Nie jesteś zalogowany.
Decim98 napisał:Kamiyan3991 napisał:Co w tym bezczelnego?
Jesteś młody i już lecisz na kasę? Powiedz rodzicom, żeby zapłacili podatek z tych darowizn, widzę żeś niepełnoletni
Inaczej może być nieprzyjemnie
Myślisz, że otrzymam z tych darowizn aż tyle pieniędzy, by musieć to zgłosić?
Ostatnio edytowany przez Decim98 (2015-11-01 10:26:53)
Są gorsze rzeczy, tutaj nie ma przymusu jak przy reklamach, czy zbieractwie serduszek. Masz chęć wesprzeć młodego tłumacza,
możesz coś dorzucić od siebie za "ciężką" pracę. No każdy sobie radzi jak może. Życie bywa trudne.
Że obca jest idea od fanów dla fanów, to już inna baja...
Yagami_Raito8920 napisał:Decim98 napisał:Co w tym bezczelnego?
Jesteś młody i już lecisz na kasę? Powiedz rodzicom, żeby zapłacili podatek z tych darowizn, widzę żeś niepełnoletni
Inaczej może być nieprzyjemnieMyślisz, że otrzymam z tych darowizn aż tyle pieniędzy, by musieć to zgłosić?
Jak się będziesz promował, to znajdziesz jeleni.
Dobrze, że NAZI nie spadło na psy. Kłaniam się nisko
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Kamiyan3991 napisał:Co w tym bezczelnego?
Że prosisz o pieniądze za gówniany online. Online gówniany, gówniany online. Rozumiesz?
Decim98 napisał:Kamiyan3991 napisał:Co w tym bezczelnego?
Że prosisz o pieniądze za gówniany online. Online gówniany, gówniany online. Rozumiesz?
Heeee... Zabawne. Nie widzę w twoim nicku "Kamiyan3991" chyba że już źle widzę.
Ale co do twojej wypowiedzi, ja "proszę" o dotacje za napisy, a nie za to, że są one na onlajnach.
Że obca jest idea od fanów dla fanów, to już inna baja...
Czyli możliwość dotacji, która jest dobrowolna, oznacza, że napisy nie są "od fanów dla fanów" bądź nie są "za darmo". Jeśli tak, to idea "od fanów dla fanów" w większości przypadków już dawno umarła.
Ostatnio edytowany przez Decim98 (2015-11-01 10:58:53)
Ale co do twojej wypowiedzi, ja "proszę" o dotacje za napisy, a nie za to, że są one na onlajnach.
A to nie na jedno wychodzi? Dotacja za napisy, które wstawiasz na onlajnach?
Czyli możliwość dotacji, która jest dobrowolna, oznacza, że napisy nie są "od fanów dla fanów" bądź nie są "za darmo". Jeśli tak, to idea "od fanów dla fanów" w większości przypadków już dawno umarła.
Kwestia spojrzenia z punktu siedzenia? O jaką większość ci chodzi?
Dla jasności. Większość tutaj sobie radzi bez takiego wsparcia. Czyli ANSI to taki ostatni bastion "od fanów dla fanów"?
dulu napisał:Decim98 napisał:Co w tym bezczelnego?
Zdajesz sobie sprawę, że cudzysłów całkowicie zmienia znaczenie słowa proszę? Nawet jeśli nie na gówniane onlajny jest to bezczelne. Profesjonaliści, którzy robią bardzo dobre napisy, wrzucają je tutaj za free, nawet nie pomyślą, żeby wypalić z czymś takim, a jakiś gówniarz "prosi" o kasę.
Decim98 napisał:Heeee... Zabawne. Nie widzę w twoim nicku "Kamiyan3991" chyba że już źle widzę.
Ale co do twojej wypowiedzi, ja "proszę" o dotacje za napisy, a nie za to, że są one na onlajnach.A to nie na jedno wychodzi? Dotacja za napisy, które wstawiasz na onlajnach?
Pośrednio. Jakieś studio robi anime, jakaś stacja je emituje, ja robię napisy- to cała moja praca- onlajny je pobierają, muxują i wrzucają do sieci. Więc prawo mam tylko do napisów, nie do całości. Więc sformułowanie, że dotacje są za napisy nie jest błędne.
A to, że ludzie by mi coś przelali, bo oglądali online, a nie ściągnęli napisy, to inna sprawa.
Decim98 napisał:Czyli możliwość dotacji, która jest dobrowolna, oznacza, że napisy nie są "od fanów dla fanów" bądź nie są "za darmo". Jeśli tak, to idea "od fanów dla fanów" w większości przypadków już dawno umarła.
Kwestia spojrzenia z punktu siedzenia? O jaką większość ci chodzi?
Dla jasności. Większość tutaj sobie radzi bez takiego wsparcia. Czyli ANSI to taki ostatni bastion "od fanów dla fanów"?
Mój błąd, źle napisałem. Duże grupy, które robią napisy mają możliwość dotacji, więc czemu ja miałbym nie mieć? Jedni mówią, że to u nich na hosting itp. a ja otwarcie mówię, że to dla mnie i tyle.
Tak w ogóle kiedy ta dyskusja przeszła na mnie? Temat jest "precz z anime on-line", więc co się mnie czepiacie? Skończyły się wam argumenty czy co? Prawdopodobnie nigdy bym się tutaj nie odezwał, bo te wojenki to tylko się śmiać jak wszyscy rzucają w siebie błotem, ale musiało zejść na mnie, bo napisałem sobie o dotacje. A to już trzeba zjechać, nie?
Ostatnio edytowany przez Decim98 (2015-11-01 11:30:27)
onlajny je pobierają, muxują i wrzucają do sieci
Nie, bo wcale AO nie dostaje pierwsze tych napisów. I wcale nie wrzucasz ich tutaj, kiedy ktoś już to wyda. Nie ma to jak faworyzowanie jednego gówna, a wszystkie są takie same. iks de
Jedni mówią, że to u nich na hosting itp.
Bo jest na hosting. Właśnie dlatego kasa jest na Biznes-Hoście – można ją wykorzystać tylko na opłacenie serwera/DDL, a nie na piwo. To duża różnica.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2015-11-01 11:33:31)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Pośrednio. Jakieś studio robi anime, jakaś stacja je emituje, ja robię napisy- to cała moja praca- onlajny je pobierają, muxują i wrzucają do sieci. Więc prawo mam tylko do napisów, nie do całości. Więc sformułowanie, że dotacje są za napisy nie jest błędne.
A to, że ludzie by mi coś przelali, bo oglądali online, a nie ściągnęli napisy, to inna sprawa.
Wiesz, jak robisz napisy za free, to nikt się do tego nie doczepi, ale jak już zarabiasz, to część kasy mogą sobie zażyczyć angielskie grupy i producent, ot takie tam prawo. Sposób, w jaki zarobisz już nie ma znaczenia. To tak na wypadek, jakbyś nie wiedział, że powinieneś mieć pozwolenie na "zarabianie".
PIT i tak musisz sporządzić, jak nie to kara finansowa. Każdy zysk zdobyty w oficjalny sposób musisz zgłosić do US. W przypadku biznes-hosta nie ma problemu, bo nikt tej kasy do ręki nie dostanie.
Ostatnio edytowany przez Demonis Angel (2015-11-01 11:45:24)
Proszę wszystkich użytkowników o przesyłanie mi nieudostępnionych synchronizacji.
O mnie.
Lista synchronizacji.
Link do folderu na pw.
Decim98 napisał:onlajny je pobierają, muxują i wrzucają do sieci
Nie, bo wcale AO nie dostaje pierwsze tych napisów. I wcale nie wrzucasz ich tutaj, kiedy ktoś już to wyda. Nie ma to jak faworyzowanie jednego gówna, a wszystkie są takie same. iks de
Skoro dostają, to po co to zmieniać?
Co ktoś wyda? Chodzi ci o Speciale z BorNa? Nie wydałem ich wcześniej, bo nie chciałem, żeby konkurencja zakosiła, ale jak zobaczyłem, że już mają, to też dałem. A jak wczoraj dodałem rawy do 3 speciala, to konkurencja parę godzin później też je dała, tylko, że w gorszej jakości. Morał? Nie ma, tylko chciałem to napisać
Decim98 napisał:Jedni mówią, że to u nich na hosting itp.
Bo jest na hosting. Właśnie dlatego kasa jest na Biznes-Hoście – można ją wykorzystać tylko na opłacenie serwera/DDL, a nie na piwo. To duża różnica.
Żadna różnica. Dotacja? Dotacja i tyle. I Ty i ja możemy sobie najwyżej popatrzeć na cyferki na ekranie.
Decim98 napisał:Pośrednio. Jakieś studio robi anime, jakaś stacja je emituje, ja robię napisy- to cała moja praca- onlajny je pobierają, muxują i wrzucają do sieci. Więc prawo mam tylko do napisów, nie do całości. Więc sformułowanie, że dotacje są za napisy nie jest błędne.
A to, że ludzie by mi coś przelali, bo oglądali online, a nie ściągnęli napisy, to inna sprawa.Wiesz, jak robisz napisy za free, to nikt się do tego nie doczepi, ale jak już zarabiasz, to część kasy mogą sobie zażyczyć angielskie grupy i producent, ot takie tam prawo. Sposób, w jaki zarobisz już nie ma znaczenia. To tak na wypadek, jakbyś nie wiedział, że powinieneś mieć pozwolenie na "zarabianie".
PIT i tak musisz sporządzić, jak nie to kara finansowa. Każdy zysk zdobyty w oficjalny sposób musisz zgłosić do US. W przypadku biznes-hosta nie ma problemu, bo nikt tej kasy do ręki nie dostanie.
Ja tej kasy też do ręki nie dostanę, tylko na konto.
Co do reszty, napisanie pitu nie jest problemem, a co do tego "zarabiania". To nie jest zarabianie, bo zarabia osoba, która ma umowę, stawkę i wypłatę. A ja takich rzeczy nie mam, więc nie ma się gdzie przyczepić.
A ja takich rzeczy nie mam, więc nie ma się gdzie przyczepić.
Jak to nie? Przecież to zarabianie na cudzej pracy.
konkurencja parę godzin później też je dała, tylko, że w gorszej jakości
Onlajny i jakość razem w jednej linijce. To się nie klei.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2015-11-01 12:06:15)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Dostaniesz je do ręki. Z twojego wywodu wychodzi, że będziesz robił na czarno, nielegalnie. Módl się, żeby twoi rodzice nie dostali pisemka z karą 5000 zł
Hola hola, nie braliśmy rawów od ciebie, ba, nawet zostawiłeś w pliku nazwę japońskich krzaczków które wyszukałem w googlu.
Gorszej? Nie powiedziałbym tego, skoro ty "kodujesz", tak że nawet CRFu nie ma...
MediaInfo vs MediaInfo naszego rawa. Co do rozdziałki, to angielskie grupy także nie kodują w 1080p BDków bo to po prostu upscale, i na ogół wygląda nawet gorzej od 720p.
Poza tym, konkurencja, rly?
Dostaniesz je do ręki. Z twojego wywodu wychodzi, że będziesz robił na czarno, nielegalnie. Módl się, żeby twoi rodzice nie dostali pisemka z karą 5000 zł
Ehhhh... Nie chce mi się tłumaczyć wszystkiego kilka razy...
Skończyliście się mnie już czepiać? Mogę w końcu zająć się ważniejszymi sprawami? Wróćcie do tej swojej wojenki...
Hola, hola, przecież rawy mu na onlajna dostarczyły jakieś ziomeczki (Armia Ciemności czy coś takiego). Tak napisał, więc to musi być prawda!
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
O, człowiek włącza kompa, wchodzi na ANSI, a tu pokazał się ten typ, który chce zarabiać na napisach. Usunąć mu wszystkie suby z bazy, a potem dożywotnio zbanować na stronie i forum.
Ostatnio edytowany przez Sacredus (2015-11-01 14:44:45)
Yagami_Raito8920 napisał:Dostaniesz je do ręki. Z twojego wywodu wychodzi, że będziesz robił na czarno, nielegalnie. Módl się, żeby twoi rodzice nie dostali pisemka z karą 5000 zł
Ehhhh... Nie chce mi się tłumaczyć wszystkiego kilka razy...
Skończyliście się mnie już czepiać? Mogę w końcu zająć się ważniejszymi sprawami? Wróćcie do tej swojej wojenki...
Ty nie rozumiesz, że musisz zgłosić działalność gospodarczą. Jak będziesz wystawiał paragony?
Jak chcesz dorobić na waciki, to idź na puszki.
Hola hola, nie braliśmy rawów od ciebie, ba, nawet zostawiłeś w pliku nazwę japońskich krzaczków które wyszukałem w googlu.
Gorszej? Nie powiedziałbym tego, skoro ty "kodujesz", tak że nawet CRFu nie ma...
MediaInfo vs MediaInfo naszego rawa. Co do rozdziałki, to angielskie grupy także nie kodują w 1080p BDków bo to po prostu upscale, i na ogół wygląda nawet gorzej od 720p.
Poza tym, konkurencja, rly?Pokaż spoiler
ハイスクールD×D BorN 特典映像Vol3 「小猫の仙術治療にゃん」 - ひまわり動画.mp4
http://i.imgur.com/hbgsDZd.png Do dwóch poprzednich mam nawet BDMV...
Ehh... Nie napisałem, że koduję, bo nie mam do tego dobrego sprzętu. Skoro nie macie ode mnie to skąd wiesz, że był tam krzaczek?
Mi się sytuacja, że 1080p wygląda gorzej od 720p jeszcze nie zdarzyła. A chwila, bo może pobieram tylko 1080p? Mimo, ze mam radiówkę daje radę szybko pobrać?
Czy was w ogóle pytałem o te dotacje? Orientuję się o co biega itp. więc możecie sobie odpuścić.
W ogóle widzę, że dyskusja bardzo odbiegła od tematu. Jakiś łaskawy Moderator bądź Admin ogarnie tutaj ludzi? Bo czuję, że wszyscy są przeciwko mnie z byle powodu. Czuję się osaczony.
Mi się sytuacja, że 1080p wygląda gorzej od 720p jeszcze nie zdarzyła.
Gadać o "jakości", a nie znać podstaw. Tak bardzo sens.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000