Nie jesteś zalogowany.
Data wydania: 26 Marzec 2015r. (Japonia), lato 2015r. (reszta świata)
Producent: Omega Force
Wydawca: Bandai Namco Games
Wydawca PL: Cenega
Oficjalna strona: japońska, Bandai Namco Games Europe
Trailery: pierwszy (jap.), drugi (Jump Festa) (eng.), trzeci (jap.)
Reklamy TV: pierwsza, druga
Zapowiedziano kolejną odsłonę slashera w uniwersum One Piece, w której znów będziemy masakrować setki przeciwników.
Jak ktoś grał w jakąkolwiek grę od Omega Force (Dynasty Warriors), dobrze wie, czego może się spodziewać.
Po ostatniej części, która zawierała fillerową historie, tym razem fabuła gry ma nadgonić do aktualnych wydarzeń w anime.
Po raz pierwszy seria zawita na najnowszą konsolę Sony PlayStation 4 oraz na Steamie (PC), ale nie zabraknie wersji na PS3 i Vitę.
Gameplaye:
- demo z Fujitorą na wyspie ryboludzi
Ostatnio edytowany przez Judysz (2015-02-09 19:06:51)
Już od jakiegoś czasu krążą po internecie kolejne dwa skany.
Oznaczony numerem dwa przedstawia nam powracające z poprzednich części drużynowe ataki
oraz nową mapkę: wyspa ryboludzi.
Jest już w sieci drugi trailer oraz 5 minut rozgrywki z Fujitorą w roli głównej.
Powracają kolejne postacie z poprzednich części (spis z gameplayem/screenami w 1. poście).
Nadrabiamy zaległości ze skanami:
Potwierdzono, że na naszej drodze pojawią się takie zbiry jak: Arlong, Morgan, Don Krieg czy Kuro,
ale niestety nie wiadomo czy którakolwiek z tych postaci będzie dostępna do grania.
Po raz pierwszy w serii grywalne będą: szczupła Alvida oraz Tashigi.
Trafimy również do Loguetown, gdzie Smoker zrobi niezłą zadymę.
Dodatkowo aż do 4 postaci będzie mogło wykonać łączony atak.
Kolejnym nowym, którym będziemy mogli sterować jest lider CP9 - Rob Lucci.
Jak wcześniej, na mapkach pojawią się także postacie jak: Bellamy, Wiper, Daz Bones, Wapol i Burgess,
lecz póki co nie ujawniono czy będą grywalne (Enel, Crocodile potwierdzeni, zaś Czarnobrody był dostępny w poprzednich grach).
Gekko Moriah grywalny! Występował już w poprzedniej części jako boss.
Na koniec garść filmików:
- 1. reklama z TV;
- 2. reklama z TV;
- gameplay z dema (znów Fujitora w roli głównej, gościnnie Hody Jones).
Ostatnio edytowany przez Judysz (2015-02-08 17:54:22)
Prawie miesiąc od premiery. Kupiłem najbogatszą wersję jaka była 134zł na PC. Na chwilę obecną fabularnie jestem w Water 7 . Nie grałem w poprzednie części, więc nie wiem jak się odnieść do poprzedniczek.
Gra ponoć to spin-off Dynasty Warrior, mechanika gry jest do bólu prosta. Trochę poobcinana fabuła jest, co mnie osobiście razi. Imo wstawki z anime były by lepsze, niż te renderowane 3D. Generalnie gra jest całkiem dobra, ale jak ktoś nie zna fabuły OP, to w grze nie będzie wiedział zupełnie o co chodzi... no ale gra w sumie jest adresowana do fanów Słomianych.
Mimo cholernej prostoty wszystkiego, średniej grafiki, to gra się super przyjemnie. Przypomina mi to stare gry, w których ważna była frajda, mimo, że zawartości było mało. Port na PC jest jak zawsze... słaby. Granie na klawiaturze, przypomina tortury, brak obsługi myszki. Bez pada nie podchodź.
6/10
Widać po sukcesie (jak na standardy gier na podstawie anime) DB XV i Naruto Shitpudenna... pojawił się o One Piece. Co będzie kolejne? :>
Ostatnio edytowany przez Luk4S (2015-09-24 23:09:41)
Widać po sukcesie (jak na standardy gier na podstawie anime) DB XV i Naruto Shitpudenna... pojawił się o One Piece. Co będzie kolejne? :>
Shingeki no Kyojin! https://www.youtube.com/watch?v=7SokqfH_z1k