Nie jesteś zalogowany.
"Nie każdy muzułmanin jest terrorystą, każdy terrorysta jest muzułmaninem".
Nie pamiętam czyje to słowa i nie zgadzam się z nimi w 100%, bo ja bym przed każdy dodał prawie. Nawet 10% to dużo. Zobaczcie, co była w stanie zrobić tylko jedna osoba, w postaci Breivika. A teraz zobaczcie, że z 13.000 osób, terrorystów jest 100.
Co jest obowiązkiem osób, które rządzą (Premier, Prezydent)? Ochrona Polaków. Jeżeli nasze służby nie są w stanie oddzielić ukrywających się osób z ISIS od zwykłych imigrantów, to nie możemy ich przyjąć. Nie wymyśliłem sobie tego, że służby nie są w stanie tego zweryfikować. Są to słowa generała Polko. Mówi on:
" Nasze służby są kompletnie nieprzygotowane na uchodźców. Nie są w stanie przewidzieć, czy ktoś z nich nie został już zwerbowany przez Państwo Islamskie do szerzenia zamętu, chaosu, a nie daj Boże - do ataku terrorystycznego."
Nie chciałbym, aby w ataku zginęła czyjaś córka, żona, syn, mąż, ojciec, matka itd.
Tak w ogóle, każdy, który mnie zna, wie o tym, że nie jestem przeciwko muzułmanom tylko dlatego, że są oni muzułmanami (co de facto oznaczałoby ksenofobię). Każdy wie, co mnie zna, że na Bliskim Wchodzie często stawiałem się za nimi. Jednak najważniejsze to zadbać o swoje społeczeństwo. Oni mają swoje prawa, a my mamy swoje. Nikt nie narzeka, że jak wyjedzie chrześcijanin do Arabii Saudyjskiej z krzyżem, to będzie wisiał za karę. Taką mamy poprawność polityczną.
Jakoś pani Kopacz nie jest chętna, aby pomóc Polakom ze wschodniej Ukrainy, którzy chcą wojny uniknąć, nie stać państwa na to, a może brak dobrej woli. Polityk nie myśli sercem, myśli głową. Po primo pomóc swoim, po secundo pomóc innym.
Ostatnio edytowany przez Marsmall (2015-09-11 12:09:11)
Jakoś wątpię w te 10% Nazistów też tak dużo było?
Masz dowody na tę 10% czy tak rzuciłeś? Podobno w ISIS jest około 30tyś ludzi.
Ostatnio edytowany przez Witax (2015-09-11 12:26:11)
i5-8600K OC 4.8Ghz, MSI Z370 Tomahawk, HyperX Predator 16GB 3000MHz/3333Mhz, Samsung 960 EVO 250GB.
Headphones: AKG K712 PRO, AKG K612 PRO, Beyerdynamic DT-990 Edition 250ohm
DAC: SMSL SD-650+mod by mikolaj612+Muses 8820 + ad797AR SMSL M8 | AMP: Rapture by mikolaj612
10% zostało rzucone. Nawet jak będzie to 1-2% to i tak dużo.
Poza tym ISIS rekrutuje, więc liczba 30 tysięcy może być już nieaktualna.
Po drugie podałem 10%, jako 10% z liczby imigrantów, a nie z liczby muzułmanów.
Ty widocznie podałeś 10% nazistów z liczby obywateli Niemiec. Podaj ile było % nazistów z liczby wojskowych i polityków III Rzeszy. Podpowiem, że było więcej niż 10%.
Tylko widzisz, o co chodzi z tymi muzułmanami. Ja nie mogę się zgodzić na ludzi, którzy mają gdzieś prawo kraju, do którego przyjechali. Są filmiki na yt, jak się oni wypowiadają. Oni nie muszą słuchać (akurat w tym wypadku) premiera Camerona, brytyjskiej policji. Powód? Wlk. Brytania nie jest państwem islamskim. Więc... dlaczego opuszczają oni takowego państwa?
Chyba o ten filmik chodzi.
https://www.youtube.com/watch?v=XFXNJfwcCDs
Jakoś pani Kopacz nie jest chętna, aby pomóc Polakom ze wschodniej Ukrainy, którzy chcą wojny uniknąć, nie stać państwa na to, a może brak dobrej woli. Polityk nie myśli sercem, myśli głową. Po primo pomóc swoim, po secundo pomóc innym.
Nie zapominajmy o ty, że sprowadzenie pierwszej partii uchodźców z Ukrainy zajął polskim służbom +- 2 miesiąca, a tam było niecałe 200 osób, a co tu dopiero mówić o 12tysiącach.
Nawoływanie państw UE o solidarność nijak się ma do działań, które podejmują właśnie te państwa które najgłośniej nas krytykują za jej brak.
Plan budowy drugiej nitki Gazociągu Północnego premier Słowacji określił jako „zdradę”. – Po prostu robią z nas idiotów – podkreślał Robert Fico.
Bardzo jestem ciekaw czy informacja o tej wielkiej solidarności Niemców, Francuzów itp. pojawi się w mainstreamowych mediach.
10% zostało rzucone. Nawet jak będzie to 1-2% to i tak dużo.
Poza tym ISIS rekrutuje, więc liczba 30 tysięcy może być już nieaktualna.
10% a 1-2% to jest duża różnica.
Po drugie podałem 10%, jako 10% z liczby imigrantów, a nie z liczby muzułmanów.
Ty widocznie podałeś 10% nazistów z liczby obywateli Niemiec. Podaj ile było % nazistów z liczby wojskowych i polityków III Rzeszy. Podpowiem, że było więcej niż 10%.
No to nadal skąd pomysł że 10% imigrantów z Syrii to ISIS.
No masz racje, mój błąd. Akurat to był zły przykład z nazistami.
Ostatnio edytowany przez Witax (2015-09-11 13:18:14)
i5-8600K OC 4.8Ghz, MSI Z370 Tomahawk, HyperX Predator 16GB 3000MHz/3333Mhz, Samsung 960 EVO 250GB.
Headphones: AKG K712 PRO, AKG K612 PRO, Beyerdynamic DT-990 Edition 250ohm
DAC: SMSL SD-650+mod by mikolaj612+Muses 8820 + ad797AR SMSL M8 | AMP: Rapture by mikolaj612
Mówiłem, że liczba została użyta jako przykład i nie ma różnicy w obawie przed terroryzmem, czy to będzie 1-2% czy 10%. Skoro Polska ma przyjąć liczbę około 12.000 ludzi, to czy będzie u nas 1200 terrorystów, czy będzie ich 120-240, oznacza to, że mamy problem. A nawet jakby to było 0,1% to mamy 12 terrorystów. To i tak jest zgraja, która może podkładać bomby, mordować w imię Allaha. Niech sobie przyjmują je te kraje, które zdestabilizowały państwa arabskie, przeciw czemu byłem. USA niech przyjmuje skoro obalali prezydenta Syrii, obalili władzę w Iraku, Libii. Kadafi mówił, że jak się obali siłą władzę w krajach arabskich, to fala imigrantów zaleje Europę. Każdy mądry po szkodzie.
Jeszcze raz dorzucę swoje 5 groszy. Jestem z Podlasia, mieszkamy tu od setek lat z tatarami i żydami. Odległość między cerkwią, kościołem i synagogą to kilka kilometrów.
Prócz mniejszych problemów normalnie się dogadujemy, ale ci ludzie mają inną mentalność.
Dla tatarów osiedlenie się na tych ziemiach było nagrodą, co cenią po dziś dzień. Rozmawiając z tatarem ma się wrażenie, że to taki sam człowiek, jak my. Zwyczajnie jest innej religii, a kulturę przeją od nas.
Niestety, ci uchodźcy dostają wszystko za nic i tak też wszystko, co dostają mają za nic.
Jeśli tak to dalej potrwa, to będziemy mieli Francję w całej Europie, czyli będą czarne dzielnice, gdzie biały człowiek to nieproszony gość i ma wyskakiwać z kasy, albo będzie 2 metry od płota i dwa pod ziemią.
Na poprawę humoru:
https://www.youtube.com/watch?v=WYNZHTweCEU
Bez Białostocczyzny nie ma ojczyzny!
Takie konkrety podaje Petru/Nowoczesna w swoim programie:
Nie wiem jeszcze, czy będę na nich głosował, ale lepszych alternatyw nie widzę. Chyba jednak postawić na coś, co przynajmniej na papierze wygląda dobrze, niż opierać się na kolejnych obietnicach większego lub mniejszego zła (mafia kościelna a zwykła mafia to jednak małe pole manewru).
Z drugiej strony Petru u mnie mocno minusuje swoim podejściem do uchodźców...
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2015-09-19 16:27:51)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Takie konkrety podaje Petru/Nowoczesna w swoim programie:
Pokaż spoilerNie wiem jeszcze, czy będę na nich głosował, ale lepszych alternatyw nie widzę. Chyba jednak postawić na coś, co przynajmniej na papierze wygląda dobrze, niż opierać się na kolejnych obietnicach większego lub mniejszego zła (mafia kościelna a zwykła mafia to jednak małe pole manewru).
Z drugiej strony Petru u mnie mocno minusuje swoim podejściem do uchodźców...
Ostatnio takie bajki czytałem w Bibli i Harrym Poterze... Już nawet moce owoców z One Piece wyglądają realistycznej niż program tej partii. Pisać każdy potrafi, realizować żaden. Jako człowiek którego 19% CIT ogranicza w rozwoju biznesu dość mocno, 16% niewiele zmieni. Likwidacja CITu jest niemożliwa, ale realnie 12-13% jest dobrym pomysłem. 10% to sfera marzeń. Przykre jest to, że nie ma na kogo głosować. PO to partia która sprzedała by własną matkę za posadę w Brukseli. PiS to znowu fanatyczne pokręcone ziomki, które niby chcą dobrze, ale za dużo kościoła i smoleńska tam. PSL za nepotyzm, do więzienia powinni trafić wszyscy członkowie tej gównianej partii. Zjednoczone Lewaki - tym podziękujmy już, bo socjalistów to nam w Polsce nie potrzeba. Kukiz - z tym to nie wiem, wygląda jakby nim ktoś dobrze sterował... i na końcu król internetu KORWiN - na którego bym zagłosował, ale wiem, że niestety i tak nic mu się nie uda zrobić, bo gada czasami od rzeczy i głosy traci. Sam nie wiem, jak słyszę te pierdoły które gadają min. 12zł na godzinę. I inne wyssane z palca bajki, a co z pracownikami których kwalifikacje są tak niskie, że 12zł to za dużo? Zwykły człowiek od wynoszenia gruzu, ma dostać 12zł? Hhahaha... ŻART. 96zł na dzień? Bez przesady. Może najpierw niższe podatki niech płacą mali przedsiębiorcy, a potem dopiero potem minimalna stawka na godzinę. Jeśli takie bzdury będą się pojawiać, to zacznie rosnąć czarna strefa (która i tak jest OGROMNA).
Dziękuje pozdrawiam - człowiek któremu państwo zabiera pieniądze, dzięki czemu nie może zatrudnić więcej ludzi.
Petru w przeszłości miał zbyt wiele różnych kontaktów z Tuskiem czy Belką, a po drugie jest zbyt lansowany w mediach, abym mógł mu w jakikolwiek sposób zaufać. Na wybory prezydenckie lansowali Kukiza, a na parlamentarne Petru. Zbyt dobrze pamiętam obietnice czy to PIS-u czy Platformy. Papier wszystko przyjmie, obietnice są piękne, ale ja zostaję przy moim wyborze. Wyborze człowieka, który poglądów nie zmienia.
Ostatnio edytowany przez Marsmall (2015-09-19 17:15:26)
Petru w przeszłości miał zbyt wiele różnych kontaktów z Tuskiem czy Belką, a po drugie jest zbyt lansowany w mediach, abym mógł mu w jakikolwiek sposób zaufać. Na wybory prezydenckie lansowali Kukiza, a na parlamentarne Petru. Zbyt dobrze pamiętam obietnice czy to PIS-u czy Platformy. Papier wszystko przyjmie, obietnice są piękne, ale ja zostaję przy moim wyborze.
Tyle że Petru nigdy nie był posłem, a Unia Wolności to dawno i nieprawda. A lansowany to jednak on jest nie bez powodu:
- ukończone SGH (najbardziej prestiżowa uczelnia ekonomiczna w tym kraju), przez pewien czas pracował tez na uczelni;
- 3 lata pracy w Banku Światowym;
- przez kolejne 6 lat był głównym ekonomistą najpierw w BPH i PKO
- w latach 2011-2014 był partnerem PWC, czyli jednej z firm tzn. Wielkiej Czwórki – gigantyczna korporacja, w której nie pracuje byle kto + on tam się zajmował obsługą firm prywatnych.
Teraz ktoś z takim bagażem doświadczeń chce się zajmować gospodarką w polityce, to raczej nic dziwnego, że media się nim interesują. Sam zresztą często przeglądałem jego wpisy, gdy pracował jeszcze w PWC (zresztą same studia wybierałem, żeby mieć tam jakieś szanse, ale to nie mój poziom wiedzy/inteligencji).
Ostatnio takie bajki czytałem w Bibli i Harrym Poterze...
I tak, i nie. Część postulatów faktycznie wydaje się zawyżona pod publiczkę, ale w tym kraju wyborów inaczej się nie wygra. Poza tym tam była mowa o jednolitej stawce. Inna sprawa, że te liczby wydają mi się zbyt optymistyczne.
Wyborze człowieka, który poglądów nie zmienia.
I od X lat gada te same głupoty, hehe.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2015-09-19 17:30:29)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Marsmall napisał:Wyborze człowieka, który poglądów nie zmienia.
I od X lat gada te same głupoty, hehe.
Wiem, że próbujesz wywołać kolejną gównoburzę, ale nie dam Ci tej satysfakcji. Pobaw się dalej swoimi kredkami.
A mówię o lansie, bo jego partia nie jest w Parlamencie, a Petru jest ciągle w TV. Jakoś inne partie pozaparlamentarne takiego luksusu nie dostają, a ja wychodzę z założenia, że skoro kogoś się lansuje w mediach, to znaczy, że ma jakieś układy.
Nie rozumiem jak można się nabierać po raz kolejny na platforme bis...
A mówię o lansie, bo jego partia nie jest w Parlamencie, a Petru jest ciągle w TV.
Jest w TV od X lat, bo od dawna zaprasza się do nich ekonomistów i pyta o zdanie? Tego drugiego typa z jakiegoś doradztwa finansowego też ciągle pokazują i pytają o zdanie. Więc skoro właśnie on zakłada partię, to chyba logiczne, że ona też w tych mediach będzie. Tu naprawdę nie ma jakiejś wielkiej filozofii.
Nie rozumiem jak można się nabierać po raz kolejny na platforme bis...
A ja nie wiem, co ma w sumie Petru do platformy. To jest jednak ktoś, kto się tym od dawna zajmuje i się na tym po prostu zna. Człowiek z ulicy nie zostaje współpracownikiem PWC, które operuje na miliardowych liczbach.
Poza tym lepiej się nabrać i być może pozytywnie zaskoczyć, niż bez końca trwać w stagnacji. Czy wybór Petru coś zmieni? Nie jestem w stanie orzec. Natomiast wybór kogoś innego na pewno niczego nie zmieni. Prosta kalkulacja.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2015-09-19 18:02:55)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
pyransc napisał:Nie rozumiem jak można się nabierać po raz kolejny na platforme bis...
A ja nie wiem, co ma w sumie Petru do platformy. To jest jednak ktoś, kto się tym od dawna zajmuje i się na tym po prostu zna. Człowiek z ulicy nie zostaje współpracownikiem PWC, które operuje na miliardowych liczbach.
Poza tym lepiej się nabrać i być może pozytywnie zaskoczyć, niż bez końca trwać w stagnacji. Czy wybór Petru coś zmieni? Nie jestem w stanie orzec. Natomiast wybór kogoś innego na pewno niczego nie zmieni. Prosta kalkulacja.
Trwamy w stagnacji bo wybieramy ciągle te same mordy do koryta, które zamiast kierować się interesem państwa, kierują się własnym. Platforma bis z Balcerowiczem na czele... Nie wiem jakim naiwniakiem trzeba być żeby znowu wybierać anty Polskie rządy.
Wole zagłosować na kogoś kto jasno deklaruje swoje poglądy, a do tego jest patriotą, niż na spadochroniarzy z platformy którzy w europarlamencie wstrzymują się od głosu, przy głosowaniu dotyczącym "kwot imigrantów"...
Ten sam Ryszard Petru, w 2008 roku doradzał kredyty we frankach... Źródła różne.
Franki to nawet rząd doradzał, zresztą trudno było o coś innego przy tamtych stopach procentowych. A taki wzrost siły nabywczej tej waluty był tak nagły anormalny, że wątpię, aby ktokolwiek się go spodziewał.
Wole zagłosować na kogoś kto jasno deklaruje swoje poglądy, a do tego jest patriotą.
Czyli zero konkretów.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Dlaczego zero konkretów? Przecież bycie patriotą i jasna deklaracje poglądów, nie wykluczają posiadania planu w postaci konkretnego programu.
Co to konkretów o których piszesz to te które przedstawia PO, PIS , PSL, SLD czy właśnie PO bis, to my już to znamy, obiecanki cacanki a naiwnemu Polakowi radość... mam nadziej że już się na to nie nabierzemy. Chociaż patrząc na twoje posty to zaczynam w to wątpić.
Nala_Alan napisał:Ten sam Ryszard Petru, w 2008 roku doradzał kredyty we frankach... Źródła różne.
Franki to nawet rząd doradzał, zresztą trudno było o coś innego przy tamtych stopach procentowych. A taki wzrost siły nabywczej tej waluty był tak nagły anormalny, że wątpię, aby ktokolwiek się go spodziewał.
Petru podobno doradzał Tuskowi, także trudno żeby jego stanowisko nie pokrywało się z tym rządowym.
Ostatnio edytowany przez pyransc (2015-09-19 19:34:48)
Dlaczego zero konkretów? Przecież bycie patriotą i jasna deklaracje poglądów, nie wykluczają posiadania planu w postaci konkretnego programu.
Wiele rzeczy go nie wyklucza. Po prostu to żaden konkretny plus przy braku kompetencji. Chociaż bardziej miałem też na myśli to, że nie powiedziałeś, kogo masz na myśli.
Petru podobno doradzał Tuskowi, także trudno żeby jego stanowisko nie pokrywało się z tym rządowym.
A kiedy napisałem, że chodzi mi o rząd PO? Akurat z frankami to wyjeżdżał Kaczor, ale czy Tusk też, to nie pamiętam.
Co to konkretów o których piszesz to te które przedstawia PO, PIS , PSL, SLD czy właśnie PO bis, to my już to znamy, obiecanki cacanki a naiwnemu Polakowi radość... mam nadziej że już się na to nie nabierzemy. Chociaż patrząc na twoje posty to zaczynam w to wątpić.
Meh, jest podany konkretny program, i jest człowiek, który się tym zajmuje od lat. Wyraził zresztą nawet zajęcia się tym, czego inni od lat nie tykali, typu religia w szkołach czy przywileje/górnicy (tej żałosnej szopki premierowej nie liczę).
Pewnie, mogę założyć, że to kolejne pobożne życzenia, ale z takim nastawieniem równie dobrze mógłbym nie wstawać z łóżka. W zasadzie Polak to zawsze znajdzie sobie powód do narzekania i nic nie robienia.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2015-09-19 20:04:37)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Wiele rzeczy go nie wyklucza. Po prostu to żaden konkretny plus przy braku kompetencji. Chociaż bardziej miałem też na myśli to, że nie powiedziałeś, kogo masz na myśli.
Co z tego że są kompetencje, skoro nie ma chęci lub są one po prostu nieszczere.
Meh, jest podany konkretny program, i jest człowiek, który się tym zajmuje od lat. Wyraził zresztą nawet zajęcia się tym, czego inni od lat nie tykali, typu religia w szkołach czy przywileje/górnicy (tej żałosnej szopki premierowej nie liczę).
Tak jak pisałem wcześniej, obiecanki cacanki... PO też miało 8 lat temu konkretny program, a gówno z niego zrealizowali. Zresztą PIS wcześniej też, a PO bis i PO to praktycznie to samo, tylko z nową nazwą i nową twarzą.
Pewnie, mogę założyć, że to kolejne pobożne życzenia, ale z takim nastawieniem równie dobrze mógłbym nie wstawać z łóżka. W zasadzie Polak to zawsze znajdzie sobie powód do narzekania i nic nie robienia.
A co, nie ma w tym przypadku na co narzekać? Jak pasuje Ci byle jakoś, obłuda, ograniczanie wolności to twój wybór.
Po za tym swoją chęć działania, zmian lokujesz nie w tym miejscu co trzeba.