Nie jesteś zalogowany.
Mother's Rosario: 6.01.2026 - 4.04.2026
Alicization Arc: 26.06.2026 - 08.2026
Zauważyłeś, że pomyliły mi się daty?
Podałem linki do wiki z poprawnymi datami, ale coś źle przeczytałem.
http://swordartonline.wikia.com/wiki/Mother's_Rosario
http://swordartonline.wikia.com/wiki/Alicization_Arc
Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2015-12-28 22:32:40)
Sacredus napisał:Tak swoją drogą trochę za późno wyjaśnili powiązania AC z SAO (alternatywny świat po bad endzie arcu Alication) i pojawienie się pewnej postaci z SAO może zostać źle zrozumiane :/
Jakieś źródło tych rewelacji? Bo z tego co pamiętam, to Kawahara ciągle temu zaprzeczał ...
Graphite Edge w nowym tomie AC trochę wyjaśnił:
When B got there, he defeated A, but he couldn't undo the Dungeon or other changes. B's Group of players got wiped by a single one of the Four Gods and B concluded they can't get in. Accel World is basically B's plan to create virtual reality entities that can eventually break through and reach TFL. B basically has GM status over everywhere in AA, BB & CC except the Imperial Palace. Spawned Beings can only attack players, so B can't just create his own Gods and raid the Imperial Palace.
Players' maximum limit to be enhanced in AW is BB equivalent of Level 9, according to Edge. And a Lv9 can't match the Four Gods, at most stall them. Level 10 is theoretically impossible, and according to Edge overly harsh in that it needs to sacrifice 5 other Lv9s. This requirement probably exists to push players beyond their limits - assuming Edge isn't lying. Edge says he doesn't know more about Lv10, but I'm not 100% sure. Based on the above, my guess is that Edge is a fluctlight copy of Kirito post-Star-King, in that he knows a lot but not everything. Edge claimed he wasn't there when A and B went to war, but then Crow wonders how does Edge know all this.
Anyway, B tried 3 Trials for getting into Imperial Palace. AA was a PvP shooter game, CC was like Monster Hunter. It fits what Cosmos said about AA being too conflicting and CC too peaceful and that led to its doom, but Edge says Cosmos can't be trusted. Also, the developers have some reason in keeping specifically BB alive, as Green Grandee alone can't feed enough points in keeping BB afloat.
TFL, according to Edge, is something that can affect the Real World. He doesn't explain further, and changed topic by saying it's time for Lead to leave the Imperial Palace.
Edit:
Aż sprawdziłem wywiad z Rekim:
This question has been asked several times before, but there is legitimate speculation that shows some kind of connection between Accel World and Sword Art Online. For example, in the 9th volume of the Sword Art Online light novels, Kirito talks about going to America to study and research a new type of Dive Technology, which is the brain implant chips. Additionally, in episode 22 of the Sword Art Online anime, the end card illustration shows Kirito holding a sword that very closely resembles Silver Crow's armour while Leafa is holding Black Lotus's sword. Whether or not there is an actual connection between Accel World and Sword Art Online is still uncertain, but were these similarities intentional? Or were these implemented to sort of create a sense of the same in both of these stories?
First I'll start by explaining the end card illustration in episode 22. The picture in the end card illustration of episode 22 came from the fact that the illustration was done by the mechanical designer of Accel World, Kabashima Yousuke, and in his connection to Sword Art Online, was being playful and created that illustration. At this point, the two shows are separate, as an author I consider those two titles separate. However, there may be some varied similarities and points that connect between the two shows. Now, that's not to say, should some issues be resolved with both storylines, possibly there will be a third series that has ties to both titles, but I can't say for sure at this point.
Wszystko się dalej zgadza. AC dalej jest osobną serią nie powiązaną bezpośrednio z/nie będąca bezpośrednio kontynuacją SAO, to po prostu jeden z punktów łączący te uniwersa.
Ostatnio edytowany przez Sacredus (2015-12-29 00:18:55)
Nie, to nie Chinka. Nawet nie pochodzi z Ziemi.
Prawda, ale chyba ją tak czasem tam nazywali w sumie
Co do Gintamy, mnie humor tam bawi, ale widzę inny problem. Powtarzające się gagi. No bo ileż można się śmiać z "wieszaka na okulary"? Ciągle trafiają się jakieś fajne momenty czy może odcinki, ale to zdecydowanie nie jest poziom pierwszych 100 (czy tam całej pierwszej serii, będę hojny). Daleko do niego i to strasznie. Chociaż i tak jest lepiej niż w tej 13 odcinkowej. Jak ja się z nią męczyłem, o zgrozo. Generalnie nie rozumiem ludzi, którzy wystawiają tak samo wysokie noty wszystkim odsłonom Gintamy.
Ostatnio edytowany przez Hunter Killer (2015-12-29 14:02:05)
Mam wrażenie, iż sam autor już wie, że się wypalił, i dlatego zamierza skończyć mangę w najbliższym czasie. Przynajmniej zna swoje granice, nie jak pewien autor Bleacha.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2015-12-29 14:33:45)
Mam wrażenie, iż sam autor już wie, że się wypalił, i dlatego zamierza skończyć mangę w najbliższym czasie. Przynajmniej zna swoje granice, nie jak pewien autor Bleacha.
Zawsze można nazywać się Eiichiro Oda. I wytrzepywać wyczesane pomysły od 18 lat.
Kilkadziesiąt ostatnich rozdziałów Gintamy to istna epickość Nie wiem skąd ten pomysł z wypaleniem.
A Blicz już dawno się skończył.
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Autor najwyraźniej ma inne zdanie:
And with that, I have yet to finish cleaning up the crap that is Volume 57. I haven’t even started with it yet. As for the special, this is it.
In short, Gintama isn’t ending just yet.
However, preparations for the ending [of the series] are currently underway.
Having said that, because the current story status turned crappy, someday, you’ll realize the connection of it all.
I want you all to enjoy my work without worrying when the series will end.
Also, this is what I want to do with the series.
Because that is what I am currently hoping to happen, I hope you’ll continue to cheer me on until the very end.
Przetłumaczone posłowie z 57 tomu, czyli ze środka obecnego arcu.
Autor cały czas wyciągał jakieś historyjki niewpływające zbyt mocno na całość, dodawał nowe postacie, które albo później się przewijały, albo się ich w tym samym arcu pozbywał. W Shogunie mamy do czynienia z czymś innym, czyli już nie zamierza tego ciągnąć dalej, tylko zakończyć to z przytupem.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2015-12-29 16:03:41)
Szkoda, że nowy Berserk znowu w CGI :/ Miliard razy bardziej wolałbym go dostać w klasycznej animacji. Jeśli tak ma to wyglądać, to czuję się zawiedziony.
Ostatnio edytowany przez Bajnor (2015-12-29 23:02:38)
Lolitki i dziewczynki prowadzą tajną organizację - ok
Lolitki i dziewczynki jako superbronie - ok
Lolitki i dziewczynki kontra apokalipsa zombie - ok
Lolitki i dziewczynki ratują wszechświat - ok
Lolitki i dziewczynki śpiewają i ratują wszechświat - ok
Lolitki i dziewczynki w czołgach - ok
Lolitki i dziewczynki w mechach - ok
Lolitki i dziewczynki super tajne agentki - ok
Lolitki i dziewczynki na motorach - że co @#$?!
Dagashi Kashi - to chyba będzie dobre.
Ostatnio edytowany przez Luk4S (2015-12-29 21:19:51)
http://scr.hu/0qu0w/j497s
Ciekawe, co w końcu Sentai z tym zrobi. Ta seria będzie taką próbą sił między CR a Hulu (po tym nieszczęśliwym wypadku z Cavalry).
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Po pierwszym odcinku Macross Delta jestem trochę rozczarowany. Niby się spodziewałem, zresztą twórcy tego nie ukrywali, jak będzie wyglądać ta seria, mimo to oczekiwałem czegoś lepszego. Wprawdzie ciężko wyrokować po jednym odcinku (czy to specjalu, bo jakoś to czasem dziwnie nazywają), ale zadziałał na mnie trochę jak kubeł zimnej wody. Pewnie i tak całość zobaczę, bo to w końcu Macross, którego jestem fanem, ale hitu się nie spodziewam. Chciałbym miło się zaskoczyć
Tak chyba nie w temacie, ale po prostu nie mogę wyjść z podziwu.
Hai to Gensou no Grimgar – kolejne coś o grach. Tymczasem mamy tu: J-T, Katakanę, Barrela, Yoru, ANBU.
Pięć grup do kolejnego czegoś o grze, co wyjdzie spod ręki (a jakże!) znanego i lubianego A1-Pic. Ile oni zarżnęli już LN, bo chyba straciłem rachubę? Z ostatniego sezonu np. zrobili szmatę z Gakusena, wycinając ponad połowę rzeczy z książek. Ogólnie życzę powodzenia przy czymś, co na 99% okaże się totalną szmirą, lolz.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2016-01-02 20:21:56)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Tak chyba nie w temacie, ale po prostu nie mogę wyjść z podziwu.
Hai to Gensou no Grimgar – kolejne coś o grach. Tymczasem mamy tu: J-T, Katakanę, Barrela, Yoru, ANBU.
Pięć grup do kolejnego czegoś o grze, co wyjdzie spod ręki (a jakże!) znanego i lubianego A1-Pic. Ile oni zarżnęli już LN, bo chyba straciłem rachubę? Z ostatniego sezonu np. zrobili szmatę z Gakusena, wycinając ponad połowę rzeczy z książek. Ogólnie życzę powodzenia przy czymś, co na 99% okaże się totalną szmirą, lolz.
Poczekajmy! A może okazać się, iż wyjdzie całkiem zacne dzieło! A-1 Pictures robi naprawdę dobrą robotę, czasami lepiej, czasami gorzej. Zresztą nawet jakby to skopali, to i tak zawsze będzie studio które potrafi złoto zamienić w gówno... czyli Kyoto Sranimation. Studio, które daje radę spieprzyć każdy dobry materiał.
Kam, a sprawdzałeś, czy A-O subs się za to nie bierze?
Bez Białostocczyzny nie ma ojczyzny!
Kam, a sprawdzałeś, czy A-O subs się za to nie bierze?
Yoru = AO. Po prostu ci drudzy nie wrzucają na ANSI.
A może okazać się, iż wyjdzie całkiem zacne dzieło!
Taa, na sto pro.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2016-01-02 22:46:33)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Na portalu Random Curiosity, podano wyniki ankiety na najlepsze anime 2015. Ilośc oddanych głosów to 17676. Więcej info tu
Top 5:
One-Punch Man – 2159 (12.21%)
Fate/stay night Unlimited Blade Works – 1,353 (7.65%)
Death Parade – 758 (4.29%)
Shokugeki no Soma – 733 (4.15%)
Hibike! Euphonium – 588 (3.33%)
Na portalu Random Curiosity, podano wyniki ankiety na najlepsze anime 2015. Ilośc oddanych głosów to 17676. Więcej info tu
Top 5:
One-Punch Man – 2159 (12.21%)
Fate/stay night Unlimited Blade Works – 1,353 (7.65%)
Death Parade – 758 (4.29%)
Shokugeki no Soma – 733 (4.15%)
Hibike! Euphonium – 588 (3.33%)
1) Średniak.
2) Gówno.
3) Drop w połowie.
4) Nie oglądałem i nie zamierzam.
5) Gówno.
Dobra topka, nie ma co.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz