Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Może ktoś pomóc? mam napiski w ASS wraz z karaoke ale nie wiem jakim programem mógłbym wrenderować je do filmu tak jak to robi VDMod z SSA. jak w Vob Subie zaznaczę Show Subtitles to oczywiście napiski są ale napiski od karaoke nie karaokują się chodzi o to że stoją w miejscu i pokazuję sie u góry jak normlane napisy i mają dwa kolory więc pokazuje je że lewa strona jest z tego koloru a druga z tego ma ktoś pomysł jak temu zaradzić? chociaż zeby w vob subie napisy się karaokowały .
EDIT
już nie ważne. w vob subie trzeba było tylko odznaczć opcję Pree-buffering
Ostatnio edytowany przez Hatake (2006-03-18 22:55:58)
ale za to inne pytanie. jak przekodować wideo z WMV na AVI??
Użyj WinAVI Video Converter 7.1
Jeżeli chodzi o pliki .ass to radzę sobie z nimi tak, że zmieniam rozszerzenie na .ssa i hula
Karaoke: Ten filtr którego urzywasz do wstaienia napisów poprawnie obsługuje format SSA a nie ASS, więc przy zapisywaniu zapisz w edytorze jako SSA a nie ASS
WMV->AVI: IHMO lepiej zapodać materiał przez AVISynth + DirectStreamCopy i spokojnie edytować w VDMod.
suchy a jak zpodać ten materiał w tym avi synth i direct stream copy?
Tak samo jak RMVB o którym już na forum pisałem
Wyświetlając napisy Vobsubem podczas odtwarzania filmu, nie nałożysz ich na stałe.
A tak chyba próbujesz zrobić. Albo ja źle zrozumiałem.
nie nie. mówie tylko że przy odtwarzaniu z vob subem mam napisy normalnie. wiem że zawsze jak kodowałem win avi converterem to załączał się vob sub i załączał napiski i się wrenderowywały. a tekstsub? skąd wziąść bo ja mam tylko subtitler.
Dlatego możesz nie mieć animacji podczas odtwazania ponieważ masz źle skonfigurowany VSFilter. Wyłącz Prebuffer Subpictures.
mam to wyłączone suchy skapłem się wcześniej ale i tak nie ten tego
ard: straylife@o2.pl
ok doszło
thank you very much ard for this plug-in:D:D:D działa i karaoke pięknie renderuje się do obrazu:D
Ostatnio edytowany przez Hatake (2006-03-19 16:42:51)
no dobra ludzie kolejny problem. przeczyściłem komputer tzn. usunełem wszystkie wirusy jakie miałem oraz rejestr przeczyszczony wszystko, usunełem wszystkie kodeki jakie miałem na kompie restart i zaistalowałem samo całe CCCP full instalation. i w tym samym katalogu i o tej samej nazwie mam napisy w ass oraz film (wcześniej działało jak pisałem wyżej) no ale Vob Sub mi sie nie uruchamia :/ tzn. nie ma go wogóle w tym pasku koło godziny wogóle zielonej strzalki nie ma nic. a ja chcę sobie podejrzeć moje napiski bo coś nowego dodałem a nie chce mi sie w VDMod za każdym razem kompresować żeby zobaczyć jak wyszło. proszę o pomoc
no dobra ludzie kolejny problem. przeczyściłem komputer tzn. usunełem wszystkie wirusy jakie miałem oraz rejestr przeczyszczony wszystko, usunełem wszystkie kodeki jakie miałem na kompie restart i zaistalowałem samo całe CCCP full instalation. i w tym samym katalogu i o tej samej nazwie mam napisy w ass oraz film (wcześniej działało jak pisałem wyżej) no ale Vob Sub mi sie nie uruchamia :/ tzn. nie ma go wogóle w tym pasku koło godziny wogóle zielonej strzalki nie ma nic. a ja chcę sobie podejrzeć moje napiski bo coś nowego dodałem a nie chce mi sie w VDMod za każdym razem kompresować żeby zobaczyć jak wyszło. proszę o pomoc
Ech weź poprostu zainstaluj sobie osobno vob suba, btw wlaczenie VD i zaladowanie odpowiedniego filtra to raptem 20 sek roboty -.-
no raptem 20 sekund ale da się podejrzeć w VD jak coś wygląda?? bez wcześniejszej kompresji?? btw już tak robiłem osobno
spoko. już wszystko działa tyle gadki szmatki a się okazało że plik z napisami był uszkodzony i nie wczytywał go vob sub. ale podmieniłem z kopii zapasowej i jest wszystko git:D
Strony 1