#5801 2015-12-15 16:29:58

Cryla7
Użytkownik

Odp: Precz z anime on-line! (Wojenna Dyskusja)

Można by zacząć walczyć z online jak PIS. Czyli miło zachęcić ludzi, że tu jest fajnie, miło...  ej
Ten fanpage na FB można by reklamować we wstawce z napkami, żeby przyciągnąć ludzi. Dodawać linki do hardów na FB.
W końcu otworzyć sklep z pamiątkami, sprzedawać kubki z logiem ANSI i twarzą Bodzia.
Sam bym kupił taki kubek.  gwizdze

TOwO6Uy.gif
Bez Białostocczyzny nie ma ojczyzny!

#5802 2015-12-15 16:45:27

Runaway
Użytkownik

Cryla7 napisał:

sprzedawać kubki z logiem ANSI i twarzą Bodzia.

Pytanie co ty byś chciał wlewać do takiego kubka.

FluxBB bbcode test

#5803 2015-12-15 16:50:37

Kamiyan3991
Użytkownik

Runaway napisał:
Cryla7 napisał:

sprzedawać kubki z logiem ANSI i twarzą Bodzia.

Kawę. Chociaż bodziowi starczyłby sam cukier.

Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2015-12-15 16:51:08)

Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000

#5804 2015-12-15 16:52:46

Lamarus
Użytkownik

Runaway napisał:

Ciastka.

Pokaż spoiler
%C5%81atwe-Ciacho-Delecta.jpg

2Onih0v.jpg
"Nie wiem o co w tym chodzi bo to nie ma najmniejszego sensu." - Ken-chan

#5805 2015-12-15 17:01:36

Cryla7
Użytkownik

Albo mam lepszy pomysł, laleczka voodoo w kształcie Kama w specjalnej wersji dla tłumaczy, osób, które pocisnął i ludzi z anime online.
Byłby hit. smile_big
A tak poważnie, jest taki potencjał, żeby to rozruszać.

TOwO6Uy.gif

#5806 2015-12-15 17:02:46

Mogul
Zbanowany

Kamiyan... Tak czytam i czytam to co starasz się napisać, i co 2 post widzę zachwalanie eng wydań.... Więcej eng napisów jest z translatora i do dupy, to już nasze pl są o tysiąc razy lepsze. Nie porównuj narody autorstwa translatora Google do naszych ojczystych tłumaczeń, to wstyd dla Polaków , jesteś gorszy niż uchodźcy.

No i chciałbym sprostowac, że online oglądam raz na ruski rok, i jakieś playery Google mi zwisają, każdy player mi zawsze śmiga, a Flash wywalilo mi ost w 2013r.
Też nie sądzę by utrata jakiegoś playera miała wpłynąć na ogólne działania jakiegoś onlajna, playerow są miliony, te bardziej znane i te mniej. A jak ktoś się zna na programowaniu to napisze ładny skrypt, który w ciągu 1 nocy przeniesie mu 100% na nowy hosting plików...
Na serio przeraża mnie wiedza co po niektórych..
Żyjemy zaraz w 2016r, a wy myślicie że nadal wszytko jest trudne.

Co do randoma to sądzę że sprawa zakończona,  on sam pewnie już zapomniał o tym forum, bo niby w jakim celu miałby na nie wracać? Nie zachęca nowych nawet w 10%

Ostatnio edytowany przez Mogul (2015-12-15 17:03:33)

#5807 2015-12-15 17:16:38

okon
Użytkownik

Mogul napisał:

Powiedz to tym co mają problemy ze ściągnięciem bajki i napisów do niej.

#5808 2015-12-15 17:18:29

Mogul
Zbanowany

okon napisał:
Mogul napisał:

Powiedz to tym co mają problemy ze ściągnięciem bajki i napisów do niej.

To nie jest problem wiedzy a raczej chęci i zapotrzebowania minimalnego. Jak ktoś chce to do tego dojdzie, a jak nie to nie i koniec.

#5809 2015-12-15 17:37:27

Cryla7
Użytkownik

Wiecie co? To jakiś troll od nas. Ja bym się nie zdziwił, gdyby Bodzio lub ktoś podobny był Mogulem.
Ostatecznie ktoś z online, ale ludzie stamtąd stwarzają jakieś pozory... Pytają o zgodę, robią swoje. jezor

TOwO6Uy.gif

#5810 2015-12-15 17:40:53

dulu
Moderator

Mogul napisał:
dulu napisał:

Jak ja nie lubię pajacowania i gadania głupot.

W takim razie Kamiyan ma u ciebie specjalne względy? Z tego co widziałem to każdy go ma za pajaca* i trolla?

Kto niby? Młody jeszcze jest, wyrobi się. Ty natomiast piszesz takie głupoty, że aż wstyd byłoby nie nazwać cię pajacem.

#5811 2015-12-15 17:50:39

dulu
Moderator

To jest kolejny przykład tego, że gówno wiesz, ale tak - wypowiesz się. Powiedz jeszcze, że jesteśmy najlepszymi kumplami... Skończysz wreszcie błaznować? Chyba starczy, nie? Jesteś wolny, możesz wracać na siundeny.

#5812 2015-12-15 18:13:14

Grucha00
Użytkownik

Heh muszę przyznać że typek ładnie ciągnie was w nie potrzebna dyskusję, z takimi krótko nie odpowiadajcie. Kiedyś sam tak się bawiłem ale za stary już jestem.

#5813 2015-12-15 18:51:48

Yagami_Raito8920
Użytkownik

Cryla7 napisał:

Wiecie co? To jakiś troll od nas. Ja bym się nie zdziwił, gdyby Bodzio lub ktoś podobny był Mogulem.
Ostatecznie ktoś z online, ale ludzie stamtąd stwarzają jakieś pozory... Pytają o zgodę, robią swoje. jezor

Tyle tu jesteś, a nie odróżniasz przyjaznego trolla od złego?  smile_lol

-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
96gaix.jpg
dobre, lepsze, radzieckie!

#5814 2015-12-15 19:06:19

Cryla7
Użytkownik

Yagami_Raito8920 napisał:
Cryla7 napisał:

Tyle tu jesteś, a nie odróżniasz przyjaznego trolla od złego?  smile_lol

Różne były tu już przypadki. jezor

TOwO6Uy.gif

#5815 2015-12-16 12:00:48

CrashuR
Użytkownik

Specjalnie zalozylem tutaj konto, aby o cos zapytac. Dlaczego wy tak nienawidzicie anime online, a osoby ogladajace je traktujecie jak chore na dzume? No chyba nie powiecie mi, ze przez to, iz online jest kilka klatek mniej?

Kazdy wie, ze online to wygoda. Wchodzisz na strone (nawet na telefonie, tablecie), wybierasz odcinek i ogladasz. Nie musisz czekac na pobranie, ani szukac napisow, bo tez tam sa.
Moze i trudno wam w to uwierzyc, ale nie kazdy ogladajacy swoje ulubione "baje" jest grafiko czy tez dzwiekofilem i 720p online w zupelnosci mu wystarczy, a przy tym ma o wiele wygodniejszy odbior. smile

Na koniec prosze tylko bez pociskow i innych zagrywek rodem z gimnazjum, bo pytam powaznie.

Ostatnio edytowany przez CrashuR (2015-12-16 12:02:28)

#5816 2015-12-16 12:14:12

Xam10
Użytkownik

CrashuR napisał:

Specjalnie zalozylem tutaj konto, aby o cos zapytac. Dlaczego wy tak nienawidzicie anime online, a osoby ogladajace je traktujecie jak chore na dzume? No chyba nie powiecie mi, ze przez to, iz online jest kilka klatek mniej?

Kazdy wie, ze online to wygoda. Wchodzisz na strone (nawet na telefonie, tablecie), wybierasz odcinek i ogladasz. Nie musisz czekac na pobranie, ani szukac napisow, bo tez tam sa.
Moze i trudno wam w to uwierzyc, ale nie kazdy ogladajacy swoje ulubione "baje" jest grafiko czy tez dzwiekofilem i 720p online w zupelnosci mu wystarczy, a przy tym ma o wiele wygodniejszy odbior. smile

Na koniec prosze tylko bez pociskow i innych zagrywek rodem z gimnazjum, bo pytam powaznie.

Kolejny, który nie przeczytał nawet jednej strony tematu.

podpisq.png

#5817 2015-12-16 12:16:15

CrashuR
Użytkownik

Przeczytalem, nawet 2, ale jak zobaczylem zabawe z trollem to stwierdzilem, ze kolejnych 289 nie bede przeszukiwal.

Rozumiem mniej wiecej i zgadzam sie z pierwszym postem, ale co jest takiego zlego w tym, ze nie chce tracic czasu na szukaniu odpowiednich napisow, wersji odcinka, tym bardziej, iz nie zalezy mi na super grafice. Nie po to ogladam anime.

Kiedys administrator shindena wypomnial mi, ze nie jestem prawdziwym fanem swoich ulubionych anime, bo ogladam je na jego stronie online (widac jego podejscie do uzytkownikow) i mam gorsza grafike, mniej klatek etc. No to ja sie pytam. Jak slucham jakiegos zespolu w 256kbps zamiast 320 to tez nie moge byc jego fanem, bo mam troszke gorsza jakosc dzwieku?

Ostatnio edytowany przez CrashuR (2015-12-16 12:27:57)

#5818 2015-12-16 12:26:50

Cryla7
Użytkownik

CrashuR napisał:

Przeczytalem, nawet 2, ale jak zobaczylem zabawe z trollem to stwierdzilem, ze kolejnych 289 nie bede przeszukiwal.

Rozumiem mniej wiecej i zgadzam sie z pierwszym postem, ale co jest takiego zlego w tym, ze nie chce tracic czasu na szukaniu odpowiednich napisow, wersji odcinka, tym bardziej, iz nie zalezy mi na super grafice. Nie po to ogladam anime.

My jesteśmy fanami, obrońcami jakości wydań.
Wolę oglądać wydania od Bodzia z super napkami ni na AO z ich tłumaczeniami.

Ostatnio edytowany przez Cryla7 (2015-12-16 12:28:04)

TOwO6Uy.gif

#5819 2015-12-16 12:56:55

123swistak
Użytkownik

CrashuR napisał:

Zacytuje z pewnego poradnika do ściągania anime, nie mam pojęcia kto go zrobił.

-I tak nie obchodzi mnie jakość, zwracam uwagę tylko na fabułę, animacja jest nieważna.

Jeśli animacja w filmie animowanym jest dla ciebie nieważna, to po co w ogóle go oglądasz? Mówiąc tak, automatycznie twierdzisz, że ciężką pracę animatorów, którzy odwalają przy anime 80% roboty (przeciętny odcinek TV składa się z ok. 3000 rysunków), masz w dupie. To samo tyczy się dźwięku. Pewnie mało kto zastanawiał się kiedykolwiek, jak bardzo dobra jakość potrafi wzmocnić komfort oglądania. A o komforcie oglądania np. Kotonoha no Niwa w wersji shindenowej nie ma mowy."

Tak jak wyżej wybór samych napisów, chcę oglądać z najlepszymi napisami jakie są dostępne, a nie tymi które pierwsze zostały wydane, jak nie ma dobrych napisów to omijam serie. Ja np czekam już drugi rok aż Saigiri dokończy Sukitte ii na yo jak nie skończy pewnie nigdy nie obejrzę chyba, że jakiś inny dobry tłumacz się za to weźmie. Czemu większość nie lubi online? bo kradną napisy bez zgody co się nie podoba tłumaczom, a cierpią na tym osoby które ściągają anime, ale np nie wchodzą na forum i nie wiedzą o listach, ircu.

Ostatnio edytowany przez 123swistak (2015-12-16 12:59:22)

#5820 2015-12-16 13:07:46

Skuty
Użytkownik

Troszkę gorsza jakość dźwięku? Masz na myśli niemal całkowicie zmienione głosy przez jakieś presety czy jak to się tam nazywa, żeby wam odcinków nie usuwali? Troszkę gorsza jakość obrazu? Masz na myśli ten rozmazany obraz? Pierwsze z brzegu, oba to 720p http://screenshotcomparison.com/comparison/154611. Napisy? Masz na myśli te dziadostwo pełne błędów w tłumaczeniu, błędów ortograficznych czy braku interpunkcji?

Ostatnio edytowany przez Skuty (2015-12-16 13:10:14)

Stopka forum

© Animesub.info 2024