Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Jakiejś wielkiej tragedii raczej nie ma, choć Mayfly kojarzył mi się z ekskluzywnymi wydaniami. Pozostaje mieć nadzieje, że to bolączki ich pierwszego kontaktu z Blu-ray i kolejne będą coraz lepsze (opakowanie i płyta dwuwarstwowa).
W sklepie Mayfly pojawiła się przedsprzedaż DVD, cena 29,99zł. Na płycie te same dodatki co na Blu-ray. DVD miało być pewne, tymczasem powtarzają motyw z uzależnieniem wydania od ilości zamówień, trochę dziwne.
Ostatnio edytowany przez adi90a (2015-01-02 19:15:56)
Jednak te Wilcze Dzieci od Mayfly są oficjalnym wydaniem, bo można je kupić też na empik.com
Edit.
Może tego 30 stycznia będzie tłoczona wersja?
Ostatnio edytowany przez Hunter Killer (2015-01-20 21:53:16)
Nikt nie mówił, że nie są oficjalne
Ech, trza będzie jednak rozpakować. Myślałem, że za parę lat sprzedam z zyskiem.
Żeby nie zakładać nowego tematu, napiszę tu. Szykuje się nam na rynku rewolucja na miarę Anime Gate http://anime-eden.pl/
Nowa firma wydająca w polandi anime na DVD i BD
Ps. Jakby istniał już temat, to proszę o przeniesienie postu
EDIT MOD: Post przeniesiony.
Ostatnio edytowany przez lilith_ (2015-03-22 22:27:59)
Info o dubbingu można chyba między bajki włożyć. Może się skuszę, jeśli wyjdzie ale wolałbym zdecydowanie by na blu ray trafiały tytuły z pełnoprawną wersją polską.
Po rozmowie z Moonlight dwiedziałem się, ze oni nie planują wydania "Zrywa się wiatr" na Bd, więc to najprawdopodobniej zwykła plotka (ewentualnie jakieś zagraniczne wydanie będzie miało pl napisy i się pojawi u nas).
Dobrą wiadomością jest planowana na lipiec premiera filmu "Księżniczka Kaguya" na DVD.
Zgodnie z zapowiedzią: Księżniczka Kaguya
Język oryginału: angielski
Lektor: tak
Lektor języki: angielski
Dubbing: nie
Napisy: polskie
??
Hunter Killer napisał:Zgodnie z zapowiedzią: Księżniczka Kaguya
Język oryginału: angielski
Lektor: tak
Lektor języki: angielski
Dubbing: nie
Napisy: polskie??
Pewnie błąd, tutaj jest jap
Pozycja "lektor języki" niezmiennie rozbraja i pokazuje, że ktoś się minął z logiką
W grach takie bzdury również często wypisują. Jeśli są do wyboru japońskie i angielskie głosy to najczęściej również piszą "wersja językowa angielska".
Żenada, ale cóż poradzić, że dla wielu istnieją tylko wersje językowe polskie lub angielskie.
Jeżeli ktoś się zastanawiał nad kupnem "Wilczych dzieci" w wersji BD, radze się pospieszyć. Nakład już im się prawie skończył (ostatnie kopie sprzedają na allegro), a nie planują jego wznowienia na tym nośniku - nastawiają się na DVD. Sam w końcu trafiłem trochę taniej tę pozycję (42zł) i jestem generalnie zadowolony. Najbardziej mnie zdołowała jakaś kratka w liniach z piosenkami śpiewanymi przez bohaterów - pewnie dali tam jakąś nutkę, której nie obsługiwał wybrany styl (do tego było kilka innych błędów, ale ogólnie jest nieźle). Czytałem gdzieś, że w wersji DVD została ucięta piosenka końcowa... Nie potwierdzę tego faktu, ale w wersji BD nie ma takiej wtopy.
Wersja DVD wygląda jak jakaś automatyczna konwersja z BD - napisy co prawda wyglądają ładnie, ale film się ucina (reszta jest fizycznie na płycie, ale w strukturze DVD jest tak nasrane, że tydzień próbowałem to poprawić - i na PC działa, na fizycznym plejerze już niekoniecznie), menu jest niefunkcjonalne na odtwarzaczach komputerowych (nie da się klikać w teksty w menu, trzeba klikać POD nimi), wybranie wersji z napisami (są dwa przyciski, "POLSKIE NAPISY" i "DTS" - oba robią to samo) i odtworzenie przez opcję FILM z menu sprawia, że oglądamy wersję z lektorem i napisami równocześnie, a oryginalne audio dostępne jest wyłącznie w DTS, przez co odtwarzacze bez amplitunera nie potrafią go odtworzyć. Obraz na DVD wygląda w miarę dobrze, niestety konwersja z NTSC na PAL odbyła się przez dopełnianie progresywnymi klatkami, co w samym filmie nie jest może specjalnie zauważalne, ale przy scrollowanych napisach już bardzo. Do tego masa klipów sponsorskich przed dojściem do menu... Generalnie jest dość żenująco, choć na pierwszy rzut oka tego można nie zauważyć/
Tak, kratki też są
Marnie: Przyjaciółka ze snów zostanie wydane w Polsce 22 października na DVD.
Fakt. Oczywiście o BD czy dubbingu można zapomnieć... i jak sądzę na tym Monolith zakończy swoją przygodę z anime...
Czy ktoś kupował Redline z PL napisami? Najlepiej wersję na BD? Chciałbym wiedzieć jak się prezentuje poziom napisów i jakości obrazu. O ile o jakości obrazu czy dźwięku coś już czytałem, o tyle o PL subach nic
Ktoś nabył?
Myślę o tym niemieckim wydaniu, na którym pojawiły się PL napisy.
Żeby nie było, ze niepotrzebnie temat odkopuję i ktoś liczył na jakiś news, na empik.com i samych salonach empiku od niedawna można sobie kupić Sailor Moon. Wysyłka do salonu za free, więc można troszkę taniej kupić
Można było przewidzieć, ale nigdy nie wiadomo. Najnowszy film Final Fantasy jest dostępny na nośnikach BD/DVD w naszym kraju, klik.
Wszystko fajnie, ale gdy spojrzymy na dostępne ścieżki audio... Nie wiem, może to błąd, ale wątpię.
Ostatnio edytowany przez Hunter Killer (2016-11-16 12:02:59)
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna