Nie jesteś zalogowany.
Anna cierpi na astmę, aby się wykurować, zostaje wysłana do rodziny, która mieszka na wsi nad malowniczym rozlewiskiem. Tam poznaje tajemniczą dziewczynę o imieniu Marnie.
Osobiście filmy studia Ghibli albo strasznie mnie nudzą (niestety w większości), albo zachwycają, na szczęście ten film zalicza się do tych drugich. Gorąco polecam go fanom dobrej japońskiej animacji.
AniDB
Link do filmu niedostępny, licencja w Polsce
Wideo: 1920x800 (Hi10bit), źródło BD
Audio: AAC
Napisy: ass
Autorzy:
Tłumaczenie: Lord Gold Crane
Korekta: Shirin Shenn, coellus
Typesetting i efekty: Darth Dragon
Kodowanie: Wooren
Timing: Cassandra Crane
QC: Cornelia Crane
Zapraszamy wszystkich do pobierania.
Wielkie dzięki, już się zasysa.
Oglądając to czułem się jakby Christopher Nolan zabrał się za robienie anime. Podobna struktura tajemniczości i szczątkowo ujawnianych sekretów z zazębiającym się finałem mającym wywołać u widza mind blow.
Animacja na dobrym poziomie, piękne tła i ładnie komponująca się ścieżka dźwiękowa, czyli to do czego Ghibli nas już przyzwyczaiło.
Wygląda zachęcająco, więc na pewno obejrzę.
Piękne anime.
Dawno nie miałem okazji oglądnąć coś, po czym polały by mi się łzy z oczu. Naprawdę piękna opowieść.
Za tłumaczenie dziękuję.
Ach te problemy z krawędziami. Kodowanie takie ciężkie.
Podobna struktura tajemniczości i szczątkowo ujawnianych sekretów z zazębiającym się finałem mającym wywołać u widza mind blow.
Ja tam gdzieś od połowy (czy może wcześniej, nie pamiętam), myślałam, że Marnie to
Ty dulowaty userze!
Dupy nie urwało, wybitnie wzruszające tez nie było, a i tajemniczość łatwa do rozszyfrowania.
Taki Twilight, gdzie jedyna, najciekawsza akcja rozgrywa się dopiero w ostatnich scenach.
Ostatnio edytowany przez Dx51 (2015-05-24 00:08:28)
Zarathustra napisał:Podobna struktura tajemniczości i szczątkowo ujawnianych sekretów z zazębiającym się finałem mającym wywołać u widza mind blow.
Ja tam gdzieś od połowy (czy może wcześniej, nie pamiętam), myślałam, że Marnie to
Pokaż spoiler Spoiler z fabułyjej matka, jedyne co mnie zastanawiało to staroświecki wystrój domu i stroje. I że przede wszystkim od samego początku zdawała sobie sprawę z tego, kim jest Anna.
Ja na początku myślałem,
Wspaniały film i bardzo dobre tłumaczenie.
Jestem słodki jak miód, człowiek - ciacho; genetyczny cud! xD
Informuję, że jest ostatnia szansa na ściągnięcie filmu. Z dniem premiery oficjalnego polskiego wydania DVD (tj. 22.10.). Linki zostaną usunięte, a dostęp uzyskają jedynie osoby, które przedstawią dowód zakupu wersji oryginalnej. Przedpremierowo można już w necie DVD zamawiać np. w Empiku.
PS. Okładka dużo lepsza niż ta oryginalna z BD.
Mi się te ascetyczne okładki wydań BD od Ghibli nawet podobają.
Może kogoś zainteresuje, że film na DVD w papierowej obwolucie można kupić w Media Markt za niecałe 23 zł.
W Empiku widziałem za 19,90, też w kartonowej obwolucie.