Nie jesteś zalogowany.
Ja używam uTorrenta 2.2.1, ale nie wiem czy się nie przesiądę. Aktualizacje wyłączyłem całkowicie, gdyby mi się chciało, to zablokowałbym w hostach w ogóle połączenie z serwerami aktualizacji.
A no, kopali te bity, nawet zapomniałem... O ile ktoś jest idiotą, i akceptuje te wszystkie oferty.
Ostatnio edytowany przez Nala_Alan (2015-10-27 19:28:44)
Subarashi napisał:Dodałbym qBittorrenta jako główny klient a uTorrenta jako alternatywę.
Nie trzeba tam dodawać kanałów RSS dla każdej serii. To zdecydowanie za dużo pracy. Wystarczy jeden kanał RSS: Anime -> English-translated Anime -> Filter remakes/Trusted Only. Dodawanie kolejnych anime do ściągarki to kwestia wklejenia nazwy, dodania nazwy wybranej grupy i zaznaczenia kanału z listy dodanych.
W uTorrencie też nie trzeba, wystarczy jeden .
Domyślałem się, ale z uTorrenta od dawna nie korzystam, więc nie bylem pewny. Dzięki za sprostowanie.
Do poprawy w poradniku. Dodanie jednego kanału RSS zamiast dla każdej bajki to sporo mniej klikania.
Ale wtedy pobiera ci się masa crapu, rzeczy których i tak nie obejrzysz, hardki funi, poza tym, niektóre dobre wydania nie mają tego statusu.
Qbittorent dobry, dopóki nie scrashuje. Potrafił mi się uruchamiać po ostatnim crashu 30 sekund.
Ale wtedy pobiera ci się masa crapu, rzeczy których i tak nie obejrzysz, hardki funi, poza tym, niektóre dobre wydania nie mają tego statusu.
Wut?
"Nyaa - all" to kanał RSS dla kategorii "Filter remakes". Gdybym nie włączał torrenta przez 2-3 dni to istnieje możliwość, że w "remakes" przegapiłbym odcinki z powodu ilości nowych wpisów w RSS. Dlatego "trusted" to bezpieczniejsza opcja. Ale jeśli grupa nie ma tego statusu, to mam dwa inne kanały.
Chyba to lepsze rozwiązanie niż subskrybowanie osobnego RSS'a dla każdej serii. Ile z tym roboty co sezon? A tak tylko sprawdzam co kto subuje i dodaje reguły (zabawa z kopiuj-wklej).
@up
Przeczyść foldery w AppData - ostatnio coś zmieniali z plikami konfiguracyjnymi i może to powoduje problemy. Ja np. traciłem listę aktywnych torretów i listę RSS w poprzednich wersjach. Od 3.2.x nie mam już żadnych problemów.
Ostatnio edytowany przez Subarashi (2015-10-27 21:25:01)
Ja od zawsze (jak już zamontowałem dodatkowe okno na świat) używałem BitComet (aktualnie 1.40Stable64bit) do torrentów (warto załozyć sobie konto przy uploadowaniu można nabijać sobie rangę i mieć więcej jednoczesnych połączeń sam mam rangę 35 "Major General"). Tak wiec polecam. Spróbowałem też FlashGet ale jakoś nie wszystkie protokoły obsługiwał i dałem sobie spokój.
Ile z tym roboty co sezon?
Ja tam ciągnę z XDCC od Horribla. Żaden problem, bo dokładnie wiadomo, kiedy coś wyjdzie. A "Trusted" nadal uważam za słabą opcję. Zresztą na Nyaa nie ma Doki, co jest sporą niedogodnością.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2015-10-27 21:53:20)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Rzeczywiście BitComet jest zablokowany ale XiuWei ogarnia od nich torrenty więc nie trzeba kombinować.
Ostatnio edytowany przez Iron666 (2015-10-27 23:06:14)
Qbittorent dobry, dopóki nie scrashuje. Potrafił mi się uruchamiać po ostatnim crashu 30 sekund.
Wersja 3.1.11 nigdy mi się nie wysypała na W8 i W10.
Crashowała mi się wersja 3.1.9.2.
Wiecie co, naszła mnie jeszcze taka myśl... Jeśli już gdzieś ktoś to wymyślił, to mnie oświećcie, ale przydałoby się zrobić listę polskich hardsubów. Bo czasami ktoś pisze, że szuka do czegoś napisów, na ANSI ich nie ma, a tu się okazuje, że seria jest zrobiona, krąży gdzieś po sieci, ale nie wiadomo, skąd ją wziąć (i póki się nie zapyta, nie wiadomo w ogóle, że jest).
Najlepsza byłaby lista alfabetycznie tytułami, z autorem (grupą) i linkami do pobrania (najlepiej paroma w razie gdyby któreś wygasły). W przypadku niezakończonych przydałby się też status, ile jest gotowych odcinków i czy pozostałe kiedyś w ogóle wyjdą.
Jeśli jeszcze czegoś takiego nie ma, można by spróbować wspólnie to ogarnąć, co Wy na to?
Wiecie co, naszła mnie jeszcze taka myśl... Jeśli już gdzieś ktoś to wymyślił, to mnie oświećcie, ale przydałoby się zrobić listę polskich hardsubów. Bo czasami ktoś pisze, że szuka do czegoś napisów, na ANSI ich nie ma, a tu się okazuje, że seria jest zrobiona, krąży gdzieś po sieci, ale nie wiadomo, skąd ją wziąć (i póki się nie zapyta, nie wiadomo w ogóle, że jest).
Najlepsza byłaby lista alfabetycznie tytułami, z autorem (grupą) i linkami do pobrania (najlepiej paroma w razie gdyby któreś wygasły). W przypadku niezakończonych przydałby się też status, ile jest gotowych odcinków i czy pozostałe kiedyś w ogóle wyjdą.
Jeśli jeszcze czegoś takiego nie ma, można by spróbować wspólnie to ogarnąć, co Wy na to?
"Nie wiem o co w tym chodzi bo to nie ma najmniejszego sensu." - Ken-chan
A to w ogóle żyje, linki aktualne, ktoś to aktualizuje?
I jak człowiek nowy na ANSI ma to znaleźć?
Ostatnio edytowany przez Areki-chan (2015-10-28 20:34:52)
A to w ogóle żyje, linki aktualne, ktoś to aktualizuje?
Niezbyt, ale od czegoś trzeba zacząć.
"Nie wiem o co w tym chodzi bo to nie ma najmniejszego sensu." - Ken-chan
Jest już coś takiego, nazywa się AniDB. Kombinujesz jak koń pod górę.