Nie jesteś zalogowany.
Tak, dałem, wiedzę mojego brata...
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Praca na kasie ciężka? No coś ty. Robiłem na kasie może 2 miesiące i to jest luz robota, szczególnie jak na dworze ukrop a w hipermarkecie klima działa na full.
Nie wiem wszystko co robiłem było cięższe, praca w fabryce czekolady, służba wojskowa, roboty drogowe, praca na koksowni a teraz przy turbogeneratorach.
kostek00 napisał:Tak, dałem, wiedzę mojego brata...
No oczywiście, jak zawsze rozmowy z tobą są jałowe. Dać informacje z pierwszej ręki to be, ale te co podaje rząd czy jakiś podrzędny blog to oczywiście są jak najbardziej dobre.
Jestem słodki jak miód, człowiek - ciacho; genetyczny cud! xD
Tak, twój: brat, siostra, wujek, babcia to "info z pierwszej ręki".
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
A nie są, skoro tam pracował?
Praca w sklepie to nie tylko kasa... Sprzątanie\odsnieżanie, mycie urządzeń, rozładunek i wstawianie na półki produktów, sortowanie, liczenie, metkowanie i jeszcze więcej. Do tego dochodzi presja ze strony kierownika, oczywiście za wszystko jesteś odpowiedzialny sam. Pracownik dostaje 15 minut przerwy. Jak to mówił Bruce Lee "Be water my friend". Masz być elastyczny jak ta woda.
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Nie wiem to chyba na śląsku inaczej wygląda ta praca na kasie
Robiłem też w fabryce czekolady/cukierków i zależnie od tego czy sezon czy nie to miałem więcej lub mniej obowiązków ale dalej nie zgodzę się, że taka praca jest ciężka a jak ją porównam z hipermarketem to tym bardziej, hipermarket lekko, czekolada troszkę ciężej.
w czasie zwykłego dnia pracy musiałem, sprawdzić wszystko temperatury itp, wpisać papiery, przygotować masę do cukierków, pilnować maszyny, wypełniać papiery co z czego numery i daty ważności, myć sprzęt którego używałem a na koniec zmiany znów popisać papiery końcowe i nie było to ciężkie, w sezonie odpadało mycie bo zatrudniali więcej osób do ogarniania porządków.
Mam wrażenie, że mówicie o tej samej kwocie , bo 2k wynagrodzenia brutto to ok 1,5k netto (czyli na rękę)
.
On to teraz może tak odwracać kota ogonem, bo nie napisał od razu, czy to brutto, czy netto.
Tylko że w kraju podatkowym domyślnie podaje się wynagrodzenie brutto ...
@BeataSzydlo: "Kłamstwem jest twierdzenie, jakoby wydłużenie wieku emerytalnego niosło za sobą większe kwoty emerytur".
Padłem. Czyli jak dojdą do władzy, to wprowadzą w szkołach jakąś nową matematykę? Co nam będzie jakieś śmieszne sumowanie pluło w twarz!
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2015-09-21 22:59:08)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
@BeataSzydlo: "Kłamstwem jest twierdzenie, jakoby wydłużenie wieku emerytalnego niosło za sobą większe kwoty emerytur".
To jest zwyczajny cykl "kto da więcej". Każdy z nich mówi to, co ludzie chcą usłyszeć. Urok dupokracji.
Wiadomym jest, że zmniejszenie wieku emerytalnego nie da większych emerytur, jednak wiele osób zdaje sobie sprawę, że za 10-15 lat tych emerytur nie będzie w ogóle, dokładnie wtedy, gdy ZUS zbankrutuje. Wtedy de facto upadnie złudne marzenie III RP i demokracji parlamentarnej.
Szydło zamiast mówić, że zgodnie z prawem rzymskim, zasada "umów należy dotrzymywać" powinna być respektowana, to wali swoje teksty, zresztą mijające się z prawdą. Tak to zresztą jest, jak się daje na poważne stanowiska osoby niekompetentne, byleby kobieta była. Gdzie Kopaczowej do Tuska i gdzie Szydło do Kaczyńskiego. Obie są zagubione i za bardzo nie wiedzą, co mają robić. Szydło ma ten plus, że Polacy mają dość rządów Platformy.
Szydło ma ten plus, że Polacy mają dość rządów Platformy.
No... To ma sens głosuje na PiS, bo mam dość platformy. Albo odwrotnie. Dlatego demokracja to kretyński ustrój. Bo jak mawia pewien Pan. Debili jest więcej jak mądrych.
Marsmall napisał:Szydło ma ten plus, że Polacy mają dość rządów Platformy.
No... To ma sens głosuje na PiS, bo mam dość platformy. Albo odwrotnie. Dlatego demokracja to kretyński ustrój. Bo jak mawia pewien Pan. Debili jest więcej jak mądrych.
Przecież to działa na tej właśnie zasadzie. Ilu wyborców PiS głosuje na PiS, byleby odsunąć PO od władzy, i ilu wyborców PO głosuje na PO, byleby nie dopuścić do władzy PiS?
Ah, gdyby tylko oni nie mogli głosować, to PO może by progu wyborczego nie przekroczyło, a PiS miałby z 15%.
https://www.youtube.com/watch?v=GlnVKO3PCIQ
Ale ich pięknie załatwili i to przed samiutkimi wyborami. Jak dla mnie to ewidentny atak w prawicowe partie.
Co za różnica, na którym kanale będzie ten program? Ten kto ogląda Republikę, będzie wiedział, gdzie go znaleźć, ktoś kto nie oglądał, ten i tak nie będzie oglądać. A takie mówienie, że to atak w "prawicowe" partie, jest śmieszne.
Co za różnica, na którym kanale będzie ten program? Ten kto ogląda Republikę, będzie wiedział, gdzie go znaleźć, ktoś kto nie oglądał, ten i tak nie będzie oglądać. A takie mówienie, że to atak w "prawicowe" partie, jest śmieszne.
A co z potencjalnymi odbiorcami którzy do tej pory nie trafili na ten kanał, lub z początku po prostu ich nie zainteresował?
Jak by na to nie spojrzeć to ograniczenie dostępności.
A pisanie że ten kto chce i tak znajdzie to największa głupota jaką ostatnio czytałem.
Ostatnio edytowany przez pyransc (2015-10-02 16:54:31)
Grunt aby na początku listy kanałów był TVN pokazujący całą prawdę o tym jak rasiści z Europy Wschodniej gnębią biednych uchodźców. Spośród nich 80% to kobiety i dzieci, a młodzi Syryjczycy walczą dzielnie o swój kraj.
Trzeba przyznać, że w odniesieniu do układu kanałów, który prezentuje nc, to przeniesienie "Republiki" jawi się dosyć "ciekawie":
- z zakresu 1-29 "informacja"
- do zakresu 179-272 "Filmbox, noc, inne"
Można by polecieć klasykiem "gdzie tu sens i logika"(choć sens, i logika tu jest), ale... wiadomo trochę inwencji twórczej i wszystko można jakoś uzasadnić.
Chyba nie ma co tu "bić piany", ostatecznie wybór należy do abonentów nc+, albo sie zdecydują na interwencję, albo nie.
Nie mniej trudno się nie zgodzić z tym, że taka "przeprowadzka" stanowi dla stacji tv utrudnienie z dotarciem do potencjalnego odbiorcy.
Ostatnio edytowany przez roobalek (2015-10-03 09:08:16)