Nie jesteś zalogowany.
Mam następujący problem, chciałbym mojej dziewczynie puścić jakąś fajną serie tak ,aby przekonała się do anime. W tym właśnie rzecz, że nie wiem ,co mogło by zachęcić dziewczyne do oglądania
japońskiej animacji i jej od razu do niej nie zraziło.
Może macie jakieś ciekawe doświadczenia? Dziewczyny jakie jest wasze ulubione anime?
Dla wszystkich za posty serdeczne dzięki[respekt]
Ostatnio edytowany przez klers (2006-03-19 12:40:11)
Fajnie by bylo jakbys powiedzial chociaz w czym ona sie lubuje Nie wszystkie lubia romantczne komedie, niektore wola np jakies fantasy tudziez demony itp. A niektore moga przepadac za np akcja Ty znasz ja najlepiej, co my ci mozemy tutaj poradzic? ;]
Chyba nie znam dziewczyny, ktora nie pokochalaby Inuyashy ^^"
Pusc jej Peach Girl puscilem 4 kolezankom i sie im podobalo
Moja przyjaciĂłĹka oglÄ
daĹa 4 odcinkowÄ
OAV'kÄ Kenshina, popĹakaĹa siÄ na koĹcu. SpodobaĹo jej siÄ to.
Ja bym zaproponowaĹ na poczÄ
tek coĹ lekkiego dla twej naj naj. MyĹlÄ tu o Love Hina lub Onegai Teacher i Twins, tak do wspĂłlnego seansu.
Puść jej AIR[cool] Jeżeli obejrzy całą serię i zrozumie przesłanie to przynajmniej nie będzie mogła powiedzieć, że anime jest tylko dla dzieci(właściwie to kto wymyślił taki bzdurny pogląd?). Możesz też spróbować z I"s(ale bonusów jej lepiej nie puszczaj:P)
Elfen Lied ,Wolf's Rain lub Hellsig to napewno jej siÄ spodoba
Elfen Lied ,Wolf's Rain lub Hellsig to napewno jej się spodoba
Ooo tak, Elfen Lied no i Hellsing napewno...
To jest dziewczyna, może i lubi takie filmy, ale nam nic o tym nie wiadomo, więc lepiej polecić coś co lubi większość dziwczyn.
Proponuję Kimi ga Nozomu Eien jeśli lubi dramaty romantyczne, Shingetsutan Tsukihime jeśli lubi romanse z odrobiną tajemnicy, Fruits Basket jeśli komedie (jeśli spodoba jej się to anime to już ją masz, będzie chciała oglądać każde inne ).
"Choć uliczna burda jest ze wszech miar godna potępienia, to nie ma nic złego w energii, jaką wyzwala ona w ludziach" John Keats
[cytuj]Puść jej AIR Jeżeli obejrzy całą serię i zrozumie przesłanie to przynajmniej nie będzie mogła powiedzieć, że anime jest tylko dla dzieci(właściwie to kto wymyślił taki bzdurny pogląd?). Możesz też spróbować z I"s(ale bonusów jej lepiej nie puszczaj)[/quote] Jakto kto , dzieci oczywiście .
Moja pierwsza serie jaka widziala to FMA (poplakala sie na koncu xD)
Mojej strasznie spodobal sie Wolf`s Rain... a ja sam nie mialem jeszcze mocy aby do niego zasiasc hehe
Ostatnio edytowany przez KAT (2006-03-19 14:26:24)
Ja mojej pannie wpierw powiedziałem o kilku tytułach, które akurat oglądałem, czy pracowałem nad nimi. Potem chciałem zgrać School Rumble, i to obejżała pierwsze (spodobało jej się:)). Jendak to nie jej klimat. Gdy dałem jej Full Metal Alchemist, w pełni ją zadowoliłem Więc w sumie może nie być reguły, co jej się spodoba, ale tak jak już poprzednicy mówili, najlepiej coś pod jej klimat. Jakie filmy lubi pewnie wiesz, więc dobierz coś na tej podstawie
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Jak jest lekko nienormalna puść jej Ichigo 100% lub Onegai Teacher(widziałem na razie 2ep.
i jakieś to dziwne i śmieszne) ale łatwiej jak byś powiedział jaki to typ dziewczyny
Moje typy to GTO, Cossette, Saikano i bedzie twoja na wieki
A moze Onegai Teacher?
[EDIT]
Czytanie ze zrozumieniem mam ok Tylko za szybko ten tekst przeczytałem.
P.S Puść jej Onegai Twins lub Teacher bo to nie tylko fajne kolorki ale i fabuła
Ostatnio edytowany przez pawel198804 (2006-03-19 15:28:38)
Czytaj ze zrozumieniem:P Potocznie uwaĹźa siÄ, Ĺźe anime jest dla dzieci bo to animowane. A Wishmaster chciaĹ powiedzieÄ, Ĺźe jak obejrzy tego Air'a to nie bÄdzie uwaĹźaÄ, Ĺźe anime jest dla dzieci
Jeśli twoja dziewczyna jest wrażliwą osobą i często się śmieje to polecam Onegai Twins,Aishiteruze Baby
Jeśli lubi zjawiska nadprzyrodzone itd. to polecam Kanon i Air
Jeśli jest to typ kobiety która lubi bijatyki itd. no to Bleach,Dragon Ball(hehe),Weiss Kreuz.
A jeśli uważa się za osobę nie lubiącą ludzi to puść jej Elfen Lied.
Jeśli jest to typ osoby zawsze się śmiejącej i lubiącej komedie to napewno polubi Green Green.
Na pewno nie puszczaj jej Triguna. Pomyśli że anime to tylko głupie żarty i strzelaniny, a na zrozumienie fabuły i głębi tego serialu nie będzie miała ani sił ani chęci ( nawiasem mówiąc polecam:)).
ja bym polecil Lain,Samurai Champloo, Last Exile, Green Green^^, FLCL, Ghost, moze Suzuka i gunsinger girls mysle ze najbardziej bedzie pasowac lain albo green green ewentualnie FLCL