Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Ktoś może wie gdzie ustawić w Media Player Classic czas by był wyświetlany w klatkach? Aktualnie korzystam z aegisub by przekopiować daną klatkę do skryptu avs, tylko po zakończeniu czasem wychodzi że jest zupełnie co innego.
To polecam otwarcie swojego skryptu w virtualdub i sprawdzenie, czy się zgadzają klatki. Twój obraz czasami nie ma przeplotu (interlace, 29,97 FPS)? Bo jeśli tak, to już inaczej wygląda sytuacja.
A z tego, co się orientuję, to takiej opcji nie ma w MPC-HC.
Jest jakaś opcja Remaining Time w Renderer Settings (może ona coś pokaże), ale nie wiem, dla jakiego renderera jest to odblokowane.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2015-10-06 13:45:02)
Wydaje mi się (z podkreśleniem na wydaje się, bo nie mam teraz możliwości tego sprawdzić), że jeżeli włączysz okienko dopasowywania (edytowania?) napisów w MPC to pojawi się odliczanie "czasu" w klatkach.
przeanalizować działanie skryptu to mogę w MPC bo taką możliwość mam, tylko czas klatek "od do" nie był zgodny z tym co kopiowałem z aegisub do trima.
edit:
dobra poradziłem sobie ale jeszcze jedno się zastanawiam jak zrobić odbicie lustrzane w skrypcie tak aby nie miało to wpływu na napisy?
Ostatnio edytowany przez olszam (2015-10-06 17:59:18)
edit:
dobra poradziłem sobie ale jeszcze jedno się zastanawiam jak zrobić odbicie lustrzane w skrypcie tak aby nie miało to wpływu na napisy?
Dajesz FlipHorizontal w avs przed linijką z TextSub.
W skrypcie ważna jest kolejność. Im jest coś niżej, tym później jest dodawane.
Chcesz dodać karaoke na YT?
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2015-10-06 18:26:15)
raczej robię wycinki z anime
Strony 1