Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
mam zainstalowane 33 megową paczke k-lite ale nadal mam problemy... VirtualDub-1.6.13 nie chce otwierać pplików .ogm a bardzo mi to potrzebne... ponad to w plkach .mkv nie moge zmieniać audio... może mi ktoś pomóc ?
mam zainstalowane 33 megową paczke k-lite ale nadal mam problemy... VirtualDub-1.6.13 nie chce otwierać pplików .ogm a bardzo mi to potrzebne... ponad to w plkach .mkv nie moge zmieniać audio... może mi ktoś pomóc ?
Próbowałeś może pobawić się w ustawieniach twojego playera? (opcja VMR9)<?>
日本はきれいなです. 日本女の子にも..
Do obrabiania i w ogole wszelkich konwersji audio i video mam zainstalowany pakiet Gordian Knot oraz wspomniany przez ciebie pakiet kodekow. W nim znajduje się wszystko czego potrzebuję lub jezeli tego nie ma dogrywam odpowiednie pluginy. W tym pakiecie znajduje się VirtualDubMod (ja mam akurat wersję 1.5.10.1), która nie ma zadnych problemow z ogm czy mkv. Sprobuj moze Gordiana, powinno być wszystko ok.
ale jak miałem naćpane driverami to mi ten sam virtual dub pliki ogm czytał... teraz zrobiłem porządek i nie mam pojęcia co mam doinstalować aby nie pogryzło się z k-lite
Osobiście instaluję zawsze najpierw Gordiana, a później K-Lite. Natomiast gryżć się może jedynie vobsub reszty z pakietu Gordiana nie ma w K-Lite. Na twoim miejscu zainst. bym caly pakiet Gordiana, a jezeli beda jakies problemy, to zdeinstaluj K-Lite i zainstalowanego Gordiana i wgraj w kolejnosci: Gordian - K-Lite, u mnie jest wszystko ok.
BTW jezeli chodzi o mkv, to w nich audio przelaczam za pomoca vobsuba lub w playerze MPC i rowniez wszystko jest ok (chyba ze mkv ma tylko jedna sciezke dzwiekowa;) ).
Combined-Community-Codec-Pack po zaistalowaniu tego pakietu nie powinienes miec zadnego problemu
Jeśli chodzi o MKV i OGM to VirtualDub NIE OBSŁUGUJE kontenerów OGM i MKV. Obsługuje je VirtualDubMod.
Zaś co do kodeków są 3 polecane opcje:
1) jeśli tylko odtwarzasz to CCCP
2) Jeśli często kodujesz i eksperymentujesz to KLite (najnowszy) + ewentualne dodatkowe narzędzia i nowsze wersje kodekó jeśli w KLite są za stare (np x264)
3) Jeśli czasami kodujesz, lub kodujesz tylko w 1 kodeku to CCCP + ten kodek osobno.
Jeśli chodzi o MKV i OGM to VirtualDub NIE OBSĹUGUJE kontenerów OGM i MKV. Obsługuje je VirtualDubMod.
i w tym miejscu mój problem został rozwiązany dzięki wielkie - znowu pomyliłem programy.[shithappens]jestem zobowiązany
Strony 1