#7041 2015-12-26 21:19:18

Foris
Użytkownik

Odp: Nowy sezon anime już za pasem

Kenshiro może ujmę to tak, grafika podczas animacji (szczególnie ruch ust) oraz sam design postaci (okropieństwo).

#7042 2015-12-28 02:37:59

Sado
Użytkownik

Krótkie podsumowanie z okazji zakończenia sezonu dla tych, którzy będą nadrabiać zaległości.

Tradycyjnie od najsłabszych:

Dragon Ball Super - Syf straszny, w sumie to recap wydarzeń z filmów + masa niepotrzebnych dłużyzn i słaba jakość. Polecam po prostu obejrzeć kinówki, a z tym gównem dać sobie spokój, dopóki nie zacznie się kolejny arc. -2/10.

K: Return of the Kings - O ile pierwsza seria miewała przebłyski lepszych momentów, to druga to kompletne dno przez cały czas z paroma wybitnie beznadziejnymi momentami. Ta bajka chyba powstała tylko po to, by pokazać dyndające cycki, majtki i śmieszne walki, w których postaci wymachują na wszystkie strony swoimi broniami, pokazując, kto wykona głupszy ruch. Fatalnie. 2/10

Ushio and Tora - Bardzo fajny początek, miało klimat starych shounenów, całkiem przyjemni bohaterowie, wprawdzie sama historia schematyczna, ale na pewno nie irytująca. I gdzieś w 2/3 wszystko się popsuło, fabuła zaczęła jakoś  dziwnie przeć do przodu, postaci stały się denerwujące, a przekazywana treść głupia. Obrzydliwie zmarnowano naprawdę fajnie zapowiadającą się bajkę. 5/10

Haikyuu 2 - odrobinę niższy poziom niż poprzednia seria, ale to ze względu an to, że skupiono się przez pierwszą część głównie na treningu drużyny. Druga połowa powinna już trzymać poziom jedynki, a może nawet i będzie lepiej. Jeśli komuś spodobała się poprzednia seria, niech śmiało bierze. -6/10

Owarimonogatari - momentami przynudzało, ale końcowe wydarzenia trzymały już poziom. Na pewno nie jest to najgorsze monogatari, gdyż za znacznie gorsze uważam takie Nisemonogatari czy Tsukimonogatari, ale zdecydowanie tej pozycji brakuje do tych najlepsze, za które uważam Bakemonogatari i 2. sezon Monogatari. Dla fanów serii konieczna pozycja, ale myślę, że warto obejrzeć ją nawet dla tych, którzy wybiórczo sięgają po anime Nisio Isina. 6/10

One-Punch Man - w sam raz na raz, tak opisałbym tę serię. W dobie patetycznych shounenów świetnie sprawdza się jako rozrywka wyśmiewające wszelkie schematy tego typu bajek. Nie jest to to żadne arcydzieło, ale dobra seria, żeby obejrzeć sobie przy piwku, śmiejąc się z innych shounenów, a i przy okazji podziwiając dosyć spektakularne walki i fajne efekty specjalne. Od razu polubiłem też głównego bohatera. 6/10

Seraph of the End: Battle in Nagoya - odrobinę lepsze niż poprzednia seria, ale poza tym mogę powiedzieć o niej dokładnie to samo: nic odkrywczego, dosyć schematyczne, gdzieś to się już widziało w różnych wariacjach, ale ogląda się przyjemnie. Warto, jeśli ktoś lubi się odprężyć przy tego typu seriach. Chociaż główny bohater trochę bardziej mnie irytował niż wcześniej. 6/10

Noragami Aragoto - jeśli komuś pierwsza seria średnio przypadła do gustu, ale jednak przez nią przerbnął, to mogę zapewnić, że druga jest znacznie lepsza. Widać, że tym razem bardziej trzymano się mangi, co koniec końców wyszło tej bajce zdecydowanie na plus. O ile jedynka jakoś bardzo mi się nie podobała, to nowa seria dostarczyła mi zdecydowanie więcej rozrywki. Polecam. 6+/10

Mobile Suit Gundam: Iron-Blooded Orphans - w sumie to mój pierwszy Gundam, chociaż z samym uniwersum raczej nieznacznie związany. Szkoda mi trochę tego, że nie sypnięto tutaj groszem, bo wizualnie raczej zbyt dobrze nie jest: projekty postaci takie sobie, a animacja też nie jest najwyższych lotów, chociaż nie powiedziałbym też, że jest zła. Historia też nie jest wybitnie odkrywcza, przeciętny widz raczej nie znajdzie tutaj nic nowego, a jednak ogląda mi się to naprawdę wyśmienicie. Postaci momentalnie przypadły mi do gustu, podoba mi się prowadzenie fabuły, wydarzenia. Ogólnie cała bajka zdecydowanie na plus, no i według mnie ot najlepsza pozycja Jesieni 2015. -7/10

Gintama - tutaj nie ma co się rozpisywać, jak zawsze faworyt. 8+/10

aaxbae.jpg

"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan

#7043 2015-12-28 02:52:43

Kenshiro
Użytkownik

Sado napisał:

Tradycyjnie od najsłabszych:
Gintama

Ja bym od tego zaczął skoro najpierw najsłabsze.
Poza tym Dragon Ball Super.

Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2015-12-28 02:53:17)

#7044 2015-12-28 03:08:13

Kamiyan3991
Użytkownik

Sado napisał:

Ushio and Tora - Bardzo fajny początek, miało klimat starych shounenów, całkiem przyjemni bohaterowie, wprawdzie sama historia schematyczna, ale na pewno nie irytująca. I gdzieś w 2/3 wszystko się popsuło, fabuła zaczęła jakoś  dziwnie przeć do przodu, postaci stały się denerwujące, a przekazywana treść głupia. Obrzydliwie zmarnowano naprawdę fajnie zapowiadającą się bajkę. 5/10

A ja jestem właśnie zdania, że w połowie zrobiło się nudne (męczyli tym "potworem tygodnia"), a potem znowu wróciło na właściwe tory.

Sado napisał:

Seraph of the End: Battle in Nagoya - odrobinę lepsze niż poprzednia seria, ale poza tym mogę powiedzieć o niej dokładnie to samo: nic odkrywczego, dosyć schematyczne, gdzieś to się już widziało w różnych wariacjach, ale ogląda się przyjemnie.

W sumie jest odkrywcze jak na obecne czasy. Trudno teraz o jakiegoś normalnego shounena. Chociaż z drugiej strony ta otoczka yaoi trochę boli.

Sado napisał:

Noragami Aragoto - jeśli komuś pierwsza seria średnio przypadła do gustu, ale jednak przez nią przerbnął, to mogę zapewnić, że druga jest znacznie lepsza. Widać, że tym razem bardziej trzymano się mangi, co koniec końców wyszło tej bajce zdecydowanie na plus. O ile jedynka jakoś bardzo mi się nie podobała, to nowa seria dostarczyła mi zdecydowanie więcej rozrywki. Polecam. 6+/10

Też jestem zdania, że lepiej to wypadło, ale sam nie oglądałem końcówki pierwszego sezonu (bo dostałem info, że to filler).

Sado napisał:

Gintama - tutaj nie ma co się rozpisywać, jak zawsze faworyt. 8+/10

Za arc z szogunem zasługuje nawet na więcej.

Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2015-12-28 03:10:18)

Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000

#7045 2015-12-28 03:32:55

LagoonCompany
Użytkownik

Dzięki ~Sado, przynajmniej wiem, że mnie nic nie omineło.

sk1HmOJ.gif
filazaf.jpg
[CENTER]13.jpg[/CENTER]

#7046 2015-12-28 03:53:42

Kilgur
Użytkownik

Sado napisał:

One-Punch Man 6/10
Seraph of the End: Battle in Nagoya 6/10

Pokaż spoiler
514857128bdc9698dbaaeea37dc75f69e3fde40c65f08c35a8baaf72caadbd34.jpg

Ostatnio edytowany przez Kilgur (2015-12-28 03:54:22)

ara ara...

#7047 2015-12-28 04:06:53

LagoonCompany
Użytkownik

Fak faktem, OPM to dużo wyżej niż ten średniak bez polotu, no ale o gustach się nie rozprawia.

sk1HmOJ.gif
filazaf.jpg
[CENTER]13.jpg[/CENTER]

#7048 2015-12-28 04:33:34

Animazon
Użytkownik

LagoonCompany napisał:

o gustach się nie rozprawia.

Argument cieniasów niepotrafiących wyrażać swoich opinii.

Sad, dzięki za przypomnienie, ze sezon się skończył. Pora zacząć nadrabiać zaległości. Z tym Serafinem to już definitywny koniec serii czy tylko drugiego sezonu?

#7049 2015-12-28 04:47:21

Kenshiro
Użytkownik

Czy już każdy wie, że będzie film kinowy Sword Art Online?  smile

https://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?s … &aid=11681

#7050 2015-12-28 05:01:55

Witax
Użytkownik

Kenshiro napisał:

Nie? dawno każdy słyszał baka

i5-8600K OC 4.8Ghz, MSI Z370 Tomahawk, HyperX Predator 16GB 3000MHz/3333Mhz, Samsung 960 EVO 250GB.

Headphones: AKG K712 PRO, AKG K612 PRO, Beyerdynamic DT-990 Edition 250ohm
DAC: SMSL SD-650+mod by mikolaj612+Muses 8820 + ad797AR SMSL M8 | AMP: Rapture by mikolaj612

#7051 2015-12-28 06:55:12

Kenshiro
Użytkownik

Witax napisał:

Nie? dawno każdy słyszał

To, że ty śledzisz nowe anime, nie znaczy że każdy inny również.  baka

Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2015-12-28 06:56:42)

#7052 2015-12-28 09:43:25

Hunter Killer
Moderator

Kenshiro napisał:
Witax napisał:

Nie? dawno każdy słyszał

Temat nie służy do dawania nowinek sprzed kilku miesięcy, więc nieważne, czy ktoś je śledzi. Przegapiłeś, twój problem.
Zapowiedzieli go chyba w październiku, ale mogę się mylić.

Ostatnio edytowany przez Hunter Killer (2015-12-28 09:44:34)

155222.jpg zzsldjt.png

#7053 2015-12-28 10:46:29

Xam10
Użytkownik

Hunter Killer napisał:
Kenshiro napisał:
Witax napisał:

Nie? dawno każdy słyszał

Temat nie służy do dawania nowinek sprzed kilku miesięcy, więc nieważne, czy ktoś je śledzi. Przegapiłeś, twój problem.
Zapowiedzieli go chyba w październiku, ale mogę się mylić.

Tak, w październiku. Chyba czwartego.

podpisq.png

#7054 2015-12-28 11:55:40

Sacredus
Użytkownik

Chwila szperania w temacie:

Kenshiro napisał:

FAiM napisał:

http://i.imgur.com/oG1f0Ujm.jpg
Accel World - Infinite burst jest w produkcji oczkod.
<źródło (jap)>

Również zapowiedziano film Sword Art Online.
   >> PV <<
<źródło (jap)>

FAiM napisał:

Pojawiło się PV Accel World - Infinite Burst:
https://youtu.be/d2MdaEmyXlk

Sacredus napisał:

Wywiad z Rekim odnośnie nowych kreskówek AC i SAO. Przeglądając to tylko tak na szybko:
AC
1. Będzie mieć miejsce po wydarzeniach z ostatniego tomu
2. Pojawi się nowa postać

SAO
1. Będzie się dziać pomiędzy Mother's Rosario a Alicization?

Tak swoją drogą trochę za późno wyjaśnili powiązania AC z SAO (alternatywny świat po bad endzie arcu Alication) i pojawienie się pewnej postaci z SAO może zostać źle zrozumiane :/

Ostatnio edytowany przez Sacredus (2015-12-28 11:56:47)

#7055 2015-12-28 12:47:02

Nala_Alan
Użytkownik

Nala_Alan napisał:

Boku dake ga Inai Machi bierze też Crunchyroll (dwa casty), możesz wykreślić z listy.

Simulcast na CR i Daisuki ma suby z Aniplexu (okropne), więc prawdopodobnie nawet Funi będzie lepsze. I tak tę serię ratuje GJM-eraser.

#7056 2015-12-28 13:15:41

Yagami_Raito8920
Użytkownik

OPM ma ode mnie 9/10. Za nie schematyczność, dobry humor i zajebiste walki(dla Saitamy to pewnie były sparingi xd)

Seraph zaliczył w drugim sezonie wzrost budżetu, ale także poziom. Dużo akcji, wybuchów i głupich postaci. W sam raz na rozluźnienie. W paru momentach chcieli zrobić z tego "powaszną" bajkę, ale na próbach się skończyło.
No i pierwszy raz widziałem, aby za pomocą trąbki aniołek zamienił się w demona, iks de. 5/10

Torę przerwałem na 12 odcinku, zaczęło wiać nudą, może kiedyś wrócę do tego.

Haikyuu- solidna sportówka, pierwszą część słabsza,, ale tak samo było w pierwszym sezonie, ponad to jestem na bieżąco z mangą, a tam emocje sięgają zenitu smile

-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
96gaix.jpg
dobre, lepsze, radzieckie!

#7057 2015-12-28 17:36:20

Hunter Killer
Moderator

Kenshiro napisał:
Sacredus napisał:

SAO

Mother's Rosario i Alicization to prawie ten sam przedział czasowy.

To znaczy, że w czasie Rosario toczył się również wątek Alicization z udziałem Kirito, ale po prostu nie został ukazany?
Rosario to niby jakaś historia poboczna w tym czasie.

http://swordartonline.wikia.com/wiki/Mother's_Rosario
http://swordartonline.wikia.com/wiki/Alicization_Arc

Później to ktoś pewnie sprostuje (bo nie jestem bardzo obeznany z tym uniwersum), ale z tego co wiem wątek Rosario toczy się w 7. tomie LN (czy tam zaczyna). Alicization zaczyna się po nim i jeszcze w LN się nie zakończył (trwa już kilka tomów). Sam film nie jest na podstawie LN.

155222.jpg zzsldjt.png

#7058 2015-12-28 18:35:31

Luk4S
Użytkownik

Hunter Killer napisał:
Kenshiro napisał:
Sacredus napisał:

SAO

To znaczy, że w czasie Rosario toczył się również wątek Alicization z udziałem Kirito, ale po prostu nie został ukazany?

Później to ktoś pewnie sprostuje (bo nie jestem bardzo obeznany z tym uniwersum), ale z tego co wiem wątek Rosario toczy się w 7. tomie LN (czy tam zaczyna). Alicization zaczyna się po nim i jeszcze w LN się nie zakończył (trwa już kilka tomów). Sam film nie jest na podstawie LN.

Matczyny Różaniec czy jak kto woli Mother's Rosario, albo jeszcze inni Mazāzu Rozario. Jest to historia poboczna zamknięta w całości w 7 tomie. Łączy ona w sobie opowieść o Yuuki/Zekken i problemie Asuny z matką. W 8 tomie wracamy na moment do starego Aincard do wydarzeń z 57 piętra, potem skok do Calibura z Jötunheimr (ALO). I na koniec wracamy na 1 piętro, aby odbyć z Kirito początek jego drogi.

No i po tym tomie 8. Od 9 zaczyna się 4ty arc.

Ostatnio edytowany przez Luk4S (2015-12-28 18:36:04)

FluxBB bbcode test

#7059 2015-12-28 19:22:39

Yagami_Raito8920
Użytkownik

Owszem, nie była to przemowa moralizatorskie, tylko miała na celu podniesienia morali. Chodziło mi o to, że stylizacja bajki podchodzi w niektórych momentach pod seinen i staje się poważna (sam Guren zrugał bohaterów za brak powagi oczkod )
Tylko ta powaga miesza się z psychozą MH "Wszystkich uratuję" i sztampowym zachowaniem reszty postaci.
O jakiej logice mi tu mówisz? Nie słuchanie się rozkazów dowódcy i narażenie życia swoich kumpli ma być logiczne?
MH w ciągu 2 odcinków zażył tabletki, które go zabiły, ale oczywiście cudem przeżył, potem omało co nie zmienił by się w demona.
Życie mu niemiłe, iks de.

Frazesy umoralniające są w każdej bajce, chyba o tym wiedziałeś, Kam-chan? Istotą rzeczy jest ich przekazanie. Nie w stylu Serapha
"Ludzie są be, bo tak, a tak naprawdę chcę cię od tyłu" tylko coś na miarę Pasożyta.  Mika praktycznie powtarza tą sentencję w każdej chwili, kiedy się pojawi na ekranie[rzyg]

Nie wystarczy o tym wspomnieć raz albo dwa, że mu zależy na przyjacielach i wsio? Musi to powtarzać jak mantrę przez 25 odcinków. Japońce naprawdę myślą, że ich młodzież jest ułomna. Żal.pl shithappens

-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
96gaix.jpg
dobre, lepsze, radzieckie!

#7060 2015-12-28 21:57:06

FAiM
Użytkownik

Sacredus napisał:

Tak swoją drogą trochę za późno wyjaśnili powiązania AC z SAO (alternatywny świat po bad endzie arcu Alication) i pojawienie się pewnej postaci z SAO może zostać źle zrozumiane :/

Jakieś źródło tych rewelacji? Bo z tego co pamiętam, to Kawahara ciągle temu zaprzeczał cojest...

Kenshiro napisał:
Sacredus napisał:

SAO

Mother's Rosario: 6.01.2026 - 4.04.2026
Alicization Arc: 26.06.2026 - 08.2026
Prawie, robi wielką różnicę baka...
Z pewnych względów Alicization nie mógłby się dziać w trakcie innego side-story oczkod.

K5Cqyo6.png?1

Stopka forum

© Animesub.info 2024