Nie jesteś zalogowany.
[slina][slina]
Tylko czemu ja nie znam japońskiego [cenzura][cenzura]
Ostatnio odkurzyłem Chrono Trigger na emulatorze SNESa. Zmieniłem to i owo w opcjach, dzięki czemu ATB (chyba najgłupszy od czasów kamikaze wynalazek Japończyków), który zwykle mnie rozjusza - nie przeszkadza tak bardzo. Przymierzam się do amerykańskich FF II i III (tzn. o ile mnie pamięć nie myli IV i VI).
Co się tyczy rewolucji - na ogólnokrajową bym nie liczył (w Poznańskiem za Niemca nie było partyzantki, bo była zabroniona). Może jakiś separatyzm...
Jeśli to czyta ktoś z Wielkopolski - proszę, niech się nie obraża. Mam dystans do stereotypów, a to był dowcip jeno.
P.S. Jeśli ktoś gra w Chrono Trigger na klawiaturze i ma problem z otwarciem drzwi za pomocą kombinacji klawiszy - niech spróbuje podłączyć pada (jeszcze jeden powód, aby sobie sprawić choćby cyfrowego).
Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2006-03-14 21:56:08)
No Ja nie miałem Problemów z klawiaturą...
Grałem we wszystkie mozliwe Finale... od FF 1,2,3 na Nintendo w FF 1,2 na Wonderswama FF 1,2 (Origin) na PSX... Kiedyś (wspominając Twoją Pamieć "~Obiwanshinobi" )Były takie problemy ze FF 2 to 4 a FF 3 to FF 6.. Na szczecie ten problem juz sie powoli rozwiazał, ale jak widze jeszcze utkwił gdzies głeboko w pamieci niektórym....
Ja tam czekam az sie wkoncu zlituja i wywala jakiegos Remeake'a FF3 bo (z całym szacunkiem do Nintendo "Pegasus") Grałem w Ta gre z bólem..jakby dali cosik na Wonderswana...było by cudownie..(Ale przyznam sie ze długo sie nie rozgladałem)
Jak Gracie w Chrono Trigger'a to nie mozna zapomniec o Chrono Cross'ie :-) wspaniała Gierka na PSX'A...
Oj Pamieta sie czasy kiedy sie grało w FF VII :-) Później musiałem zmieniac kompa na 1,7 zeby móc pograć w FF IX na EpsxE ...Podrasowało sie grafe i gra wygladała jak Bajka...
Dwie najlepiej zrobione graficznie gry na PSX'a to własnie FF9 i Alone In The Dark 4... przy tej ostatniej niezle sie namieczyli... mieli nie wydawac na PSX'a zważywszy ze wydawali ten tytuł na PS2...
Pozdro dla Fanów Finala ..
Kiedyś (wspominając Twoją Pamieć "~Obiwanshinobi" )Były takie problemy ze FF 2 to 4 a FF 3 to FF 6.. Na szczecie ten problem juz sie powoli rozwiazał, ale jak widze jeszcze utkwił gdzies głeboko w pamieci niektórym....
Dla mnie to żaden problem - po prostu mam romy, które się nazywają FF II [U](!) i FF III [U](!) i dedukuję, że to - odpowiednio - IV i VI.
Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2006-03-16 12:54:21)
no bo troche w tych starszych finalach numeracja jest zamotana
no ja tez czekam na ff12 ale ja wole wersje europejska ale jak wyjdzie amerykanska to tez ja sciagne bo przewaznie sa jakies ulepszenia w stosunku do swojego japonskiego odpowiednika jak to zwykle bywa
czekam na ff12 ale ja wole wersje europejska
Nie lepszy NTSC niż PAL?
tez czekam na ff12 ale ja wole wersje europejska ale jak wyjdzie amerykanska to tez ja sciagne bo przewaznie sa jakies ulepszenia w stosunku do swojego japonskiego odpowiednika jak to zwykle bywa
Rozumiem, że dla jl to nie problem. Podobno (nie wiem, ile w ty prawdy) płaskie PS2 dają się przerabiać programowo, tak że jak się ma jakieś cudowne coś na karcie pamięci, to na nieprzerabianej konsoli można odpalać NTSC i PAL, nie przejmując się regionalizacją. Brzmi to jak bajka. Uprzedzam, że na przerabianiu konsol się nie znam - powtarzam, co zasłyszałem.
Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2006-03-16 15:03:25)
Rozumiem, że dla jl to nie problem. Podobno (nie wiem, ile w ty prawdy) płaskie PS2 dają się przerabiać programowo, tak że jak się ma jakieś cudowne coś na karcie pamięci, to na nieprzerabianej konsoli można odpalać NTSC i PAL, nie przejmując się regionalizacją. Brzmi to jak bajka. Uprzedzam, że na przerabianiu konsol się nie znam - powtarzam, co zasłyszałem.
W tym chodziło o możliwość odpalenia pliku ELF z Swap Magiciem z memorki przy użyciu exploita i oryginalnej gry na PSX'a tak samo jak używa się tego przy "grubej" żeby odpalić nieoryginalnego HDLoadera na nieprzerobionej i grać w gry z HDD (to jest dopiero coś gry śmigją o niebo lepiej i laser się nie zużywa) tylko jest taki problem, że na konsolach powyżej V9 (SS 50004) exploit już nie działa Sony poprawiło zabezpieczenia więc pozostaje tylko jakiś mod ewentualnie zakup Swapa...
Co do Finala podobno premiera w USA ma być dopiero w październiku kurde tak długo czekać na jakąś bardziej zrozumiałą wersję...[placze]
Znaczy - gra idzie z HD, ale potrzebny jest oryginał?
Nie nie musisz mieć oryginała może być ściągniety obraz z netu.
Można bez problemów zgrać go na HDD w przerobionej jaki nieprzerobionej PS2 i odpalić
hehe dobre kumpel mi to podeslal ;] co do samego FF. gralem w XIII i X i jedyne co mi sie podobalo to granie do czasu przejscia fabuly. bo jak widzialem jak kumpel maksuje postcie znaczy sie przez 5h ciska w kolko ten sam uklad guzikow to mi sie niezbyt podobalo ;p
Nie nie musisz mieć oryginała może być ściągniety obraz z netu.
Można bez problemów zgrać go na HDD w przerobionej jaki nieprzerobionej PS2 i odpalić
Cześć Wszystkim !!!
Wiecie może gdzie dopaść można HDD do ps2 szeroki model z HDD w obudowie bo łatwo u nas dostac tylko network adapter PS2 a jeżeli piraty czyta z HDD bez koniczności mod-chipa
to ja sie pisze na to ... po przeróbce czesto sieda DVD w PS2.
Jeżeli chodzi o napój FF XII to reklama extra SQUARESOFT teraz SQUARE-ENIX musiało namieszać:D No a ja czekam aż na sklepowych pułkach pojawią się SUMONY MATERIE GFy AEONY
no i UBRANIA Z Finala bo z moich jeansów i sweterka nie moge nauczyć sie już żadnej umiejętności a na Chocobo mógł bym do pracy jeździć...:-D
Hmm mozesz uzyc kazdego conamniej 40GB dysku IDE nie musi byc ten od sony ;-)
Niekoniecznie musi mieć 40 znam ludzi którzy używają 10-20, ale w sumie to trochę mało jest
tu możesz sprawdzić listę dysków kompatybilnych z PS2 ps2drives (jak pisałem wcześniej najlepiej nadają się Maxtory) polecam również zajrzeć na forum konsoli można tam naprawdę dużo się o tym dowiedzieć(taka kryptoreklama) sam tam bardzo często bywam...
Co do finala ściągał go ktoś grał może...
Tak się zastanawiam jednak ten japoński trochę mnie odstrasza, a czekać tak długo na wersję us to tak też nie za różowo...[baka]
[cytuj]Co do finala ściągał go ktoś grał może...
Tak się zastanawiam jednak ten japoński trochę mnie odstrasza, a czekać tak długo na wersję us to tak też nie za różowo...[baka][/quote]
Niestety nie ściągałem jeszcze i pewnie asie nie skuszę jestem chory na punkcie tej serii, więc i tak będę miał oryginał:D, Jeżeli chodzi o wersje NTSC to odradzam, ponieważ jeżeli chce się wydusić z FF XII 100% to bez szczegółowego opisu będzie problem...
A granie z opisem przynajmniej do pierwszego przejścia gry mija się z celem i to już nie taka radocha...:P
A za powyższe info. o HDD do PS2 WIELKIE ARIGATO IIuvYaaAll
johny_lennon napisał:czekam na ff12 ale ja wole wersje europejska
Nie lepszy NTSC niż PAL?
jest roznica i to spora w jakosci obrazu najlepiej to widac na 100 hz tv. Jak masz mozliwosc to sproubj sobie odpalic soul calibura 3 w wersji NTSC i PAL to sie sam przekonasz :)No ja w sumie to dla finala kupilem ps2 .A z tymi konsolami jest tak im nowszy model tym gorszy syf bo sony zaczyna oszczedzac na podzespolach najlepszy byl pierwszy model nie do zdarcia
Jeżeli chodzi o wersje NTSC to odradzam, ponieważ jeżeli chce się wydusić z FF XII 100% to bez szczegółowego opisu będzie problem...
Chybaśmy się nie zrozumieli. W głowie mi nie postało grać w japońskiego Finala (dopóki nie władam tym językiem w mowie i w piśmie), ale amerykański jest też w NTSC (o ile się nie mylę).
A w sprawie gier z HD - czy wobec tego można w ogóle nie dłubać w konsoli i nie zużywać napędu, żeby zagrać? Podłącza się PC przez USB?