Nie jesteś zalogowany.
Wchodzę na fejsa, widzę posty Młodych Wykształconych z Wielkich Miast typu "Mohery zmobilizowały się i zagłosowały na Dudę, mam nadzieję, że wymrą jak najszybciej". Pytam się babci i jej siostry, na kogo zagłosowały. -"A jak myślisz?" -"Na Dudę?" -"Głupi jesteś? Na Komorowskiego". Ja drobne zdziwko, pytam się znajomych jak tam ich rodzice/dziadkowie głosowali. Większość głosów zebrał Komorowski, resztę WszyscyToZłodzieje. Znajomi z kolei głosowali głównie na Kukiza/Brauna, w drugiej turze zapewne głos przejdzie na Dudę. Mój, choć z ciężkim sercem, także. Może będzie zupełnie odwrotnie niż mówią, że im więcej ludzi wychowanych za PRLu umrze, tym mniejsze poparcie będzie miała prawica. Co już zresztą powoli widać. Czekam na czasy, gdy jedyną lewicową partią w sejmie będzie PO.
Ostatnio edytowany przez Sidorf (2015-05-11 02:00:22)
"I spend my time by looking out the window
Ignoring everything that the teacher is saying"
O czym Ty gadasz? Przecież w Polsce nie ma teraz żadnej prawicowej partii. Taki PiS jest prawicowy tylko z nazwy i ew. konserwatyzmu jakiegoś tam, bo gospodarczo są w 100% po lewej stronie i to nawet bardziej niż PO.
Znajomi z kolei głosowali głównie na Kukiza/Brauna
Bo młodzi i gniewni lubią egzotykę.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Dobra, to teraz wskaż fragment w mojej wypowiedzi, gdzie piszę o tym, że są w naszym kraju prawicowe partie.
To pierwsza rzecz. Druga - jakie warunki programowe musi spełnić partia aby być nazwaną prawicową? Chociaż nie wiem czy chcę o to pytać bo nie widzi mi się powtarzać tego samego co pisałem w tym temacie: http://animesub.info/forum/viewtopic.php?id=258653.
Bo młodzi i gniewni lubią egzotykę.
Jeśli brać pod uwagę cechy jakie powinien mieć prezydent w naszym ustroju, to Braun jest jedyną słuszną opcją. Jest chyba jedyną osobą, której nie musiałbym się wstydzić. Pomijam przy tym program, bo prezydent u nas gunwo może.
Druga - jakie warunki programowe musi spełnić partia aby być nazwaną prawicową?
Prawica = konserwatyzm światopoglądowy. Tak było, tak jest i tak będzie. To, że obecnie w Polsce stada kucy krzyczą, że lewica = socjalizm a prawica = kapitalizm nie ma większego znaczenia. Podział na konserwatywną prawicę i liberalną lewicę utarł się wieki temu, i od tego czasu pozostaje nie zmienny. Ultrakonserwatywny PiS nie jest lewicą, PO zresztą tak samo (tu nawet gospodarczo się nie zgadza, bo stwierdzenie, że Platforma jest pro-socjalna wzbudzać może jedynie gromki śmiech). Nawet SLD jest w znacznym stopniu konserwatywne, co ukazały na początku tego roku wewnątrzpartyjne ankiety przeprowadzone na szczeblu regionalnym.
A nawet gdyby przyjąć podział dwuosiowy, zgodnie z którym lewicowa partia to taka, która ma program socjalliberalny, to de facto w "elicie rządzącej" nie ma takiej partii, ponieważ de facto nikt nie propaguje idei łączącej w sobie nurty światopoglądowego liberalizmu i pro-socjalnej polityki społecznej.
"Nie wiem o co w tym chodzi bo to nie ma najmniejszego sensu." - Ken-chan
Wy naprawdę myślicie że uda się uratować system emerytalny w Polsce?
Jego to dawno powinni pogrzebać, tylko nikt nie ma na to odwagi.
P.S Kamiś gada o polityce I jak zawsze pisze dyrdymały, dla samego spamowania, ale śmigus-dyngus już był.
Ostatnio edytowany przez KieR (2015-05-11 10:40:00)
Dobra, to teraz wskaż fragment w mojej wypowiedzi, gdzie piszę o tym, że są w naszym kraju prawicowe partie.
W zasadzie to zgadywałem, o co Ci chodzi, bo piszesz tak chaotycznie, że ciężko zrozumieć.
jakie warunki programowe musi spełnić partia aby być nazwaną prawicową?
Konserwatyzm? Przecież podziały na prawo/lewo nie są gospodarcze, tylko światopoglądowe. Gadkę o prawakach/lewakach to sobie potem dzieciarnia w internetach dorobiła. A jedno do drugiego ma się jak piernik do wiatraka.
Ultrakonserwatywny PiS nie jest lewicą, PO zresztą tak samo.
Jak to nie? Przecież obie partie program mają mocno socjalny.
To akurat nie byłby aż tak duży problem. Sam system radzi sobie dobrze przy odpowiednim poziomie dzietności, którego obecnie nie ma. Najpierw będą stopniowo podnosić progi emerytalne, a potem się posprowadza Ukraińców czy innych takich – oni się mnożą jak muchy. Jak im państwo nie da pasożytować na sobie to pójdą do roboty, a pójdą, bo i tak będą mieli tutaj znacznie lepiej niż we własnym kraju.
Generalnie sam system przydałoby się reformować w stronę samodzielnego odkładania na emeryturę, ale obecnie społeczeństwo tego nie ogarnie. Zresztą ja mógłbym polemizować z samą ideą odkładania czegokolwiek w walutach, które mogą w każdej chwili zaliczyć hiperinflację i za worek pieniędzy nie kupisz kromki chleba. Przecież kraje zachodnie mają się tak dobrze nie tylko dlatego, że mają technologie i korporacje, ale także dlatego, że sami obywatele mają z czego napędzać popyt wewnętrzny. A z czego mają? Ano tam nie było komunizmu, więc ludzie po prostu mają majątek trwały. Dużo odchowanej własności prywatnej, tak ogólnie.
Ale śmigus-dyngus już był.
Nawet nie zauważyłem. Natomiast cieszę się, że za to ty piszesz tak treściwie i z sensem. Ogrom argumentacji zawartej w twoim poście rozłożył mnie na łopatki.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Konserwatyzm? Przecież podziały na prawo/lewo nie są gospodarcze, tylko światopoglądowe. Gadkę o prawakach/lewakach to sobie potem dzieciarnia w internetach dorobiła. A jedno do drugiego ma się jak piernik do wiatraka.
Lamarus napisał:Ultrakonserwatywny PiS nie jest lewicą, PO zresztą tak samo.
Jak to nie? Przecież obie partie program mają mocno socjalny.
Czytasz czasami to, co sam piszesz?
Czytam, ale czasem nawet sam się w tym już gubię. Bo formalnie podział na partie jest światopoglądowy, a praktycznie teraz wszyscy patrzą gospodarczo. Kolega pytał, czym charakteryzuje się partia prawicowa to odpowiedzieliśmy, więc tak, formalnie PiS można, a nawet trzeba nazywać prawicą. Jednak gospodarczo wszyscy w lewo, heh.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Tak na szybko:
1. http://pl.wikipedia.org/wiki/Europejska … 5%82owieka < ale widać dokument musieli zobaczyć po angielsku, a angielski trudna język
2. Tak... likwiduj źródła dochodu i tak biednego państwa, potem płacz, że każą ci płacić w przychodni, szkoły płatne itp, itd.
3. Taaa... wypierdolić z roboty wszystkich urzędników! Niech już nie da się załatwić! Najpierw trzeba gruntownie zreformować system, ale po chuj, wyborcy i tak nie ogarnął umysłowo, więc wywalmy ich wszystkich!
4. Taaa.... niech żyje wolna amerykanka! Chuj z planami zagospodarowania przestrzennego, moje to moje, niech państwo spierdala!
5. Jep, niech się wszyscy powystrzelają, a Korwin ogłosi się królem tych co zostali! Żaden cywil nie powinien mieć prawa do broni, jedynie policja i wojsko - i to właśnie USA pokazują dlaczego.
6. Bo mają dochody? Biznes? Nasz kraj nic nie produkuje, nie eksportuje, jesteśmy pod jebaną kreską. Żeby uchwalić coś takiego trzeba by ograniczyć sporo budżet... patrz punkt 2.
To co jeszcze? Legalizacja gwałtów?
1. Nie obchodzi mnie Rada Europy, która z UE nie nie ma nic wspólnego. Po drugie, Artykuł drugi kłóci się z projektami o "aborcji". Po trzecie: Co w takim razie proponujesz za morderstwo zamiast KŚ? Dla mnie ta kara odstrasza bardziej niż dożywocie czy ciężka praca . Po czwarte: Protokół 13, który zakazuje kary śmierci podczas wojny jest tak groteskowy, że aż żal komentować.
2. http://www.mapawydatkow.pl/wp-content/u … 300dpi.png
Tyle dochodów było z podatku dochodowego. Jasno widać, że są z tego najmniejsze wpływy. Nie warto skupić się na wpływach z VAT-u, który każdy płaci?
3.
3. Ograniczenie biurokracji - Nie mylcie z likwidacją, jak to niektórzy mówią.
. Gdzie jest napisane:
3. Taaa... wypierdolić z roboty wszystkich urzędników
? Czytanie ze zrozumieniem jest w gimnazjum na egzaminie nawet.
4. A nie? No chyba moje jest moje, a może mamy bolszewizm, gdzie wszystko należy do państwa? Jeżeli chcę ściąć drzewo na własnym podwórku, to czemu niby mam prosić się jakiegoś urzędasa o zgodę?
Zrozumielibyście cel istnienia tej ustawy dopiero po tym, jak sąsiad postawiłby wam drzewko tuż pod oknem. No bo co go obchodzi, że zasłania komuś widok na okolicę czy np. wystające gałęzie, które sięgają okna sąsiada? W końcu to MOJE podwórko, heh.
Akurat drzewka można sadzić bez zezwoleń, nie można ich ściąć bez zezwoleń, tak więc Twój argument jest do śmietnika. Piszesz po to, żeby pisać. Znam sytuację, bo rodzice musieli się czuć jak kryminaliści przez tą ustawę, aby ściąć drzewo, które z dnia na dzień mogło walnąć na dom ze starości. Jak tak ma działać ustawa, to podziękuję. Pewnie mieszkacie w bloku, więc Wam nie wadzi ta ustawa. Mając podwórko zmienia się do niej podejście.
5. O, serio?
Dane na rok 2007:
USA - 88,8 broni na 100 obywateli - 10,129 zabójstw z broni palnej.
Meksyk - 15 broni na 100 obywateli - 11,309 zabójstw z broni palnej.
Wenezuela - 10,7 broni na 100 obywateli - 11,115 zabójstw z broni palnej.
Brazylia - 8 broni na 100 obywateli - 34,678 zabójstw z broni palnej.
Kolumbia - 5,9 broni na 100 obywateli - 12,539 zabójstw z broni palnej.
a teraz:
Szwajcaria - 45,7 broni na 100 obywateli - 57 zabójstw
Finlandia - 45,3/100 - 24 zabójstwa
Serbia - 37,8/100 - 45 zabójstw
Cypr - 36,4/100 - 5 zabójstw.
Artykuł z 2013 roku:
Nie istnieje zależność między liczbą legalnie posiadanej broni a liczbą zabójstw z jej użyciem. USA mają najwyższy wskaźnik posiadania broni na świecie: 88 sztuk na 100 obywateli. Jednocześnie są dopiero na 28. miejscu pod względem liczby zabójstw z jej użyciem. Niechlubne pierwsze miejsce w tym zestawieniu zajmuje Honduras. A gdyby brać poważnie argumenty zwolenników ograniczenia dostępu do broni, powinien być na 88. miejscu – w tym w środkowoamerykańskim kraju na 100 obywateli przypada ledwie 6,2 sztuki legalnego uzbrojenia. Szwajcaria jest trzecim na świecie państwem o największym nasyceniu bronią (45,7 sztuki na 100 obywateli) i 45. pod względem morderstw z jej użyciem. Wreszcie Polska, która ma jedne z najbardziej restrykcyjnych przepisów, znajduje się na 142. miejscu pod względem liczby dostępnej broni (1,3 sztuki na 100 osób) i na 98., jeśli chodzi o liczbę morderstw z jej użyciem.
To nie broń zabija, a człowiek.
6. Ja wiem, co trzeba ograniczyć. Kolacyjki ministrów, warte więcej niż wypłata Polaka pracującego za minimum krajowe.
A teraz już coś innego: II tura będzie między dwoma etatystami, więc nie idę na nią, ale chcę coś zamieścić:
Rozmowa ze znajomym wczoraj w nocy:
Duda przed wyborami:
Wcześniej zmielone podpisy w sprawie JOW-ów, teraz:
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title, … omosc.html?
Nikt Wam tyle nie da, co oni Wam naobiecują. Zresztą, wg mnie zależy im na JOW-ach. W Senacie jest, widać, że 94% to POPiS.
Czytanie ze zrozumieniem jest w gimnazjum na egzaminie nawet.
Logiczne myślenie też. Liczby urzędników nie da się ograniczyć ot tak, bo mamy zbyt skomplikowane prawo, a proces uproszczenia to nie dni, miesiące, tylko lata. No ale wam to wystarczy rzucić hasełko i jak te pelikany – przecież to takie proste i szybkie.
Akurat drzewka
Akurat drzewko to był tylko przykład i nawet nie chce mi się zagłębiać, jak to tam dokładnie wygląda prawnie. Ustawa jest zwyczajnie prewencyjna i służy ochronie interesów wszystkich zainteresowanych.
ściąć drzewo
I akurat z tymi drzewkami też jest inaczej, bo tam z tego co pamiętam jest podział na liściaste i iglaste, ale w sumie nieważne, bo nie chce mi się szukać po ustawach.
Poza tym (i co ważniejsze) – chodzi o to, żeby ludzie sami nie robili syfu. Mało to było przypadków ścinania drzew na własną rękę? Ano nie miało i nic dobrego z tego nie wynikło. A lepszych przykładów zasadności ustawy można podać całkiem sporo, drzewka to tam pryszcz. Jeżeli brak Ci wyobraźni, to twój problem. Na szczęście inni jej trochę mają.
Kolacyjki ministrów, warte więcej niż wypłata Polaka pracującego za minimum krajowe.
Zieeew, to jest promila promila wydatków. W zasadzie sam pomysł zmniejszenia dietek nic nie daje, bo to są mniej niż grosze. Zresztą władza na całym świecie kolacyjki i loty ma, a w Polszy o to tyle rzewnych łez. Zostałbyś kimś, to i na kolacyjki byś jeździł. No ale prościej dogryzać elity, niż samemu się ruszyć.
A skoro tak sobie rozmawiamy o "kolacyjkach"... to dlaczego Janusz "krul" jest jednym z najbogatszych polityków?
W ogóle w tym popieraniu JKM jest więcej kuriozum. Np. prosta sytuacja z engrishem – do innych się dowalają, a jak do akcji wkracza "korwinglisz", czyli bełkot, którego za cholerę nie idzie zrozumieć, to nagle internety bronią, że on przecież nie jest nejtiwem. oo
Zresztą nieważne, z tobą nie ma sensu dyskutować, bo nie potrafisz myśleć samodzielnie i brakuje Ci jakiejkolwiek wyobraźni.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2015-05-11 17:54:42)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Zresztą nieważne, z tobą nie ma sensu dyskutować, bo nie potrafisz myśleć samodzielnie i brakuje Ci jakiejkolwiek wyobraźni.
Oczekiwałeś czegoś więcej po kimś, kto ustawił sobie avka ze zdjęciem swojego kandydata?
Kamiyan3991 napisał:Zresztą nieważne, z tobą nie ma sensu dyskutować, bo nie potrafisz myśleć samodzielnie i brakuje Ci jakiejkolwiek wyobraźni.
Oczekiwałeś czegoś więcej po kimś, kto ustawił sobie avka ze zdjęciem swojego kandydata?
On nie miał czasem ustawionego tego gościa, którego zgarnęła policja, jak latał po ulicy z własnymi rzygami na koszulce? Tego Wiplera czy jak mu tam?
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2015-05-11 18:07:02)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Nope, to nie był Piwler, to był Braun, ten, co twierdził, że rycerze Jedi to intergalaktyczna bezpieka.
Marsmall napisał:Czytanie ze zrozumieniem jest w gimnazjum na egzaminie nawet.
Logiczne myślenie też. Liczby urzędników nie da się ograniczyć ot tak, bo mamy zbyt skomplikowane prawo, a proces uproszczenia to nie dni, miesiące, tylko lata. No ale wam to wystarczy rzucić hasełko i jak te pelikany – przecież to takie proste i szybkie.
Brawo, że potrafiłeś to dostrzec. Trzeba je zmienić.
Akurat drzewko to był tylko przykład i nawet nie chce mi się zagłębiać, jak to tam dokładnie wygląda prawnie.
Przykład totalnie nietrafiony, ale ważne, że piszesz, aby pisać, nawet jak nie wiesz, jak to dokładnie wygląda prawnie.
Zieeew, to jest promila promila wydatków. W zasadzie sam pomysł zmniejszenia dietek nic nie daje, bo to są mniej niż grosze.
Ale podniesienie o grosze kwoty wolnej od podatku już uszczupla budżet bardzo?
A skoro tak sobie rozmawiamy o "kolacyjkach"... to dlaczego Janusz "krul" jest jednym z najbogatszych polityków?
Mówił o tym. Wiele odziedziczył po rodzicach, reszty się dorobił pracą.
Np. prosta sytuacja z engrishem – do innych się dowalają, a jak do akcji wkracza "korwinglisz", czyli bełkot, którego za cholerę nie idzie zrozumieć, to nagle internety bronią, że on przecież nie jest nejtiwem. oo
Też nie jestem w stanie tego zrozumieć, a ja nie jestem internetem i go nie bronię. Zresztą, jesteś w stanie go zrozumieć, jak mówi po polsku? Bo też nieraz jest problem. W mojej opinii ważniejsze jest, że zna język, a to, że słabo w nim mówi, to już zupełnie inna bajka.
No tutaj to już pojechałeś. Właśnie myślę samodzielnie i mogę podać punkty programowe, z którymi się totalnie nie zgadzam z Korwinem. Ale łatwiej pisać o zaślepieniu.
Kamiyan3991 napisał:Zresztą nieważne, z tobą nie ma sensu dyskutować, bo nie potrafisz myśleć samodzielnie i brakuje Ci jakiejkolwiek wyobraźni.
Gdyby nie było ciszy wyborczej, to by się ten avek nie znalazł. Cisza wyborcza w XXI wieku i w dobie internetu to prymityw.
Brawo, że potrafiłeś to dostrzec. Trzeba je zmienić.
A Ty niczym znienawidzona TVN-owska propaganda wyrwałeś całość z kontekstu. Może zatrudnij się w mediach? Bo prawa to my nie zmienimy w kilka dni, a ktoś petentów w urzędach musi obsługiwać. A że poradziliby sobie w mniejszej ilości... jak mniemam oczywiście potrafisz to udowodnić? Już teraz są kolejki, a wyciąć np. o połowę i "wysłać w teren" (dafuq?)... ciekawe, nawet bardzo. Sam bym tego głupiej nie wymyślił.
Mówił o tym. Wiele odziedziczył po rodzicach, reszty się dorobił pracą.
Robienie gimbusom wody z mózgu nie ma wiele wspólnego z pracą. Podobnie z przesypianiem posiedzeń Europarlamentu (tak miał niszczyć, że głównie śpi i kaskę bierze).
Przykład totalnie nietrafiony
Trafiony. Zwracałem tylko uwagę na potencjalne konsekwencje dla otoczenia przy braku jakiegokolwiek nadzoru i bez zbędnego zagłębiania się w szczegóły. Jeśli dalej nie rozumiesz, to współczuję sąsiadom. Na szczęście w cywilizowanym państwie nie ma mowy o braku jakiegokolwiek nadzoru, więc możemy spać spokojnie. Sąsiad nam nagle widoku na świat nie zastawi, bo nie ma do tego prawa.
Piszesz, aby pisać.
To jakaś mantra?
Zieew, ostatni post. Dementowanie tych głupot po 20 razy nie ma sensu.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2015-05-11 18:36:05)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Po raz kolejny ktoś próbuje pisać z kamijanem? Nie warto.
Ale z ciebie dementor, kamiyan
Ostatnio edytowany przez Witax (2015-05-11 19:14:21)
i5-8600K OC 4.8Ghz, MSI Z370 Tomahawk, HyperX Predator 16GB 3000MHz/3333Mhz, Samsung 960 EVO 250GB.
Headphones: AKG K712 PRO, AKG K612 PRO, Beyerdynamic DT-990 Edition 250ohm
DAC: SMSL SD-650+mod by mikolaj612+Muses 8820 + ad797AR SMSL M8 | AMP: Rapture by mikolaj612
Prawica = konserwatyzm światopoglądowy. Tak było, tak jest i tak będzie. To, że obecnie w Polsce stada kucy krzyczą, że lewica = socjalizm a prawica = kapitalizm nie ma większego znaczenia. Podział na konserwatywną prawicę i liberalną lewicę utarł się wieki temu, i od tego czasu pozostaje nie zmienny. Ultrakonserwatywny PiS nie jest lewicą, PO zresztą tak samo (tu nawet gospodarczo się nie zgadza, bo stwierdzenie, że Platforma jest pro-socjalna wzbudzać może jedynie gromki śmiech). Nawet SLD jest w znacznym stopniu konserwatywne, co ukazały na początku tego roku wewnątrzpartyjne ankiety przeprowadzone na szczeblu regionalnym.
Lamarus, to było to Kamiyana, chciałem się podroczyć, a Ty wszystko zniszczyłeś. Ale jak mi odpowiedziałeś, to i do tego się ustosunkuję.
Skąd się wziął ten podział pewnie wiesz. Ale możesz nie wiedzieć, że obecnie nie ma on racji bytu. Patrzysz na to bardzo amerykańsko, a jak wiadomo oni muszą mieć wszystko podane w uproszczonej formie. Otóż istnieją trzy opcje główne, do których może się człowiek ze swoimi poglądami dopasować. Siły te walczą o dominację w społeczeństwie. Są to:
1.Państwo
2.Kościół
3.Człowiek
Każde z nich(a właściwie ludzie, którzy tworzą tą opcję) stara się przeciągnąć linę na swoją stronę. Oczywiście zdarzają się mariaże tych frakcji. Ale tylko dwóch.
Zobaczmy teraz gdzie rządzące do tej pory(i istniejące) partie można wrzucić. Uwaga: W DUŻYM uproszeniu dodałem przykłady ustrojów i ideologii.
1.Państwo - PO, SLD // Demokracja Ludowa, Nazizm, Faszyzm, Monarchia(Korea Północna)
2.Kościół + Państwo - PiS // Republika Islamska, Monarchia(Arabia Saudyjska)
Rewolucjoniści francuscy odebrali Człowieka(który do tej pory był marginalizowany przez wszystkie ustroje) Kościołowi i narzucili mu dyktat Państwa. Od tej pory wszystkie partie określające się mianem Lewicy to ich "potomkowie". Wobec tego PiS można nazwać półLewicą, bo być może sama tak się nie określa, ale część jej postulatów(Państwo) jest żywcem wyjęta z Rewolucji.
I teraz spróbuj umieścić na uproszczonej osi Lewica-Prawica: Faszyzm i Nacjonalizm(swoją drogą kolejny wynalazek Rewolucjonistów, czyli ciężko w tym wypadku nazwać ich Konserwatystami).
Dodam jeszcze, że mogło mi się coś pomylić. Jeśli tak to proszę o korektę.
A, i to nie jest żaden atak na Ciebie(że niby jakiś głupi jesteś). Piszę to, bo ludzie w internetach różnie reagują, więc nie chcę żebyśmy się źle zrozumieli.
Tak w skrócie, czym według Ciebie jest Konserwatyzm?
I przy okazji pytanie za 100 punktów: Czy według Ciebie brytyjska Partia Konserwatywna(torysi) jest Konserwatywna?
Po raz kolejny ktoś próbuje pisać z kamijanem? Nie warto.
Wiem, wiem, sam kiedyś pisałem, że nie warto z nim rozmawiać, ale na szczęście:
Zieew, ostatni post.
Tak więc w sumie kończę. Szkoda, że niektórzy lubią być niewolnikami, ale to nie moja sprawa, szkoda tylko, że narzucają innym jak mają żyć.