Nie jesteś zalogowany.
Kamiyan3991 napisał:W skrócie — skończ wygadywać bzdury/widzimisię poparte wypocinami z bódziowego IRC czy innego, równie "rzetelnego" źródła.
Jesteś debilem czy udajesz?
kishida przedstawił pogląd niemal identyczny do tego z pierwszego posta w tym temacie
Ostatnio edytowany przez Nesbro (2015-01-26 19:51:55)
bodzio napisał:Kamiyan3991 napisał:W skrócie — skończ wygadywać bzdury/widzimisię poparte wypocinami z bódziowego IRC czy innego, równie "rzetelnego" źródła.
Jesteś debilem czy udajesz?
kishida przedstawił pogląd niemal identyczny do tego z pierwszego posta w tym temacie
Chyba nie zrozumiałeś przesłania.
Kamiyan3991, no nie, jak pisałem, po to zakłada się strony, by do nich dokładać.
Jak ktokolwiek ma ci wierzyć, jak twoje wypowiedzi nie są podparte na niczym.
Koszty dużych stron typu A-O z gamą różnych funkcji, podstronami, dużym ruchem itd. to nie jakieś zaskórniaki.(...)
Skąd wiesz jakie są koszta? Prowadziłeś kiedyś w ogóle jakąś stronę, która ma kilakanście tysięcy userów? Bo ja tak
Samych zysków z reklam nie ma tak dużo, bo sporo ludzi blokuje je byle adblockiem, a w playerach to ich chyba nawet wcale nie ma.
Skąd wiesz jakie są zyski? Skąd wiesz ile procent ludzi blokuje reklamy?
Zresztą, co Ty mi tu będziesz bzdury gadał... siedzę czasem na tych onlajnach i wiem, jak to wygląda.
no tak. Bycie userem jest bardziej wiarygodne niż posiadanie jakieś strony i prowadzenie jej.
Trudno po takich argumentach coś powiedzieć, tym bardziej, że jesteś aktywnym userem na anime-odcinki.
Nie będę wypowiadał się o AO, bo to wchodzi na konflikt interesów, ale po prostu mam jakiś szacunek do ludzi i wiem, że nie są na tyle głupi by kupić bajkę typu "robimy strony dla dobra świata i dokładamy do tego!"
Tak, bo jak ktoś ma reklamy i przyjmuje dotacje, to znaczy, że nie ledwo wiąże koniec z końcem, a nie dlatego, że dodatkowa gotówka nie zaszkodzi.
Nie możesz po prostu powiedzieć "Robi więc zarabia"?
Ja nie jestem jakimś zazdrosnym polaczkiem, że ktoś znalazł pomysł na biznes. To oznacza, że jest przedsiębiorczy.
Nesbro, nie nazwałem Kamiyana debilem, a raczej chyba moje wcześniejsze wypowiedzi tego nie sugerowały, tylko po prostu od popiera swoje argumenty na bezgranicznym zaufaniu czyiś słów.
Kamiyan3991, no nie, jak pisałem, po to zakłada się strony, by do nich dokładać.
Ruszże w końcu główką, bo pleciesz jak potłuczony.
Strony się zakłada z różnych przyczyn.
Zapewne głównymi będą hobby czy chęć nauki (własny serwerek to raj dla kogoś zajmującego się sieciami), a kasa... więcej się zarobi pewnie na sprzedawaniu itemków w Diabolo, o ile w ogóle się zarobi, bo sporo ludzi do interesu trochę dokłada.
Jak ktokolwiek ma ci wierzyć, jak twoje wypowiedzi nie są podparte na niczym.
A twoje są oparte na badaniach statystycznych.
Skąd zatem pewność, że twoje są bardziej mojsze?
Skąd wiesz jakie są koszta? Prowadziłeś kiedyś w ogóle jakąś stronę, która ma kilakanście tysięcy userów? Bo ja tak
Mówisz o tej małej, śmiesznej stronce, które kradnie obrazki z innych stron?
Prośba...
Skąd wiesz jakie są zyski? Skąd wiesz ile procent ludzi blokuje reklamy?
Bo przeciętny zysk z reklamy nie jest tajemnicą (na jutubie, żeby cokolwiek zarabiać, to trzeba po kilkadziesiąt tysięcy mieć i to bez adblocka).
I w odróżnieniu od jutuba dochodzą koszty utrzymania, a reklamy to nie wiem oczywiście, ile dokładnie ludzi może blokować, ale zapewne sporo, od kiedy adblock stał się jednym z podstawowych dodatków do przeglądarki.
tym bardziej, że jesteś aktywnym userem na anime-odcinki.
Nigdzie nie powiedziałem, że jestem aktywnym userem.
Czasem zaglądam na onlajny i mam znajomych w samych ekipach (zazwyczaj równi goście, co ciężko o NAZI powiedzieć).
Zresztą J-T swego czasu współpracowało (i chyba nadal współpracuje) z Diffem, gdzie lasiu czasami do interesu dokładał z własnej kieszeni (kiedy zabrakło z dotek).
Nie możesz po prostu powiedzieć "Robi więc zarabia"?
Ale co zarabia?
Jeśli wpłynie Ci na konto 300 zł i jeszcze 50 zł musisz dołożyć z własnej kieszeni, to zarabiasz?
Myśl trochę, to nie boli.
I przy okazji zastanów się np. dlaczego Wbijam nie chce brać kasy z dotacji... gdzie i tak 10-15% dokłada do strony z własnej kieszeni, a ona jest mała i prosta.
Przy większym molochu zapewne jest gorzej, szczególnie, że większość onlajnów nie ma tyle użytkowników co siundeny.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2015-01-26 21:46:03)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Zarabiają i kotwica im w zad. Bez względu na to, czy kasę biorą dla siebie czy przenaczają na rozwój serwisu, który ma przyciągnąć odbiorców i dać większy hajs z reklam.
Zarabiają i kotwica im w zad. Bez względu na to, czy kasę biorą dla siebie czy przenaczają na rozwój serwisu, który ma przyciągnąć odbiorców i dać większy hajs z reklam.
Wróć lepiej do szkoły, skoro nie odróżniasz przychodu od zysku.
I ogólnie widzę takie typowe polaczko-cebulactwo.
Nie dość, że człowiek jeszcze musi dołożyć (a przy tym daje ludziom bajeczki do oglądania, fora i inne takie, gdzie można o tychże pogadać), narobi się, to jeszcze mu jakiś ekspert z NAZI z bólem dupy będzie wytykał.
Ech, dziwić się, że strona martwa, jak tu takie ludziki są.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2015-01-26 21:50:00)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
bodzio napisał:Zarabiają i kotwica im w zad. Bez względu na to, czy kasę biorą dla siebie czy przenaczają na rozwój serwisu, który ma przyciągnąć odbiorców i dać większy hajs z reklam.
Wróć lepiej do szkoły, skoro nie odróżniasz przychodu od zysku.
I ogólnie widzę takie typowe polaczko-cebulactwo.
Nie dość, że człowiek jeszcze musi dołożyć (a przy tym daje ludziom bajeczki do oglądania, fora i inne takie, gdzie można o tychże pogadać), narobi się, to jeszcze mu jakiś ekspert z NAZI z bólem dupy będzie wytykał.Ech, dziwić się, że strona martwa, jak tu takie ludziki są.
Gówno mnie obchodzi twoje rozumienie sprawy. Jeśli na stronie nie ma żadnej reklamy i wykładają kasę z własnej kieszeni - ok, ale i tak kij im w zad za kradzieże subów (chyba że mają własne). W innym wypadku jest to zysk. A że przy okazji wydatki są większe? Sram na to. Zysk to zysk.
Wracaj pan na onlajny, jak ich tak bronisz.
Ostatnio edytowany przez bodzio (2015-01-26 21:55:07)
Gówno mnie obchodzi twoje rozumienie sprawy.
Tak jak mnie twój ból dupy. I grzeczniej, nie jesteś u siebie, więc pakuj słomę w buty.
kradzieże subów
To przestań kraść angielskie napisy, skoro to takie złe.
I nie obchodzą mnie twoje śmieszne wymówki. Kradzież to kradzież.
A że przy okazji wydatki są większe? Sram na to. Zysk to zysk.
Już Ci powiedziałem, że masz wracać do szkoły.
Przychód to nie zysk. Przychód to przychód, a zysk to zysk.
Naprawdę masz problem z ogarnięciem takich podstaw?
A może po prostu nie jesteś zbyt bystry?
Cóż, nie zdziwiłbym się, w końcu z ortografią też jesteś na bakier.
Wracaj pan na onlajny, jak ich tak bronisz.
A ty wypad na swój kanał.
Jakiś kompromis musi być.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2015-01-26 22:04:24)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Polecam. Teraz ci jej nie zabraknie, @kamiyan. Smaruj przynajmniej dwa razy dziennie.
Najpierw workiem z klejem, potem kaflem, bestio.
bodzio napisał:A że przy okazji wydatki są większe? Sram na to. Zysk to zysk.
Już Ci powiedziałem, że masz wracać do szkoły.
Przychód to nie zysk. Przychód to przychód, a zysk to zysk.
Naprawdę masz problem z ogarnięciem takich podstaw?
A może po prostu nie jesteś zbyt bystry?
Cóż, nie zdziwiłbym się, w końcu z ortografią też jesteś na bakier.
Jaki ty ograniczony jesteś. Nieważne czym jest zysk, a czym przychód. Rozbija się o branie kasy za cudzy wysiłek, na który nie dostali zgody i tyle.
Jestem słodki jak miód, człowiek - ciacho; genetyczny cud! xD
Nieważne czym jest zysk, a czym przychód.
Tobie to pewnie bez różnicy czy dziewczynka, czy chłopiec. W końcu to też taki detal. Jedno i drugie podobne tak w sumie (gender).
Rozbija się o branie kasy za cudzy wysiłek, na który nie dostali zgody i tyle.
A mnie bardzo ciekawi, kto nie wydał takiej zgody. I konkrety proszę. I bez przykładów z ery dinozaurów.
Och, a żerowanie na cudzym wysiłku wiele się różni od zgarniania kasy z reklam?
Od dzisiaj sam robisz timing i tłumaczysz z japońskiego. Pasuje Ci taki układ, hipokryto?
Jak nie to pakuj słomę w buty i siedź cicho.
Pozdrawiam.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2015-01-26 22:24:22)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Od dzisiaj sam robisz timing i tłumaczysz z japońskiego. Pasuje Ci taki układ, hipokryto?
Robię tak i dzifki w onlajnów próbują zapierdzielić to, czego nawet po angielsku nikt nie wydał. I co? Łyso?
kostek00 napisał:Nieważne czym jest zysk, a czym przychód.
Tobie to pewnie bez różnicy czy dziewczynka, czy chłopiec. W końcu to też taki detal. Jedno i drugie podobne tak w sumie (gender).
Ty to naprawdę jesteś... Takie porównania to sobie możesz z tatusiem w nocy używać.
kostek00 napisał:Rozbija się o branie kasy za cudzy wysiłek, na który nie dostali zgody i tyle.
A mnie bardzo ciekawi, kto nie wydał takiej zgody. I konkrety proszę. I bez przykładów z ery dinozaurów.
Och, a żerowanie na cudzym wysiłku wiele się różni od zgarniania kasy z reklam?Od dzisiaj sam robisz timing i tłumaczysz z japońskiego. Pasuje Ci taki układ, hipokryto?
Pozdrawiam.
1. Prawie zawsze robię sam timing.
2. Polskie prawo wyraźnie stanowi, że opracowanie cudzego dzieła jest legalne, natomiast użycie go bez zgody osoby posiadającej do niego prawa majątkowe już nie.
Po raz kolejny się błaźnisz. Słoma to tylko tobie jak na razie tu wystaje.
1. Prawie zawsze robię sam timing.
Brawo, umiesz poświęcić godzinkę na timing.
Nie spodziewałem się. Naprawdę.
2. Polskie prawo wyraźnie stanowi, że opracowanie cudzego dzieła jest legalne, natomiast użycie go bez zgody osoby posiadającej do niego prawa majątkowe już nie.
Brawo, a teraz idź pisać do tłumaczy Crunchyroll o zgodę.
porównania
Krótko i na temat.
Łyso?
Nie, bo bajki też potrafię pisać.
A swoją drogą – Wbijam ma na stronie bajki, których nikt nie wydał po angielsku.
Ten "zuy" onlajn. Łyso?
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2015-01-26 22:37:03)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
bodzio napisał:Łyso?
Nie, bo bajki też potrafię pisać.
A swoją drogą – Wbijam ma na stronie bajki, których nikt nie wydał po angielsku.
Ten "zuy" onlajn. Łyso?
Co mnie wbijam obchodzi? Wykręcasz kota ogonem.
http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?sh … e&aid=9286
Ogarnij daty wydania po polsku i angielsku, łysolu.
Zaciekawiłeś mnie. Podaj przykłady.
Kamiyan3991 napisał:A swoją drogą – Wbijam ma na stronie bajki, których nikt nie wydał po angielsku.
Zaciekawiłeś mnie. Podaj przykłady.
http://www.magi.wbijam.pl/przygody_sindbada-03.html
Wydali to przed angielską wersją, która zresztą jest do kitu (JnMBadSubs).
Chyuu i Hatsu lecą w kulki...
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
A to nie było tłumaczone z napisów jakiegoś angielskiego onlajna?
Chociaż zawsze pozostaje kwestia timingu, ale można było zerżnąć od innej grupy nieanglojęzycznej.
A to nie było tłumaczone z napisów jakiegoś angielskiego onlajna?
Chociaż zawsze pozostaje kwestia timingu, ale można było zerżnąć od innej grupy nieanglojęzycznej.
Pierwszy chyba tak, drugi i trzeci ze słuchu (nawet gdzieś podawali takie info o ile dobrze pamiętam).
Kiedy wydawali drugi i trzeci odcinek to same rawy były i tak.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2015-01-26 22:57:37)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
kostek00 napisał:2. Polskie prawo wyraźnie stanowi, że opracowanie cudzego dzieła jest legalne, natomiast użycie go bez zgody osoby posiadającej do niego prawa majątkowe już nie.
Brawo, a teraz idź pisać do tłumaczy Crunchyroll o zgodę.
1. Gdzie ci ktoś wykorzystuje ich napisy na ANSI? Ja widzę tu tylko opracowania.
2. Ja nie muszę, bo ich nie używam.