#2101 2015-05-12 22:48:25

max-kun
Użytkownik

Odp: Polityka i okolice

Kolejny powód by głosować na komora link  kombinuje

#2102 2015-05-12 22:59:32

Kamiyan3991
Użytkownik

max-kun napisał:

Co to za chłopaczek 14-15 lat z homoseksualnym wyrazem twarzy? iks de
W sumie że Ci nie wstyd czegoś takiego linkować, maxiu.

Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000

#2103 2015-05-12 23:12:43

Sidorf
Użytkownik

Czy odpowiesz Kamiyanie na mojego posta? Czy to może jednak trochę trudniejsze niż "walka" z kucyzmem? oczkod

"I spend my time by looking out the window
Ignoring everything that the teacher is saying"

#2104 2015-05-12 23:29:41

Kamiyan3991
Użytkownik

Sidorf napisał:

Czy odpowiesz Kamiyanie na mojego posta? Czy to może jednak trochę trudniejsze niż "walka" z kucyzmem? oczkod

Wybacz, ale zapomniałem sobie o twoim poście.

Sidorf napisał:

I teraz spróbuj umieścić na uproszczonej osi Lewica-Prawica:

No to brakuje jeszcze Centrum, co w sumie byłoby podstawą, bo jakoś ciężko mi sobie wyobrazić taką "czystą" Prawicę czy Lewicę.
Prawo – buk, chonor, ojczyzna konkordat, Lewo – państwo świeckie i powiedzmy, że nowoczesne (it's okay to be gay). Pewnie z fachowego punktu widzenia piszę głupoty, ale jakoś średnio chce mi się w to dokładnie zagłębiać, bo to trochę bezsensowne. Przecież te ideologie, podziały itd. są bardzo ogólne i nic nie stoi na przeszkodzie, żeby prawicowa partia wyciągała rękę w stronę ustaw bardziej lewicowych. Zresztą gdybyśmy się dokładniej zagłębiali, to już całkiem jest zawiłe, bo dochodzą jeszcze Chadecje i inne takie, kiedyś to na WOS-ie chyba miałem, heh.

Sidorf napisał:

Tak w skrócie, czym według Ciebie jest Konserwatyzm?
I przy okazji pytanie za 100 punktów: Czy według Ciebie brytyjska Partia Konserwatywna(torysi) jest Konserwatywna?

Tym, co wynika z nazwy. A na pytanie za 100 pkt. nie mam jak odpowiedzieć, bo kompletnie nie znam i nawet specjalnie nie interesuje mnie prawo/lewy układ w zagranicznych parlamentach.

Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000

#2105 2015-05-12 23:48:28

Yagami_Raito8920
Użytkownik

Kamiyan3991 napisał:
max-kun napisał:

Suchary roku: "Idź na studia, weź kredyt". "Bezrobocie w Polsce maleje a w Anglii rośnie"
Ciekawe jaki towar Bronek ma u siebie...
A Tusk cieszy mordę, bo ewakuował się z tonącego Titanica  evil

-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
96gaix.jpg
dobre, lepsze, radzieckie!

#2106 2015-05-12 23:58:33

Kamiyan3991
Użytkownik

Yagami_Raito8920 napisał:

Suchary roku: "Idź na studia, weź kredyt". "Bezrobocie w Polsce maleje a w Anglii rośnie"
Ciekawe jaki towar Bronek ma u siebie...

No ja nie wiem czy takie znowu suchary. Najwięcej przecież płaczą ludzie po tych wszystkich "logiach" i takich tam. Ani to przydatnych kwalifikacji intelektualnych, ani fizycznych (połowę studentów przerasta wkręcenie żarówki). W Anglii to nie ma tak źle, bo bardzo rozwinięta gospodarka, bez komunizmu, bez zniszczeń powojennych na swoim terytorium, to i na zmywaku idzie nawet znośnie ciągnąć. Inna sprawa, że takie studiowanie nie jest już takie fajne, bo trzeba jeszcze mieć na to pieniądze, a nie tak dawno temu jeszcze srogo rząd tam podniósł opłaty za studia.

No ale w krajach mniej bogatych niż czołówka świata to jednak trzeba coś sobą reprezentować, żeby żyć na wyższym poziomie.
A samo takie pytanie po ulicy też jest totalnie od czapy, bo co ma prezydent powiedzieć? Raz, że on od tego nie jest, bo nie władza ustawodawcza. Dwa, że każdy przypadek jest w zasadzie indywidualny. Czym innym jest mieszkać na jakimś naprawdę zadupiu z bezrobociem 20%, a czym innym w takich np. Katowicach, gdzie chyba tylko bezręki roboty nie ma. A jak ma chociaż tę jedną rękę i trochę wiedzy/oleju w głowie to źle sobie nie pożyje. Szczególnie, że ceny mieszkań dość niskie. Zresztą cały Śląsk to jednak wyższe standardy. Podobnie Warszaffka.

Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2015-05-12 23:59:50)

Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000

#2107 2015-05-13 00:29:55

Sidorf
Użytkownik

Kamiyan3991 napisał:

No to brakuje jeszcze Centrum, co w sumie byłoby podstawą, bo jakoś ciężko mi sobie wyobrazić taką "czystą" Prawicę czy Lewicę.

Oś. Nie dwa worki z napisami Lewica-Prawica. Czyli jak sama nazwa wskazuje, po środku coś jest - Centrum.

Kamiyan3991 napisał:

Prawo – buk, chonor, ojczyzna konkordat, Lewo – państwo świeckie i powiedzmy, że nowoczesne (it's okay to be gay).

Tak jak myślałem, bierzesz pod uwagę jedynie wyznawców Państwa, wywodzących się z Rewolucji. Teraz wyobraź sobie, że jest możliwa inna droga. Gdzie konkordat nie obowiązuje (bo nie ma kto go zawrzeć), gdzie nie ma walki o małżeństwa homoseksualne (bo małżeństwo jest dobrowolną umową BEZ udziału urzędnika państwowego, a nie ma znaczenia czy ma to miejsce w kościele czy w domu), gdzie państwo nie musi być świeckie (bo go po prostu nie ma). I nagle cała klasa polityczna staje się zbędna, bo nie muszą za nasze pieniądze "kłócić" się o głupoty.   

Kamiyan3991 napisał:

Przecież te ideologie, podziały itd. są bardzo ogólne i nic nie stoi na przeszkodzie, żeby prawicowa partia wyciągała rękę w stronę ustaw bardziej lewicowych.

W tym jest właśnie problem. Głosujesz sobie na takie PO(które przedstawia się jako paria Liberalna) bo myślisz, że będą niskie podatki, mniej państwa, a tu okazuje się, że nie o ten Liberalizm chodziło. Ostre podziały są potrzebne, żeby ludzie mieli chociaż namiastkę wyboru. Bo tak to równie dobrze możemy zostawić polityków samych sobie, niech o tym kto rządzi decydują pojedynki bokserskie/szachowe/w pluciu na odległość. I tak co cztery lata. Zaoszczędzi się chociaż trochę papieru i pieniędzy.

Kamiyan3991 napisał:

bo dochodzą jeszcze Chadecje i inne takie, kiedyś to na WOS-ie chyba miałem, heh.

Według twojej definicji obecna Chadecja to Lewica. oczkod

Kamiyan3991 napisał:

Tym, co wynika z nazwy.

Przypisałeś Konserwatyzm do Prawicy, po czym dodałeś tam konkordat i ojczyznę. A to się nie łączy. Dlatego chciałem się upewnić co rozumiesz pod pojęciem Konserwatyzmu.

Kamiyan3991 napisał:

A na pytanie za 100 pkt. nie mam jak odpowiedzieć, bo kompletnie nie znam i nawet specjalnie nie interesuje mnie prawo/lewy układ w zagranicznych parlamentach.

Takie podchwytliwe pytanko. Chodziło o to, że za rządów Partii Konserwatywnej zalegalizowano homośluby. Ładny Konserwatyzm, prawda?

#2108 2015-05-13 00:31:28

pyransc
Użytkownik

Kamiyan3991 napisał:
max-kun napisał:

No kur... co za cham i ignorant. Brak argumentów.

Ostatnio edytowany przez pyransc (2015-05-13 00:41:48)

#2109 2015-05-13 00:58:48

Kamiyan3991
Użytkownik

Sidorf napisał:

Oś. Nie dwa worki z napisami Lewica-Prawica. Czyli jak sama nazwa wskazuje, po środku coś jest - Centrum.

Ech, po kilku godzinach w Excelu już nie kontaktuję tak dobrze.

Sidorf napisał:

gdzie państwo nie musi być świeckie (bo go po prostu nie ma)

Brzmi jak anarchia.

Sidorf napisał:

Ostre podziały są potrzebne

Ostrych podziałów to ja bym jednak w czymkolwiek nie widział. W samej ekonomii dużo mówi się o łączeniu systemów, a nie uciekaniu w jedną stronę. Poza tym jeśli mamy ustawiać to na takiej płaszczyźnie gospodarczo-poglądowej to już całkiem tego nie widzę, bo w zasadzie co miałoby się z czym łączyć? No i powiedzmy, że głosujesz już za niskimi podatkami, ale jednak jesteś np. tym homoseksualistą, a partia ma jednak stanowcze – niskie podatki, ale odmieńców to my nie lubimy... więc? Poza tym polityka to nie tylko gospodarka, jeśli już miałbym kogoś poprzeć, to światopoglądowo też musiałby spełniać pewne kryteria.

pyransc napisał:

Cham i ignorant

Równie wielkim jest atak na ulicy w wykonaniu jakiegoś 15 latka. Dżizas, w tym wieku to ja ganiałem za piłką, a nie pytałem się o rzeczy nie na moją głowę.

Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2015-05-13 01:02:33)

Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000

#2110 2015-05-13 01:13:39

pyransc
Użytkownik

Zadał proste pytania i nie mierz wszystkich swoją miarą bo jak widać nie u wszystkich wiedza idzie w parze z wiekiem.

Ostatnio edytowany przez pyransc (2015-05-13 01:18:07)

#2111 2015-05-13 02:03:57

Kenshiro
Użytkownik

Jak zabawnie teraz czyta się takie artykuły. smile

http://wiadomosci.dziennik.pl/polityka/ … tykow.html

#2112 2015-05-13 02:16:07

Sidorf
Użytkownik

Kamiyan3991 napisał:

Brzmi jak anarchia.

Anarchia, Libertarianizm, Leseferyzm, Komunizm(utopijny) itp. Każde z nich zaczyna w innym punkcie osi, ale w końcu łączą się w okrąg.

Czy świat nie byłby piękny bez ideowych kłótni? "Postępowców" nie denerwowałaby obecność Kościoła w ich życiu, ci z kolei nie byliby zewsząd obrzucani homopropagandą. 

Kamiyan3991 napisał:

Ostrych podziałów to ja bym jednak w czymkolwiek nie widział.

Jeśli wszyscy mówią praktycznie to samo

Sidorf napisał:

to równie dobrze możemy zostawić polityków samych sobie, niech o tym kto rządzi decydują pojedynki bokserskie/szachowe/w pluciu na odległość. I tak co cztery lata. Zaoszczędzi się chociaż trochę papieru i pieniędzy.

Kamiyan3991 napisał:

W samej ekonomii dużo mówi się o łączeniu systemów, a nie uciekaniu w jedną stronę. Poza tym jeśli mamy ustawiać to na takiej płaszczyźnie gospodarczo-poglądowej to już całkiem tego nie widzę, bo w zasadzie co miałoby się z czym łączyć? No i powiedzmy, że głosujesz już za niskimi podatkami, ale jednak jesteś np. tym homoseksualistą, a partia ma jednak stanowcze – niskie podatki, ale odmieńców to my nie lubimy... więc? Poza tym polityka to nie tylko gospodarka, jeśli już miałbym kogoś poprzeć, to światopoglądowo też musiałby spełniać pewne kryteria.

Ja dziękuję za taki wybór. Albo Katolandy, albo Homolandy. To jak dawanie niewolnikowi wyboru: "Wolisz dostać batem czy obuchem?". Nie lepiej byłoby uderzyć oprawcę?

Szkoda, że nie odpowiadasz na całego posta, a wycinasz jedynie fragmenty.

#2113 2015-05-13 13:57:59

Kamiyan3991
Użytkownik

pyransc napisał:

Zadał proste pytania i nie mierz wszystkich swoją miarą bo jak widać nie u wszystkich wiedza idzie w parze z wiekiem.

Proste pytania, na które nie da się sensownie odpowiedzieć. Co by nie powiedział – będzie na jego niekorzyść. Ot, filozofia tłumu. Dlatego takie łapanki na ulicy to zwykła komedia. Nie wiem, jak ludzie mogą tego nie widzieć.

A stwierdzenie o "wiedzy nie idącej wraz z wiekiem" to chyba ulubiony tekst gimnazjalistów. W sumie za czasów gimnazjum też go używałem, ale czym człowiek starszy, tym bardziej dostrzega, że od wieku praktycznie wszystko zależy.

Sidorf napisał:

Czy świat nie byłby piękny bez ideowych kłótni?

No raczej nie, bo zawsze musi istnieć jakaś granica wyznaczająca normalność. W przeciwnym wypadku moglibyśmy jeszcze uznać gwałt za normalność. I o co chodzi z propagandą? Jest różnica między gejem a pedałem, z tych drugich ja też się śmieje. I niestety przykre, że to właśnie oni pchają się na ekrany, wypracowując złą opinię tym pierwszym. Chociaż homo jak homo – nawet człowiek tolerancyjny lubi sobie zażartować, ot, coś jak żarty o Żydach. W sumie sam po napisaniu kilku zdań, zdałem sobie sprawę z tego, że była mowa o "homopropagandzie", a zacząłem pisać o gejach... ot, tacy z nas hipokryci, że geje to nie, ale lesbijki to już spoko.

Sidorf napisał:

Ja dziękuję za taki wybór. Albo Katolandy, albo Homolandy. To jak dawanie niewolnikowi wyboru: "Wolisz dostać batem czy obuchem?". Nie lepiej byłoby uderzyć oprawcę?

Dlatego pisałem o mieszanych poglądach. Gdzie u nas w sumie takich nie ma, a może i są? Przecież takie PO jakoś specjalnie świeckie nie jest, a i do łóżek ludziom nie zaglądają. W zasadzie jest tylko mocniejszy podział w stronę Katolandu, aczkolwiek nie wiem, czy SLD jest jakoś specjalnie przeciwko religii.

Sidorf napisał:

Szkoda, że nie odpowiadasz na całego posta, a wycinasz jedynie fragmenty.

Co za dużo to nie zdrowo. Zresztą na samym temacie się jakoś specjalnie nie znam, więc mogę to tylko w ogólnym rozrachunku analizować i z perspektywy własnych poglądów, czyli w sumie tak jak większość.

Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2015-05-13 14:00:51)

Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000

#2114 2015-05-13 20:05:24

Marsmall
Użytkownik

Czy temu panu coś pomoże?

Największym sojusznikiem Polski w Unii są Stany Zjednoczone i Unia Europejska. baka

#2115 2015-05-13 20:25:00

Kamiyan3991
Użytkownik

Marsmall napisał:

Największym sojusznikiem Polski w Unii są Stany Zjednoczone i Unia Europejska.

Zwykłe przejęzyczenie, a wy podnosicie raban. Za to kocham okres wyborczy.

Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000

#2116 2015-05-13 21:00:56

SoheiMajin
Moderator

To pewnie było jedno z tych pytań, "na które nie da się sensownie odpowiedzieć" szalony

#2117 2015-05-13 21:12:51

Kamiyan3991
Użytkownik

No to pochwal się, jak sam byś na nie odpowiedział. Mnie nic sensownego do głowy nie przychodzi poza "to trzeba było wysłać siostrę na coś lepszego niż socjologia". Ludzie mają jakieś dziwne przeświadczenie, że państwo ma im wszystko zapewnić, nawet kiedy nie mają żadnych kwalifikacji. Komunistyczna mentalność.

Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000

#2118 2015-05-13 21:42:13

Marsmall
Użytkownik

Kamiyan3991 napisał:
Marsmall napisał:

Coś ma ich za dużo od 5 lat.

#2119 2015-05-13 21:51:35

Kamiyan3991
Użytkownik

Marsmall napisał:
Kamiyan3991 napisał:
Marsmall napisał:

Coś ma ich za dużo od 5 lat.

No i? Odnosiłem się do tej konkretnej wypowiedzi. Nie wiem i nie interesuje mnie w sumie, ile on czego ma. Po prostu śmieszy mnie robienie z kogoś debila, bo w pośpiechu coś mu się pomyliło. To tak jak zła deklinacja na forach, kiedy szybko kasujesz poprzedni wyraz, bo chcesz wstawić inny. Mówiąc na żywo, nie skoryguje się tego przed/zaraz po wysłaniu.

Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2015-05-13 21:52:23)

Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000

#2120 2015-05-13 21:59:33

Sasha1
Użytkownik

Obejrzyj jeszcze raz, bo coś ci umknęło. On się dopytał, o co go pytają. To już nie podpada pod "zwykłe przejęzyczenie". oczkod

Stopka forum

© Animesub.info 2025