Nie jesteś zalogowany.
Wiem, że to nie z tematem całkiem... ale może ktoś wie jak rozwiązać taki układ równań?:P Nie mam pojęcia jak to ugryźć. Podstawić zmienne za logarytmy?
[baka]ja ci nie pomoge nigdy nie bylam dobra w cyferkach[baka]
A kysz, a kysz mi z matematyką.[fuj] Miałem jej CAĹE pół roku na fizyce i dzięki niej mnie wylali z polibudy.[fuj] A logarytmy to już w ogóle. Jakbyś dał tu jeszcze liczenie pochodnych to chyba dostałbym szoku...
Ostatnio edytowany przez Wanderer (2006-03-13 21:01:04)
"Choć uliczna burda jest ze wszech miar godna potępienia, to nie ma nic złego w energii, jaką wyzwala ona w ludziach" John Keats
Kurde faktycznie dwa razy Gdzie jest mod?:P
Czasem forum nie pomyliłeś?
I po co dwa razy?
Forum jak forum, jest po to aby pomagać:P
Ostatnio edytowany przez mruq (2006-03-13 21:04:04)
ja bym się zapytał na matematyka.pl - tam to rozwiązują w 5 minut ;P
ehh... jak ja się cieszę, że jeszcze jestem w gimnazjum i nie muszę liczyć czegoś takiego ;P
Ostatnio edytowany przez grejpfrut (2006-03-13 21:05:38)
Hydepark jest o wszystkim i o niczym... wiec dlaczego nie moze ktos zalozyc topicu z matma? "o wszystkim i o niczym" zwiazanym z anime...??? bez sensu dla mnie ;/ hydepark to hydepark
Kurde faktycznie dwa razy Gdzie jest mod?:P
A gdzie było twoje zgłoszenie?
Imperare sibi maximum est imperium
Wiem, że to nie z tematem całkiem... ale może ktoś wie jak rozwiązać taki układ równań?:P Nie mam pojęcia jak to ugryźć. Podstawić zmienne za logarytmy?
Prosta sprawa Z 1 rownania wyznaczasz logx i podstawiasz pod drugie ten logarytm i zrobi Ci sie rownanie drugiego rzedu Pozniej liczysz to z wyroznika (w szkole sredniej sien a to delta mowilo:P) i gitara 5 masz jutro jak w banku
EDIT: Wstrzymaj sie troche to Ci zaraz je zrobie musze teraz do kumpla isc bo sie skladamy na szlugi jak cos za 20 minut jakos bede z powrotem to Ci napisze cale rozwiazanie.
Ostatnio edytowany przez KriminalMinded (2006-03-13 21:42:40)
Hehe, ja akurat pisze mature z matmy i nawet zacząłem to rozwiązywać :] Tylko logarytmów za dobrze sobie nie przypomniałem i zadanko dokończę sobie jutro Będę wdzięczny za podanie później odpowiedzi (nie całego rozwiązania).
Ale jak już ktoś powiedział, mi też śmierdzi tu deltą i równaniem kwadratowym. A ta wartość bezwzględna jeszcze bardziej człowieka dobija
A dzięki:) najpierw podstawiłem za logx=a a za logy=b, zrobiłem deltę, pierwiastki i znalazłem x i y... wyszły mi 4 odpowiedzi.
Ale faktycznie wystarczyło wyliczyć z pierwszego i podstawić do drugiego, i dopiero zastąpić zmienną... ale wyniki takie same:)[madrala]
A dzięki:) najpierw podstawiłem za logx=a a za logy=b, zrobiłem deltę, pierwiastki i znalazłem x i y... wyszły mi 4 odpowiedzi.
Ale faktycznie wystarczyło wyliczyć z pierwszego i podstawić do drugiego, i dopiero zastąpić zmienną... ale wyniki takie same:)[madrala]
Aaa widze ze juz sobie poradziles hehe to ja lece w takim razie. Jak cos to pisz to pomoge jeszcze jak czegos wiedzial nie bedziesz
Na całe szczęście ja matura z historii i WOSu, a tu akurat liczenia dużo nie ma. Cóż matme w tym roku całkowicie sobie olałem i skupiłem się tylko na tym, co mi potrzebne.
"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"
mnie też zatkało, kto to wymyślił , dorwać drania i zatłuc po co nam to w życiu.
dokladnie, popieram przedmowce:P podajcie kilka przykladow z zycia kiedy takie cos sie przydaje:D
ja narazie ciesze sie ze chodze do gimnazjum i nie mam zbytnich problemow w nauce... coz widze ze najgorsze dopiero przedemna[baka]
Etam czepiacie się Matma to bardzo fajny przedmiot ale fakt nie dla każdego
"Chodź, poluj ze mną. Zostaw ból i bądź znowu wolny. Tu każdy czas jest teraźniejszością i wybór należy do ciebie. Wilki nie mają króla."
heh.. nie masz problemow karoleq114 ? To gratuluje! :] ja tam olewam przedmioty ktorych nie lubie ^^" (Matematyka i Fizyka ) ale wiele rzeczy zalezy rowniez od nauczycieli danego przedmiotu.. Jak bardzo nie lubi sie nauczyciela, to przedmiotu ktorego naucza tez.
A jezeli chodzi o te rownanie, to dla mnie takie cos to CZARNA MAGIA
Ostatnio edytowany przez pa3cja (2006-03-13 22:50:25)
Co tak nażekacie na tą matme? Fajna jest Oczywiście niektóre działy moga komus nie podpasować ale ja tam lubie trochę wysilić mój mózg
Co do matury to ja też zdaje WOS ale tylko ustnie. Matma pisemnie a polaka tylko ustnego sie obawiam.
Co do matury to ja też zdaje WOS ale tylko ustnie. Matma pisemnie a polaka tylko ustnego sie obawiam.
To jaką Ty tę maturę piszesz? Myślałem, że ustnie na nowej zdaje się tylko obcy i polski. Chyba, że zdajesz starą, ale czy to jeszcze można?
"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"