Nie jesteś zalogowany.
Nowe key visual i projekty postaci z Gate:
http://i.imgur.com/Diz3nYw.png
http://i.imgur.com/kYD20Wr.jpg
http://i.imgur.com/8cISl4L.jpg
http://i.imgur.com/imUcVSX.jpg
http://i.imgur.com/CDmVvuS.jpg
Mam wrażenie, że wszystkie te postacie widziałem w innych anime. Hm, muszę być zmęczony.
Chyba sobie obejrzę TOKKO ^^
Nowe promo anime Rokka: Braves of the Six Flowers - http://www.animenewsnetwork.com/news/20 … ong/.89556
SC II LotV *** "I love it when a plan comes together" -- Hannibal Smith *** Pesymista to dobrze poinformowany optymista *** Punch first ask questions while punching - Vi ***
Bajka adaptująca LN AntiMagic Academy "The 35th Test Platoon" ukaże się jesienią
Edit:
Jakby ktoś chciał to poczytać, to wszystkie 10 tomów jest dostępne tutaj.
Ostatnio edytowany przez Sacredus (2015-06-26 15:31:45)
FUNi zamierza wziąć na lato 18 serii.
Cóż, Working!!! jest na Crunchy (już potwierdzone), więc mnie to nie dotyczy... ale współczuję kolegom po fachu. ^^
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2015-06-26 22:26:40)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
FUNi zamierza wziąć na lato 18 serii.
Cóż, Working!!! jest na Crunchy (już potwierdzone), więc mnie to nie dotyczy... ale współczuję kolegom po fachu. ^^
Na pewno będzie to Gangsta, Overlord, Joukamachi no Dandelion i Kangoku Gakuen. To będzie ciężki sezon...
Ja tam widzę 19 znaków zapytania .
Nie ja liczyłem. Na Crymore zapodawali takie info.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Kolejne informacje odnośnie AntiMagic Academy "The 35th Test Platoon".
Owarimonogatari w 2015
Trochę nie za duża nadinterpretacja? Jest napisane, że pracowała nad scenariuszem w tym roku, co nie oznacza, że w tym samym wyjdzie.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2015-06-28 17:46:23)
Hunter Killer napisał:Owarimonogatari w 2015
Trochę nie za duża nadinterpretacja? Jest napisane, że pracowała nad scenariuszem w tym roku, co nie oznacza, że w tym samym wyjdzie.
Trzeba być dobrej myśli
Ale jednak obstawiam początek 2016.
Hunter Killer napisał:Owarimonogatari w 2015
Storyboardy to nie scenariusz .
I jeszcze przed Owari- powinno być Koyomi- - chociaż w sumie to zbiór 12 krótkich historyjek strasznie rozrzuconych w czasie, więc może pominą lub dadzą jako OVA .
Właśnie po wpisaniu zauważyłem słowo "drew", ale nie miałem pomysłu na zmianę zdania, więc zostawiłem.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2015-06-28 19:57:28)
Sezon zakończony, więc czas na małe podsumowanie. Oceny trochę zmieniłem, dodatkowo porzuciłem oglądanie jeszcze paru pozycji, jak ktoś chce porównać z moimi relacjami z początków sezonu, to tutaj jest link: http://animesub.info/forum/viewtopic.ph … 67#p445967
W trakcie oglądania do "dropniętych" anime doszły jeszcze: Dungeon ni Deai o Motomeru no wa Machigatte Iru Darou ka? (nic szczególnego), Kekkai Sansen (Blood Blockade Battlefront) (zbyt duży chaos i słabe prowadzenie fabuły), Ore Monogatari!! (po prostu zrobiło się nudne) oraz Kyoukai no Rinne (tutaj też zrobiło się nudno, a szkoda, bo liczyłem na lepszą pozycję).
Wracając do pozycji, które obejrzałem lub oglądam dalej, to poniżej tradycyjny spis od najsłabszych:
Kuroko no Basket 3 - o ile poprzednie serie oglądało się całkiem przyjemne, a tamtejsze absurdy nie przeszkadzały, tak w ostatniej części pojechali całkowicie po bandzie, a ostatni mecz to już całkowita żenada. Do tego wycięli trochę materiału z mangi, a mogli bez problemu zekranizować wszystko, gdyby wcześniej narzucili odpowiednie tempo. 3/10
JoJo’s Bizarre Adventure: Stardust Crusaders - Battle in Egypt - również najgorsza część z całego cyklu. Ogólnie Sardust Crusaders było słabe, ale druga część wyjątkowo się wyróżniała na tle pozostałych. W sumie może z 2/3 walki wydawały się ciekawe (Vanilla Ice, The Gambler i na początku The World Dia, ale to tylko początkowo, później to też nic ciekawego), przez resztę czasu było raczej strasznie nudno. 3/10
Assassination Classroom - Pierwsza część była trochę nudnawa, ale na szczęście im dalej, tym lepiej. Ostatnie odcinki były znacznie ciekawsze i poziomem fabuły znacznie przewyższały pierwsze. Humor raczej był taki sam przez cały czas. 5+/10
Owari no Seraph - tutaj raczej nic się nie zmieniło do mojej pierwszej opinii. Bajka bardzo przewidywalna, no i "gdzieś już to się widziało", ale mimo tego spełnia swoje zadanie i jest całkiem dobrą rozrywką. Jak ktoś ma dużo czasu i ochotę na tego typu seans, to polecam. -6/10
Fate/stay night: Unlimited Blade Works TV 2 – Pod względem oceny wypada bardzo podobnie jak poprzednia seria. Czasem trochę widowiskowo, walki wyglądają bardzo ładnie i ogląda je się całkiem fajnie, no ale lepiej nie mieć żadnych oczekiwać względem fabuły, bo jest po prostu kiepska. Główni bohaterowie też dosyć irytujący, zwłaszcza Shirou, który w UBW jest jeszcze bardzie wkurzający niż w zwykłym Fate, ale sytuację poprawiają inni (Gilgamesz, Archer). Raczej tylko dla fanów uniwersum i tych, którzy chcą tylko fajerwerków i efektownych walk, a do historii nie mają żadnych wymagań. 6/10
Yamada-kun to 7-nin no Majo TV - całkiem fajna komedia, z kolejnymi odcinkami było coraz śmieszniej, doszła nawet jakaś tam fabuła, której raczej się nie spodziewałem. Przyjemny tytuł, bardzo polecam na rozluźnienie. 6/10
Food Wars! Shokugeki no Souma - tutaj również poprawa w porównaniu do pierwszych odcinków. Fanserwis już tak nie kłuje w oczy, a sama historia robi się coraz ciekawsza. Główny bohater zdecydowanie na plus. 6/10
Arslan Senki – całkiem solidnie, ale bez fajerwerków. Po autorze LoGHa spodziewałem się więcej, no ale cóż. Graficznie nieźle, ale sama fabuła i postaci jakoś specjalnie się nie wyróżniają, chociaż sama seria daje radę. Można śmiało oglądać, ale nie ma co oczekiwać czegoś świetnego. 6/10
Sidonia no Kishi: Daikyuu Wakusei Seneki - druga seria Sidonii zdecydowanie lepsza od pierwszej chyba pod każdym względem. Graficznie zdecydowanie spory krok do przodu, grafika 3D już w ogóle nie przeszkadza, ba, czasem to nawet fajnie wygląda. Pierwsze odcinki były nawet bardzo dobre fabularnie, później trochę się popsuło, ale na koniec i tak wyszło całkiem nieźle. Zastanawiam się, czy wiele zmienili względem mangi. Dla tych, którzy polubili pierwszą serię - zdecydowanie polecam. 6+/10
Punch Line - przykład, że nawet z majtkowej, zwariowanej bajki da się zrobić coś niezłego. Anime cały czas było ciekawe, fanserwis nie przeszkadzał, postaci były ciekawe, a i fabuła nie najgorsza. Studio MAPPA, które je zrobiło, zaczyna sporo zyskiwać z moich oczach, gdyż wszystkie ich pozycje z ostatniego roku (Zankyou no Terror, Shingeki no Bahamut, Garo) mi się podobały. Jedna z lepszych pozycji w tym sezonie. Końcówka trochę zbyt ckliwa, no ale dała radę. 6+/10
Gintama - tutaj nawet nie ma co się rozpisywać: genialna komedia, nigdy się nie nudzi, bajka sezonu. 8/10
"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan
Chyba wyjątkowo odniosę się do czyjejś wypiski, tylko nie tsunderz się potem, Saduś.
W trakcie oglądania do "dropniętych" anime doszły jeszcze: Dungeon ni Deai o Motomeru no wa Machigatte Iru Darou ka? (nic szczególnego).
W sumie jest szczególne, podobnież jak Czajnik. Po prostu mało jest serii fantasy wśród bajek.
Kuroko no Basket 3 - o ile poprzednie serie oglądało się całkiem przyjemne, a tamtejsze absurdy nie przeszkadzały, tak w ostatniej części pojechali całkowicie po bandzie, a ostatni mecz to już całkowita żenada.
Hej, jak wyłączysz mózg i założysz sobie, że to są "koszowe kule" to jest nawet strawne.
JoJo. W sumie może z 2/3 walki wydawały się ciekawe (Vanilla Ice, The Gambler i na początku The World Dia, ale to tylko początkowo, później to też nic ciekawego), przez resztę czasu było raczej strasznie nudno. 3/10
Czy ja wiem? Bekowe odcinki z Hol Horsem, pedofil Alessi, długonoga Maria, Gracz D'Arby... jak dla mnie, to tam więcej ciekawych momentów było. Chociaż kwestia też tego, czy komuś pasuje ten "potwór tygodnia". Ponoć Part 4 ma już być bardziej w stylu Part 2, a wyjdzie raczej na pewno.
Arslan Senki – całkiem solidnie, ale bez fajerwerków.
Mnie już nudzi powoli, bo "tym dobrym" idzie zbyt łatwo... a oklepane toto bardziej od pierwszej części Serapha. Szczególnie "ten zuy" i "ten ksiunże".
Owari no Seraph - tutaj raczej nic się nie zmieniło do mojej pierwszej opinii. Bajka bardzo przewidywalna, no i "gdzieś już to się widziało", ale mimo tego spełnia swoje zadanie i jest całkiem dobrą rozrywką. Jak ktoś ma dużo czasu i ochotę na tego typu seans, to polecam. -6/10
Zdziwisz się jesienią... nawet bardzo. My w sumie teraz grupowo hajpujemy mangę, bo gdzieś od 15-16 rozdziału poszybowała mocno do góry i mam wielką nadzieję, że studio nie zamierza tego skończyć jakimś głupim fillerem, bo potencjał jest spory. W każdym razie – bajka początek miała słaby, potem dość "rzemieślniczo", ale dalsza część historii pozytywnie zaskakuje (kiedy piszę te słowa wydanych rozdziałów jest już 34 i animu właśnie wchodzi w ciekawszą i bardziej seinenową część).
Fate. Raczej tylko dla fanów uniwersum i tych, którzy chcą tylko fajerwerków i efektownych walk, a do historii nie mają żadnych wymagań. 6/10
Co proszę? Przecież walk to tam tyle co kot napłakał. Może 2-3 są, gdzie jest 2 minuty walki i 3 odcinki gadki. W zasadzie Fejt pod tym względem przebija Bleacha i Naruto razem wzięte. W zasadzie to pojęcia nie mam, po co był tej serii taki budżet, skoro w ogóle go nie wykorzystała.
Punch Line - przykład, że nawet z majtkowej, zwariowanej bajki da się zrobić coś niezłego.
Wolę nie ryzykować...
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2015-06-29 19:37:15)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Kamiyan3991 napisał:Ja tam widzę 19 znaków zapytania .
Ostatecznie ma być 20 serii, (wliczają się też, te z poprzednich sezonów) z czego ujawniono na razie 18. http://www.funimation.com/blog/2015/06/ … s-arrived/
Ostatnio edytowany przez wtas (2015-06-30 08:48:38)
Kinowa premiera 2 części Gundam: The Origin planowana jest na 31 października!
<źródło (jap)>
Pierwszy odcinek GOD EATER został przełożony na przyszły tydzień - natomiast w tym tygodniu zostanie wyemitowany program specjalny "GOD EATER EXTRA".
<źródło (jap)>