Nie jesteś zalogowany.
Z okazji 40 lecia studia SHAFT odbędzie się event zatytułowany "MADOGATARI Exhibition".
>> link <<
Ostatnio edytowany przez FAiM (2015-07-03 11:05:01)
Letni sezon zapowiada się dobrze. Moim faworytem jest Shimoneta to Iu Gainen ga Sonzai Shinai Taikutsu na Sekai. Tytuł który pokazuje jak może wyglądać nasz kraj pod rządami PIS-u
Premiera ostatniego filmu Code Geass: Boukoku no Akito została przesunięta z jesieni 2015 na 6 lutego 2016.
http://myanimelist.net/news/40695288
Na Anime Expo rozpoczęto odliczanie do nowego projektu związanego z Gundamem. Hasłem przewodnim jest "tekketsu" (鉄血), co dosłownie oznacza "krew i żelazo", a pewnie odnosi się do japońskiego oddziału wojskowego na Okinawie podczas II WŚ, w której skład wchodzili młodzi mężczyźni w wieku 14-17 lat. Połowa z nich zginęła podczas trzymiesięcznej bitwy o wyspę Okinawa.
https://de.wikipedia.org/wiki/Tekketsu_Kinn%C5%8Dtai
Zegar odlicza do godziny 12:00 15 lipca (04:00 15 lipca czasu środkowoeuropejskiego). Zapowiedź ma zostać udostępniona z m.in. angielskimi napisami.
http://g-tekketsu.com/
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2015-07-06 08:38:17)
Zapowiedziano kreskówkę produkcji japońskiej osadzoną w świecie serii gier Phantasy Star*.
The Phantasy Star Online 2 The Animation series will have a completely original story, and the story will take place on Earth in the near future.
*
Jeśli tak jak w serii FF gry są osadzone w innych światach to przepraszam za błąd. Nie grałem w żadne Phantasy Star.
I w końcu porządne info.
Nowy Gundam będzie nosił podtytuł "Tekketsu no Orphans". Akcja będzie się odbywać 300 lat po wojnie ziemsko-marsjańskiej nazwanej "katastroficzną". Kobieta imieniem Cordelia wyrusza na Ziemię, by rozmawiać w sprawie uzyskania niezależności marsjańskiego miasta Chryse od ziemskiego rządu. Eskortuje ją prywatna agencja ochrony CGS, którego członkami są m.in. młodzi protagoniści Mikazuki Augus i Orga Itsuka. Kiedy grupa zwana "Gjallarhorn" atakuje CGS, dorośli chcą wykorzystać młodzików, by móc uciec. Orga chce wykorzystać tę szansę do wzniecenia buntu w agencji, gdyż od dawna są źle traktowani. Tak oto powstaje nowy konflikt. By go przezwyciężyć, Augus wsiada za sterami starego mobila z czasów wojny sprzed trzystu lat - Gundama Barbatosa.
Ten Gundam ma kraść bronie, pancerz i elementy wrogich pojazdów, by stać się silniejszy.
Premiera: 8 października.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2015-07-15 10:06:46)
czy wiadomo coś na temat kolejnego sezony oregairu ?
czy wiadomo coś na temat kolejnego sezony oregairu ?
Skończyło się równo z ostatnim tomem LN, więc wyjdzie nieprędko, być może wcale.
Strata to byłaby w sumie niewielka, bo końcówka drugiego sezonu ssała mocniej niż pierwszego.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
what the fugggg :DD moeshit killing anime since 2007
GATE i tak gniot, więc jakoś musieli audiencję przyciągnąć.
Opis z powieści:
KURIBAYASHI Shino
24 years old. Sergeant First Class of the Ground Self-Defence Force. One of the female members of the Third Recon Team. Having a petite frame but with relatively large busts for her body, she also has a martial arts emblem.
ProTip: anime to adaptacja powieści, a nie mangi .
Zapowiedź drugiego sezonu Aria the Scarlet Ammo http://www.animenewsnetwork.com/news/20 … ere/.90639
SC II LotV *** "I love it when a plan comes together" -- Hannibal Smith *** Pesymista to dobrze poinformowany optymista *** Punch first ask questions while punching - Vi ***
To nie jest drugi sezon, tylko adaptacja mangowego spin-offu .
Powstanie nowe anime w uniwersum World Trigger, jednakże nie będzie na podstawie mangi. Jego wstępny tytuł to "Uchodźczy z innego świata". Premiera została zapowiedziana na październik.
Pojawiło się nowe PV Ajin:
アニメ「亜人」第2弾PV
Oraz PV Harmony:
「ハーモニー」キャスト発表・主題歌発表PV
Krótkie opisy moich wrażeń bajek z nowego i (zeszłego) sezonu. Tradycyjnie od najgorszych do najlepszych.
Na początek dwie serie, które porzuciłem, ale myślę, że niektórym się mogą spodobać zależnie od gustu: Akagami no Shirayukihime; Prison School. Ewentualnie można jeszcze tutaj dorzucić Shimonetę, chociaż akurat ta seria w ogóle mnie nie przekonała.
Dragon Ball Super - należę do osób, które uważają DB za słabą serię, nie licząc pierwszego serialu, który bardzo mi się podobał jako taki komediowo-przygodowy shounen. Później już tylko gorzej, a DBS nadal się w to wpisuje. Grafika jest beznadziejna, polecam zatrzymać odtwarzanie podczas walki Goku vs Beerus. Tutaj link dla ciekawskich: https://www.youtube.com/watch?v=ZUZX586dsRE Według mnie nie warto oglądać, lepiej sięgnąć po film Bitwa Bogów, który ma dokładnie tę samą fabułę tylko bez niepotrzebnych wstawek (i jak na film DB jest całkiem fajny). 2/10
Rokka no Yuusha - kolejna "taka o" seria fantasy niewyróżniająca się kompletnie niczym. Niby coś tam się dzieje, ale trudno tu mówić o porywającej i ciekawej fabule. Z drugiej strony nie zanudza aż tak bardzo. Postaci przeciętne, grafika również, na muzykę nawet nie zwróciłem uwagi. -5/10
Charlotte - kolejna baja od Maedy Juna i Keya, czyli nastolatki, magia i jakieś wyciskacze łez z powodu smutnych historyjek. Norma. Zanosi się trochę na takie Angel Beats (w końcu ci sami ludzie od historii), tyle że znacznie gorsze. Przez 5 odcinków niewiele się działo, dopiero w szóstym fabułą nabiera rozpędu, może teraz to będzie trochę lepsze. Bohaterowie - tradycyjnie strasznie przerysowani, ale z drugiej strony główny bohater mnie nie irytuje, co zresztą rzadko zdarza się w bajkach Maedy. 5/10
Overlord - No i kolejne fantasy ze wzorowaniem na grę. Po wielkim boomie ostatnio na to wydawałoby się, że powinno być raczej słabe, ale według mnie aż tak źle nie jest. Przede wszystkim lubię serie z tzw. overpowered głównym bohaterem. Póki co fabularnie jakoś się nie wyróżniało, ale myślę, że warto dać temu szansę, może coś fajnego wyjdzie im w ciągu tych 13 odcinków (w końcu madhouse). Przypomina mi trochę Log Horizona tylko w trochę mroczniejszym klimacie. 5/10
Gate - i znowu fantasy, tym razem w "klimatach" wojskowych i z haremem dziewoj. Jako że haremy od razu mnie odrzucają, to bajka była na liście do dropów, ale póki co broni się całkiem nieźle. O ile nie pójdą w tę stronę, to może wyjść nawet coś dającego radę. Do tego bardzo ładna grafika, chociaż zdaje mi się taka typowa. Duży plus za scenę wzorowaną na "Czas Apokalipsy", strasznie si z tego śmiałem (dla ciekawskich: https://www.youtube.com/watch?v=v5-hthd39wM ) 5+/10
Gangsta. - tutaj akurat spodziewałem się czegoś więcej, więc odrobinę się rozczarowałem. Black Lagoon to to nie jest, bliżej coś do poziomu Jormunganda. Niespecjalnie pasuje mi opieranie historii na modyfikacjach genetycznych wynikających z narkotyków, jakoś sporo dla mnie straciła ta seria po wprowadzeniu tego wątku (który de facto jest chyba główna linią fabularną). Główni bohaterowi całkiem sympatyczni, grafika jak najbardziej w porządku, animacja ujdzie. 6/10
(Arslan Senki) - no tutaj wiele się nie zmieniło od mojego wcześniejszego zdania. Seria solidna, ale przynudza przez straszne powolne posuwanie się fabuły do przodu. 6/10
Durarara - kolejny sezon Durarary i mam wrażenie, że grafika znów się pogorszyła. Seria, która parę lat prezentowała naprawdę bardzo dobry poziom animacji i kreski, teraz wygląda jak jakiś tasiemcowy szmatławiec. Zarzuty mam te same co do poprzedniej serii - historia idzie za szybko. Dodatkowo z sezonu na sezon to wydaje się coraz nudniejsze. 6/10
(Shokugeki no Souma) - moim poprzednim głównym zarzutem był nadmiar fanserwisu. Mam wrażenie, że albo jest go znacznie mniej w obecnych odcinkach, albo mniej rzuca się w oczy. Tak czy siak - znaczna poprawa. Historia przyjemna, bohaterowie także. Jak na serię shounenową - jest naprawdę fajnie. 6/10
Ushio and Tora TV - jedna z najlepszych serii obecnego sezonu. Trzyma poziom starych bajek, bohaterowie na plus, klimat naprawdę świetny, mam tylko nadzieję, że fabuła głównego wątku również im wyjdzie. Ogólnie zaczynam brać w ciemno już każdą bajkę wydawano przez to studio (MAPPA), gdyż wszystkie ich ostatnie pozycji oprócz Teekyu przypadły mi w mniejszym lub większym stopniu do gustu (Hajime no Ippo Rising, Garo, Zankyou no Terror, Sakamichi no Apollon, Shingeki no Bahamut, Punch Line). Z czystym sercem polecam tę serię! 6+/10
Working - trzecia seria osadzona w sielankowym klimacie pracy w restauracji. Dla tych, którzy oglądali poprzednie sezony - najnowszy z nich trzyma de facto ten sam poziom, więc jeśli wam się podobało - bierzcie śmiało, a jeśli się nudziliście, to prawdopodobnie teraz też to was spotka. Na plus zasługuje to, że niektóre fabularne wątki znacznie w tej serii przyspieszył (głównie pairingi, historia żony Otou, odnalezienie się rodzeństwa Yamadów), chociaż w sumie kto ogląda komedię dla fabuły? 7/10
(Gintama) - bezapelacyjny zwycięzca, król komedii i parodii w ostatnich latach. Z każdym sezonem równie świetna, czasem nawet lepsza. Póki co ekranizowali głównie komediowe arce, zdarzył się jeden poważniejszy (a jak wiadomo, w Gintamie i komediowe, i poważne historie są świetne), lecz myślę, że za parę miesięcy możemy dostać wysyp poważnych odcinków, gdyż manga od 50 rozdziałów właśnie taki ma klimat. 8+/10
Pozostałe serie (nie licząc kontynuacji, których nie oglądałem) uważam za kompletną stratę czasu i w ogóle nie polecam.
Ostatnio edytowany przez Sado (2015-08-12 13:19:57)
"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan
Prison School
AOTY
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Drugi sezon Terra Formarsów dostał zielone światło. Shit is coming.
Sado napisał:Prison School
AOTY
Nie mój typ humoru. Gintama już prędzej.
"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan