Nie jesteś zalogowany.
Sekirei coś tam miało, Hyakka Ryouran coś tam miało. Strike the Blood też jakieś cycki miało. Triage X miało, ale straszny crap. Kenzen Robo Daimidaler.
Daimidaler , och tak!
Od siebie polecam Maken-Ki!
Jest jeszcze Hagure Yuusha no Aesthetica.
Szukam czegoś, gdzie kobiece atrybuty nie będą ukrywane, tylko najzwyczajniej w świecie pokazane jak w seriach powyżej. .
Zobacz Seikoku no Dragonar (tylko BD). Anime podobne klimatem (i nie tylko) do Tsukaimy.
Pod względem fanserwisu i humoru jest na pewno bardzo dobre.
Wszystkie powyższe widziałem, oprócz Seikoku no Dragonar. Trzeba sprawdzić!
A Daimidaler jest świrnięty...
Dawać więcej, 6 to wolny dzień. Cały dzień cycków musi być!
W sumie ostatnio obejrzałem Gosick'a i nawet mi się spodobał. Znajdzie się coś podobnego? Kuroshitsuji już widziałem i dostałem propozycję Dantalian no Shoka, jest coś jeszcze? (MAL)
Manyuu Hikenchou - śmieszne i dużo cycków
Sam nie oglądałem, ale pewne źródło oglądało i z tego co mi wiadomo to nie brakuje tam cycków. http://myanimelist.net/anime/257/Ikkitousen
To mam 2, jakieś jeszcze? Kami-chan gdzie jesteś? Specu od cyckowych serii?
Manyuu Hikenchou
Seikoku no Dragonar
Grucha00
Ikkitousen oglądałem jeszcze jak sie bałem, że mama zobaczy co oglądam... czyli z 10 lat temu? Do dziś pamiętam opening. Było jeszcze Tenjou Tenge, też cyckowy festiwal bitewny.
Ostatnio edytowany przez Luk4S (2016-01-05 01:05:14)
Ikkiotousen ma aż 4 sezony i jeszcze 3 OAVki.
https://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=rel&aid=618
Ale najlepsza była druga seria (dwie kolejne już dużo gorsze).
https://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?s … e&aid=4870
Poza tym dobre jest jeszcze Freezing (oba sezony).
Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2016-01-05 01:07:10)
Skoro mowa o cyckowych/Ecchi etc. seriach, znajdzie się coś ale powiedzmy, że względnie normalnego, gdzie powyższe elementy nie będę wyglądały jak wciśnięte na siłę byle tylko pokazać kawałek cycka czy majty bohaterki?? No i główny bohater nie będzie pizdą, która idąc prostą drogą przewraca się lądując mordą w kroczu dziewczyny?? Najlepiej jakaś komedyjka bądź "slice of life" czy jak się tam zwie ten gatunek. inne klimaty też mogą być ale w pierwszej kolejności komedia.
Skoro mowa o cyckowych/Ecchi etc. seriach, znajdzie się coś ale powiedzmy, że względnie normalnego, gdzie powyższe elementy nie będę wyglądały jak wciśnięte na siłę byle tylko pokazać kawałek cycka czy majty bohaterki?? No i główny bohater nie będzie pizdą, która idąc prostą drogą przewraca się lądując mordą w kroczu dziewczyny?? Najlepiej jakaś komedyjka bądź "slice of life" czy jak się tam zwie ten gatunek. inne klimaty też mogą być ale w pierwszej kolejności komedia.
Yuusha ni Narenakatta Ore wa Shibushibu Shuushoku wo Ketsui Shimashita
MC jest bezrobotnym bohaterem, po tym jak Władca Demonów umarł. Żeby nie zdechnąć z głodu nasz MC poszedł sprzedawać lodówki.
Obejrzane, może nie do końca to o co mi chodzi ale od bólu mogło by być. Liczę na inne propozycje
Ostatnio edytowany przez haitani (2016-01-05 19:44:32)
W sumie ostatnio obejrzałem Gosick'a i nawet mi się spodobał. Znajdzie się coś podobnego? Kuroshitsuji już widziałem i dostałem propozycję Dantalian no Shoka, jest coś jeszcze? (MAL)
Poza Dantalianem nie widziałem anime w podobnych klimatach. Jakbyś uzupełnił, czy chodzi ci o podobny klimat, epokę, czy bohaterkę, to byłbym bardziej pomocny.
Proszę wszystkich użytkowników o przesyłanie mi nieudostępnionych synchronizacji.
O mnie.
Lista synchronizacji.
Link do folderu na pw.
Norek napisał:W sumie ostatnio obejrzałem Gosick'a i nawet mi się spodobał. Znajdzie się coś podobnego? Kuroshitsuji już widziałem i dostałem propozycję Dantalian no Shoka, jest coś jeszcze? (MAL)
Poza Dantalianem nie widziałem anime w podobnych klimatach. Jakbyś uzupełnił, czy chodzi ci o podobny klimat, epokę, czy bohaterkę, to byłbym bardziej pomocny.
Głównie to szukam czegoś o podobnym klimacie, najlepiej coś w stylu historical (najlepiej to średniowiecze albo coś do XX wieku ) + mystery choć widziałem, że nie ma zbyt wielu dobrych anime o podobnym gatunku.
Demonis Angel napisał:Norek napisał:W sumie ostatnio obejrzałem Gosick'a i nawet mi się spodobał. Znajdzie się coś podobnego? Kuroshitsuji już widziałem i dostałem propozycję Dantalian no Shoka, jest coś jeszcze? (MAL)
Głównie to szukam czegoś o podobnym klimacie, najlepiej coś w stylu historical (najlepiej to średniowiecze albo coś do XX wieku ) + mystery choć widziałem, że nie ma zbyt wielu dobrych anime o podobnym gatunku.
Ookami to Koushinryou
Pandora Hearts
Dance in the Vampire Bund
Rozen Maiden
Ookami Kakushi
UN-GO
Ogólnie ciężko znaleźć coś podobnego. Te tutaj wydają mi się najbardziej zbliżone.
Demonis Angel napisał:Norek napisał:W sumie ostatnio obejrzałem Gosick'a i nawet mi się spodobał. Znajdzie się coś podobnego? Kuroshitsuji już widziałem i dostałem propozycję Dantalian no Shoka, jest coś jeszcze? (MAL)
Poza tymi, które wymieniłeś to jeszcze Pandora Hearts by pasowało. Historyczne to Ikoku Meiro było przyjemne, ale tam nic poza moe nie ma.
@Luk4S
Rozen Maiden, czy Spice and Wolf może i tak, choć nie do końca. Jednak Un-Go i Dance in the Vampire Bund to już totalnie coś innego.
Ostatnio edytowany przez Demonis Angel (2016-01-05 17:18:55)
Proszę wszystkich użytkowników o przesyłanie mi nieudostępnionych synchronizacji.
O mnie.
Lista synchronizacji.
Link do folderu na pw.
To i tak więcej niż oczekiwałem Dzięki panowie, posprawdzam sobie to wszystko
Ponawiam Swoje powyższe pytanie. Zbliża się u mnie okres "urlopowy" w robocie a obejrzał bym coś ciekawego.