Nie jesteś zalogowany.
Na onlajnów trzeba znaleźć haczyk, ale skoro takie serwisy jak cda czy inne z filmami się trzymają, to z onlajnami będzie jeszcze ciężej.
Daisuki już załatwiło Animeon. Inne onlajny też nie mogą czuć się bezpiecznie. Kwestia czasu.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Strajk nie doszedł do skutku, bo tylko niewielka część suberów się zbuntowała, resztę to nie obchodzi albo wspierają swoje wybrane onlajny z których inne onlajny kradną.
Strajk nie doszedł do skutku, bo tylko niewielka część suberów się zbuntowała, resztę to nie obchodzi albo wspierają swoje wybrane onlajny z których inne onlajny kradną.
Mnie w ogóle zastanawia, co kieruje ludźmi, którzy chcą tłumaczyć dla onlajna, który może paść lub wydymać ich w każdej chwili (patrz: Animeon i Anbu).
W ogóle trochę się pozmieniało na przestrzeni lat. Wcześniej strony nie kradły od siebie tak dużo i zostawiały informacje o autorze tłumaczenia. Teraz takie info nie istnieje, no i każdy kradnie od każdego. Do tego chmara reklam i walką z adblockiem... Coraz większy syf się robi.
U nas to przynajmniej średnio, ale stabilnie.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2015-10-22 23:03:09)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Szkoda, że w tym wszystkim cała zasada "od fanów dla fanów" gdzieś zdechła. Jedyne co mnie martwi, to czy doczekamy dnia w którym, nie będzie miał kto wydawać polskich subów. A wszystko to padnie przez pazerność człowieka. Mam szczerą nadzieję, że zawsze będą się znajdować fani, którzy z sercem będą tworzyć napisy.
A jeśli chce ktoś trzepać hajs na tłumaczeniu anime. Mam propozycję: Załóż wydawnictwo, dogadaj się z japońcami, wydaj anime, ale nie w jakości puzzlo-podobnej i dobrze, żeby nie kosztowało 100zł za odcinek.
O kuźwa czytam i nie wierzę w to co czytam, że tak zalecę klasykiem „No nie, no kuźwa no nie, Panie Boże czy ty te Onlajny widzisz?”
O kuźwa czytam i nie wierzę w to co czytam, że tak zalecę klasykiem „No nie, no kuźwa no nie, Panie Boże czy ty te Onlajny widzisz?”
Cytuję "Grzmię, ale serwery mają dobre uziemienie".
Ostatnio edytowany przez wtas (2015-10-22 23:33:11)
Wracamy do szyfrowania subów?
Sam pomysł nie był zły. Podejście było złe i założenia zbyt ambitne, np. z blokadą nagrywania ekranu. Powstają drmy na jpg i jak widać się da. Cele były szczytne. Przynajmniej podjąłem działanie, a nie tylko narzekałem (a nic nie tłumacze ) w temacie o "wojnie".
Tak z ciekawości zapytam. Czy ktoś z J-T wyraził zgodę na to, aby anime-odcinki.pl wrzuciło napisy do Jigoku Shoujo Mitsuganae? Bo jakiś czasu temu jakiś gościu pisał do mnie o zgodę. Oczywiście skoro nie jestem od bardzo dawna w J-T, to odesłałem nieszczęśnika do głównodowodzącego J-T. Teraz zaglądam na anime-odcinki.pl i widzę wrzucone 5 odcinków.... J-T walczy, ale i pozwala? ;>
Ostatnio edytowany przez Luk4S (2015-10-23 00:27:07)
Luk4S, zgody? po co to komu?
Ostatnio edytowany przez Witax (2015-10-23 00:40:17)
i5-8600K OC 4.8Ghz, MSI Z370 Tomahawk, HyperX Predator 16GB 3000MHz/3333Mhz, Samsung 960 EVO 250GB.
Headphones: AKG K712 PRO, AKG K612 PRO, Beyerdynamic DT-990 Edition 250ohm
DAC: SMSL SD-650+mod by mikolaj612+Muses 8820 + ad797AR SMSL M8 | AMP: Rapture by mikolaj612
Tak z ciekawości zapytam. Czy ktoś z J-T wyraził zgodę na to, aby anime-odcinki.pl wrzuciło napisy do Jigoku Shoujo Mitsuganae? Bo jakiś czasu temu jakiś gościu pisał do mnie o zgodę. Oczywiście skoro nie jestem od bardzo dawna w J-T, to odesłałem nieszczęśnika do głównodowodzącego J-T. Teraz zaglądam na anime-odcinki.pl i widzę wrzucone 5 odcinków.... J-T walczy, ale i pozwala? ;>
http://screenshot.sh/mMbkvkbMU7Ywa
Ostatnio edytowany przez zozol (2015-10-23 16:02:24)
Obecny szef grupy (kartofell) zajmuje się praktycznie tylko skanlacjami i raczej niespecjalnie interesuje się życiem Ansionu/napisów.
Chyba uznał, że nic się nie stanie, jak pozwoli wziąć jakieś stare napisy (które i tak pewnie gdzieś już są wrzucone).
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Z tego co wiem, to nasz uploader został skierowany do niego przez tłumacza, do którego pisał najpierw.
Nie wrzucajcie całego J-T do jednego wora. Mnie nie przeszkadza wykorzystywanie napisów przez onlajny, o ile rzeczywiście pytają o zgodę, nie grzebią w napisach, wgrają czcionki itp. A w przypadku tej serii sam podjąłem decyzję, bo żadnej z osób "działających" przy tych napisach nie ma już u nas w grupie.
Akurat wszyscy tłumacze działający w obecnym sezonie mają jakieś "ale" do onlajnów (może poza Amored, ale nie wiem, jaki ona ma do tego stosunek).
Więc nie oczekiwałbym przychylniejszego stosunku, dopóki nie pytacie szefa o jakieś stare napisy.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2015-10-23 21:59:39)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
A po co im ts? Zresztą już były akcje przepisywania, bodajże jakichś hardków RTT.
Pokaż spoiler Logika onlajnowców
Przepisać napisy.
Życzę powodzenia, szczególnie przy tsie.
Wielki szacun, że chciało Ci się z nimi konwersować xD
A po co im ts? Zresztą już były akcje przepisywania, bodajże jakichś hardków RTT.
W zasadzie to im wadzi, bo nie potrafią kodować. Zdarzało się, że usuwali cały TS notatnikiem, bo ich gówniane programy się przez niego wysypywały. Np. podobno onlajnowcy mieli spore problemy z naszym Prisonem (i dalej jest tylko w jednym playerze, ukradziony z jednej strony).
Ale ogólnie nie ma co dyskutować z tymi troglodytami. Przecież każdy wie, jacy ludzie oglądają onlajny. Wystarczy spojrzeć na polszczyznę Gejmiego.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2015-10-23 23:29:34)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000