#2361 2015-10-09 13:27:31

Marsmall
Użytkownik

Odp: Polityka i okolice

Kamiyan3991 napisał:
Marsmall napisał:

Głosuję jak zwykle na Korwina, który jak tylko dostanie władzę, to zmieni kraj, a nie obieca, że zmieni.

Nom, w UE bardzo prężnie idą mu te zmiany. Szczególnie spanie i układanie Pasjansa.

Dzięki za info, o tym, że PE posiada władzę ustawodawczą. Zupełnie o tym nie wiedziałem. Sam przed wyborami mówił, że idzie tam Unię ośmieszać i zarobić pieniądze, bo politykę można robić, ale w polskim Sejmie, a nie unijnym Parlamencie. Ale widzę, że wiesz lepiej o kompetencjach zarówno Parlamentu UE, jak i Korwina.
Jeszcze czekajmy na tekst typu: Odsuńmy Korwina od władzy, czegoś takiego jeszcze brakuje.

#2362 2015-10-09 13:31:57

Kamiyan3991
Użytkownik

Marsmall napisał:

zarobić pieniądze

A mu kiedyś chodziło o coś innego? Błaznuje i zbija na tym hajs. Praca marzeń każdego trolla.

Luk4S napisał:

Do imigrantów powinni strzelać na granicy, a nie im pomagać. Tutaj jest cywilizowana Europa.

>cywilizowana Europa
>strzelanie do ludzi

Tak bardzo legitne. W tej "cywilizowanej" Europie już za naszą wschodnią granicą tłuką się jak w krajach arabskich.

Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2015-10-09 13:32:32)

Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000

#2363 2015-10-09 13:43:30

Marsmall
Użytkownik

Kamiyan3991 napisał:
Marsmall napisał:

zarobić pieniądze

A mu kiedyś chodziło o coś innego? Błaznuje i zbija na tym hajs. Praca marzeń każdego trolla.

Rozumiem, że mówisz o sobie.

#2364 2015-10-09 13:53:53

Animazon
Użytkownik

Luk4S napisał:

A co może zrobić innego? Widziałeś reakcje ludzi na temat imigrantów gdy wypowiedział się Korwin? Przecież ci ludzie maja rozum niczym karaluchy.  Przynajmniej pokazał jak żałosny jest parlament UE. Do imigrantów powinni strzelać na granicy, a nie im pomagać.  Tutaj jest cywilizowana europa, a nie jakieś gówno. Ja nie chce tych brudów tutaj.  Powinni zamknąć granice UE i jak któryś się dostał jakimś cudem - to albo do obozu pracy, albo kulka. Szybko by im się odechciało. P-R-O-S-T-E .

Dokładnie! To cywilizowana Europa! Tu się strzela do bezbronnych ludzi na granicy!

#2365 2015-10-09 14:08:44

Yagami_Raito8920
Użytkownik

Kam, Tusk błaznował i teraz Kopaczowa robi to samo i jakoś o tym nie wspominasz.
Strzelać do nich nie, ale deportować wszystkich jak najbardziej. Niemiecka Makrela kopie pod Europą duży dół i któregoś dnia wszyscy do niego wpadniemy.

-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
96gaix.jpg
dobre, lepsze, radzieckie!

#2366 2015-10-09 14:17:07

Kamiyan3991
Użytkownik

Marsmall napisał:
Kamiyan3991 napisał:
Marsmall napisał:

zarobić pieniądze

Nie jesteś w stanie zbić argumentu, więc uciekasz się do ataków personalnych? Trochę słabo. A Janusz trzeba przyznać, że niezły agent. Sam zaznaczył, że to dla kasy, żeby potem gimnazja się nie czepiały o Pasjansa i przesypianie posiedzeń. Od lat zajmuje się tylko robieniem szumu i zbijaniem na tym pieniążków. Do parlamentu była niska frekwencja, więc się dostał i ma tej kaski jeszcze więcej. Teraz tylko walnąć coś głupiego raz w tygodniu łamanym angielskim i pewnie kolejna kadencja. No bo serio ktoś wierzy, że mu zależy na krajowej polityce? Który normalny człowiek zaczyna przed wyborami gadać o Hitlerze, żeby mu słupki poparcia spadły? Od początku chodziło tylko o kaskę z parlamentu. Jak ktoś tego nie widzi, to niech poukłada w domu puzzle. Związek przyczynowo-skutkowy jest więcej niż oczywisty.

Yagami_Raito8920 napisał:

Kam, Tusk błaznował i teraz Kopaczowa robi to samo i jakoś o tym nie wspominasz.

Co byśmy o nich nie mówili, to jednak wzięli na siebie ciężar niektórych ustaw (jak wiek emerytalny), za co inne partie są im wdzięczne. PiS może sobie gadać, że to zmieni, ale każdy wie, że to pic na wodę.

Jednak z górnikami to skopali po całości. Oni i tak już na nich nie zagłosują, a przez to nie mogę liczyć na głos innych. Ja na pewno nie zagłosuje na kogoś, kto boi się zrobić porządek z kopalniami i przywilejami, które ograbiają innych Polaków z ich pieniędzy.

No i kolejna wpadka z imigrantami. Gdyby uderzyli ręką w stół, to 5%+ poparcia jak nic. Zamiast tego woleli trząść portkami przed panią A. Chyba naprawdę chcą przegrać w tym roku, bo wpadka pogania wpadkę.

Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2015-10-09 14:19:33)

Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000

#2367 2015-10-09 14:22:30

dulu
Moderator

Marsmall napisał:
Kamiyan3991 napisał:
Marsmall napisał:

zarobić pieniądze

Korwin odziedziczył przecież małą fortunę. Zdaje się, że każde kampanie i wszystko ze swojej kieszeni płacił. Chyba jest jedynym naszym politykiem, który jest na tyle inteligentny, że mógłby dalej w tego brydża albo szachy dla kasy grać. Może firmę jakąś otworzyć.

#2368 2015-10-09 14:47:28

Yagami_Raito8920
Użytkownik

Kamiyan3991 napisał:

Co byśmy o nich nie mówili, to jednak wzięli na siebie ciężar niektórych ustaw (jak wiek emerytalny)

Acha, ciężar okradzenia ludzi  w biały dzień z Funduszu OFE, aby załatać dziurę budżetową. PiS wygra i wiek emerytalny wróci taj jak był wcześniej. Wskaż mi dobrą ustawę, która była dobra dla POLAKÓW a nie dla bandy z Wiejskiej.

96gaix.jpg

#2369 2015-10-09 14:52:22

Kamiyan3991
Użytkownik

Kamiyan3991 napisał:

Co byśmy o nich nie mówili, to jednak wzięli na siebie ciężar niektórych ustaw (jak wiek emerytalny)

PiS wygra i wiek emerytalny wróci tak jak był wcześniej.

Keep dreaming.

Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000

#2370 2015-10-09 14:56:00

Sacredus
Użytkownik

PiS nie ma zdolności koalicyjnej - nie licząc ich przystawek, znaczy się członków PiSu, którzy wcześniej odeszli, ale teraz nie dostaliby się do sejmu - więc nawet po tym jak wygrają wybory, nie będą mieli wystarczającej większości głosów, żeby samemu rządzić.

#2371 2015-10-09 15:12:13

Marsmall
Użytkownik

Kamiyan3991 napisał:

Nie jesteś w stanie zbić argumentu, więc uciekasz się do ataków personalnych? Trochę słabo.

Czytam Twoje posty już od bardzo długie czasu, także nie nazwałbym tego atakiem personalnym, a stwierdzeniem faktu.

#2372 2015-10-09 15:13:50

Kamiyan3991
Użytkownik

Marsmall napisał:
Kamiyan3991 napisał:

Nie jesteś w stanie zbić argumentu, więc uciekasz się do ataków personalnych? Trochę słabo.

Czytam Twoje posty już od bardzo długie czasu, także nie nazwałbym tego atakiem personalnym, a stwierdzeniem faktu.

W takim razie baw się sam. Nie zamierzam uczestniczyć w takiej dziecinadzie.

Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000

#2373 2015-10-09 15:15:05

Yagami_Raito8920
Użytkownik

Kamiyan3991 napisał:
Kamiyan3991 napisał:

PiS wygra i wiek emerytalny wróci tak jak był wcześniej.

Keep dreaming.

Odpowiedź godna ułomnego Kamiyana. I dlaczego zignorowałeś moje pytanie? A, nie masz jak odpowiedzieć  beznadzieja

Sacredus napisał:

PiS nie ma zdolności koalicyjnej - nie licząc ich przystawek, znaczy się członków PiSu, którzy wcześniej odeszli, ale teraz nie dostaliby się do sejmu - więc nawet po tym jak wygrają wybory, nie będą mieli wystarczającej większości głosów, żeby samemu rządzić.

No właśnie,  polskie społeczeństwo jest ułomne i tak naprawdę nie wie czego chce. Referendum pokazało to dobitnie.
Dopóki nie będzie między Polakami zgodności i jednomyślności, to będziemy gnili w tym gównie po wsze czasy.

96gaix.jpg

#2374 2015-10-09 15:25:19

Marsmall
Użytkownik

Kamiyan3991 napisał:
Marsmall napisał:
Kamiyan3991 napisał:

W takim razie baw się sam. Nie zamierzam uczestniczyć w takiej dziecinadzie.

Czyli nie błaźnisz? W takim razie trochę szkoda, myślałem, że jesteś mądrzejszy i tylko błaźnisz. Jak człowiek wielce może się pomylić.

Wierzysz w Petru, tylko dlatego, że ma jakieś tam wykształcenie, a doradzał Tuskowi w wielu sprawach (wielka zmiana, nie?), do tego sam doradzał branie kredytów we frankach, po czym się wycofał. Super człowiek. Jednocześnie atakujesz Korwina, nazywając go błaznem, który ciągle mówi, że trzeba obniżać podatki (od ponad 25 lat). Ale spoko, Korwin to błazen, a Petru to wielki liberał, który otrzymał rekomendację od wielkiego profesora Balcerowicza. Sorry, ale dla mnie większą wagę ma rekomendacja Miltona Friedmana dla JKM, niż Balcerowicza (który też Polskę niszczył) dla Petru.
Sorry, taki mamy klimat, media pompują ludzi, ludzie wierzą, potem narzekają. Był sobie Palikot cztery lata temu, był pół roku temu Kukiz, teraz jest sobie Petru.

Odpowiedź godna ułomnego Kamiyana. I dlaczego zignorowałeś moje pytanie? A, nie masz jak odpowiedzieć  beznadzieja

Czego od niego oczekujesz? Sam chce argumentów do swoich pytań, ale jak on je dostanie, to unika odpowiedzi jak ognia.

Ostatnio edytowany przez Marsmall (2015-10-09 15:27:19)

#2375 2015-10-09 15:27:59

Kamiyan3991
Użytkownik

I dlaczego zignorowałeś moje pytanie?

Bo mielibyśmy tylko z tego kolejne, bezsensowne licytowanie się. Oba rządy niczym się nie popisały, to nie jest jakaś wielka tajemnica. Nie tyle bronię PO, co zwracam uwagę, że oni przynajmniej wzięli na siebie niepopularne ustawy. Inna sprawa, że nie mieli już specjalnie wyboru (z kopalniami w sumie też nie, ale wybory tuż za rogiem). A już wolę słaby świecki rząd niż słaby kościelny. To jest państwo, a nie lennik Watykanu. A odpowiedź bardzo prawdziwa. Nie wiem, jak naiwnym trzeba być człowiekiem, żeby wierzyć w zmianę wieku emerytalnego.

Yagami_Raito8290 napisał:

Zgodności i Jednomyślności...

Liberum veto? To ja już wolę ten nasz burdelik, co teraz jest. Przynajmniej nie będzie starego oszołoma.

Marsmall napisał:

Wierzysz w Petru, tylko dlatego, że ma jakieś tam wykształcenie

Jakieś wykształcenie... błagam cię. On skończył SGH i współpracował z PWC. Zawodowo jesteś przy nim jak karaluch i śmiesz nazywać to "jakimś tam wykształceniem". Śmiechłem hardo.

Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2015-10-09 15:29:26)

Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000

#2376 2015-10-09 15:32:48

Luk4S
Użytkownik

Widzę niektórzy nadal wierzą w propagandę mediów dotyczącą górników jaka jest pokazana w telewizji.  Zapytajcie górników, ale nie tych z tv skąd biorą się długi kopalni. Lewe przetargi, durne inwestycje na miliony euro, uber premie zarządu. Wiecie ile zarabia górnik powierzchniowy po 5 latach pracy na KWK knurow-szczyglowice? Razem z sobota mi może 1800zl na rękę. A taki po 35 latach może z 2800. A ryl może z 3.5k. Takie kokosy? Wątpię. Niby mają tą 14stke i barburke. Obie dają około 5k do tego chyba 4t węgla czyli 2.5k czyli podsumowując daje to jakieś 500zl do każdej wypłaty. Az tak dużo jak mówią w tv? Po 35 latach? Ale i tak to nie pensje górników są winne upadku polskiego górnictwa. Tylko zarząd który  zmarnował wszystko co się dało.

FluxBB bbcode test

#2377 2015-10-09 15:38:05

Marsmall
Użytkownik

Kamiyan3991 napisał:
Marsmall napisał:

Jakieś wykształcenie... błagam cię. On skończył SGH i współpracował z PWC. Zawodowo jesteś przy nim jak karaluch i śmiesz nazywać to "jakimś tam wykształceniem". Śmiechłem hardo.

Albo użyłem złych słów, albo mnie źle zrozumiałeś. Napisałem, że popierasz go ze względu, że ma wykształcenie. By go nie miał, to byś na niego nie spojrzał, nie ważne, co by mówił. Nawet, gdyby mówił to samo.

#2378 2015-10-09 15:53:10

Kamiyan3991
Użytkownik

Marsmall napisał:
Kamiyan3991 napisał:
Marsmall napisał:

Albo użyłem złych słów, albo mnie źle zrozumiałeś. Napisałem, że popierasz go ze względu, że ma wykształcenie. By go nie miał, to byś na niego nie spojrzał, nie ważne, co by mówił. Nawet, gdyby mówił to samo.

Och, nie. Wyraźnie napisałeś szyderczo "jakieś tam". I słabo trafiłeś, bo akurat blog Petru śledzę od dawna, bo czasem trafiają się ciekawe artykuły. Zresztą tu nawet nie chodzi stricte o wykształcenie (chociaż kończył najlepszą szkołę ekonomiczną w Polsce w latach, kiedy edukacja trzymała poziom). Podejrzewam, że nawet nie wiesz, co to takiego PWC. No bo skąd zjadacz chleba miałby znać ogromną, międzynarodową korporację, która zajmuje się finansami. Petru odpowiadał tam za firmy prywatne, działał też w bankach i jest w TEP-ie. Tylko typowy cebulaczek śmiałby kwestionować jego kompetencje.

A jaki jest wybór:

- mafia świecka
- mafia kościelna
- rolniki
- ekipa Millera
- stary oszołom, który i tak nie chce wygrać
- kompetentna osoba, która pierwszy raz będzie działać w polityce.

Chcecie głosować kolejny raz na to samo albo na oszołomów? Wasza sprawa. Ja daję szanse z nadzieją, że zrealizuje chociaż 10% tego, co ma w programie. Głosowanie na tych samych, którzy nie zrobią nic, to marne głosowanie. Równie dobrze mógłbym wcale nie głosować, bo czy będzie PiS, czy PO, to tak naprawdę jeden czort.

Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2015-10-09 15:54:01)

Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000

#2379 2015-10-09 16:25:41

Yagami_Raito8920
Użytkownik

Kamiyan3991 napisał:

I dlaczego zignorowałeś moje pytanie?

Bo mielibyśmy tylko z tego kolejne, bezsensowne licytowanie się. Oba rządy niczym się nie popisały, to nie jest jakaś wielka tajemnica. Nie tyle bronię PO, co zwracam uwagę, że oni przynajmniej wzięli na siebie niepopularne ustawy. Inna sprawa, że nie mieli już specjalnie wyboru (z kopalniami w sumie też nie, ale wybory tuż za rogiem). A już wolę słaby świecki rząd niż słaby kościelny. To jest państwo, a nie lennik Watykanu. A odpowiedź bardzo prawdziwa. Nie wiem, jak naiwnym trzeba być człowiekiem, żeby wierzyć w zmianę wieku emerytalnego.

Yagami_Raito8290 napisał:

Zgodności i Jednomyślności...

Liberum veto? To ja już wolę ten nasz burdelik, co teraz jest. Przynajmniej nie będzie starego oszołoma.

Ad1. Uchwalili takie ustawy, które są dobre DLA NICH, a nie dla nas. Wspomniana ustawa emerytalna dla kogo jest lepsza?
Będziemy harować dłużej, żeby napełnić kabzy rządzącym, coś niesamowitego! A te emerytury też będą gigantyczne! Aż 500 zł. na łeb!  taniec2
Jeśli nie zaoszczędzimy pieniędzy teraz, to możemy w sumie popełnić harakiri  papatki

Ad2 Mówisz burdelik, bo masz jak na razie papu pod nosem, dach nad głową i pracę(?). I to ci wystarcza. Ja mam tak samo, tylko w odróżnieniu od ciebie mam większą świadomość otaczającego mnie świata(a może to z wiekiem się nabywa?)
Jednomyślność i zgodność, chodziło mi bardziej o to, żeby społeczeństwo polskie nie było tak podzielone politycznie jak teraz.
Korwin ma pomysł, to dajmy mu możliwość wykazania się. I nie mówię tu o 30% tylko o 90%, żeby miał wolną rękę a nie przekrzykiwał się w Sejmie z opozycją. To do niczego nie prowadzi. Chiny, Rosja, Korea Płn. rządzą twardą ręką, to prawda, ale jak ma się ich rozwój gospodarczy do naszego? Jesteśmy za Murzynami. Gdzie u nas ta Zielona Wyspa?

96gaix.jpg

#2380 2015-10-09 16:29:32

pyransc
Użytkownik

"Kompetentna osoba, która pierwszy raz będzie działać w polityce".
Co z tego że on "pierwszy raz" będzie działał w polityce jak za jego plecami stoi ta sama banda oszołomów i złodziei. Nie sprawdzili się to wypad, a nie pchają się do koryta jeszcze raz tylko z innym "głównym". Co z tego jak tylko on z całej tej bandy jest kompetentny. a też czort wie jakie ma intencje.

Szczyt chamstwa to wpieranie nam że PO bis to coś nowego, a reszta to stary układ + prawicowe oszołomy...

Stopka forum

© Animesub.info 2025