#1861 2015-12-22 17:47:07

LagoonCompany
Użytkownik

Odp: O wszystkim i o niczym (Never ending story)

okon napisał:
Luk4S napisał:

A patrzyłeś w ustawieniach zasilania? Może masz tam coś ustawione, aby zawsze wchodził w tryb hibernacji? Bo można tam pozmieniać to dosyć mocno.

Tak. Jest tam wszystko dobrze ustawione. Nawet mam napis w stylu "Trwa wyłączanie systemu...", ale zamiast się wyłączyć to przechodzi w tryb uśpienia.

A czy tak się nie dzieje jeśli masz włączoną opcje szybkiego uruchamiania??

sk1HmOJ.gif
filazaf.jpg
[CENTER]13.jpg[/CENTER]

#1862 2015-12-22 18:30:20

Luk4S
Użytkownik

Kilgur napisał:
Luk4S napisał:
Kilgur napisał:

Czy bedzie to sie zwalo win10 ver XXXXX czy win 11 nie ma znaczenia, m$ w pewnym momencie tak zrobi ze Windows Store bedzie jedynym zrodlem aplikacji, gier, etc. i wtedy zacznie sie placz. Ja tam do win10 nic nie mam ale windows store to zuo i smieszy mnie tylko fakt jak ludzie tak latwo dali sie m$ nabrac na trik stosowany przez dilerow narkotykowych dac troche za darmo a pozniej ciagnac zyski

Hehe... tak działa też większość gier F2P, a i nawet niektóre B2P...

Chybione porownanie i to calkowicie jezor Widzisz m$ w tym momencie moze ci na twoim windowsie 10 zbanowac kazda gre/program a nawet hardware jesli bedzie mial takie widzimisie jezor Dlatego valve zaczelo z linuksem kombinowac jezor zeby niebyc w ciemnej dupie bo m$ moze sie cos odwidziec jezor M$ to bezwzgledny skur.... koncern ktory nie ma skrupulow zeby tylko $$ rabac, a w latach swojej "mlodosci" wypierd..... w powietrze wiele firm i nieraz nielegalnymi sposobami zeby zostac praktycznie monopolista.

Ale co ma mi zbanować? Po co ma to zrobić? Już widzę jak Pana Łukasza z totalnego zadupia europy który ma na komputerze raptem 5 gier i trzy są ze steama, a dwie z battlenetu. Już widzę Satya Nadella przychodzi i banuje mi komputer. To co M$ zarabia na użytkownikach takich jak my, czyli domowych to śmiechu warte pieniądze w porównaniu do pieniędzy które wpływają mu ze sprzedaży licencji dla firm i instytucji publicznych.

Wiecie. dlatego chcą tak mocno wcisnąć Win10? Bo z tego będzie kasa. Kogo obchodzi czy ty masz oryginalny system czy nie. Ważne, abyś miał komputer z Win10 i kupował gry na Dx12.  Win10 ma takie samo zabezpieczenie przed piractwem jak 8. Czyli w dniu premiery był już dostępny pirat. Gdyby zależało M$ na zabezpieczeniu windowsa to by to zrobił, ale w ich interesie nie jest sprzedaż dla użytkownika domowego.

Ja nie bronię windowsa ani m$. Po prostu ludzie wszędzie węszą spisek i uważają się za pępek świata, a wszystkie "zue" korporacje czyhają na ich złotówki.

FluxBB bbcode test

#1863 2015-12-22 19:03:20

Kilgur
Użytkownik

@Luk4S tu nie chodzi o spiski, ani o polski rynek biednych januszy co nie maja na gry orginalne, ani nawet o walke z piractwem poprostu za niebawem moze sie okazac ze m$ bedzie wywieral coraz wieksza presje na rynek zeby wszystko szlo przez ich market i z ich zasadami, a jak nie to ban. Zapisy w eula mowia wyraznie ze moga to zrobic bezkarnie, bo przecierz nawet jak to sie niebedzie podobac to janusze ledwo ogarniajacy windowsa nigdy nie przesiada sie na linuxa, a nie zanosi sie na to zeby zgnile jablko chcialo swoje OS-y udostepnic oficjalnie na rynku PC jezor

Ostatnio edytowany przez Kilgur (2015-12-22 19:04:10)

ara ara...

#1864 2015-12-22 20:21:08

pyransc
Użytkownik

Sacredus napisał:

Kogo obchodzi Dx12, skoro niedługo wchodzi Vulcan? Sytuacja może wyglądać tak, że jest na straconej pozycji, ale Dx12 jest wspierany tylko przez jeden (a w dodatku nielubiany) system, podczas gdy Vulcan będzie działać nawet na telefonach i PS4. Poza tym, serio, po co gonić za Dx12, skoro do tej pory gier wspierających wyłącznie Dx11 jest jak na lekarstwo.

Ta, żeby nie było jak z mantle...
Po za tym ten jeden system to smartfony, tablety, surface, xbox one, hololens i pc...
Win 10 jest po prostu wydajniejszy i tyle w temacie.

Ostatnio edytowany przez pyransc (2015-12-22 20:21:46)

#1865 2015-12-22 20:49:25

Eftar
Użytkownik

pyransc napisał:

(...) Win 10 jest po prostu wydajniejszy i tyle w temacie.

A możesz zarzucić jakieś testy? Zdanie na czymś musiałeś wyrobić.

#1866 2015-12-22 20:55:16

pyransc
Użytkownik

Eftar napisał:
pyransc napisał:

Na własnym odczuciu i doświadczeniach.

Ostatnio edytowany przez pyransc (2015-12-22 20:55:43)

#1867 2015-12-22 21:23:18

LagoonCompany
Użytkownik

Patrząc po czasach uruchamiania to
8.1
10
7

No ale 7 nie była tak bardzo dostosowana do SSD, czego przykładem niech bedzie Indeksowanie, które niszczy SSD.
8.1 - to w sumie jest 9, albo jak kto woli XP(NT) po czasach milenium i 2000.
No i zostaje nam niesławna 10.
Kto pamieta czasy AntiSpy i brak 2 servicepacków?

A po za tym Linux uratował nam tyłki przed UEFI.

Ostatnio edytowany przez LagoonCompany (2015-12-22 21:38:21)

sk1HmOJ.gif
filazaf.jpg
[CENTER]13.jpg[/CENTER]

#1868 2015-12-22 22:00:19

Eftar
Użytkownik

pyransc napisał:
Eftar napisał:
pyransc napisał:

Czyli zdanie podobne do tego, które podważasz. jezor2

Prawda jest taka, że albo ma się windowsa, albo prywatność. Na necie macie wszystko o zaimplementowanych szpiegach, aktualizacjach zawierających je, czy też sposoby usunięcia ich. I jak dla mnie 10 jest najbardziej czasochłonnym systemem. Chociaż i M$ się wycwanił i dodaje nawet w 8 w aktualizacjach swoje narzędzia. ^^ Dlatego nowszej edycji podziękuję i przesiądę się może po 2-3 latach otwartej bety.

#1869 2015-12-22 22:50:17

pyransc
Użytkownik

Eftar napisał:
pyransc napisał:
Eftar napisał:

Czyli zdanie podobne do tego, które podważasz. jezor2

Prawda jest taka, że albo ma się windowsa, albo prywatność. Na necie macie wszystko o zaimplementowanych szpiegach, aktualizacjach zawierających je, czy też sposoby usunięcia ich. I jak dla mnie 10 jest najbardziej czasochłonnym systemem. Chociaż i M$ się wycwanił i dodaje nawet w 8 w aktualizacjach swoje narzędzia. ^^ Dlatego nowszej edycji podziękuję i przesiądę się może po 2-3 latach otwartej bety.

Podważam czyjejś zdanie? W którym miejscu? Chyba że chodzi Ci o ten śmieszny artykuł na komputerświat...

Ma się internet, albo prywatność.

#1870 2015-12-22 23:25:33

Sacredus
Użytkownik

Czytając twoje posty można szybko stwierdzić, że jesteś fanboyem M$, więc jakakolwiek dyskusja z tobą nie ma najmniejszego sensu.

#1871 2015-12-22 23:40:47

pyransc
Użytkownik

Czy ja wiem, bez przesady, że coś mi się podoba nie robi ze mnie od razu fanboya... Po prostu śmieszą mnie narzekania wiecznie niezadowolonych którzy na każdą zmianę reagują hejtem, czy to w przypadku MS czy każdym innym.

#1872 2015-12-23 00:14:06

Luk4S
Użytkownik

pyransc napisał:

Czy ja wiem, bez przesady, że coś mi się podoba nie robi ze mnie od razu fanboya... Po prostu śmieszą mnie narzekania wiecznie niezadowolonych którzy na każdą zmianę reagują hejtem, czy to w przypadku MS czy każdym innym.

Coś w tym jest. Pamiętam jak steam przeszedł taką poważną zmianę, to było parę lat temu. Fala hejtu która się przewalała wtedy była ogromna, spora część użytkowników wróżyła rychły koniec platformy... taa...

FluxBB bbcode test

#1873 2015-12-23 02:11:59

Eftar
Użytkownik

pyransc napisał:

A mnie z kolei śmieszy twoja postawa. Zgodzić się na jakiś syf byleby dobrze wyglądał. Z każdą nową generacją dochodziły narzędzia, które w większym lub mniejszym stopniu zbierały informacje. W każdym razie łatwo można było to zwalczyć. Teraz tak nie jest. Np. po co mi kafle w 8 skoro całkowite odcięcie wyłączy mi możliwość używania ich.

W dodatku porównywać płacze do konstruktywnej krytyki... No proszę cię.

#1874 2015-12-23 02:43:46

Witax
Użytkownik

Jak wam się tak nie podoba windows to nie używajcie go... Za monopol w 90% odpowiada głupota ludzka. smile Nie piszcie, że nie ma alternatywy, bo jest.

Ostatnio edytowany przez Witax (2015-12-23 02:48:31)

i5-8600K OC 4.8Ghz, MSI Z370 Tomahawk, HyperX Predator 16GB 3000MHz/3333Mhz, Samsung 960 EVO 250GB.

Headphones: AKG K712 PRO, AKG K612 PRO, Beyerdynamic DT-990 Edition 250ohm
DAC: SMSL SD-650+mod by mikolaj612+Muses 8820 + ad797AR SMSL M8 | AMP: Rapture by mikolaj612

#1875 2015-12-23 08:14:59

Kilgur
Użytkownik

Witax napisał:

Jak wam się tak nie podoba windows to nie używajcie go... Za monopol w 90% odpowiada głupota ludzka. smile Nie piszcie, że nie ma alternatywy, bo jest.

Oh rly a ja glupi myslalem ze monopol robi sie niszczac konkurencje kozystajac z wszystkich mozliwych srodkow, zostawiajac nic nieznaczace szczatki tak zeby mozna powiedziec "przecierz mamy konkurencje" tak jak to zrobil m$ i intel smile

Ostatnio edytowany przez Kilgur (2015-12-23 08:16:06)

ara ara...

#1876 2015-12-23 16:47:35

Witax
Użytkownik

Kilgur napisał:
Witax napisał:

Oh rly a ja glupi myslalem ze monopol robi sie niszczac konkurencje kozystajac z wszystkich mozliwych srodkow, zostawiajac nic nieznaczace szczatki tak zeby mozna powiedziec "przecierz mamy konkurencje" tak jak to zrobil m$ i intel smile

Właśnie o to chodzi, po prostu konkurencja jest za słaba no i dochodzą praktyki monopolowe, ale nadal najwięcej szkody narobili ludzie, tak zwani fanboye najbardziej to widać wśród fanów Nvidii.

i5-8600K OC 4.8Ghz, MSI Z370 Tomahawk, HyperX Predator 16GB 3000MHz/3333Mhz, Samsung 960 EVO 250GB.

Headphones: AKG K712 PRO, AKG K612 PRO, Beyerdynamic DT-990 Edition 250ohm
DAC: SMSL SD-650+mod by mikolaj612+Muses 8820 + ad797AR SMSL M8 | AMP: Rapture by mikolaj612

#1877 2015-12-23 17:47:09

Kilgur
Użytkownik

Witax napisał:
Kilgur napisał:
Witax napisał:

Właśnie o to chodzi, po prostu konkurencja jest za słaba no i dochodzą praktyki monopolowe, ale nadal najwięcej szkody narobili ludzie, tak zwani fanboye najbardziej to widać wśród fanów Nvidii.

W polowie lat 90 m$ zaplacil IBM 800 mln $ za porzucenie rozwijania OS/2 i na rynku praktycznie pozostal MS-DOS, win 3.11, win 95 -> 3 systemy M$. Linux ale to raczej jako ciekawostka  jako ze gry nie dzialaly na nim i do biur sie nie nadawal bo zbyt skomplikowany byl. Dodatkowo M$ mial umowy z kazdym producentem komputerow na preinstalowany windows w nowych maszynach, w te umowy M$ wsadzil miliony jak nie miliardy $, wszedzie byl windows oprocz komputerow apple jezor Zwykly przecietny czlowiek z zachodu szedl do sklepu i kupowal komputer z windowsem lub apple bo innych nie bylo jezor w tamtych czasach wschodnia europa sie nie liczyla tu wiekszosc komputerow ludze sami skladali.

Ostatnio edytowany przez Kilgur (2015-12-23 17:51:11)

ara ara...

#1878 2015-12-24 19:50:23

Nyczus
Użytkownik

Wszystkiego najlepszego z okazji świąt życzy Nyczuś. Zdrowia, miłości, przyjaciół, szczęśliwych i przyjemnych dni, a przede wszystkim dobrych serii aby nie były przede wszystkim haremy tylko czasami coś poważniejszego. a przede wszystkim "unikalnego"!! Jeszcze raz życzę udanych świąt z rodziną czy z kimkolwiek chcecie, przyjemnej atmosfery wigilijnej. Na pasterkę o 0.00 marsz wszyscy oczkod. Merry Christmas!

#1879 2016-02-16 18:55:00

coellus
Użytkownik

Że się tak zapytam - jako że ostatnio nyaa często pada, to czy zna ktoś jakąś sensowną alternatywę w przypadku aktualnie wychodzących bajek?

Ty dulowaty userze!

#1880 2016-02-16 19:00:53

marek2fgc
Użytkownik

Jeśli chodzi o wydania HorribleSubs, to na ich stronie są dostępne magnetlinki.
Poza tym:
nibl.co.uk
animetosho.org
tokyotosho.info

Stopka forum

© Animesub.info 2024