Nie jesteś zalogowany.
Ustawy przepychane o 1 w nocy są wynikiem miedzy innymi wystąpień i postulatów o przerwy nowoczesnych idiotów/idiotek.
Proszę mi dać tekst w który Słowacy wyrażają jakiekolwiek oburzenie.
Ten pułkownik Dusza powinien zostać w trybie natychmiastowym zdegradowany do roli podnóżka AM za nie wykonanie rozkazu.
Wole katoliban niż pedolandie którą usiłowała tu platforma stworzyć
Patryk Jaki do posłów Platformy i Nowoczesnej
Ostatnio edytowany przez Roxas (2015-12-24 01:01:16)
Ustawy przepychane o 1 w nocy są wynikiem miedzy innymi wystąpień i postulatów o przerwy nowoczesnych idiotów/idiotek.
Misiu, proszę cię. Dziś oglądałem bardzo śmieszną bajkę i nie mam siły, żeby się dalej śmiać.
Najprościej i najjaśniej - dziwi mnie fakt, że ludzie się nabierają na takie partie. I tak w sumie co 4 lata, bo co 4 lata to się powtarza, zero wniosków z poprzednich wyborów.
O ile z Kukizem się zgodzę (bo to w zasadzie kolejny Palikot), o tyle z Petru mógłbym polemizować. Sam na tego drugiego głosowałem, ale nie z jakiegoś szczególnego przekonania, że to dobry kandydat. Po prostu lepszych nie było.
pedolandie
Kiedy w końcu przestaniecie zaglądać ludziom do łóżek? Serio, nie wiem, ja to chyba jakiś nienormalny jestem, że w ogóle mi zwisa kto, gdzie i po co z kimś śpi. Zresztą sama Platforma nie miała jakoś szczególnie łaskawego podejścia do kwestii homo czy innego in vitro. Druga strona z kolei chce wprowadzić średniowiecze.
Zresztą ja to jestem zdania, że w ogóle powinni zakazać starszym ludziom się całować, bo to obrzydliwe. Precz ze starolandią!
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2015-12-24 01:26:02)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
coellus napisał:Najprościej i najjaśniej - dziwi mnie fakt, że ludzie się nabierają na takie partie. I tak w sumie co 4 lata, bo co 4 lata to się powtarza, zero wniosków z poprzednich wyborów.
O ile z Kukizem się zgodzę (bo to w zasadzie kolejny Palikot), o tyle z Petru mógłbym polemizować. Sam na tego drugiego głosowałem, ale nie z jakiegoś szczególnego przekonania, że to dobry kandydat. Po prostu lepszych nie było.
Drugim Palikotem jest właśnie Petru, czy raczej kołem ratunkowym PO. Kukiza drugim Palikotem bym nie nazwała, z nim jest inny problem, przy okazji jest bardziej perfidny, niż niektórzy sądzą.
Lepszych nie ma, a przynajmniej nie w tych wyborach.
Ty dulowaty userze!
Drugim Palikotem jest właśnie Petru, czy raczej kołem ratunkowym PO.
Koło ratunkowe PO jest już passé. Liczyłem na ciekawszą teorię spiskową (bo takowe nawet lubię śledzić, ludzie to mają czasem wyobraźnię). Zresztą obecnie z Petru jest takie koło, że przy odrobinie starań i szczęścia może dobić tę partię. Zresztą nie wydaje mi się, aby sam Palikot miał być w ogóle jakimś "kołem". Bardziej zalatuje takim Ziobro, z tą różnicą, że drugi pan wrócił do prezesa jak syn marnotrawny.
z nim jest inny problem
Cóż, już sam wygląd sporo o nim mówi.
Lepszych nie ma
I nie będzie jeszcze przez szmat czasu. Zresztą wyborcy PiS-u jasno pokazują, jak łatwo manipuluje się tym ciemnogrodem. Różne Nowoczesne i Peło są jeszcze o tyle lepsze, że nie mają takich fanatycznych obrońców. Tutaj prezesik w świetle dnia rozbiera demokrację swoimi marionetkami, a ci to jeszcze popierają. Nie ma to jak "nowa jakość". Śmiechu warte.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2015-12-24 02:00:36)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Dziś oglądałem bardzo śmieszną bajkę i nie mam siły, żeby się dalej śmiać.
Masz 22 lata i nadal oglądasz bajki?
Tutaj prezesik w świetle dnia rozbiera demokrację swoimi marionetkami, a ci to jeszcze popierają. Nie ma to jak "nowa jakość". Śmiechu warte.
Należy zrozumieć jedną rzecz. Po pierwsze kto wygrał wybory? Skoro wygrali wybory to mają być rządzeni przez innych? A może to oni mają przywilej rządzenia innymi i tworzenia prawa według swojego uznania?
Uważam, że należy dać przynajmniej rok czasu dla tego rządu bo na razie nie wiadomo jak to się wszystko potoczy i czy faktycznie mają jakieś dyktatorskie zapędy.
Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2015-12-24 02:10:21)
coellus napisał:Drugim Palikotem jest właśnie Petru, czy raczej kołem ratunkowym PO.
Koło ratunkowe PO jest już passé. Liczyłem na ciekawszą teorię spiskową (bo takowe nawet lubię śledzić, ludzie to mają czasem wyobraźnię).
Lol, w końcu w czymś się zgadzamy, oboje mamy bekę z teorii spiskowych.
Zresztą obecnie z Petru jest takie koło
Nie obecnie, od samego początku nim był. Kampania wbrew pozorom nie zaczyna się pół roku przed. I mając na myśli koło ratunkowe, mam dwie opcje na myśli - pierwsza na wypadek wygranych wyborów, czyli możliwość koalicji, druga na wypadek przegranych wyborów, możliwość transferu, w zależności od rozkładu głosów. By liczba stołków się zgadzała.
Zresztą nie wydaje mi się, aby sam Palikot miał być w ogóle jakimś "kołem". Bardziej zalatuje takim Ziobro, z tą różnicą, że drugi pan wrócił do prezesa jak syn marnotrawny.
Jak by to powiedziały skoośnokie - STOOOPU! Nigdy nie nazwałam Palikota "kołem". Jeśli odebrałeś to w ten sposób (drugi Palikot i koło ratunkowe) jako równie wymienne, to się mylisz, albo po prostu ja nie doprecyzowałam. Nowoczesna jest drugim Palikotem w tym sensie, że nabiera elektorat w ten sam sposób co Palikot ostatnio. Rzekomo wolnościowym programem. Pod tym względem jest drugim Palikotem, zdecydowanie. Natomiast nie jest to jej główny cel, jej celem jest bycie kołem ratunkowym, stąd też hierarchia określeń z mojej strony. Jak dla mnie, to PO wyciągnęła wnioski po Palikocie.
coellus napisał:z nim jest inny problem
Cóż, już sam wygląd sporo o nim mówi.
Akurat nie oceniam go po wyglądzie, a po własnym doświadczeniu, bo miałam nieprzyjemność się z nim zetknąć na polu polityczno-społecznym 2 lata temu. I jak coś, to widzę problem w czymś innym - ludzie mają go za debila ze względu na wygląd czy pewne nawyki. A to nie tak.
I nie będzie jeszcze przez szmat czasu. Zresztą wyborcy PiS-u jasno pokazują, jak łatwo manipuluje się tym ciemnogrodem. Różne Nowoczesne i Peło są jeszcze o tyle lepsze, że nie mają takich fanatycznych obrońców. Tutaj prezesik w świetle dnia rozbiera demokrację swoimi marionetkami, a ci to jeszcze popierają. Nie ma to jak "nowa jakość". Śmiechu warte.
Wyborcy może i tak, ale na chwilę obecną daleka jestem od strachu przed PiS-em. Był okres, co się bałam PiS-u, gdy wchodził w koalicję z Samoobroną i LPR, to była mieszanka wybuchowa. Teraz niespecjalnie się martwię. Mam nieodparte wrażenie, że cały ten szum medialny jest w jednym celu - przygotowania gruntu pod przedterminowe wybory, żeby PiS znowu przegrał. Wtedy przegrał zasłużenie, ale teraz zdziwię się, jeśli ktoś to łyknie, bo mieszanki wybuchowej nie ma, wszystko zależy od nich, jak to rozegrają.
Ty dulowaty userze!
Po pierwsze kto wygrał wybory? Skoro wygrali wybory to mają być rządzeni przez innych? A może to oni mają przywilej rządzenia innymi i tworzenia prawa według swojego uznania?
Tomcio plz. Mają rządzić zgodnie z prawem, a to duża różnica. Wygranie wyborów (zresztą 37% z połowy uprawnionych to liczba daleka od większości) nie upoważnia do działania na granicy prawa czy jawnego łamania prawa. Ja nie wiem, co te PiSowce mają w głowach. Prawda jest taka, że całej sprawy by nie było, gdyby PiS nie zaczął robić cyrków z TK. Tak samo wygrana nie upoważnia go to do zabierania prywatności czy wolności mojej i innych (a podejrzewam, że już sobie ostrzą zęby na mocną inwigilację). Ludzie chcą tylko i aż tego, żeby wszystko odbywało się zgodnie z prawem. Te tysiące protestujących nie wzięło się znikąd. Sam skłamałbym, mówiąc, że się nie boję. Ci ludzie szybko pokazali, że są zdolni do wszystkiego.
Mam nieodparte wrażenie, że cały ten szum medialny jest w jednym celu - przygotowania gruntu pod przedterminowe wybory, żeby PiS znowu przegrał.
No ale kto ten szum medialny wywołał? Wydaje mi się, że to określenie jest nadużywane. Media miałyby problem rozdmuchać sprawę, gdyby prezes nie dał im mocnych argumentów. Zresztą już sam fakt rozebrania TK jest bardzo wymowny. Przecież nie zrobił tego bez powodu. A to, że sam się wystawia głupimi tekstami o "gorszym sorcie", to już inna historia. Za tyle lat w polityce już powinien wiedzieć, że takich rzeczy się nie mówi.
Kampania wbrew pozorom nie zaczyna się pół roku przed.
No a skąd się Kukiz znalazł pół roku przed? On też jest koło ratunkowe? Zresztą nie widzę powodu, dla którego Petru miałby być na usługach PO niczym prezydent na usługach PiS, skoro może ich zwyczajnie wygryźć. A jaka jest w tym wszystkim prawda? Podejrzewam, że tego nie wie nikt. Powodów do wejścia w politykę chłop mógł mieć znacznie więcej. I, tak, teorie spiskowe o "banksterskim Petru" nie wydają się wcale taka nieprawdopodobne, lecz to nadal fachowiec w swojej dziedzinie (w końcu PwC nie współpracuje z miernotami). Zdecydowanie czuję się bezpieczniej z Petru u władzy niż przy jakichś oszołomach.
I jeszcze swoją drogą, sam myślałem, że to straszenie PiS-em jest trochę przesadzone. Szybko jednak przekonali mnie, że jest się czego bać. Najbardziej martwi mnie ten ich żelazny elektorat, który widocznie popiera wycieranie sobie tyłka demokracją i prawem.
PS: nie mogę się napatrzeć na ten twój avatar.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2015-12-24 02:48:05)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
coellus napisał:Mam nieodparte wrażenie, że cały ten szum medialny jest w jednym celu - przygotowania gruntu pod przedterminowe wybory, żeby PiS znowu przegrał.
No ale kto ten szum medialny wywołał? Wydaje mi się, że to określenie jest nadużywane. Media miałyby problem rozdmuchać sprawę, gdyby prezes nie dał im mocnych argumentów. Zresztą już sam fakt rozebrania TK jest bardzo wymowny.
A więc jesteś z tych kupujących baję o TK. Akurat tutaj obie strony dały ciała po równo, a rozdmuchuje się tylko jedną. Kończyła się kadencja 3 sędziom (na 5 możliwych). Platforma odchodząc od władzy obstawiła wszystkie 5 stanowisk sędziowskich, czyli dla 3 zrobili to zgodnie z procedurami, dla 2 złamali procedury. PiS po dojściu do władzy zrobił dokładnie to samo, obstawił 5 stanowisk, do 2 rościli słusznie pretensje, dla 3 złamali procedury, różnica jednego sędziego, a już ogólnokrajowy ból dupy. Dobrze ci z tym? Bo mnie nie.
coellus napisał:Kampania wbrew pozorom nie zaczyna się pół roku przed.
No a skąd się Kukiz znalazł pół roku przed? On też jest koło ratunkowe?
No chyba nie pojawił się pół roku przed, skoro mówię, że sama na tym polu zetknęłam się z nim 2 lata temu. I nigdy nie nazwałam go kołem ratunkowym, cały czas podkreślam, że z nim jest inny problem, więc nie wiem, dlaczego na siłę wycierasz sobie tym każdy akapit.
Zresztą nie widzę powodu, dla którego Petru miałby być na usługach PO niczym prezydent na usługach PiS
Ale relacje PiS-prezydent a relacje PO-Nowoczesna to nie jest ten sam typ relacji. Obydwie opcje są relacjami na usługach, choć nie tymi samymi. A powód jest. PO z góry zakładała, że albo będzie musiała wejść w koalicję (lepiej z Nowoczesną, gdzie będą jej ludzie i która zgarnie elektorat niezdecydowany, niż z PSL), albo - podejrzewam, że też zakładali, w końcu debilami nie są, choć jako najczarniejszy ze scenariuszy - że przegra wybory, część posłów się nie dostanie do sejmu i wtedy dojdzie do magicznego transferu tuż przed, gdzie zastąpią ludzi-słupów. Natomiast sam Petru nie jest na tyle rozpoznawalny, by sam zacząć bawić się w politykę, w końcu na początku podcierał się Balcerowiczem.
I jeszcze swoją drogą, sam myślałem, że to straszenie PiS-em jest trochę przesadzone. Szybko jednak przekonali mnie, że jest się czego bać. Najbardziej martwi mnie ten ich żelazny elektorat, który widocznie popiera wycieranie sobie tyłka demokracją i prawem.
Tzn. czego konkretnie się boisz?
PS: nie mogę się napatrzeć na ten twój avatar.
Spoko
Ostatnio edytowany przez coellus (2015-12-24 03:02:45)
Ty dulowaty userze!
A więc jesteś z tych kupujących baję o TK.
Co to znaczy baję? Bo trochę nie rozumiem sprowadzania jawnego upolityczniania TK do jakiejś szopki. Bajką to możemy nazwać, ale te głupie hasełka przeciwników, że każda władza miała własny TK, co jest wierutną bzdurą, bo kadencja trwa 9 lat bez możliwości reelekcji. Samych 9 sędziów było jeszcze wybieranych za czasów PiS-u i to głosami także opozycji. Tymczasem tutaj nagle dochodzi do rewolucji. Dlaczego?
Platforma odchodząc od władzy obstawiła wszystkie 5 stanowisk sędziowskich.
Tak, i nikt nawet nie próbuje tego bronić. To jawna falandyzacja prawa.
PiS po dojściu do władzy zrobił dokładnie to samo.
No właśnie nie zrobił tego samego, a sama doszłabyś do takich wniosków, gdybyś poświęciła chwilę na przyjrzenie się sprawie. Po pierwsze (co mniej ważne) marionetkowy prezydent nie chciał przyjąć ślubowania (a od tych trzech powinien). Po drugie (bardzo ważne) – czy widziałaś w ogóle tych kandydatów? PO, owszem, bawiła się tym TK, ale nie dobierała tam byle kogo, tylko profesorów zwyczajnych i nadzwyczajnych, ot, ekspertów w swojej dziedzinie. Zresztą nie upolitycznionych (przynajmniej nie do przesady). Jaka była odpowiedź PiS? Zwykłe miernoty, które miały problem choćby tego magistra zrobić. Ot, mierni, ale wierni. Ich powiązania polityczne zresztą były dość oczywiste. No sorki, ale tutaj mamy jednak przepaść, bo jedna strona, owszem, bawi się, ale jednak dobiera ludzi kompetentnych, podczas gdy druga po prostu wprowadza swoje miernoty (magistrowie w TK, serio?).
Poza tym (i co jeszcze ważniejsze) – trzeba wziąć poprawkę na zmiany. Bo jednak wymyślili takie przepisy, żeby skutecznie sparaliżować TK (orzekanie w pełnym składzie itd). Wymyślili sobie zresztą nawet taki system, żeby pięć miernot mogło paraliżować niewygodne dla nich orzeczenia. Czy dobrze mi z jawnym wycieraniem sobie tyłka prawem i konstytucją? Niedobrze. W zasadzie to bardzo źle. Do tej pory żadna partia nie odstawiała takich cyrków. Tu nawet zalatuje już jakąś Białorusią.
No bo bądźmy poważni – PO przynajmniej starało się sprawiać jakieś pozory. Konkursy nawet jak były ustawiane, to tylko częściowo. Sami kandydaci musieli zresztą spełnić określone kryteria. Co zrobił natomiast PiS? Ot, zwyczajnie zdjął wszystkie ograniczenia i nawet nie próbuje kryć się z tym, że obsadza wszystko swoimi ludźmi. Dobitnie to choćby pokazują zmiany na stołkach w Orlenie.
No chyba nie pojawił się pół roku przed
Nie wiem, nie słyszałem o nim nic przed wyborami prezydenckimi.
gdzie będą jej ludzie
Co to znaczy jej ludzie? Bo na tych wykopowych czy innych wykopaliskach widziałem same rzeczy typu "15 lat temu był w UW", co jest dość, hmm... słabe? I, tak, sam Petru do tej pory nie był na tyle rozpoznawalny w kręgach politycznych. Jeżeli mówimy o innych, to już zupełnie inna historia. W końcu to fachowiec, którego często radziły się firmy, a same media pokazywały go już kupę lat wstecz, kiedy komentował decyzje polityków dotyczące gospodarki.
Tak czy siak, jestem albo za młody, albo za stary na takie teorie spiskowe. Co nie znaczy, że w pełni wierzę w dobre intencje Petru. Na pewno pojęcie o tym ma duże, ale ma mimo wszystko bankstersko-doradcze korzenie (a ci właśnie teraz boją się o swoje interesy). Nie wierzę jednak też w jakieś większe koła ratunkowe. Moim zdaniem po prostu skorzystał z okazji – słabnąca PO i rosnący w siłę PiS to dobre warunki dla stworzenia wolnościowej partii. W zasadzie to mu się udaje, bo szanse na wygryzienie PO ma teraz całkiem duże. W ogóle bym się nie obraził, gdyby dobił tę partię. Szkoda tylko, że PiS nie ma takiego konkurenta. Inna sprawa, że w tym wypadku mówimy o żelaznym elektoracie, który ślepo podąża za swoim liderem. Tym się do rozumu przemówić nie da.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2015-12-24 03:38:38)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Tak samo wygrana nie upoważnia go to do zabierania prywatności czy wolności mojej i innych (a podejrzewam, że już sobie ostrzą zęby na mocną inwigilację).
To ty nie wiesz, że amerykanie prowadzą od dawna inwigilację na większą skalę, niż taką jaką PiS może sobie tylko wyobrazić?
W końcu to fachowiec, którego często radziły się firmy, a same media pokazywały go już kupę lat wstecz, kiedy komentował decyzje polityków dotyczące gospodarki.
Tutaj muszę się zgodzić, media pokazywały go jako eksperta, gdy doradzał kredyty we frankach szwajcarskich.
Kamiyan3991 napisał:Tak samo wygrana nie upoważnia go to do zabierania prywatności czy wolności mojej i innych (a podejrzewam, że już sobie ostrzą zęby na mocną inwigilację).
To ty nie wiesz, że amerykanie prowadzą od dawna inwigilację na większą skalę, niż taką jaką PiS może sobie tylko wyobrazić?
Kamiyan3991 napisał:W końcu to fachowiec, którego często radziły się firmy, a same media pokazywały go już kupę lat wstecz, kiedy komentował decyzje polityków dotyczące gospodarki.
Tutaj muszę się zgodzić, media pokazywały go jako eksperta, gdy doradzał kredyty we frankach szwajcarskich.
Zapomniałeś dopisać, że pokazywały go jako wiernego pieseła Balcerowicza.
Kamiyan3991 napisał:Tak samo wygrana nie upoważnia go to do zabierania prywatności czy wolności mojej i innych (a podejrzewam, że już sobie ostrzą zęby na mocną inwigilację).
Za czasów PO Polska stała się najbardziej podsłuchiwanym państwem w Europie, a ten się martwi co ten straszny PIS mu zrobi.
Chyba nawet nie słyszał o tym, że prokuratura bada sprawę doniesień o inwigilacji posłów prawicy i prawicowych dziennikarzy.
PiS rządzi i co jakoś żyjemy, a demokracją bym się nie przejmował, i tak nigdy jej tutaj nie było, a karykatura się nie liczy.
Różnica między po a PiS w sejmie to brak możliwości gadania opozycji, ale i tak zawsze większość to co mówi opozycja olewała, to tylko pokazuje jak działa ta nasza karykatura. U nas niema kompromisów, jest tylko coś w stylu ja mam rację a ty nie.
Jedni jechali na sfałszowane wybory, drudzy teraz jadą na koniec demokracji. Takiej promocji co ma pan poseł Petru to może sam Putin zazdrości czy też Kim, serio rzygać mi się chciało od kampanii i tych face wszędzie wokół, a teraz mamy to samo tylko z jednym panem, aż się dziwie że nie dodają go do czołówki na onlajnach.
Błędy są po to by iść do przodu, determinacja to twoja siła.
Za czasów PO Polska stała się najbardziej podsłuchiwanym państwem w Europie, a ten się martwi co ten straszny PIS mu zrobi.
Chyba nawet nie słyszał o tym, że prokuratura bada sprawę doniesień o inwigilacji posłów prawicy i prawicowych dziennikarzy.
Tak dobrze podsłuchiwali, że nawet samych siebie podsłuchali nawet o tym nie wiedząc, i do tej pory nikt nie wie kto za tym stoi. Tego nie da się przebić, ale trzeba przyznać inwigilacja każdego, nawet samych siebie to nowy poziom.
Błędy są po to by iść do przodu, determinacja to twoja siła.
Miałem coś tam odpisać, ale jakoś mi się nie chciało (zresztą tutaj to i tak zwykłe rzucanie grochem o ścianę i linki z jutuba w formie "kontrargumentów"), więc zamiast tego małe podsumowanko noworocznej szopki.
Andrzej Duda może być nieuczciwy, strachliwy i pozbawiony godności – co udowodnił w ostatnich tygodniach ponad wszelką wątpliwość, ale przynajmniej poczucia humoru mu nie brakuje.
W noworocznej jednoosobowej szopce powiedział m.in.:
„Jako prezydent Polski życzę wszystkim moim Rodakom, wszystkim obywatelom Rzeczypospolitej, abyśmy w coraz większym stopniu stawali się wspólnotą”
> I właśnie w imię tej wspólnoty zaklepałem czym prędzej, bez wysłuchania mądrzejszych od siebie, kilka ustaw, przyjętych na chybcika, przy totalnym zignorowaniu i zmarginalizowaniu opozycji parlamentarnej, która praktycznie została pozbawiona głosu. Nie mówiąc już o ekspertach.
„Władza zwierzchnia w naszym państwie należy do narodu. Dlatego uważam, że prawo w Rzeczypospolitej powinno być tworzone z obywatelami, a przede wszystkim dla obywateli”.
> Dlatego zdanie, praktycznie jednomyślne, organizacji pozarządowych, obywatelskich, prawniczych, profesjonalnych – totalnie zignorowałem, podpisując czym prędzej ustawę o Trybunale. Ale przynajmniej obiecałem, że kiedyś, w przyszłości, przeprowadzę konsultacje. Naprawdę przeprowadzę, uwierzcie mi, Rodacy,
„Mamy wspólne cele i dążenia, choć różne poglądy. Żyjemy jednak w demokracji, a swoboda wypowiedzi to jedna z jej wielu zalet”.
> Dlatego właśnie nie mogę się doczekać szansy na podpisanie nowej ustawy medialnej, na mocy której minister skarbu szybko powoła nowych szefów mediów publicznych, a oni już zadbają o to, byście nie byli narażeni na oglądanie Tomasza Lisa w TVP.
„Serdeczne życzenia noworoczne składam wszystkim polskim rodzinom. Chcę wyrazić szczególny szacunek i podziw dla polskich matek. To wszak na ich ramionach spoczywa największy ciężar i największa odpowiedzialność za to, jakie będą przyszłe pokolenia”.
> Dlatego roczek dłużej będą zajmować się swymi pociechami, by nie wysyłać ich do szkoły w wieku przyjętym w większości państw europejskich – wiadomo, polskie dzieci są kochane, ale nie za bystre,
„Przekazuję także najlepsze życzenia przedsiębiorcom. Swoim codziennym trudem przyczyniacie się Państwo do budowania dobrobytu całego społeczeństwa”.
> A już szczególnie liryczne myśli swoje kieruję ku SKOK-om, z którymi łączy mnie wiele dobrych wspomnień. To ucieleśniony patriotyzm gospodarczym, z mocną bazą w kontach bankowych Luksemburga.
„Życzę wszystkim obywatelom, aby we współczesnym, niespokojnym świecie nasz kraj pozostawał obszarem pokoju i bezpieczeństwa. Jako głowa państwa i najwyższy Zwierzchnik Sił Zbrojnych zapewniam, że będę dążył do zwiększenia naszego potencjału obronnego”
> Ze szczególnym naciskiem na wyposażenie ministra Antoniego Macierewicza w specjalny, odstraszający agresorów mundur. Taki minister to najlepsza gwarancja naszego bezpieczeństwa..
„W nadchodzącym roku życzę wielu inspiracji ludziom kultury, szczególnie tym, którzy poprzez literaturę, muzykę, sztukę rozsławiają Polskę w świecie”
> A techniczny wicepremier od kultury pan profesor Piotr Gliński już zadba, by kultura była swojska, zrozumiała dla prostych ludzi i sprośności pozbawiona.
*
Problem jednak z ostatnim akapitem:„Wszystkim Polakom – w Ojczyźnie i poza jej granicami – gorąco życzę, by spełnili wszystkie swoje marzenia. Aby uwierzyli w siebie, aby popatrzyli w przyszłość z optymizmem”.
> Niestety, ten optymizm ma perspektywę czasowa dłuższą niż rok 2016, tak w każdym razie wynika z konstytucyjnie ujętej kadencyjności Prezydenta i parlamentu, Ale może to ja, Wojciech Sadurski, jestem pesymistą?
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
@Kamiyan3991
Nie wierzysz w utopie PiSu? Za 4 lata, każdy będzie miał nowego Lexusa w garażu. Pracę z pensją minimum 10k na rękę. Do tego państwo będzie płacić za robienie dzieci. Zniknie bezrobocie. Będzie prawdziwy raj, wszystkie polskie marki będą dyktować światu trendy. FSO stanie się monopolistą na rynku motoryzacyjnym, wykupi najbardziej znane marki samochodów jak toyota, vw, ford... Nie wiem czemu szydzisz z Dudy. Macierewicz ma już plany budowy pierwszego mecha! Dzięki niemu staniemy się prawdziwym mocarstwem militarnym. Cała unia padnie na kolana przed nami. Będziemy niczym Imperium! ALL HAIL BRIT.... pfuuu... ALL HAIL POLAND!
O, komunizacji ciąg dalszy.
link
Teraz prokurator, który nie spełni oczekiwań Ziobry, szybko pożegna się ze stanowiskiem. Miodnie.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2016-01-02 15:30:04)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Skoro jest tak źle, a jak zapowiadacie ma być jeszcze gorzej, to nie pozostaje nic innego, jak tylko zapisać się do koalicji, która już się zawiązała, o tu -> "Antypisowcy wszystkich krajów, łączcie się!"
Ostatnio edytowany przez roobalek (2016-01-03 04:10:35)
Projekt ustawy o mediach narodowych
Nie lepiej od razu "media ludowe"? Bardziej wymowna nazwa.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Pożyjemy zobaczymy co z tego będzie. Nie ma co lamentować za w czasu... Jak słyszę ten kwik, płacz i lament oderwanych od koryta to aż mi się buzia uśmiecha.
Wczoraj u Lisa widzieliśmy jakie media są pluralistyczne... prawdziwie rzeczowa debata.
Ostatnio edytowany przez pyransc (2016-01-05 20:53:43)