Nie jesteś zalogowany.
Nietypowy wybór na adaptację mangi z uniwersum U.C. Gundama. Czyli kolejne anime przedstawiające dzieje żołnierzy podczas wojny.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2015-10-28 11:11:50)
Skoro taka tematyka, to pewnie już tradycyjnie będą to oavki.
GG: 1677958
Macross Delta. Trailer, opisy itd. W sumie mnie to jakoś bardzo nie porwało, ale zobaczymy.
Czyżby kolejny Love Live?
Mam wrażenie, że ta seria idzie w nieprawidłowym kierunku.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2015-10-29 20:20:33)
Idolm@stery, rycerze, walkirie, kolorowa sraka wylewająca się z ekranu.
Pieczę nad tym dalej sprawuje Kawamori, więc będzie dopsz.
Ogłoszono, że powstanie film kompilacyjny Hibike! Euphonium oraz sequel!
<źródło (jap)>
<źródło (jap)>
Oni już chyba do każdej serii, która ma dostać 2. sezon, robią film kompilacyjny
Fabuła kinówki Sao będzie miała miejsce po wydarzeniach z matczynego różańca ANN.
http://animesub.info/forum/viewtopic.ph … 84#p454084
Wywiad z Rekim odnośnie nowych kreskówek AC i SAO. Przeglądając to tylko tak na szybko:
AC
1. Będzie mieć miejsce po wydarzeniach z ostatniego tomu
2. Pojawi się nowa postaćSAO
1. Będzie się dziać pomiędzy Mother's Rosario a Alicization?
<źródło (jap)>
Sacredus się cieszy.
Prawdę mówiąc cieszę się z tej zapowiedzi.
Prawdę mówiąc cieszę się z tej zapowiedzi.
Pokaż spoilerBo to znaczy, że KAni jest zajęte i nie przerobi nowego FMP na moe
Nie martw się, na zimę jeszcze przed Hibike wychodzi Musaigen no Phantom World.
Sacredus napisał:Prawdę mówiąc cieszę się z tej zapowiedzi.
Pokaż spoilerBo to znaczy, że KAni jest zajęte i nie przerobi nowego FMP na moeNie martw się, na zimę jeszcze przed Hibike wychodzi Musaigen no Phantom World.
To super, czyli naprawdę nawet kijem nie tknął nowego FMP. I czemu mam dziwne wrażenie, że albo nie otworzyłeś spoilera, albo nie wiesz, że zapowiedziano już 3 sezon FMP?
Ostatnio edytowany przez Sacredus (2015-11-01 01:55:31)
Pojawiło się PV Musaigen no Phantom World:
TVアニメ『無彩限のファントム・ワールド』 PV第1弾
Emisja już w styczniu!
<źródło (jap)>
Pojawiło się stosowne video:
『響け!ユーフォニアム』特別告知
Ostatnio edytowany przez FAiM (2015-11-02 11:10:43)
Zima
Chart z neregate i MAL
Słaby sezon.
Na pewno będę oglądać:
Durarara!!x2 Ketsu
Gate: Jieitai Kanochi nite, Kaku Tatakaeri - Enryuu-hen - miejmy nadzieję, że za wiele nie wytną...
Saijaku Muhai no Bahamut
Hai to Gensou no Grimgar
Macross Delta
Sprawdzę pierwszych kilka ep:
Ajin
Kono Subarashii Sekai ni Shukufuku wo!
Boku dake ga Inai Machi
Prince of Stride: Alternative
Schwarzesmarken
Shoujo-tachi wa Kouya wo Mezasu
Active Raid: Kidou Kyoushuushitsu Dai Hakkei
Dam szansę:
Musaigen no Phantom World - bo to od Kyoto Animation. Na 80% to jakiś moecrap, ale kto wie, może jednak to będzie pierwsza od lat seria od KAni, która będzie nadawać się do oglądania.
Gate, DRR i Bahamut. Cudna zima się zapowiada. Całe trzy serie do obejrzenia.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Gate, DRR i Bahamut. Cudna zima się zapowiada. Całe trzy serie do obejrzenia.
Tak patrzę i w porównaniu do jesieni to jest dno i kilometr mułu
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Ja tam nigdy nie oceniam anime z góry i na podstawie wyglądu postaci jak niektóre osoby co wypowiadały się wcześniej.
Nawet jak seria nie zanosi się na ambitną to nadal jej oglądanie może być bardzo przyjemne, a to przecież najważniejsze.
Co prawda nie ma wielu anime bez schematycznych postaci czy ogólnie scenek/zachowań robionych w kierunku otaku, ale to nie znaczy że takie serie są słabe. Przykładowo perełki jak Steins;Gate czy Shin Sekai Yori też się zdarzają.
Z drugiej strony jak ktoś przypomni sobie chociażby lepsze starsze serie jak Speed Grapher czy Witch Hunter Robin (obie bardzo mi się podobały) to faktycznie można tęsknić za takimi anime bez tsundere, yandere, kuudere i moe, a zarazem ze stonowanymi kolorami i dobrą fabułą opowiedzianą od początku do końca.
Z nowego sezonu na pewno obejrzę Hibike! Euphonium 2. Anime KyoAni chwilami wychodzą naprawdę świetnie.
Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2015-11-02 19:10:11)
Zauważyłem, że ja co sezon podchodzę bardzo sceptycznie... wtedy człowiek się nie rozczaruje. W tym nadchodzącym sezonie widzę tylko Ajin i GATE. No i cyckowa seria Saijaku Muhai no Bahamut, chyba.
I już myślałem, że nie będzie żadnego klona SAO, a tu proszę: Hai to Gensou no Grimgar. Ech... Oby było lepsze od Overlorda i chociaż w połowie tak dobre jak Log Horizon, ale wątpię by dorównało Accel World, a drugiemu dziełu Kawahary to już na pewno nie dorówna.
Zobaczymy. Chociaż wydaje mi się, że to troszeczkę inaczej będzie wyglądać... niż typowe anime o grach.