Nie jesteś zalogowany.
Niby fajnie, ale jakoś manga D.Gray-man właśnie po momencie, gdzie skończyła się seria TV, stała się nudna, przynajmniej w mojej opinii. Może coś się zmieniło od momentu, w którym ją porzuciłem.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2015-12-20 11:21:47)
Nowego materiału za dużo nie mają + robi to inne studio więc wydaje mi się, że będzie od początku seria.
Nie czytałem newsa ale po samym plakacie można stwierdzić że seria będzie kontynuacją.
Niby fajnie, ale jakoś manga D.Gray-man właśnie po momencie, gdzie skończyła się seria TV, stała się nudna, przynajmniej w mojej opinii. Może coś się zmieniło od momentu, w którym ją porzuciłem.
Też mniej mi się podobały wydarzenia po pierwszej serii, ale i tak się jaram.
Ostatnio edytowany przez SongyoKotowari (2015-12-20 13:23:20)
Ponoć w najnowszych rozdziałach sporo się dzieje. Ale ogólnie to ciekawe info. Mamy już FMP, S;G, D.Gray... co jeszcze się pojawi?
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
News fajny, chociaż szczerze mam lekkie obawy. Mangi nie czytałem ze 2 lata, teraz spojrzałem i jestem zniesmaczony, bo od tego czasu wyszły aż 3 nowe rozdziały ;D Tempo iście groteskowe, nawet gorsze od Berserka.
marek2fgc napisał:Niby fajnie, ale jakoś manga D.Gray-man właśnie po momencie, gdzie skończyła się seria TV, stała się nudna, przynajmniej w mojej opinii. Może coś się zmieniło od momentu, w którym ją porzuciłem.
Ponoć w najnowszych rozdziałach sporo się dzieje.
W mandze cały czas sporo się dzieje, czytaj od samego początku, więc taka ogólnikowa wypowiedź nic nie wnosi.
Ostatnio edytowany przez KieR (2015-12-20 14:06:00)
Miałem na myśli ten ostatni wątek z Earlem, coś go pokazywali, zanim mango przeszło na kolejny hiatus. Ale nie pamiętam już, jak to dokładnie szło.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2015-12-20 14:09:24)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Miałem na myśli ten ostatni wątek z Earlem, coś go pokazywali, zanim mango przeszło na kolejny hiatus. Ale nie pamiętam już, jak to dokładnie szło.
Jest dziwny i dla mnie bardzo niezrozumiały. Nie wykluczam też tego, że przez takie rozbicie w czasie nie mogę poskładać tego do kupy. A od nowa nie chce mi się czytać.
Ostatnio edytowany przez Eftar (2015-12-20 23:20:48)
Drugi film KizuMonogatari będzie miał premierę kinową latem 2016.
Pojawiło się PV JoJo Part 4, który ma mieć premierę w kwietniu 2016. Pod filmikiem w linku znajdziecie angielskie tłumaczenie.
www.animenewsnetwork.com/news/2015-12-20/jojo-bizarre-adventure-part-4-anime-promo-introduces-setting/.96755
Pojawił się PV do drugiego sezonu Shokugeki no Soma.
http://www.animenewsnetwork.com/news/20 … med/.96756
Pojawił się PV do drugiego sezonu Shokugeki no Soma.
http://www.animenewsnetwork.com/news/20 … med/.96756
Szkoda, że brak nowych scen.
Rusza jakiś nowy projekt związany z TTGL (nie wiem, czy to będzie nowa kreskówka, czy może jakaś gra, ale to chyba najlepszy temat, żeby wrzucić info o tym): http://www.gurren-lagann-ps.jp/
W źródle strony jest coś takiego:
天元突破グレンラガン,ニコニコ動画,大喜利,再始動
天元突破グレンラガン 再始動!! 続報を待て
天元突破グレンラガン 再始動!!
Gurren Lagann, Nico Nico Douga, Daiki interest, restart
Gurren Lagann restart! ! Wait a follow-up
Gurren Lagann restart! !
Edit:
Goście na NeoGafie wyszukali, że domenę zarejestrowało Fields Corporation i zaangażowane w to jest Konami, więęęc szykuje się kolejny automat do pachinko.
(kolejny) Edit:
http://www.neogaf.com/forum/showpost.ph … stcount=26
Well, looking at the comments at yaraon-blog it looks like it might be about this machine:
http://pachinko-plus.com/cr_gurren_lagann/It's gone through some tests recently and is supposed to be rolled out next year. Made by Mizuho which is an affiliated company with Fields Corporation.
Edit 2:
Wieści o dalszych losach Gintamy
"Gintama" Manga (May) Enter Its Final Arc
"Since the anime is in serious mode, there are a lot less lines so I think the voice actors are being paid more than they deserve. The manga’s in serious mode too, so after the current “Shinpachi Loses His Tsukkomi Role” arc, the arc that starts next year will likely be the final arc of Gintama.
Speaking of the final arc, there are still lots of loose ends that haven’t been tied up. For example, the business with Shouyou-sensei, Roger’s treasure, the whole deal with the Quincys…There’s still a lot to cover, so I think the manga will carry on until all of Sugita’s stubbly hair falls out.
(Sugita: If that’s the case, Gintama might last for another 20 years!)"
Edit 3:
Zapowiedziano kolejnego Berserka
The first 2016 issue of Hakusensha's Young Animal magazine (cover shown right) is announcing on Friday that a new anime adaptation project of Kentarou Miura's Berserk manga has been green-lit. NBC Universal will unveil the anime's first promotional video at its winter Comiket booth, which will run from December 29-31. The announcement did not note the format of the anime (TV, film, OAV, etc.).
Miura comments in the magazine that the anime project will depict Guts in his "Black Swordsman" appearance, which is only revealed in parts of the manga that go beyond any previously animated Berserk story, and is only briefly hinted at in the first and last episode of the 1997 television anime series.
The magazine also notes that the 1997 Berserk television anime series will get a newly priced Blu-ray Disc release with the 2012 HD remaster. The new boxset is slated for an April 20 release, and will cost 18,000 yen (about US$148).
In addition, Miura will put his Berserk manga on hiatus, with the next chapter coming in "around" summer next year. The manga will also then be published as an irregular series.
Ostatnio edytowany przez Sacredus (2015-12-21 13:18:48)
Lista serii, które zostaną zarżnięte przez funishit w tym roku:
http://www.animenewsnetwork.com/news/20 … dub/.96800
Dimension W
Grimgar of Fantasy and Ash
Pandora in the Crimson Shell
Divine Gate
Assassination Classroom Season 2
Prince of Stride Alternative
Fairy Tail Zero
DAGASHIKASHI
Luck & Logic
ERASED (Boku dake ga Inai Machi)
Haruchika – Haruta & Chika
O co chodzi z Funi? O czym ty piszesz?
Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2015-12-22 15:20:13)
O co chodzi z Funi? O czym ty piszesz?
Ma na myśli to:
Funi = shitowe, bezpłciowe tłumaczenie + rakowa jakość video i audio.
Nic straconego. Same gnioty na tej liście.
W sumie jak cały ten sezon, nawet nie zabolałoby mnie, gdyby funi wszystko wzięło.
Mnie by zabolało, gdyby wzięli Schwarzesmarken, bo widzę, że nikt na razie się do niego nie kwapi.
Jak można oceniać anime przed obejrzeniem?
W sumie jak cały ten sezon
To samo odnośnie nowych sezonów.
Nawet jeśli ktoś obejrzy odcinek czy dwa, to taka ocena jest nic nie warta.
Jeśli chodzi o mnie to oglądam i oceniam dopiero wersje BD, a źródło na podstawie, którego powstało dane anime, zazwyczaj mnie nie interesuje.
Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2015-12-22 21:12:34)