Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Źródło: Crunchyroll (HS 1080p)
To wy nie wiecie, że streamowe FHD ma zbyt mały bitrate i już 720p wygląda lepiej...?
I dlatego anglojęzyczne grupy używają 1080p z CR jako podstawy do swoich encodów .
Kamiyan3991 napisał:Źródło: Crunchyroll (HS 1080p)
To wy nie wiecie, że streamowe FHD ma zbyt mały bitrate i już 720p wygląda lepiej...?
I dlatego anglojęzyczne grupy używają 1080p z CR jako podstawy do swoich encodów .
lolno, Working to wyjątek.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
FAiM napisał:Kamiyan3991 napisał:To wy nie wiecie, że streamowe FHD ma zbyt mały bitrate i już 720p wygląda lepiej...?
Nie, żebym się czepiał czy coś, ale zwykły śmiertelnik nie widzi różnicy... Serio. Ludzie mają w czterech literach takie pierdoły. Większość ludzi ogląda w 720p, niektórzy w 1080p i mają bardzo mocno gdzieś pierdoły techniczne. Oglądając ludzi bardziej interesuje treść, a nie jakość obrazu, bo czasu 640x480 już minęły. Więc, nie przesadzajmy. Czy to będzie 10bitów, 8 bitów... czy ileś tam... serio ja mam to gdzieś i pewnie większość ludzi też. Nawet nie rozumiem o co w tym chodzi, żeby było śmieszniej, niektórzy tak mocno poprawiają, że dopiero zaczyna to wyglądać jak kupa... Skupmy się na poprawnym tłumaczeniu, jakości napisów... a nie jakości pliku.
Ostatnio edytowany przez Luk4S (2015-08-30 19:53:11)
FAiM napisał:Kamiyan3991 napisał:To wy nie wiecie, że streamowe FHD ma zbyt mały bitrate i już 720p wygląda lepiej...?
Wyjątek w czym?
Czyli RAW/ts, byłby lepszy od Crunchy? Co prawda jest z BS11, ale nie sądzę aby był lepszy.
RAW vs. CR
TS vs. CR
TS vs. CR #2
Czyli RAW/ts, byłby lepszy od Crunchy? Co prawda jest z BS11, ale nie sądzę aby był lepszy.
RAW vs. CR
TS vs. CR
TS vs. CR #2
Ja nie widzę różnicy... Na żadnym z tych przykładów.
Ja także, więc dziwie się, dlaczego nie mamy używać wersji z CR, skoro lepszej i tak na razie nie ma.
Wyjątek w czym?
W tym, że jest re-encode do 1080p. Pozostałe bajki lepiej wyglądają w 720.
Ja także, więc dziwie się, dlaczego nie mamy używać wersji z CR, skoro lepszej i tak na razie nie ma.
Nie mówiłem, że nie CR, tylko to, że lepiej brać 720.
Zresztą tłumaczenie CR i tak jest dziurawe i pisane kulawym angielskim.
Tu macie coś znacznie lepszego: http://www.nyaa.se/?page=search&cats=0_ … +Charlotte
Nawet 9 odcinek już jest.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Nie będziemy specjalnie czekać na wersje GJM która jest w poniedziałki, tym bardziej jak już prawie końcówka serii.
Napisy do 10 odc. kiedy będą?
Tłumacz mówi że zrobi na dziś, jeszcze korekta i ts, więc dziś lub jutro powinny być.
To czekam z niecierpliwością
Odcinek 10 wydany.
Napisy do 11 odc. też ukażą się w późniejszym terminie?
Napisy do 11 odc. też ukażą się w późniejszym terminie?
>Pytanie fansubbera, kiedy będą napisy... hehe.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Nie wiem, zależy od tłumacza.
Odcinek 11 w korekcie, dwunastka dopiero tłumaczona.
Jedenasty odcinek gotowy.
Odcinek 13 wydany. Oczywiście w wersji TV.
Druga płytka BD wydana.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna