Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
dokladnie, popieram przedmowce:P podajcie kilka przykladow z zycia kiedy takie cos sie przydaje:D
ja narazie ciesze sie ze chodze do gimnazjum i nie mam zbytnich problemow w nauce... coz widze ze najgorsze dopiero przedemna[baka]
To niekoniecznie musi sie przydawac. Matematyka uczy logicznego myslenia
[yahoo]jakie to szczescie ze ja mature mam juz za soba[baka] a nie powiem nie bylo latwo[cholera] na szczescie z matmy nie zdawalam[yahoo]bo nie musialam:D no coz jedyne co mi pozostaje to zyczyc wam szczescia na tej maturze:D bede trzymac kciuki[okej]
Ostatnio edytowany przez nieboska (2006-03-13 22:41:39)
Jestem tym ostatnim rocznikiem co chodził do 8 klasy podstawówki, czyli wychowałem się na lepszym systemie edukacji. A to jest ostatni rok starych matur
Jestem tym ostatnim rocznikiem co chodził do 8 klasy podstawówki, czyli wychowałem się na lepszym systemie edukacji. A to jest ostatni rok starych matur
Cóż, tylko pozazdrościć.
"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"
dokładnie:)
ja pisalam juz nowa i powiem wam ze to jedno wielkie dno szczegolnie jesli chdzi o jezyki[cenzura] jedna wielka porazka oswiaty[cholera]bo tak naprawde niczego ta matura niesprawdzili:D
Hej ale wy wszyscy Offtopujecie. mieliście pomóc biednemu koledze rozwiązać zadanie:P
Toć mu pomogli, a teraz sobie gaworzymy o przyziemnych sprawach, a w dodatku całkiem ciekawych.
ja pisalam juz nowa i powiem wam ze to jedno wielkie dno szczegolnie jesli chdzi o jezyki[cenzura] jedna wielka porazka oswiaty[cholera]bo tak naprawde niczego ta matura niesprawdzili:D
Moim zdaniem największą porażką jest polski (też język). W ogóle jaki jest teraz sens czytania tych wszystkich lektur, gdy mamy podany fragment i ewentualnie odwoałać się do całości utworu. No i jaki w tym sens.
Ja jak mam nie zdać to ustny niemiecki, ale różnie to w życiu bywa, może padnie na coś innego.
"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
Z polskiego próbną, bez jakiegokolwiek znania lektury, napisałem ją na 50%:) No ale za temat pracy punkcików było mało...
Sens Jest bo mozesz odniesc sie do calosci lektury a za to tez beda punkty, pozatym lac wode z polaka, nie jest trudno ale napisac na temat to jest sztuka[madrala]
Tak naprawdę to nowa matura jest dość łatwa, wystarczy trochę podstawowej wiedzy i umiejętność myślenia:P
Problem pojawi się dopiero na maturze z matmy bo tam nie masz testu wyboru tylko każde zadanie musisz wyliczyć i to podług klucza:)
Jeśli nie jest się naprawdę bardzo dobrym z matmy to można mieć problem. Jest strasznie mało miejsca na obliczenia i bardzo mało czasu, a dodatkowo zadania są tak skonstruowane (bardzo podchwytliwe), że jeśli nie wpadnie się od razu na dobry sposób to nie ma szansy na wyliczenia wszystkich zadań.
Dlatego tym co zdają nową maturę z matmy życzę powodzenia, bo Wam się przyda:D
"Chodź, poluj ze mną. Zostaw ból i bądź znowu wolny. Tu każdy czas jest teraźniejszością i wybór należy do ciebie. Wilki nie mają króla."
Ja pamietam jak mi sie sciagi na maturze z polaka wysypaly Ktos mnie puka (juz nie pamietam kto), no ja sie odwracam i pytam "co jest?", a koles co siedzial za mna mowi zebym pozbieral te wszystkie scagi z podlogi Ja patrze a na podlodze polowa sciag moich lezy z opracowaniami lektur Ale przefartnelo mi sie i to niezle bo za chwile dyrektor wszedl na sale a ja siedzialem w takim miejscu ze nie ma mozliwosci zeby nie zuwazyl ich jak lezaly na ziemi W kazdym badz razie z pisemnego z polaka dostalem 4, na ustnym tez sie na 4 zalapalem Walki to szly niezle na innych przedmiotach ale nie bede mowil o tym bo mi jeszce mature cofna
PS. rocznik '85 rzadzi
Ostatnio edytowany przez KriminalMinded (2006-03-13 23:49:19)
Kurcze widzę, że mnie z tym rozwiązaniem ubiegli..
Ja tam w sumie lubiłem matematykę. Na studiach już mi się skończyła (4 semestry z ocenami z matmy typu 4 - 4,5 - 4 - 5) Najfajniejsze jest prawdopodobieństwo i kombinatoryka
Zeus, Winged ma racje teoretycznie jesli nie przeczytasz zadnej lektury przez te trzy lata liceum to i tak masz duze szanse na to ze tą mature zdasz. Jesli chodzi o lanie wody:
to lepiej juz odnosic sie tego fragmentu ktory masz przed soba niz ja lac:D powod?
jest prosty nie wiadomo kto te prace sprawdza jak trawisz na jakąś kose to masz przechlapane:D
BOŻE JAKIE TO SZCZĘCIE ZE JA TO MAM JUZ ZA SOBĄ[yahoo]
Cóż ja polski zaliczyłem podstawę na 62 i rozszerzenie na 40, więc chyba źle nie jest. Aczkolwiek wolałbym starą, jak to moja koleżanka powiedziała na tamtej bardziej mozna było się wykazac i panowała większa swobodność, a nie wszystko pod klucz.
Kurcze, a ja matematyki nie lubię.:) Dzisiaj ukręciłem sobie lunetę z kartki i tak obserwowałem przez nią wszystkich całą godzine, ale to z nudów było, bo ja za cholerę się tego uczyć nie chcę, a książki do historii nie miałem.
Kurcze widzę, że mnie z tym rozwiązaniem ubiegli..
Ja tam w sumie lubiłem matematykę. Na studiach już mi się skończyła (4 semestry z ocenami z matmy typu 4 - 4,5 - 4 - 5) Najfajniejsze jest prawdopodobieństwo i kombinatoryka
A mi sie zaczela ta ... probabilistyka O jaki hardcore to jest :/ Ale jak cos to bede juz wiedzial kto bedzie za mnie kolo z tego pisal :D
Probabilistyka jest fajna:) Poczekaj jak będziesz miał statystykę matematyczną tam to jest masa liczenia i ile możliwości wyboru:D
"Chodź, poluj ze mną. Zostaw ból i bądź znowu wolny. Tu każdy czas jest teraźniejszością i wybór należy do ciebie. Wilki nie mają króla."
Toż matematyka jest piękna i fascynująca. Logarytmy to prysz, ino się tak trudno nazywajommm. Zobaczysz co na studiach się zacznie, jak wyjdziesz poza ramy układu Kartezjańskiego Mi się bardzo podobały te trójkąciki Laplasjany, tyle że całe G z tego rozumiałem. Przeszliśmy na rachunek operatorowy i było Git. A teoria pola to dopiero zabawa: rotacje, divergencje, gradienty... wow. I nie ma się czego bać, bo to wszystko dla ludzi jest[okej] I tak zanim do tego dojdziesz, to przejdziesz przez proste całki potrójne (w układzie prostokątnym, walcowym, czy sferycznym) włącznie, po krzywej zamkniętej i takie duperele. Totalne miodzio. Tyle tylko, że w zwykłej robocie tego nie docenią, bo nigdy z tego nie skorzystasz. I po cóż z nas robiommm naukowców? Sam doprawdy nie mam pojęcia. Widać mamy chory system szkolnictwa. Uczą nas takich pierduł, że profesorów (tzn. dwudziestolatków - bo tam szybko takie tytuły można zdobyć, wystarczy że rozwiążesz taki układ logarytmiczny i już masz magistra w dyplomie) w stanach byśmy załamali. A w robocie dają kalosze i łopatę. Naprawdę chore. I nie przesadzam, tak załatwili naszego prymusa z roku w energetyku krakowskim. Kalosze i marsz na słup... za to chyba powinna być kara, dla zaoczniaka z tego energetyka. Tak sądzę. Wyżywać się na dziennym to chyba mobbing.
Probabilistyka jest fajna:) Poczekaj jak będziesz miał statystykę matematyczną tam to jest masa liczenia i ile możliwości wyboru:D
Ja nie wiem czy to bede mial bo teoretycznie matematyka mi sie konczy po 4 sem Wiec moze mnie ominie Ale z drugiej strony watpie, pewnie jakies tam elementy statystyki i tak zrobia, bo to w sumie sie laczy z metodami probabilistycznymi. W kazdym badz razie jestem juz w 1/3 elektrykiem ale nie mam jeszce o niczym pojecia, bo ucza mnie samych pierdol :/ Fajna ta politechnika ...
mnie też zatkało, kto to wymyślił , dorwać drania i zatłuc po co nam to w życiu.
Identycznie rozumuję co ty. Na h[cenzura] nam to będzie potrzebne? Może tylko tym co pójdą wykładać matematykę na uczelni (bo do technologii to się raczej nie przyda - komputery same to obliczą i do tego szybciej). Nie chcie mieć Matematyki na Studiach?[hehe] wybierzcie to co ja. Znaczy się Turystykę lub od biedy Europeistykę.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna