Nie jesteś zalogowany.
Kamiyan3991 napisał:Wiele rzeczy go nie wyklucza. Po prostu to żaden konkretny plus przy braku kompetencji. Chociaż bardziej miałem też na myśli to, że nie powiedziałeś, kogo masz na myśli.
Co z tego że są kompetencje, skoro nie ma chęci lub są one po prostu nieszczere.
Kamiyan3991 napisał:Meh, jest podany konkretny program, i jest człowiek, który się tym zajmuje od lat. Wyraził zresztą nawet zajęcia się tym, czego inni od lat nie tykali, typu religia w szkołach czy przywileje/górnicy (tej żałosnej szopki premierowej nie liczę).
Tak jak pisałem wcześniej, obiecanki cacanki... PO też miało 8 lat temu konkretny program, a gówno z niego zrealizowali. Zresztą PIS wcześniej też, a PO bis i PO to praktycznie to samo, tylko z nową nazwą i nową twarzą.
Kamiyan3991 napisał:Pewnie, mogę założyć, że to kolejne pobożne życzenia, ale z takim nastawieniem równie dobrze mógłbym nie wstawać z łóżka. W zasadzie Polak to zawsze znajdzie sobie powód do narzekania i nic nie robienia.
A co, nie ma w tym przypadku na co narzekać? Jak pasuje Ci byle jakoś, obłuda, ograniczanie wolności to twój wybór.
Po za tym swoją chęć działania, zmian lokujesz nie w tym miejscu co trzeba.
Rządy PO ostatnich lat to najgorsze co mogło nas spotkać, każdy ich pomysł to narzucenie jakichś ograniczeń, np. ostatnie pomysły dotyczące sklepików w szkołach. Lepszy Korwin, niż cała reszta. Prawie każda partia jest antypolska. Rządy PO zniszczyły wszystko.... jeszcze 4 lata takiej partii i serio, nie będzie co zbierać w tym kraju, do tego dostaniesz nakaz kiedy masz iść się "wysrać" do toalety, bo inaczej dostaniesz mandat, bo nie jesteś EKO. Głosujcie na PO, to dostaniecie wytyczne ile masła na kromkę chleba smarować. Poważnie. Serio chyba tylko Korwin... chociaż jest troche szurnięty. Ale, lepszy wariat niż kłamcy i złodzieje.
jeszcze 4 lata takiej partii i serio, nie będzie co zbierać w tym kraju
Yyy... wot? Bo akurat poziom życia to poszedł w górę, podobnie z infrastrukturą i całą resztą. EKO czy tego, co tam dzieci kupują to jednak lepiej pilnować. Chcesz przykładu, jak się kończą zaniechania? Zapraszam na wycieczkę do Chin – kładli lachę na EKO, to teraz muszą wydawać grube miliardy $$$ na walkę z zanieczyszczeniem środowiska. Śląsk z lat 90 to przy tym pikuś. Ich powietrze jest jak szambo.
A z tymi ograniczeniami... teraz bez twojej wiedzy ściąga ci się na komputer Windows 10, bo MS lepiej wie, co jest dla ciebie dobre. Ogólnie to nie jest kwestia ściśle związana z jakimikolwiek rządami. Chociaż... np. nasi sąsiedzi mają teraz nieźle przerąbane. Mówię tu o Niemczech, gdzie sobie nawet gierki na steamie nie aktywujesz, bo zawiera treści 18+. Dlatego narzekać na to sensu za bardzo nie ma, bo i tak wolności u nas znacznie więcej.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2015-09-19 21:10:22)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Luk4S napisał:jeszcze 4 lata takiej partii i serio, nie będzie co zbierać w tym kraju
Yyy... wot? Bo akurat poziom życia to poszedł w górę, podobnie z infrastrukturą i całą resztą. EKO czy tego, co tam dzieci kupują to jednak lepiej pilnować. Chcesz przykładu, jak się kończą zaniechania? Zapraszam na wycieczkę do Chin – kładli lachę na EKO, to teraz muszą wydawać grube miliardy $$$ na walkę z zanieczyszczeniem środowiska. Śląsk z lat 90 to przy tym pikuś. Ich powietrze jest jak szambo.
A z tymi ograniczeniami... teraz bez twojej wiedzy ściąga ci się na komputer Windows 10, bo MS lepiej wie, co jest dla ciebie dobre. Ogólnie to nie jest kwestia ściśle związana z jakimikolwiek rządami. Chociaż... np. nasi sąsiedzi mają teraz nieźle przerąbane. Mówię tu o Niemczech, gdzie sobie nawet gierki na steamie nie aktywujesz, bo zawiera treści 18+. Dlatego narzekać na to sensu za bardzo nie ma, bo i tak wolności u nas znacznie więcej.
Kocham stwierdzenie "Nie narzekaj, inni mają gorzej". Bycie EKO, prowadzenie ekoterroryzmu, to dwie różne rzeczy. A ze steamem to pierwsze słyszę, niby dlaczego osoba pełnoletnia ma nie aktywować gry na steamie?
Poziom życia poszedł w górę, powiedz mi ile jesteś wstanie kupić za pensję zwykłego polaka, tak powiedzmy 3 tysiące złotych? Poszedł bo Unia dała, ale Unia nie będzie dawać cały czas. To co kupują dzieci, mają pilnować rodzice, a nie rząd. Tylko głupiec, nie widzi, że UE to nic innego jak twór mający na celu stworzenia mocarstwa, w którym ludzie będą posiadać fikcyjną wolność. Powolne wprowadzanie norm, zakazów, nakazów. Od UE się już nie uwolnimy, pytanie brzmi kiedy ten kolos legnie, bo każde mocarstwo się przewraca
Ale i tak żyjemy w złotych czasach, bo mimo niewoli - mamy sporą swobodę.
Ostatnio edytowany przez Luk4S (2015-09-19 21:28:41)
Chociaż z Kamiyanem się z reguły nie zgadzam, jak zresztą większość ludzi, to teraz trochę za nim stanę.
Serio chyba tylko Korwin... chociaż jest troche szurnięty. Ale, lepszy wariat niż kłamcy i złodzieje.
Trochę szurnięty Ja mam wrażenie, że on jest albo najgorszym politykiem na polskiej scenie, albo kompletnym debilem, albo po prostu opłaca mu się ciągle robić to samo i przy okazji zgarniać hajs na gimbusach za energy drinki i inne dziadostwa.
Też kiedyś przewijała mi się chęć zagłosowania na niego, ale wyrosłem z tego mniej więcej wtedy, gdy uzyskałem prawa wyborcze.
Wolę kłamców i złodziei od kompletnego świra. Swoją drogą, Hitler (kolega Adolf Hitler ), którego tak Korwin uwielbia, też przecież dostał się do rządu w demokratycznych wyborach. Jacy ludzie musieli być zdesperowani, by wybrać takiego wariata. Dlatego uważam za bezsensowne twierdzenie, że lepiej wybrać kompletnego wariata niż tych, którzy się nie sprawdzili (lub nie sprawdzą, bo reprezentują podobne wartości co poprzednicy). Bo wcale nie jest tak, że "gorzej być nie może", bo jak najbardziej może.
Ostatnio edytowany przez Sado (2015-09-19 21:32:08)
"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan
Kocham stwierdzenie "Nie narzekaj, inni mają gorzej". Bycie EKO, prowadzenie ekoterroryzmu, to dwie różne rzeczy. A ze steamem to pierwsze słyszę, niby dlaczego osoba pełnoletnia ma nie aktywować gry na steamie?
Też je kocham, bo to bardzo dobry argument. Polska to nie trzeci świat, gdzie jakoś dużo wolności, a nikt tam nie chce mieszkać. Ekoterroryzm? Proszę cię... jaki ty tu masz terroryzm. W Krakowie wiecznie limity niedopilnowane, zimą to jest taki smog, że nic nie widać. A gierki nie możesz aktywować, bo Niemcy są szurnięci na punkcie przemocy itd. Są bardzo duże ograniczenia tego, co możesz tam mieć i oglądać.
Poziom życia poszedł w górę, powiedz mi ile jesteś wstanie kupić za pensję zwykłego polaka, tak powiedzmy 3 tysiące złotych?
Całkiem sporo, na pewno więcej niż kilkanaście czy nawet jeszcze kilka lat temu. Znasz teraz kogoś bez komputera, telewizora czy samochodu?
fikcyjną wolność
Ech, proszę cię. O ile sam uważam, że obecnie przegina się w drugą stronę (chociaż bardziej przeginają takie korporacje jak MS z samościągającym się W10), o tyle lepsza jest dobra kontrola niż wolno amerykanka.
Przykład już dawałem – Chiny. Tyle się mówiło, jak to fajnie jest "móc wszystko", a teraz są grube $$$ do tyłu, a ich powietrze to syf. UE bądź co bądź przez limity pilnuje i załatwia tym samym sporo tego typu problemów. Zwyczajnie lepiej zapobiegać niż leczyć.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2015-09-19 21:40:18)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Kilka lat temu prawie każdy miał komputer, telewizor u Polaka to druga zaraz bo krzyżyku najważniejsza rzecz w domu. A samochód może mieć każdy, bo można kupić fiata CC za 300zł i parę lat temu też tak było. Ale żeby kupić dobry samochód musisz wyłożyć 60 tysięcy minimum, bo inaczej musisz kupić używany. Rację masz, że jest coraz lepiej, ale to efekt uwolnienia się od komunizmu, który następuje powoli.
Czy znam kogoś bez TV - Tak. Znam więcej niż 1 osobę i uwaga jestem też taką osobą.
Czy znam kogoś bez samochodu - Tak. Są ludzie którym samochód jest zbędny. I znam takich których na samochód nie stać, bo Golf I z przebiegiem 400 tysięcy to nie samochód, to szrot.
Czy znam kogoś bez komputera - Teraz bez komputera się żyć nie da, jesteśmy uzależnieni od tego czy tego chcemy czy nie. Ale i tak znam takie osoby, są to zazwyczaj ludzie starsi.
Ale tak serio, każdy uważa inaczej, każdy ma swoje poglądy... Ale gdy we wszystkim zachowa się zdrowy rozsądek, balans... to będzie żyć się dobrze. Na ziemi nigdy nie było raju i nigdy nie będzie. Ważne, aby żyć tak, żeby niczego nie żałować... albo inaczej żałować jak najmniej. Można się bombardować argumentami i tak nic to nie zmieni.
Jeśli w Chinach jest jakakolwiek wolność, to od jutra wstępuje do zakonu karmelitanek bosych.
Ostatnio edytowany przez Luk4S (2015-09-19 22:27:42)
Jeśli w Chinach jest jakakolwiek wolność, to od jutra wstępuje do zakonu karmelitanek bosych.
Okej, złe słowo. Bardziej chodziło mi to, że UE to takie przeciwieństwo – pilnujemy wszystkiego, są limity etc. Wiele ludzi to krytykuje, ale jestem akurat zwolennikiem, bo brak kontroli kończy się źle. To, że teraz przeginają w drugą stronę to inna sprawa. Chyba najśmieszniejsza rzecz, którą wymyślili w tym parlamencie, to ostrzeżenia o ciasteczkach.
Że nie zmieni to masz rację, bo internety dużo piszą i na tym ich działalność się kończy. Niemniej irytuje mnie podawanie jakichś czarnych scenariuszy, kiedy naszym realnym problemem jest tylko płodność (a z tym ma problem każdy kraj rozwinięty), a nie większy czy mniejszy brak jaj u rządzących. No bo bądźmy poważni – były już podejmowane próby zrobienia porządku, a pani premier zobaczyła spadający słupek poparcia i żony górników na ulicach, to nagle zaczęła wszystko odkręcać... żal.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
A takie pytanie. Wolelibyście mieć duże zanieczyszczenie w największych miastach Polski i być rosnącą światową potęgą, czy mieć świeże powietrze i żeby nikt się z wami nie liczył?
Dodam tylko że Chiny stać teraz żeby z tym zanieczyszczeniem walczyć... a po wzroście gospodarczym następnym krokiem ma być bogacenie się społeczeństwa. Wystarczy poczytać. Ale jak was zadowala bycie popychadłem UE... "Bo nas na nic więcej nie stać"
Jutro walnę spam posta bo teraz mi się nie chce, a widzę ciekawie jest.
pyrans, wolę mieszkać w wypizdowie i być zdrowym niż być w potężnym państwie i umrzeć w wieku 30 lat na raka.
"I spend my time by looking out the window
Ignoring everything that the teacher is saying"
Jutro walnę spam posta bo teraz mi się nie chce, a widzę ciekawie jest.
pyrans, wolę mieszkać w wypizdowie i być zdrowym niż być w potężnym państwie i umrzeć w wieku 30 lat na raka.
Mieszkasz w wypizdowie, a i tak ludzie umierają w wieku 30 lat na raka...
Nie jestem za wzrostem gospodarczym tak dużym kosztem obywateli jak w Chinach żeby było jasne.
Ostatnio edytowany przez pyransc (2015-09-19 23:28:17)
Luk4S napisał:Jeśli w Chinach jest jakakolwiek wolność, to od jutra wstępuje do zakonu karmelitanek bosych.
Okej, złe słowo. Bardziej chodziło mi to, że UE to takie przeciwieństwo – pilnujemy wszystkiego, są limity etc. Wiele ludzi to krytykuje, ale jestem akurat zwolennikiem, bo brak kontroli kończy się źle. To, że teraz przeginają w drugą stronę to inna sprawa. Chyba najśmieszniejsza rzecz, którą wymyślili w tym parlamencie, to ostrzeżenia o ciasteczkach.
Że nie zmieni to masz rację, bo internety dużo piszą i na tym ich działalność się kończy. Niemniej irytuje mnie podawanie jakichś czarnych scenariuszy, kiedy naszym realnym problemem jest tylko płodność (a z tym ma problem każdy kraj rozwinięty), a nie większy czy mniejszy brak jaj u rządzących. No bo bądźmy poważni – były już podejmowane próby zrobienia porządku, a pani premier zobaczyła spadający słupek poparcia i żony górników na ulicach, to nagle zaczęła wszystko odkręcać... żal.
To, że rasa ludzi kiedyś wymrze to naturalna kolej rzeczy. ALE! Musimy pozostawić po sobie jakieś dobre rzeczy, żeby kolejna rasa rozumna na ziemi odnalazła artefakty naszych czasów i nie mówiła "Ku**, serio? Macki... Ale jak to?". Tylko coś w stylu "Starożytna Technologia Antycznych Ludzi jest wspaniała"
Brak jaj rządzący pokazują podczas każdego gówienka które narzuca nam UE... lub dużej kupy jaką są "śmieci ludzkie" cytując Korwina. ALE dlaczego nie maja jaj? Bo przeszkadzają siadać na stołeczkach w brukseli, do tego trzeba być cipeczką na rozkazy UE.
@down
Chyba ty nie widziałeś prawdziwej niewoli
Tak to ujmę: Pozbawienie praw człowieka to jedno, bycie niewolnikiem to drugie. Czy możesz otworzyć biznes i nie płacić podatków, odciąć się od NFZ, ZUS, urzędu skarbowego? Nie. Czyli nie jesteś wolnym człowiekiem. Aczkolwiek gdyby puścić każdego samopas zapanowała by anarchia, a nic gorsze nie ma. Dlatego musimy żyć wedle ustalonych reguł. I tak to jest niewolnictwo.
Ostatnio edytowany przez Luk4S (2015-09-19 23:55:08)
Poziom życia poszedł w górę, powiedz mi ile jesteś wstanie kupić za pensję zwykłego polaka, tak powiedzmy 3 tysiące złotych? Poszedł bo Unia dała, ale Unia nie będzie dawać cały czas. To co kupują dzieci, mają pilnować rodzice, a nie rząd. Tylko głupiec, nie widzi, że UE to nic innego jak twór mający na celu stworzenia mocarstwa, w którym ludzie będą posiadać fikcyjną wolność. Powolne wprowadzanie norm, zakazów, nakazów. Od UE się już nie uwolnimy, pytanie brzmi kiedy ten kolos legnie, bo każde mocarstwo się przewraca
Ale i tak żyjemy w złotych czasach, bo mimo niewoli - mamy sporą swobodę.
Chyba ty nie widziałeś prawdziwej niewoli
i5-8600K OC 4.8Ghz, MSI Z370 Tomahawk, HyperX Predator 16GB 3000MHz/3333Mhz, Samsung 960 EVO 250GB.
Headphones: AKG K712 PRO, AKG K612 PRO, Beyerdynamic DT-990 Edition 250ohm
DAC: SMSL SD-650+mod by mikolaj612+Muses 8820 + ad797AR SMSL M8 | AMP: Rapture by mikolaj612
Poziom życia poszedł w górę, powiedz mi ile jesteś wstanie kupić za pensję zwykłego polaka, tak powiedzmy 3 tysiące złotych?
Pensja zwykłego polaka to 1200-1400 zł miesięcznie.
Od UE się już nie uwolnimy, pytanie brzmi kiedy ten kolos legnie, bo każde mocarstwo się przewraca
Można jedynie mieć nadzieję, że państwa nie będą występować z UE bo to najgorsze co mogło by się zdarzyć.
Na pewno jest więcej zalet niż wad z bycia w UE (dla polaków to już na pewno).
Ale żeby kupić dobry samochód musisz wyłożyć 60 tysięcy minimum, bo inaczej musisz kupić używany.
Bzdury piszesz. 30-40 tysięcy złotych wystarczy na dobry nowy samochód.
Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2015-09-20 09:15:35)
Bzdury piszesz. 30-40 tysięcy złotych wystarczy na dobry nowy samochód.
Przez NOWY mam na myśli, taki z salonu, dziewice. Zaczniemy od najtańszych samochodów. Corolla nowa kosztuje od 60+, hyundai i30 kosztuje też około 60, civic od 70. Stawiam, że golf też coś koło tego. Nawet za Yarisa (i modele podobne od konkurencji) model 2014, trzeba dać 40 tysięcy, oczywiście super bieda wersja.
No chyba, że masz na myśli Fiata Pandę super biedną wersję to i tak kosztuje 32 tysiące, ale za diesla już trzeba dać około 50. Za punto trzeba minimum 40... i to wszystko super biedne jest wyposażenie. Ale czy fiaty to są dobre samochody? Raczej nie.
Za samochód klasy b trzeba dać 60+ tysięcy.
Za samochód klasy c trzeba dać 50+
Za samochód klasy a trzeba dać 40+
Za samochód klasy d minumum 90+
itd.
Do tego jeśli chcesz bajery to trzeba słono dopłacać. Jeśli chcesz coś z mocnym silnikiem np. Civica Type-R to trzeba sypać hajsem niemiłosiernie.
Smutne to jest, że samochody w Polsce są tak drogie. Nie uwzględniam samochodów pokroju Dacia, czy chińskie wynalazki, bo to nie są samochody, a złomy.
Pensja zwykłego polaka to 1200-1400 zł miesięcznie.
To są skrajności. Zwykły polak ma około 2-3 tysiące. Stawia, że średnia będzie około 2300-2400zł.
Można jedynie mieć nadzieję, że państwa nie będą występować z UE bo to najgorsze co mogło by się zdarzyć.
Na pewno jest więcej zalet niż wad z bycia w UE (dla polaków to już na pewno).
Tutaj masz racje.
Ostatnio edytowany przez Luk4S (2015-09-20 12:55:40)
Co do tematu, za PRL miałeś pieniądze i nic na półkach. Teraz jest sytuacja odwrotna. Czy jakaś partia może to zmienić? Nie, wszyscy chcą babrać się w tym samych gównie i siedzieć przy korycie.
Luk4S, przy średnich pensjach zapomniałeś dopisać brutto.
Swoją drogą, Hitler (kolega Adolf Hitler
), którego tak Korwin uwielbia, też przecież dostał się do rządu w demokratycznych wyborach.
Może jeszcze powiesz, ze nie był wybitnym politykiem? Jedyny argument, który użyjesz to taki, że był zbrodniarzem?
Może jeszcze powiesz, ze nie był wybitnym politykiem? Jedyny argument, który użyjesz to taki, że był zbrodniarzem?
Zdaje mi się, że kwintesencją jego istnienia było to, że był zbrodniarzem. Czy był dobrym politykiem - skoro został wybrany, to jak najbardziej. Był dobrym mówcą, dobrze korzystał z środków finansowych, otaczał się inteligentnymi współpracownikami i wykorzystywał propagandę do swoich celów. Cóż, o Ozjaszu tego powiedzieć nie można.
Bardziej mnie interesowało, co ludźmi kierowało do zagłosowania na jego partię, wiedząc, że ten człowiek brał udział w puczu czy napisał książkę jawnie agresywną, będącą zbiorem jego idei. Bo czy nie ogromne rozczarowanie poprzednią władzą mogło ich doprowadzić do takiej błędnej decyzji?
Ostatnio edytowany przez Sado (2015-09-20 18:51:33)
"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan
Przez NOWY mam na myśli, taki z salonu, dziewice.
Oczywiście, że pisałem o nowych z salonu.
Uważasz, że Kia to złe samochody?
http://www.motonews.pl/auta-nowe/auto-6 … canto.html
A poniżej nowa Toyota Aygo.
http://www.motonews.pl/auta-nowe/auto-6 … -aygo.html
Wystarczy mieć 35 tysięcy złotych.
To są skrajności. Zwykły polak ma około 2-3 tysiące. Stawia, że średnia będzie około 2300-2400zł.
To nie są żadne skrajności, ale tak zwana pensja minimalna (na rękę), którą zarabia najwięcej osób (albo o 100-200 zł więcej).
Przykładowo w Holandii pensja minimalna (w przeliczeniu na złote) to około 5000 zł.
Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2015-09-20 19:11:53)
To nie są żadne skrajności, ale tak zwana pensja minimalna, którą zarabia najwięcej osób (albo o 100-200 zł więcej).
Przykładowo w Holandii pensja minimalna (w przeliczeniu na złote) to około 5000 zł.
Tomek, plz.
Jest wyższa. Wystarczy zerknąć dane z GUS-u, zresztą one się pokrywają z badaniami prywatnych firm. Bodaj "Sedlak i Sedlak" (nazwę pewnie przekręciłem, ale jakoś tak) robi regularnie badania. W Warszawce to chyba nawet mediana im w okolicach 5 tysięcy wychodziła.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Luk4S napisał:Przez NOWY mam na myśli, taki z salonu, dziewice.
Oczywiście, że pisałem o nowych z salonu.
Uważasz, że Kia to złe samochody?http://www.motonews.pl/auta-nowe/auto-6 … canto.html
A poniżej nowa Toyota Aygo.
http://www.motonews.pl/auta-nowe/auto-6 … -aygo.html
Wystarczy mieć 35 tysięcy złotych.
Widziałeś te samochody na żywo? One są wielkości legendarnego Fiata 126p. Większy facet tam nawet komfortowo nie usiądzie. Już nie mówiąc o rodzinie z dzieckiem. Tego samego rozmiaru są chociaż by Citroen C1, Audi A0 czy VW UP. Niby nowe, ale co to za samochody do których zakupy się ledwo zmieszczą. Do tego silniki które tam są, nie sprawdzą się nigdzie indziej niż w mieście. Każdy wyjazd na trasę, na której przekroczysz 120km/h to zgroza dla takiego silniczka 1.0 lub 0.9cc, spalanie w takim samochodziku będzie niewspółmierne do prędkości. Samochody klasy mini są dobre, ale jako 3 samochód dla rodziny, a nie jako główny.
Ostatnio edytowany przez Luk4S (2015-09-20 19:33:24)
Luk4S napisał:To są skrajności. Zwykły polak ma około 2-3 tysiące. Stawia, że średnia będzie około 2300-2400zł.
Jest wyższa. Wystarczy zerknąć dane z GUS-u, zresztą one się pokrywają z badaniami prywatnych firm. Bodaj "Sedlak i Sedlak" (nazwę pewnie przekręciłem, ale jakoś tak) robi regularnie badania. W Warszawce to chyba nawet mediana im w okolicach 5 tysięcy wychodziła.
To się uśmiałem. Ale ty Kamiyan jesteś od rzeczywistości oderwany. Te 2300-2400 co podał Lu4s to chyba taka najrozsądniejsza kwota. Chociaż znam masę osób które zarabiają mniej, lub zarabiają tyle przy około 200h przepracowanych miesięcznie.