cuś walki
Ostatnio edytowany przez kantror (2015-02-21 22:49:31)
Przecież to jest adaptacja LN, a nie mangi, więc nic dziwnego, że jest więcej gadania zamiast akcji.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2015-02-21 21:58:42)