Nie jesteś zalogowany.
Zobacz sobie GANTZ
+1
Witam, jakie tegoroczne lub ubiegłoroczne anime polecacie do obejrzenia?
PC: i5 6600k, Gainward Phoenix GTX 970, DDR4 16Gb 3200Mhz.
Nisekoi, Space☆Dandy, Giovanni no Shima, No Game No Life, Ao Haru Ride, Barakamon, Hanamonogatari, Psycho-Pass 2, Shingeki no Bahamut Genesis. Z tego roku jedynie Death Parade.
Ostatnio edytowany przez Sasha1 (2015-02-01 00:39:35)
Kiseijuu - Sei no Kakuritsu
Jojo.
Witam, jakie tegoroczne lub ubiegłoroczne anime polecacie do obejrzenia?
"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan
Siemka, poszukuje anime podobnego do ef: a tale of memories/melodies, bardziej chodzi mi o klimat, nie zależy mi aż tak na przeplatających się historiach
Ostatnio edytowany przez Maerst (2015-02-04 04:19:10)
Naszła mnie chęć na obejrzenie czegoś z elementami ecchi, komedii i przygodowego shounena. Z takiej mieszanki widziałem w sumie tylko Ikkitouseny i Ichiban Ushiro no Daimaou, które są moim zdaniem przeciętne. Poleciłby ktoś coś lepszego?
"Nie wiem o co w tym chodzi bo to nie ma najmniejszego sensu." - Ken-chan
Naszła mnie chęć na obejrzenie czegoś z elementami ecchi, komedii i przygodowego shounena. Z takiej mieszanki widziałem w sumie tylko Ikkitouseny i Ichiban Ushiro no Daimaou, które są moim zdaniem przeciętne. Poleciłby ktoś coś lepszego?
Ranma 1/2? Choć może nie ecchi a prosta, zwykła golizna
Może kiedyś, jak już Bodzio z Besem to skończą. Liczba autorów polskich napisów powala, podejrzewam więc, że z ich jakością jest tak samo.
"Nie wiem o co w tym chodzi bo to nie ma najmniejszego sensu." - Ken-chan
Znajdzie się coś podobnego do Ano Natsu de Matteru i Onegai Twins/Teacher??
Zapewne chodzi ci o motyw kosmitka+ziemianin. To będzie lipa. Przychodzi mi tylko do głowy Iriya no Sora, UFO no Natsu.
Inne podobne, lecz nie kosmitki, ale laski z innego wymiaru/świata
Bravo Girls, Oh! My Goddess, Video Girl Ai,
Jeszcze Shuffle.
Plus dwie serie od Shaftu, Arakawa under the Bridge (bohaterka chyba była kosmitką, ale tam wszystko było zryte). Drugie to Denpa Otoko czy jakoś tak, gdzie też bodajże była kosmitka (albo ona tylko myślała, że nią jest, nie pamiętam w sumie).
Zapewne chodzi ci o motyw kosmitka+ziemianin. To będzie lipa. Przychodzi mi tylko do głowy Iriya no Sora, UFO no Natsu.
Po głębszym przemyśleniu tematu już wiem co mogło mi tam przypasować - coś luźnego, dziejacego się w mniej oklepanym środowisku niż szkoła w dużym mieście. Jakaś wieś, prowincja czy inne miejsce rzadziej spotykane w anime. Motyw kogoś spoza środowiska próbującego się odnaleźć może ale niekoniecznie.
Ostatnio edytowany przez haitani (2015-02-27 02:03:33)
No to siup:
- Gin no Saji 1 i 2
- Hanamaru Youchien
- Kaleido Star
- Danshi Koukousei no Nichijou ( szkolna komedia, ale wg mnie przednia)
- El-Hazard
Po przeczytaniu Twojego opisu od razu pomyślałem o wyżej już wspomnianym Gin no Saji.
Gin no Saji znam czekam na ciąg dalszy. Nawet mangę mam
Non Non Biyori