Nie jesteś zalogowany.
Ghost in the Shell Stand Alone Complex - Solid State Society
Minęło kilka lat od wydarzeń przedstawionych w drugiej serii Stand Alone Complex, a także ponad dwa lata od odejścia z Sekcji 9 major Motoko. Utrata najlepszego członka zespołu była dla oddziału sporym problemem i wymusiła kilka koniecznych zmian, między innymi awans Togusy na dowódcę zespołu. Uchodźcy dalej sprawiają japońskim władzom niemało problemów. Akcja filmu zaczyna się od sceny, w której syn Ka Mu‑Ra, byłego dyktatora republiki Seok, pozostającego pod opieką rządu japońskiego, bierze zakładniczkę na lotnisku i żąda, by pozwolono mu odlecieć za granicę. Gdy policjanci pod dowództwem Togusy próbują go aresztować nagle wpada w panikę i popełnia samobójstwo. Zdarzenie ma jednak przebieg co najmniej dziwny – terrorysta najpierw mruczy coś o „Lalkarzu”, krzyczy, że nie chce umierać, wreszcie cedzi, iż nie da się wziąć żywcem i przystawia sobie pistolet do podbródka.
Nie jest to odosobniony przypadek: przebywający w Japonii poplecznicy Ka Mu‑Ra odbierają sobie życie jeden po drugim. Zaniepokojeni funkcjonariusze Sekcji 9 podejrzewają, iż jest to zapowiedź potężnego ataku terrorystycznego, do którego sygnałem miałaby być śmierć dyktatora. Ka Mu‑Ra to zgrzybiały starzec, odcięty od świata w swoim domu i podłączony do Kifu Aged, komputerowej sieci opieki nad samotnymi starymi ludźmi. Agenci, wbrew wyraźnemu zakazowi pani premier, postanawiają więc dokonać nalotu na jego posiadłość… A to, co tam znajdą, będzie dla nich poważnym zaskoczeniem.
Fragment recenzji ze strony anime.tanuki.pl
Świątecznie od SRS...
Wyciągnięty z szuflady projekt, popełniony we współpracy z Fremanem:
GitS SAC - Solid State Society
I tradycyjnie seed tylko dla cierpliwych, zatem mój kiepski.
Miłego oglądania ^__^
WESOŁYCH ŚWIĄT WIELKANOCNYCH!
GitS przy którym maczał palce Freeman? Gdybym mógł przewidzieć, że do tego dojdzie, wstrzymałbym się te 1.5 roku z oglądaniem.
"Nie wiem o co w tym chodzi bo to nie ma najmniejszego sensu." - Ken-chan
Nie chcę cię martwić, ale suby od Freemana były dostępne już całe "ho ho" temu
Rzeczywiście, pamięć jednak bywa zawodna. Mea culpa. Teraz po przejrzeniu płytek okazuje się, że GitSem, który musiałem obejrzeć bez napisów swego fansubowego idola był Innocence.
"Nie wiem o co w tym chodzi bo to nie ma najmniejszego sensu." - Ken-chan
Nie chcę cię martwić, ale suby od Freemana były dostępne już całe "ho ho" temu
Tak, to prawda, ale do naszego hardka Freeman swoje tłumaczenie poprawił. Poprawione chciał również udostępnić, ale nie wiem, czy to zrobił.
^__^