Nie jesteś zalogowany.
Pożyjemy zobaczymy co z tego będzie. Nie ma co lamentować za w czasu... Jak słyszę ten kwik, płacz i lament oderwanych od koryta to aż mi się buzia uśmiecha.
Wczoraj u Lisa widzieliśmy jakie media są pluralistyczne... prawdziwie rzeczowa debata.
Boją się o własne dupy, bo jeszcze trochę i pisiory zaczną ich do więzień pakować za te wały które robili, ale zwykli ludzie z czystym sumieniem nie mają czego się bać. Wszak jako naród praktycznie już jesteśmy tylko i wyłącznie siłą roboczą która orze jak może w firmach z zagranicznym kapitałem
ara ara...
Wczoraj u Lisa widzieliśmy jakie media są pluralistyczne... prawdziwie rzeczowa debata.
A Republika, Trwam i Niezależna to jakie media? Jedni i drudzy mają swoich, ale dziwnym trafem tylko udawana prawica (bo socjalistyczna) nie potrafi obronić się czymś innym niż "bo PO zrobiła tamto". Przykro mi, ale PO już nie rządzi. No ale prawa strona zawsze tam sobie wroga znajdzie. A to lewacy (a kim jest lewak, to już sobie sami zdefiniują), a to homo, a to bogacze, a to żydowskie media. W sumie fajnie jest mieć elektorat, którym tak łatwo manipulować i wszystko wmawiać.
Jak słyszę ten kwik, płacz i lament oderwanych od koryta to aż mi się buzia uśmiecha.
Nom, przez najbliższe 4 lata będzie tylko kwik płacz i lament świń oderwanych od koryta. Podoba mi się tak przejrzysty i czarno-biały sposób postrzegania świata. Nauczcie mnie tego.
Szczególnie kiedy w tle rozbiera się TK, daje ministrowi sprawiedliwości pełnię władzy nad prokuraturą i sądownictwem, nakłada kaganiec na opozycję oraz przejmuje publiczne media. A sporo jeszcze mógłbym tu wymienić. No, przynajmniej teraz. Podejrzewam, że niedługo nie dane mi będzie móc już swobodnie wypowiadać się w internecie, dopóki nie będą to wypowiedzi pasujące danej władzy.
Wszak jako naród praktycznie już jesteśmy tylko i wyłącznie siłą roboczą która orze jak może w firmach z zagranicznym kapitałem.
Daruj sobie te głupotki. Tak działa globalizacja. No chyba że nie chcesz miejsc pracy i adaptowania technologii (jak zrobili to Chińczycy), to wtedy możesz żyć w zaścianku. W zasadzie to byłby taki północno-koreański, pisolsko-katolski raj.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2016-01-05 23:43:57)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
A Republika, Trwam i Niezależna to jakie media? Jedni i drudzy mają swoich, ale dziwnym trafem tylko udawana prawica (bo socjalistyczna) nie potrafi obronić się czymś innym niż "bo PO zrobiła tamto". Przykro mi, ale PO już nie rządzi. No ale prawa strona zawsze tam sobie wroga znajdzie. A to lewacy (a kim jest lewak, to już sobie sami zdefiniują), a to homo, a to bogacze, a to żydowskie media. W sumie fajnie jest mieć elektorat, którym tak łatwo manipulować i wszystko wmawiać.
Na pewno nie państwowe... Po za tym nigdy w życiu nie głosowałem na pis, nawet ich nie lubię, nie wiem skąd ty bierzesz te swoje urojone teorie. Dla was "lewaków" ten kto nie skaczę to z pisu.
Podejrzewam, że niedługo nie dane mi będzie móc już swobodnie wypowiadać się w internecie, dopóki nie będą to wypowiedzi pasujące danej władzy.
Tobie? Oby.
nie wiem skąd ty bierzesz te swoje urojone teorie
A kto wymyślił te dziwną gadkę o świniach oderwanych od koryta? Bo to jest słabe, naprawdę. Organizacje non-profit i wydziały uniwersytetów nie bez powodu krytykują te ustawy. Z korytem też mają mało wspólnego. No ale jakaś prymitywna linia obrony musi być.
lewaków
A kto jest tym lewakiem tak w ogóle? Bo w zasadzie już tyle teorii słyszałem, że sam nie wiem.
Tobie? Oby.
Ależ oczywiście. Należy zakazać wszystkiego, co nie zgadza się z waszym światopoglądem.
PS: popieranie i "nie lubienie" nie idą ze sobą w parze. Wymyśl coś lepszego, najlepiej sam. Bo co do twojego samodzielnego myślenia mam spore wątpliwości.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2016-01-06 00:23:47)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
pyransc napisał:nie wiem skąd ty bierzesz te swoje urojone teorie
A kto wymyślił te dziwną gadkę o świniach oderwanych od koryta? Bo to jest słabe, naprawdę. Organizacje non-profit i wydziały uniwersytetów nie bez powodu krytykują te ustawy. Z korytem też mają mało wspólnego. No ale jakaś prymitywna linia obrony musi być.
Bo taka jest prawda? Oderwanych od koryta miałem na myśli, tych co łażą i skaczą w jakiś śmiesznych demonstracjach i całe to kółko wzajemnej adoracji na autobusie z PO, Nowoczesną PO i o zgrozo SLD. W obronie tak na prawdę nie wiadomo czego... ale na pewno nie demokracji.
pyransc napisał:lewaków
A kto jest tym lewakiem tak w ogóle? Bo w zasadzie już tyle teorii słyszałem, że sam nie wiem.
W tym kontekście osoba która skaczę na marszach z Giertychem czy tam z Lisem bo nie jest za pisem czy tam z Dudą...
A tak ogólnie to stało się to takim obraźliwym stwierdzeniem w stosunku do osób będących w opozycji do "prawej strony", ogólnie zależy od kontekstu rozmowy...
pyransc napisał:Tobie? Oby.
Ależ oczywiście. Należy zakazać wszystkiego, co nie zgadza się z waszym światopoglądem.
Miałem nawet na myśli ogólny zakaz wypowiadania się dla Ciebie, nie tylko na tematy światopoglądowe.
PS: popieranie i "nie lubienie" nie idą ze sobą w parze. Wymyśl coś lepszego, najlepiej sam. Bo co do twojego samodzielnego myślenia mam spore wątpliwości.
Jakie popieranie? Nie robię rabanu z byle powodu bo zabrali mi zabawki, ile można straszyć pisem? Wiem że po 8 latach (powiedzmy 8...) ciężko się oderwać ale bez przesady...
Kilgur napisał:Wszak jako naród praktycznie już jesteśmy tylko i wyłącznie siłą roboczą która orze jak może w firmach z zagranicznym kapitałem.
Daruj sobie te głupotki. Tak działa globalizacja. No chyba że nie chcesz miejsc pracy i adaptowania technologii (jak zrobili to Chińczycy), to wtedy możesz żyć w zaścianku. W zasadzie to byłby taki północno-koreański, pisolsko-katolski raj.
Naprawdę nie chcę mi się nawet dyskutować z kimś kto prace widział w tv tylko Powiem tylko jak wyglądała prywatyzacja firmy 1000+ pracowników, która przynosiła zyski. Przez ponad pół roku całe kierownictwo nieoficjalnie sabotowało prace, ludzie chodzili do pracy i się nudzili normalnie siedziałeś na dupie i nic nie robiłeś
Wszystko to po to żeby pokazać że firma przynosi straty i żeby zapadła decyzja o sprzedaży firmy amerykanom. Tak prywatyzuje PO, szkoła Balcerowicza sprzedać wszystko co przynosi zyski, zostawić niedochodowe kasztany, zrobić z nas naród konsumentów, a PO to rozwiniecie ma Pierd.... Ojczyznę, a PiS też lepszy nie jest
ara ara...
Kamiyan3991 napisał:Kilgur napisał:Wszak jako naród praktycznie już jesteśmy tylko i wyłącznie siłą roboczą która orze jak może w firmach z zagranicznym kapitałem.
Naprawdę nie chcę mi się nawet dyskutować z kimś kto prace widział w tv tylko
Powiem tylko jak wyglądała prywatyzacja firmy 1000+ pracowników, która przynosiła zyski. Przez ponad pół roku całe kierownictwo nieoficjalnie sabotowało prace, ludzie chodzili do pracy i się nudzili normalnie siedziałeś na dupie i nic nie robiłeś
Wszystko to po to żeby pokazać że firma przynosi straty i żeby zapadła decyzja o sprzedaży firmy amerykanom. Tak prywatyzuje PO, szkoła Balcerowicza sprzedać wszystko co przynosi zyski, zostawić niedochodowe kasztany, zrobić z nas naród konsumentów, a PO to rozwiniecie ma Pierd.... Ojczyznę, a PiS też lepszy nie jest
Jest jeszcze jedna metoda, dużo lepsza. Wybiera się na dyrektora pachołka, który będzie tym "winny" przy czym koleś kasuje co miesiąc od 50 do 100 tysięcy złotych. Zarząd podejmuje błędne decyzje, wpuszcza kasę w zdecydowanie złe inwestycje, kupuje rzeczy niepotrzebne. Gdy firma chyli się ku upadkowi, zmienia się prezesa/ludzi z zarządu, który dostaje z 500 tysięcy odprawy. Kolejny prezes zgrywa tego dobrego, aczkolwiek również działa na szkodę spółki po pewnym czasie. I sytuacja powtarza się kilka razy, firma ogłasza bankructwo, kupuje ją się za bezcen z całym działającym sprzętem i wykwalifikowana załogą, zwalnia się to co nie potrzebne, obniża zarobki tym co zostali. I nagle BOOM firma przynosi zyski.
Ewentualnie celem zniszczenia takiej firmy jest nie wykupienie jej za bezcen, ale usunięcie konkurencji dla prywatnego sektora z zagranicy.
Miałem nawet na myśli ogólny zakaz wypowiadania się dla Ciebie, nie tylko na tematy światopoglądowe.
Czasem ktoś musi przetrzepać wasze głupotki. Nie ma tak dobrze, bo nie jesteśmy na Niezależnej czy innej Republice. Peszek.
Jakie popieranie? Nie robię rabanu z byle powodu bo zabrali mi zabawki, ile można straszyć pisem?
Największy paradoks – sam myślałem, że to przedwyborcze straszenie PiS-em było na wyrost. Tymczasem już mało kto powiedziałby, że nie ma się czegoś bać. A jeden z najważniejszych organów sądowniczych w państwie to zabawka, pewnie. Dodaj jeszcze, że "pracują tam sami złodzieje". Idealnie wpasujesz się w obraz przeciętnego wyborcy.
Oderwanych od koryta miałem na myśli, tych co łażą i skaczą w jakiś śmiesznych demonstracjach.
I ile tysięcy było na tych demonstracjach? Sam znam osobiście ludzi, którzy tam pojechali protestować wbrew rozbieraniu TK. W ogóle to doprawdy zabawna teoria. Jak się skacze przeciw blokadzie pobierania pirackich pliczków w internecie to jest "walka z komuną", a jak przeciw rozbieraniu strażnika konstytucji, jakim jest TK, to już jest "płacz o koryto". Przykro mi, ale to się nie klei, milordzie. A upolitycznienie TK jest tak oczywiste, że tylko ślepiec by go nie zauważył.
Mieliśmy 9-letnią kadencje, z czego bodaj 8-9 sędziów było wybranych głosami całego sejmu za czasów PiS, a kolejni za czasów PO (też głosami rządu i opozycji). W skład wchodzili profesorowie prawa, którzy orzekli, że wojaże PO z liczbą członków były niekonstytucyjne. Tymczasem zmieniło się to na kadencję krótszą niż rządu, dodano 5 miernot, które ledwo magistra zrobiły (i mają oczywiste powiązania z partią rządzącą) i w zasadzie zablokowano możliwość pracy TK przez orzekanie w pełnym składzie. Pytanie za sto punktów – w jakich krajach dochodzi do rozbioru TK? Podpowiem – w krajach pokroju Białorusi i innych, to jest autorytarnych.
Idźmy dalej – PiS miało być lepszą zmianą. A co my tutaj mamy? O ile wcześniej na stanowiska kierownicze były konkursy (mniej lub bardziej ustawiane) i jakieś formalne wymogi (co było widać po kwalifikacjach kadry), o tyle teraz każdy może być, ot z nadania, z powołania. Takiego nepotyzmu nie powstydziłby się nawet PSL.
Koronne pytanie – wiesz, czemu ci ludzie, tysiące zwykłych obywateli, wyszli na ulice? Przeciw wycieraniu sobie tyłka konstytucją, prawem i robieniu jeszcze większego kolesiostwa, niż już było. A to, co się teraz dzieje, jest więcej niż jednoznaczne. Opozycja już ma kaganiec na ryju, a Ziobro lada chwila będzie nie tylko ministrem, ale i prokuratorem generalnym. TK załatwiony (nawet nie będzie go w stolicy). Ustawa medialna gotowa. Partyjne miernoty na stołkach też już ustawione. W zasadzie w 2 miesiące mamy przebite 8 lat Platformersów, czapki z głów.
I jak tu się dziwić protestom? Bo nas to już w UE powinni zawiesić. Ludzie protestują przeciw komunizacji, bo mają takie prawo (jeszcze mają, potem nie wiadomo). To nie jest cholerna Białoruś. A że przy okazji poskacze tam sobie jakiś Giertych? Niech sobie skacze, zawsze znajdzie się jakiś pajac, który będzie chciał coś na tym ugrać. Na ulice wyszli przede wszystkim ludzie poirytowani tym, co się teraz wyprawia. No ale fakt – to przecież gorszy sort Polaków czy inne świnie.
Ech, nie komentuję tego dalej, bo szkoda słów.
nie chcę mi się
Chyba już kiedyś wytykałem ten błąd. I kiepska inwektywa to kiepski sposób na argumentowanie swojego zdania. Chociaż mogłeś się pochwalić 20 latami na kopalni, to byłoby coś.
szkoła Balcerowicza
Zastosował terapię szokową w czasach, kiedy nie było nic. Co w związku z tym? W sumie lubię, jak łatwo się ocenia trudne decyzje z perspektywy lat. No ale w tym kraju mamy 40 ekspertów od wszystkiego na metr kwadratowy.
zrobić z nas naród konsumentów
Nic nie rozumiem (pewnie dlatego, że sam nie wiesz, o czym piszesz). Czy to nie właśnie teraz dominuje konsumpcjonizm?
Poza tym w każdym państwie rozwiniętym dominują wielkie korporacje z różnych krajów. To właśnie one zapewniają mnóstwo miejsc pracy i rozwój, bo wraz z nimi przychodzą nowe technologie (dobry przykład to Chiny, które zaczęły adaptować technologie). Jeśli chcesz dyskutować o jakichś teoriach spiskowych to polecam wyspecjalizowane w tym fora (zresztą idealnie się tam nadajesz, skoro nie raczysz podać przykładu konkretnej firmy, same "pewne" firmy). Zresztą praktyka pokazuje, że krajowe firmy mają tendencje do nepotyzmu i właśnie przynoszenia strat (patrz kopalnie). Pewnie, część kluczowego przemysłu lepiej mieć w państwowych rękach, ale nasi politycy mają to gdzieś. I dobrym przykładem wcale nie musi być górnictwo. W energetyce teraz jest taki burdel, że szkoda słów. A na co te nasze sejmiarze (już mniejsza które)? Ano nic, będziemy się martwić, jak zaczną o tym mówić w mediach. No, ew. jak nam prądu zabraknie.
A same polskie firmy? Pewnie, są, ale w skali mikro. W czasach największego rozwoju mieliśmy PRL i spuściznę po PRL, więc są tego efekty. I nie wymyślałbym tu jakichś bzdurnych spisków z obcym kapitałem, bo zwyczajnie tak działa współczesna gospodarka. No chyba że Chiny powinny zamknąć się na świat, zamiast wpuszczać do siebie korporacje. Wtedy dopiero byłby raj, hehe. Tylko narodowa gospodarka!
Ewentualnie celem zniszczenia takiej firmy jest nie wykupienie jej za bezcen, ale usunięcie konkurencji dla prywatnego sektora z zagranicy.
Ktoś musiał być na niezłym haju, kiedy to wymyślał, ale dobra. Wierzcie sobie, w co chcecie.
PS: kolejna dłuższa przerwa w udziale, bo jak czytam niektórych tutaj, to ręce opadają. W międzyczasie przyjdzie Roxas czy tam inny ktoś i powkleja linki do Jutuba czy demotów. Ot, kopiuj-wklej zamiast samodzielnego myślenia. Ale tak dyskutuje "lepszy sort".
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2016-01-06 02:15:05)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Ja mam parę pytań do kamcia. Zacznijmy od tego: kto zawinił w sprawie TK?
Ostatnio edytowany przez Eftar (2016-01-06 11:10:46)
Kilgur napisał:zrobić z nas naród konsumentów
Nic nie rozumiem (pewnie dlatego, że sam nie wiesz, o czym piszesz). Czy to nie właśnie teraz dominuje konsumpcjonizm?
Naród konsumentów to w wielkim skrócie kraj w którym praktycznie wszystkie duże i średnie firmy mają w większości kapitał zagraniczny. W Polsce ponad 70% sektora bankowego jest w obcych rękach na zachodzi ok 30%, poprostu Polacy zapierd.... a kasa płynie na zachód.
Kilgur napisał:szkoła Balcerowicza
Zastosował terapię szokową w czasach, kiedy nie było nic. Co w związku z tym? W sumie lubię, jak łatwo się ocenia trudne decyzje z perspektywy lat. No ale w tym kraju mamy 40 ekspertów od wszystkiego na metr kwadratowy.
Szkoda że jego terapia szokowa to było działanie podobnie jak z czasów rozbiorów.
W liberalnych mediach uchodzi on za genialnego autora przemian wolnorynkowych w Polsce, podczas gdy jedynie wdrażał on zalecenia Banku Światowego i Międzynarodowego Funduszu Walutowego. Instytucjom tym zależało, by z państw dawnego „bloku wschodniego” zrobić nowe rynki zbytu i rezerwuar taniej siły roboczej.
Więcej można przeczytać i w komentarzach http://www.monitor-polski.pl/plan-balce … nt-page-1/
ara ara...
Luk4S napisał:Ewentualnie celem zniszczenia takiej firmy jest nie wykupienie jej za bezcen, ale usunięcie konkurencji dla prywatnego sektora z zagranicy.
Ktoś musiał być na niezłym haju, kiedy to wymyślał, ale dobra. Wierzcie sobie, w co chcecie.
Mówią Ci coś takie słowa jak:
Kulczyk
Rosyjski Węgiel
Wartość energetyczna węgla
Kompania Węglowa S.A
Kupowanie hoteli
Inwestycje w działy nie podnoszące zysków
Uber premie dla prezesa
Wysokie wymogi dotyczące jakości dla polskiego węgla
Żadne wymogi dotyczące jakości dla rosyjskiego węgla
@Luk4S, nie rozumiesz, że on żyje w swoim własnym świecie? Prawda się od niego odbija. Życzę wytrwałości, ja ją zgubiłem. Idę dalej robić ciekawsze rzeczy.
Telewizja Republika - NIEMCY W HAŃBIE
Ciekaw jestem czy po tych akcjach ciapatych w Niemczech znajdą się jeszcze jacyś idioci wymachujący transparentami zapraszającymi "uchodźców"
Telewizja Republika - NIEMCY W HAŃBIE
https://pbs.twimg.com/media/CYHVWSFWYAAsUvA.png
Ciekaw jestem czy po tych akcjach ciapatych w Niemczech znajdą się jeszcze jacyś idioci wymachujący transparentami zapraszającymi "uchodźców"
Nie jeden, a najlepsza z nich wszystkich jest burmistrz Kolonii... Do tego media informują o całym zajściu po kilku dniach, takie to niezależne media w Niemczech.
Roxas jak zwykle ciska linkami
i5-8600K OC 4.8Ghz, MSI Z370 Tomahawk, HyperX Predator 16GB 3000MHz/3333Mhz, Samsung 960 EVO 250GB.
Headphones: AKG K712 PRO, AKG K612 PRO, Beyerdynamic DT-990 Edition 250ohm
DAC: SMSL SD-650+mod by mikolaj612+Muses 8820 + ad797AR SMSL M8 | AMP: Rapture by mikolaj612
A na innej stacji zobaczysz taki materiał o zajściach w Kolni i innych Niemieckich miastach?
żyje w swoim własnym świecie
Zabawnie brzmi to z klawiatury kogoś, kto nie wie, co to jest podatek dochodowy.
komentarzach
I to właśnie lubię w internetowych ekspertach – wklejka, przekierowanie do jutuba czy innego portaliku, żeby sobie obejrzeć/poczytać. Poziom samodzielnego myślenia/własnego zdania – dno. Zresztą świetnie udowodnił to kiedyś #dulu, tłumacząc fajowość prawicy na podstawie filmiku o Hong Kongu (gdzie to miasto-państwo nawet normalnej gospodarki nie ma, ot takie większe City).
Ja tam Balcerowicza oceniać nie zamierzam. To nie były łatwe decyzje, a stanowiska/opinie na ten temat do dziś są bardzo podzielone (wskazując na różne efekty tych działań). No ale internetowi eksperci wiedzą wszystko najlepiej.
Roxas jak zwykle ciska linkami.
Żeby to jeszcze do normalnej strony, a nie Republiki czy innego Trwam.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Kilgur napisał:komentarzach
I to właśnie lubię w internetowych ekspertach – wklejka, przekierowanie do jutuba czy innego portaliku, żeby sobie obejrzeć/poczytać. Poziom samodzielnego myślenia/własnego zdania – dno. Zresztą świetnie udowodnił to kiedyś #dulu, tłumacząc fajowość prawicy na podstawie filmiku o Hong Kongu (gdzie to miasto-państwo nawet normalnej gospodarki nie ma, ot takie większe City).
A to nie można mieć już takich samych/podobnych poglądów, bo od razu to jest niesamodzielne myślenie? Walnij baranka w ścianę, bo coś przestaje ci pracować.
Jestem słodki jak miód, człowiek - ciacho; genetyczny cud! xD
Tak, wiecznie takie same jak na Niezależnej czy Republice. Wszystkie głupoty stamtąd powtarzane do oporu. Argumentacja to podawanie linków do jakichś szarlatanów z jutuba i wklejki z wykopu. Sto procent samodzielnego myślenia. Jeden ogar tutaj nawet nie wie, co to jest podatek dochodowy. Taki ekspert ds. gospodarki.
Mniejsza (bo męczy mnie dyskutowanie z głupotą) – mamy teraz manifestacje KOD w największych miastach Polski. Z tego co widzę, wypowiada się nawet brat Kurskiego (tak, brat tego ziomeczka Ziobry i Jarka, który został prezesem TVP). No ale cóż, pewnie dużo to nie da. Musimy się przemęczyć z propagandową tubą przez najbliższe 4 lata. Już Kurski zadba o to, żeby w TVP były odpowiednie materiały.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2016-01-09 16:34:30)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Od lat nic się nie zmienia. Ilość pożytecznych idiotów czy nacjonalistów również. A Putin zaciera rączki.
"I spend my time by looking out the window
Ignoring everything that the teacher is saying"