Nie jesteś zalogowany.
I co dalej po wyjściu z UE? Na obecną chwile nie mamy żadnej alternatywy.
Pełna niepodległość? Po co zmieniać jedno gó*no na inne?
Hehe... Wyjście UE jest niemożliwe. Tzn. teoretycznie jest, ale w praktyce zostaniemy zniszczeni gospodarczo. Może ktoś mówić, że jestem nienormalny, ale... UE zrobiła to czego Hitler nie mógł. Podporządkowała sobie prawie całą Europę. Czy się komuś to podoba czy nie, suwerenność Polski nie istnieje. Jesteśmy jednym z krajów UE.... rzekłbym, że niczym się nie różnimy od stanów w USA. Hehe... łatwo poszło co?
Zastanawiam się tylko, kiedy wybuchnie kolejna wojna na skalę światową. Chociaż... czy wojna się kiedyś na ziemi skończyła? W Azji, w Afryce, w Europie trwają non stop spory militarne. Dodatkowo cały czas UE, USA, ZSRR jest nękana przez terrorystów... Każdy kto teraz może siedzieć na dupie przed komputerem, może uznać się za szczęśliwego... bo kurde nad jego domem nie latają rakiety.
Ostatnio edytowany przez Luk4S (2015-11-18 00:13:54)
Chyba jednak jest możliwe skoro Wielka Brytania będzie przeprowadzała referendum w tej sprawie.
Ostatnio edytowany przez Roxas (2015-11-18 00:38:40)
Chyba jednak jest możliwe skoro Wielka Brytania będzie przeprowadzała referendum w tej sprawie.
Porównać naszą gospodarkę do gospodarki UK, to jak równać Fiata z Lexusem.
steśmy jednym z krajów UE.... rzekłbym, że niczym się nie różnimy od stanów w USA. Hehe... łatwo poszło co?
Myślę, że trzeba brać pod uwagę, że plan Unii Europejskiej ostatecznie prowadzi do takiego tworu jakim są Stany Zjednoczone. Dlaczego niby to złe?
Luk4S napisał:steśmy jednym z krajów UE.... rzekłbym, że niczym się nie różnimy od stanów w USA. Hehe... łatwo poszło co?
Myślę, że trzeba brać pod uwagę, że plan Unii Europejskiej ostatecznie prowadzi do takiego tworu jakim są Stany Zjednoczone. Dlaczego niby to złe?
Mam nadzieję, że trollujesz.
Ostatnio edytowany przez Marsmall (2015-11-18 01:37:07)
Duda ułaskawił Kamińskiego. Rzeczywiście, drugie Węgry. To już wolę PO i ich ośmiorniczki niż autorytaryzm w wykonaniu ludzi, którzy żadnym autorytetem nie są.
"I spend my time by looking out the window
Ignoring everything that the teacher is saying"
Duda ułaskawił Kamińskiego. Rzeczywiście, drugie Węgry. To już wolę PO i ich ośmiorniczki niż autorytaryzm w wykonaniu ludzi, którzy żadnym autorytetem nie są.
"Emigracja to nie dramat, to szansa"
Trzech różnych sędziów go sądziło. Dwóch pierwszych nie dopatrzyło się żadnych nadużyć, dopiero trzeci coś znalazł. A wyrok jak dojebał to brak słów. Gość który tępił korupcja został skazany, a pinda która przyjęła łapówkę uniewinniona. Podobno jeszcze walczy o odszkodowanie.
Ostatnio edytowany przez Roxas (2015-11-18 13:12:43)
Bronią Kamińskiego trololololo.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Bądź prawicą -> twierdź, że sąd źle sądzi ludzi (bo twoich) -> miej wywalone na wyrok sądu (bo prezydent twój)
Jedną z podstaw cywilizacji rzymskiej (od której to ponoć się wywodzimy) było respektowanie wyroków sądowych i nie działanie wbrew nim (lub w ogóle ich pomijanie przez polityków). Nawet takiemu Cyceronowi nie uszło takie działanie na sucho. A był to człowiek o wielkim autorytecie i intelekcie. Przy nim nasi politycy to pchły. Nawet Cezar, jego wróg, chciał mieć go po swojej stronie. A tutaj jacyś dupokraci usiłują całą władzę zagarnąć poprzez instytucje, które teoretycznie powinny być niezawisłe. A nie przez intelektualną debatę i rozwój osobisty. Plebs dał władzę, plebs poczuje bat pański. Chyba tylko monarchia krula byłaby gorsza od tego rządu autokratów, których ego w oceanie by się nie zmieściło, a godności tyle co wody na Saharze.
Wpływ ministra sprawiedliwości na prokuraturę? Czemu nie. Ułaskawianie swoich? Czemu nie. Płatne internetowe trolle? Czemu nie. Populistyczne hasełka? Czemu nie, w końcu mamy dupokrację, gdzie od dobra państwa i ludzi bardziej liczą się słupki poparcia. I właśnie dlatego jest jak jest. Bo zamiast rząd wziąć się za debatę i prawo, a ludzie za robotę to ci pierwsi napuszczają tych drugich na siebie. I tak się kręci. TU JEST PRAWDA!
Edit: Ale zwaliłem. Nawet upojenie alkoholowe mnie nie usprawiedliwia.
Ostatnio edytowany przez Sidorf (2015-11-18 17:39:49)
Bądź prawicą -> twierdź, że sąd źle sądzi ludzi (bo twoich) -> miej wywalone na wyrok sądu (bo prezydent twój)
Jedną z podstaw cywilizacji rzymskiej (od której to ponoć się wywodzimy) było respektowanie wyroków sądowych i nie działanie wbrew nim (lub w ogóle ich pomijanie przez polityków). Nawet takiemu Cyceronowi nie uszło takie działanie na sucho. A był to człowiek o wielkim autorytecie i intelekcie. Przy nim nasi politycy to pchły. Nawet Cezar, jego wróg, chciał mieć go po swojej stronie. A tutaj jacyś dupokraci usiłują całą władzę zagarnąć poprzez instytucje, które teoretycznie powinny być niezawisłe. A nie przez intelektualną debatę i rozwój osobisty. Plebs dał władzę, plebs poczuje bat pański. Chyba tylko monarchia krula byłaby gorsza od tego rządu autokratów, których ego w oceanie by się nie zmieściło, a godności tyle co wody na Sacharze.
Wpływ ministra sprawiedliwości na prokuraturę? Czemu nie. Ułaskawianie swoich? Czemu nie. Płatne internetowe trolle? Czemu nie. Populistyczne hasełka? Czemu nie, w końcu mamy dupokrację, gdzie od dobra państwa i ludzi bardziej liczą się słupki poparcia. I właśnie dlatego jest jak jest. Bo zamiast rząd wziąć się za debatę i prawo, a ludzie za robotę to ci pierwsi napuszczają tych drugich na siebie. I tak się kręci. TU JEST PRAWDA!
https://pl.wikipedia.org/wiki/Sahara
Ostatnio edytowany przez bodzio (2015-11-18 07:01:59)
Luk4S napisał:steśmy jednym z krajów UE.... rzekłbym, że niczym się nie różnimy od stanów w USA. Hehe... łatwo poszło co?
Czemu to złe? Na ziemiach Polski ludzie mieszkali już 10 tysięcy lat temu i to właśnie tam zaczyna się historia Polski, a nie od gównianego papierku Dagome iudex, którym Mieszko powinien sobie dupę podetrzeć. W szkole uczą, że niby początek Polski to 966 rok, ale to jest wierutne kłamstwo, wymyślone przez... wiadomo kogo. I idąc tym tropem, nasz kraj nie powinien się w nic łączyć. Sojusze - tak. Utrata suwerenności - NIE. Wiesz o tym, że przepisy UE są nad naszymi? A za czasów sprzedawczyków niemieckich, to już totalnie byliśmy niewolnikami Niemiec. Nie jestem totalnym przeciwnikiem UE. UE jest potrzeba, żeby przeciwstawić się takim jak Rosja, Chiny, USA czy niedługo Indie. Problem polega na tym, że UE zajmuje się nie tym co trzeba, zamiast tworzyć potęgę gospodarczą... marnuje potencjał europy np. przepisami dotyczącymi emisji spalin, która wbija szpilę w europejski rynek motoryzacyjny, podobnie ma się z ograniczeniem CO2. To są debilizmy... Zamiast tworzyć potęgę składającą się z suwerennych państw, koalicję. To tworzą coś na wzór ZSRR.... A takie rzeczy prędzej czy później upadają...
Zabawne, bo jakby nie patrzeć na historię wiary chrześcijańskiej, to zbytnio się ona nie różni od ISIS.... rzekłbym nawet, że ISIS to grzeczne dzieci w porównaniu do ludzi którzy maczali palce w Krucjatach. Jeśli ktoś mi zarzuci, że jestem chrześcijaninem i nic z tym nie robię, w niedziele do kościółka itd... to poinformuję - dokonałem apostazji, po pewnych trudach i bólach.
Ostatnio edytowany przez Luk4S (2015-11-19 00:43:29)
Wiesz o tym, że przepisy UE są nad naszymi?
Akurat umowy międzynarodowe zawsze mają pierwszeństwo (nie chodzi tylko o UE).
Marnuje potencjał europy np. przepisami dotyczącymi emisji spalin.
A chcesz żyć jak przeciętny Chińczyk? Rak przed 30? Gospodarka to jedno, a dbanie o własne otoczenie to drugie.
Dokonałem apostazji, po pewnych trudach i bólach.
Też miałem dokonać, ale szkoda mi było kopać się z koniem. Tak łatwo się z tej mafii nie idzie wydostać.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Luk4S napisał:Marnuje potencjał europy np. przepisami dotyczącymi emisji spalin.
A chcesz żyć jak przeciętny Chińczyk? Rak przed 30? Gospodarka to jedno, a dbanie o własne otoczenie to drugie.
Tak, masz rację. Ale w UE używa się tego do manipulacji i ekoterroryzmu. Ograniczenia są ważne, ale nie w tak absurdalny sposób. Norma ECO 6 jest normą której spełnić w praktycznie wszystkich przypadkach się nie da. Stąd wielka afera VW. Nie dziwiło Was, że inne firmy siedzą cicho?
Normę ECO 5 powinno się wprowadzić, gdy liczba samochodów z silnikiem elektrycznym przekroczy minimum 50% sprzedawanych samochodów. A normę ECO 6, gdy będzie ich prawie 80%. Nie są to moje słowa, a profesorów. Warto pooglądać na yt wypowiedzi takich ludzi. Przez tak drastyczne normy emisji spalin, ceny silników rosną, ponieważ proces projektowania takiego silnika jest po prostu droższy. No i wiadomo... takie wyśrubowanie silnika, aby uzyskać jak największą moc z jak najmniejszego zużycia paliwa i tym samym ograniczenie emisji spalin powoduje fatalne skutki - drastyczne zmniejszenie żywności silnika. To jest właśnie ekoterroryzm. Podobnie ma się sprawa z ograniczeniem ogrzewania domu węglem, kogo będzie stać na ogrzewanie gazowe w domu który ma 40 lat? Wiecie jakie są koszty przystosowania takiego domu? Takie zabawy idą w kwoty grubo ponad 100 tysięcy złotych.
Na ziemiach Polski ludzie mieszkali już 10 tysięcy lat temu i to właśnie tam zaczyna się historia Polski, a nie od gównianego papierku Dagome iudex, którym Mieszko powinien sobie dupę podetrzeć.
Jakim cudem historia Polski może zaczynać się w czasach, kiedy nawet indoeuropejczyków tu nie było. Słowianie przed przyjęciem chrześcijaństwa nie stanowili żadnej liczącej się siły. Technologicznie byli zacofani. Nawet nie jest pewne czy znali pismo. I żadne turbosłowiańskie, post panslawistyczne hurr durr krzyki tego nie zmienią. No chyba że lepiej było podzielić los Prusów czy Połabian. Realpolitik pełną gębą panowie.
Czemu to złe? Na ziemiach Polski ludzie mieszkali już 10 tysięcy lat temu i to właśnie tam zaczyna się historia Polski, a nie od gównianego papierku Dagome iudex, którym Mieszko powinien sobie dupę podetrzeć. W szkole uczą, że niby początek Polski to 966 rok, ale to jest wierutne kłamstwo, wymyślone przez... wiadomo kogo. I idąc tym tropem, nasz kraj nie powinien się w nic łączyć. Sojusze - tak. Utrata suwerenności - NIE.
Przez te 10 tysięcy lat (heh?) na ziemiach polskich istniało pewnie setki różnych systemów "administracyjnych", jedne plemiona się łączyły, drugie wchodziły w sojusze, jeszcze inne ze sobą walczyły. Normalna sprawa. Samo stworzenie państwa polskiego było pozbawieniem suwerenności wszystkich małych prowincji a przyjęcie później chrztu podporządkowaniem innej kulturze. Łączenie się państw europejskich w jedną zwartą strukturę nie jest niczym innym.
Wiesz o tym, że przepisy UE są nad naszymi?
Tak, wiem. I?
A za czasów sprzedawczyków niemieckich, to już totalnie byliśmy niewolnikami Niemiec. Nie jestem totalnym przeciwnikiem UE. UE jest potrzeba, żeby przeciwstawić się takim jak Rosja, Chiny, USA czy niedługo Indie.
A czy Śląsk czy woj. małopolskie jest wrogiem Polski? Czy twoje miasto jest wrogiem powiatu w którym mieszkasz? Dlaczego traktujesz EU jak jakiś wrogi twór lub co najmniej zło konieczne?
Problem polega na tym, że UE zajmuje się nie tym co trzeba, zamiast tworzyć potęgę gospodarczą... marnuje potencjał europy np. przepisami dotyczącymi emisji spalin, która wbija szpilę w europejski rynek motoryzacyjny, podobnie ma się z ograniczeniem CO2. To są debilizmy... Zamiast tworzyć potęgę składającą się z suwerennych państw, koalicję. To tworzą coś na wzór ZSRR.... A takie rzeczy prędzej czy później upadają...
Porównywanie ZSRR do EU jest wyjątkowe nietrafne i trzeba być naprawdę ignorantem, żeby coś takiego próbować robić. Unia Europejska to coś więcej niż koalicja. Mamy jako osobne kraje zbyt wiele sprzecznych interesów żeby tylko częściowo współpracować. Albo pójdziemy w stronę większej jedności albo możemy sobie odpuścić ten projekt.
Zabawne, bo jakby nie patrzeć na historię wiary chrześcijańskiej, to zbytnio się ona nie różni od ISIS.... rzekłbym nawet, że ISIS to grzeczne dzieci w porównaniu do ludzi którzy maczali palce w Krucjatach. Jeśli ktoś mi zarzuci, że jestem chrześcijaninem i nic z tym nie robię, w niedziele do kościółka itd... to poinformuję - dokonałem apostazji, po pewnych trudach i bólach.
Tyle dobrego... lewaku!
Luk4S napisał:Wiesz o tym, że przepisy UE są nad naszymi?
Akurat umowy międzynarodowe zawsze mają pierwszeństwo (nie chodzi tylko o UE).
Cóż, technicznie są drugie, po konstytucji oczywiście.
Normę ECO 5 powinno się wprowadzić, gdy liczba samochodów z silnikiem elektrycznym przekroczy minimum 50% sprzedawanych samochodów. A normę ECO 6, gdy będzie ich prawie 80%. Nie są to moje słowa, a profesorów.
Coś krótkowzroczni ci profesorowie, żeby nie powiedzieć głupi. To właśnie przepisy dot. norm spalania wymuszają na producentach samochodów inwestycję w czystą energię. Nie można czekać aż rynek sam postanowi się zmienić bo będziemy czekać aż skończy się ropa na świecie. Trzeba te zmiany wymusić.
Ostatnio edytowany przez Animazon (2015-11-19 02:15:05)
Zabawne, bo jakby nie patrzeć na historię wiary chrześcijańskiej, to zbytnio się ona nie różni od ISIS....
Zabawne? Nie wiem co jest zabawnego w różnicach między historią wiary (religii) chrześcijańskiej, a historią ISIS.
Co zaś się tyczy samych różnic, te są, jak dzień i noc, tylko trzeba odrobinę dobrej woli, aby obie historie poznać i dostrzec owe różnice, a na koniec, trochę dobrej woli, by napisać prawdę.
rzekłbym nawet, że ISIS to grzeczne dzieci w porównaniu do ludzi którzy maczali palce w Krucjatach.
Nie wiem skąd u Ciebie taki osąd, może stąd, że wolałbyś aby od tych kilkunastu, czy kilku wieków Europa była muzułmańska?!
"Ludzie, którzy maczali palce w Krucjatach" ruszali w obronie Grobu Pańskiego i cesarstwa wschodniorzymskiego, powstrzymywali i odrzucali najdalej jak mogli, "pukającą do bram Europy" (a to Hiszpania, a to Wiedeń) ekspansję muzułmańską. To dzięki tym ludziom możesz dziś bawić się w swą apostazję, gdyby nie oni, to zamiast wypisywać tu "dzisiaj" dyrdymały, byłbyś "wiernym sługą Allaha", bo jesli nie, to byłbyś trup, albo niewlonik (jajeczny, a może bezjajeczny).
Ostatnio edytowany przez roobalek (2015-11-19 04:54:20)
Luk4S to sekunda rozumiem, że wiarę chrześcijańską jak i islam zapoczątkowali watażkowie wojenni, stosowali typowe dla tego okresu metody podboju przez mordy? Tak samo fundamentem wiary chrześcijańskiej nie jest "nadstaw drugi policzek" (chociaż też nie do końca) a niszcz niewiernych, siłą ich nawracaj, niewierni są niczym gwałć i morduj.
To Jezus tak samo jak Mahomet osobiście ściął 200 głów po zdobyciu jakiegoś miasta należącego do wyznawców Judaizmu (zdobycie jest faktem historycznym, ale ilość ściętych głów, które można znaleźć w koranie to pewnie fikcja)? Też propagował śluby i konsumpcje małżeństw w wieku 9 lat?
W gwoli ścisłości nawet w średniowieczu wiedziano, że dziewczę 12 letnie nie doniesie ciąży i w praktyce dopiero od późniejszego wieku mamy do czynienia z rodzeniem dzieci.
Ostatnio edytowany przez samael16 (2015-11-19 12:42:42)
Zaprawdę niektórzy tutaj spali na lekcjach historii, a wiedzę uzupełniać zaczęli przez durne, bo nie poparte faktami przekonania. Na szczęście zdrowo myślące osoby jeszcze istnieją na tym forum, a to dlatego, że mają nabytą odpowiednią wiedzę.
Ostatnio edytowany przez Nesbro (2015-11-19 11:48:49)