Nie jesteś zalogowany.
Powiem krótko brak niektórym pracy dlatego głupoty się ich trzymają.
To dzięki tym ludziom możesz dziś bawić się w swą apostazję, gdyby nie oni, to zamiast wypisywać tu "dzisiaj" dyrdymały, byłbyś "wiernym sługą Allaha", bo jesli nie, to byłbyś trup, albo niewlonik (jajeczny, a może bezjajeczny).
Tak naprawdę to dzięki Oświeceniu.
Można wręcz rzec, że to co nastąpiło w Europie czyli zaczątki sekularyzacji, kończenie z absolutyzmem, większa dostępność wiedzy jest tym, dzięki czemu nie bawimy się dziś w państwa pokroju Iranu czy Arabii Saudyjskiej.
Whenever you find yourself on the side of the majority, it is time to pause and reflect.
Tylko gdzież by było, czy może, co by się stało z tym Twoim Oświeceniem, gdyby nie krzyżowcy, czy odsiecz wiedeńska?
Czy czasem nie podzieliłoby losu posągów Buddy z Afganistanu?
Pytanie za dziesięć punktów – na bazie jakiej religii powstał Islam? No właśnie.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
A co ma piernik do wiatraka?
Że niby coś chrześcijaństwo jest winne temu, że twórca islamu coś zapożyczył sobie i przeflancował na własny użytek?
Jeśli w tę stronę kombinujesz, to tylko pogratulować logiki.
A co ma piernik do wiatraka?
Że niby coś chrześcijaństwo jest winne temu, że twórca islamu coś zapożyczył sobie i przeflancował na własny użytek?
Jeśli w tę stronę kombinujesz, to tylko pogratulować logiki.
Tyle samo liter, podobnie jak w twoich postach. Europa broniła swoich granic. Nie widzę sensu wiązania tego z jakąkolwiek religią, która od zawsze była tylko pretekstem. Do wielu rzeczy.
Zresztą sam Islam jest wypaczony przez ludzi, którzy używają go do własnych celów. Pamiętam jeszcze z czasów szkolnych kłótnie z księdzem o rzekomy zapis zabijania innowierców w Koranie. U nas przecież też zmieniano pisma pod siebie. Raz taka interpretacja, raz taka. Raz inkwizycja, raz nie. Fanatyczne odłamy robią swoje.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2015-11-19 23:08:03)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Europa broniła swoich granic. Nie widzę sensu wiązania tego z jakąkolwiek religią, która od zawsze była tylko pretekstem. Do wielu rzeczy.
Wybacz, niesłusznie posądziłem Cię brak logiki, szukałem jej nie tam gdzie trzeba.
Skoro uważasz, że religia zawsze stanowiła tylko pretekst i przykrywkę, to przestają dziwić Twe twierdzenia (jak bardzo absurdalnymi by nie były), i wysuwanie ich przez Ciebie jest jak najbardziej logiczne.
To, czy masz rację, czy nie, pozostawię ocenie czytelnika. Ostatecznie (póki co) mamy wolność przekonań, więc każdy swoimi kierować się może, i jak to zgrabnie ujął Kazik (a w zasadzie tata Kazika): "(...) z tylu różnych dróg przez życie każdy ma prawo wybrać źle. (...)"
Ostatnio edytowany przez roobalek (2015-11-21 02:07:11)
Jeśli na portalu pisowskim powstaje artykuł krytykujący Błaszczaka, to wiedz, że coś się dzieje.
W sumie nie było co oczekiwać, że zagłosuje inaczej.
http://wpolityce.pl/polityka/272570-czy … m?strona=1
Ostatnio edytowany przez Marsmall (2015-11-21 16:55:55)
Jeśli na portalu pisowskim powstaje artykuł krytykujący Błaszczaka, to wiedz, że coś się dzieje.
W sumie nie było co oczekiwać, że zagłosuje inaczej.
No. Jeszcze trochę i Polak nie będzie mógł używać noża w kuchni, bo to przecież potencjalne narzędzie zbrodni... hahah. Absurd, goni absurd. Sam już nie wiem czy Błaszczak czy Błazenszczak. Skoro PiS to prawicowa partia, to powinni go wywalić na zbity ryj, za takie lewicowe podejście. Dziękuje dobranoc. PiS to . Po raz enty gratuluję każdemu kto głosował na PiS. Wisła jest dość sporą rzeką, polecam się w niej utopić, każdemu kto głosował na ten śmieszny twór.
Ładna gównoburza w sejmie właśnie leci. I do człowieka wtedy tak dociera, kto nim rządzi, heh. Jedynie laska z Nowoczesnej złożyła jakiś normalny wniosek i trzymała się regulaminu. Reszta bez komentarza.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Ładna gównoburza w sejmie właśnie leci. I do człowieka wtedy tak dociera, kto nim rządzi, heh. Jedynie laska z Nowoczesnej złożyła jakiś normalny wniosek i trzymała się regulaminu. Reszta bez komentarza.
Kto rządzi? Ci których wybrali ludzie. Niestety...
Kamiyan3991 napisał:Ładna gównoburza w sejmie właśnie leci. I do człowieka wtedy tak dociera, kto nim rządzi, heh. Jedynie laska z Nowoczesnej złożyła jakiś normalny wniosek i trzymała się regulaminu. Reszta bez komentarza.
Kto rządzi? Ci których wybrali ludzie. Niestety...
No ale nie do końca przecież, w wielu okręgach wyborczych dana osoba x miała np. 10k głosów, a ktoś z pisu z 100 głosami wszedł do sejmu, bo był system proporcjonalny. Oczywiście nie agituję za żadnym systemem wyborczym, ale stwierdzam fakt. Oczywiście jakiś z systemów JOW jest potrzebny w Polsce JEŚLI chcemy wprowadzić głębokie zmiany systemowe w warunkach demokratycznych i dlatego w Ameryce partia libertariańska, chce wprowadzić system podobny do naszego, żeby osłabić sprawność państwa które zmierza ku regulacjom czyli faszyzmu - co te słowo może brzmieć zbyt mocno dla niektórych środowisk.
Co do afery na temat trybunału, to tylko pokazuje jak bardzo panuje moralność kalego
Wali w tym kraju Białorusią na kilometr...
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2015-12-08 22:33:03)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Wali to hipokryzją od ludzi twojego pokroju.
Od 2008 do 2015 roku nie wykonano niemal 50 orzeczeń Trybunału Konstytucyjnego
Mam wrażenie, że tym razem upadek pisu będzie boleśniejszy niż 9 lat temu.
"I spend my time by looking out the window
Ignoring everything that the teacher is saying"
Mam wrażenie, że tym razem upadek pisu będzie boleśniejszy niż 9 lat temu.
Wątpię, żeby tak łatwo upadł. W przeciwieństwie do wcześniejszej sytuacji ma obecnie samodzielną większość.
Sidorf napisał:Mam wrażenie, że tym razem upadek pisu będzie boleśniejszy niż 9 lat temu.
Wątpię, żeby tak łatwo upadł. W przeciwieństwie do wcześniejszej sytuacji ma obecnie samodzielną większość.
Rzad PiSu też w pewnym sensie jest rzadem koalicyjnym stronnictwa Gowina i Ziobro nie wchodza w skład PiSu i w kazdej chwili moze tam sie zaczac wojenka o moja, mojsza, najmojsza
ara ara...
Widać że Dudą manipuluje PiS. Czy tylko ja to zauważyłem?
i5-8600K OC 4.8Ghz, MSI Z370 Tomahawk, HyperX Predator 16GB 3000MHz/3333Mhz, Samsung 960 EVO 250GB.
Headphones: AKG K712 PRO, AKG K612 PRO, Beyerdynamic DT-990 Edition 250ohm
DAC: SMSL SD-650+mod by mikolaj612+Muses 8820 + ad797AR SMSL M8 | AMP: Rapture by mikolaj612