#2861 2016-01-09 17:27:25

kostek00
Użytkownik

Odp: Polityka i okolice

Kamiyan3991 napisał:

Tak, wiecznie takie same jak na Niezależnej czy Republice. Wszystkie głupoty stamtąd powtarzane do oporu. Argumentacja to podawanie linków do jakichś szarlatanów z jutuba i wklejki z wykopu. Sto procent samodzielnego myślenia. Jeden ogar tutaj nawet nie wie, co to jest podatek dochodowy. Taki ekspert ds. gospodarki.

No patrz, odezwał się ten co rzucał linkami do jakichś podrzędnych blogerów.

Jestem słodki jak miód, człowiek - ciacho; genetyczny cud!  xD

#2862 2016-01-09 17:55:13

Eftar
Użytkownik

Kamiyan3991 napisał:

(..)męczy mnie dyskutowanie z głupotą(..)

To co tu robisz z takim plebsem, co? Alfa i omega, omnibus nad omnibusami i Pan samodzielnego myślenia nie chce nas obdarzyć swoją mądrością. Jakie to smutne.  rotfl

#2863 2016-01-09 18:25:18

Kamiyan3991
Użytkownik

kostek00 napisał:

No patrz, odezwał się ten co rzucał linkami do jakichś podrzędnych blogerów.

To odśwież mi pamięć. Możliwe, że kiedyś coś wstawiałem, ale teraz nie pamiętam nawet co i kiedy. Tymczasem tutaj Wykop i Republika jest w prawie każdym poście.

Eftar napisał:

To co tu robisz

A czasem zaneguję kolejne głupotki z Wykopu, ot, żeby była jakaś alternatywa dla spamiaczy linkami. Pewnie z tego samego powodu Animazon czy ktoś inny czasem coś skrobnie, bo tak to zostają nam lemingi i fani teorii spiskowych (chociaż czasem trafią się jakieś bardziej kontrowersyjne/zabawne, bo tak to tania drama). Ew. jeszcze mniejszość korwinowska-kusowska czy Roxas z linkami do jutuba i Niezależnej. Ot, taki typowy, linkowy elektorat PiS-u. Ew. tego korwinowskiego planktonu.

Eftar napisał:

Alfa i omega

Nie tyle alfa i omega, co potencjalni oponenci ograniczają się do wklejek (i ogólnie spróbuj czegoś innego niż inwektywy, bo nudzisz). Chyba tylko Animazon i coellus potrafili napisać coś normalnie, od siebie, bez wklejek i głupot (ew. pewnie ktoś jeszcze, kogo pominąłem). No bo jak poważnie traktować ekspertów, którzy nawet nie wiedzą, o jakim podatku mówią? I ja nie zamierzam sobie filmików oglądać. Gdybym chciał, to sam potrafię znaleźć odpowiednią stronę, naprawdę. Za to, fakt, jest przynajmniej śmiechowo, jak to na Ansionie.

Uwaga! Bawię się w Roxasa (i innych wklejaczy).

Pokaż spoiler
hs6g66B.png

Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2016-01-09 18:35:57)

Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000

#2864 2016-01-09 18:47:58

Eftar
Użytkownik

Gdybym zamierzał napisać normalnie do kogoś, kto kreuje się na kogoś lepszego niż w rzeczywistości, to tak bym zrobił. Ot co.
P.S.
Spróbowałem w poście #2849. Chyba lubisz odpowiadać wtedy, gdy chcesz zabrzmieć iście w profesorskim stylu.

#2865 2016-01-09 18:54:59

pyransc
Użytkownik

Kamiyan3991 napisał:

To odśwież mi pamięć. Możliwe, że kiedyś coś wstawiałem, ale teraz nie pamiętam nawet co i kiedy. Tymczasem tutaj Wykop i Republika jest w prawie każdym poście.

Ta w każdym poście...
Co do linków to wrzucałeś coś w zeszłym tygodniu, związanego z tk, a później chyba z ustawą medialną. Sam sobie potrafisz znaleźć odpowiednią stronę.

Kamiyan3991 napisał:
Eftar napisał:

To co tu robisz

A czasem zaneguję kolejne głupotki z Wykopu, ot, żeby była jakaś alternatywa dla spamiaczy linkami. Pewnie z tego samego powodu Animazon czy ktoś inny czasem coś skrobnie, bo tak to zostają nam lemingi i fani teorii spiskowych (chociaż czasem trafią się jakieś bardziej kontrowersyjne/zabawne, bo tak to tania drama). Ew. jeszcze mniejszość korwinowska-kusowska czy Roxas z linkami do jutuba i Niezależnej. Ot, taki typowy, linkowy elektorat PiS-u.

Nie pamiętam tu żadnego linka z wykopu, a i najbardziej spamisz tu ty, wystarczy spojrzeć na ilość twoich postów w tym temacie. Z Kenshiro możecie sobie podać ręce.

90% osób z którymi "dyskutujesz" tutaj nie jest elektoratem PISu, ale co tam najlepiej traktować wszystkich z góry, wyzwać od bezmózgich lemingów, fanów teorii spiskowych i ogólnie ludzi niesamodzielnych, nie mających swojego zdania... i kto tu używa wyłącznie inwektyw.

Kamiyan3991 napisał:
Eftar napisał:

Alfa i omega

Nie tyle alfa i omega, co potencjalni oponenci ograniczają się do wklejek (i ogólnie spróbuj czegoś innego niż inwektywy, bo nudzisz). Chyba tylko Animazon i coellus potrafili napisać coś normalnie, od siebie, bez wklejek i głupot (ew. pewnie ktoś jeszcze, kogo pominąłem). No bo jak poważnie traktować ekspertów, którzy nawet nie wiedzą, o jakim podatku mówią? I ja nie zamierzam sobie filmików oglądać. Gdybym chciał, to sam potrafię znaleźć odpowiednią stronę, naprawdę.

Za to, fakt, jest przynajmniej śmiechowo, jak to na Ansionie.

Przyczepiłeś się tego podatku i klepiesz w kółko... Śmiechowo jest, niewątpliwie.

#2866 2016-01-09 19:05:22

Kamiyan3991
Użytkownik

Eftar napisał:

Spróbowałem w poście #2849.

I mam 20 raz tłumaczyć, że niekonstytucyjne wybranie 5 sędziów (z czego 3 było dobrze wybranych) nie upoważnia do wycierania sobie tyłka konstytucją i prawem? Sam fakt powołania 5 miernot (ledwie z magistrem) ze swoich ludzi sprawę podsumowuje wystarczająco dosadnie. Rozsądnym tego tłumaczyć nie trzeba. Fanatycy i tak wiedzą swoje.

pyransc napisał:

ale co tam najlepiej traktować wszystkich z góry, wyzwać od bezmózgich lemingów

O patrz, często się tego o sobie dowiaduje. Sam tego określenia użyłem pierwszy raz.

pyransc napisał:

Przyczepiłeś się

Pewnie, bo to idealny przykład. Tak samo całą sprawę z TK można tłumaczyć "bo PEŁO wybrało 5" i powtarzać do oporu. Fajnie, prawda?

pyransc napisał:

wyłącznie inwektyw

Próbuj bardziej.

Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2016-01-09 19:20:53)

Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000

#2867 2016-01-09 19:21:52

pyransc
Użytkownik

Kamiyan3991 napisał:
pyransc napisał:

ale co tam najlepiej traktować wszystkich z góry, wyzwać od bezmózgich lemingów

O patrz, często się tego o sobie dowiaduje.

Nie wątpię.

Kamiyan3991 napisał:
pyransc napisał:

Przyczepiłeś się

Pewnie, bo to idealny przykład. Tak samo całą sprawę z TK można tłumaczyć "bo PEŁO wybrało 5" i powtarzać do oporu.

Przykład czego? Że wszyscy którzy mają inne poglądy od Ciebie się mylą i są debilami których nie ma co brać na poważnie? To żaden argument. A jednak "bo PEŁO wybrało 5" coś tam wnosi.

#2868 2016-01-09 19:28:05

Kamiyan3991
Użytkownik

pyransc napisał:

Że wszyscy którzy mają inne poglądy od Ciebie się mylą i są debilami których nie ma co brać na poważnie?

To akurat przykład tego, że usilnie chcesz przerzucić dyskusję na mnie. Sugeruję popracować nad technikami prowokacji.

pyransc napisał:

coś tam wnosi

Wnosi tyle, że PiS miało być #dobrą zmianą, a tymczasem to jest PO do potęgi 10. Polemizować z tym mogą tylko najwytrwalsi fanatycy, bo zamach na TK, media, opozycję, prokuraturę i stanowiska kierownicze jest faktem.

Swoją drogą, tak z serii "złote myśli nowego prezesa TVP":

Pokaż spoiler
CYRUf2YWMAAU7OO.jpg

Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000

#2869 2016-01-09 19:45:37

pyransc
Użytkownik

Kamiyan3991 napisał:
pyransc napisał:

Że wszyscy którzy mają inne poglądy od Ciebie się mylą i są debilami których nie ma co brać na poważnie?

To akurat przykład tego, że usilnie chcesz przerzucić dyskusję na mnie. Sugeruję popracować nad technikami prowokacji.

A jaką bym miał z tego korzyść? Po prostu stwierdziłem nie wygodny fakt.

Kamiyan3991 napisał:
pyransc napisał:

coś tam wnosi

Wnosi tyle, że PiS miało być #dobrą zmianą, a tymczasem to jest PO do potęgi 10. Polemizować z tym mogą tylko najwytrwalsi fanatycy, bo zamach na TK, media, opozycję, prokuraturę i stanowiska kierownicze jest faktem.

W tym co napisałem nie było istotne ile wartości merytorycznej jest w "bo PEŁO wybrało 5" więc daruj te swoje fakty i zamachy...

Kamiyan3991 napisał:

Swoją drogą, tak z serii "złote myśli nowego prezesa TVP":

Kurski to cham i prostak, jak to się przyjęło bulterier PIS. Co do cytatu to wyborcza to strasznie obiektywne źródło... i ty się dziwisz Roxas, a robisz to samo na swoją stronę.

#2870 2016-01-09 19:55:25

Kamiyan3991
Użytkownik

pyransc napisał:

nie wygodny

Jaki? Bo wiesz, "nie z przymiotnikami" to w podstawówce się wałkuje.

pyransc napisał:

nie było istotne

Pewnie, nic nie jest istotne.

pyransc napisał:

wyborcza to strasznie obiektywne źródło

Nie wiem, rzadko mam kontakt z Wyborczą. Ale sam cytat na poziomie Kurskiego, i to w końcu cytat, więc mam mniejsze obawy co do jego wiarygodności, niż gdyby byłby to ktoś inny.

pyransc napisał:

Wkleja źródła bezkrytyczne w stosunku do jednej opcji. Taki TVN może sobie PiS-u nie lubić, ale nie raz, nie dwa krytykowali w obie strony. Znajdź mi teraz na Niezależnej czy Republice krytykę PiS.

Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2016-01-09 19:56:47)

Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000

#2871 2016-01-09 20:06:33

kostek00
Użytkownik

Kamiyan3991 napisał:
pyransc napisał:

Wkleja źródła bezkrytyczne w stosunku do jednej opcji. Taki TVN może sobie PiS-u nie lubić, ale nie raz, nie dwa krytykowali w obie strony. Znajdź mi teraz na Niezależnej czy Republice krytykę PiS.

Co robili?  rotfl  Od kiedy to TVN krytykuje swoich z PO?

Jestem słodki jak miód, człowiek - ciacho; genetyczny cud!  xD

#2872 2016-01-09 20:12:20

Kamiyan3991
Użytkownik

Od zawsze? Pewnie, mogli być przychylniejsi jednej opcji (szczególnie te programy z Olejnik), ale sporo krytyki też tam było. No ale dobra, wszyscy wiemy, że to propełowskie zuo. Kończę dyskusję, bo nie chcę się przekrzykiwać.

Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2016-01-09 20:12:46)

Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000

#2873 2016-01-09 20:24:22

pyransc
Użytkownik

Kamiyan3991 napisał:
pyransc napisał:

nie wygodny

Jaki? Bo wiesz, "nie z przymiotnikami" to w podstawówce się wałkuje.

baka bywa...

Kamiyan3991 napisał:
pyransc napisał:

nie było istotne

Pewnie, nic nie jest istotne.

Nie było istotne w kontekście togo o czym pisałem... nie zrozumiałeś, trudno.

Kamiyan3991 napisał:
pyransc napisał:

Nie wiem, rzadko mam kontakt z Wyborczą. Ale sam cytat na poziomie Kurskiego, i to w końcu cytat, więc mam mniejsze obawy co do jego wiarygodności, niż gdyby byłby to ktoś inny.

Możliwe że tak powiedział, to buc straszny. Zresztą teraz po tylu latach ciężko to zweryfikować.
Schetyna też ostatnio dużo mówił, ale jak to stwierdzałeś - to jest przecież normalne w polityce że będą afery, ośmiorniczki i przejadanie publicznych pieniędzy...

Kamiyan3991 napisał:
pyransc napisał:

Nie wiem, nie wchodzę na niezależną czy republike. Z tego co nieraz się słyszy to pewnie takich artykułów tam nie ma. Po za tym cytuj całość mojej wypowiedzi, a nie odnosisz się tylko do połowy zdania, jeszcze najmniej istotnej części. Chodziło o to że wypominasz komuś wklejanie lików z portali prawicowych czy pro-pis, a sam robisz to samo w drugą stronę.

Ostatnio edytowany przez pyransc (2016-01-09 20:26:55)

#2874 2016-01-09 21:30:53

Eftar
Użytkownik

Kamiyan3991 napisał:

Fanatycy i tak wiedzą swoje.

Kilka postów do góry oznajmiłeś, że nudne jest rzucanie mięsem na lewo i prawo, a sam co robisz? respekt

W dodatku wychodzisz z założenia, że zmiana ustawy w 2 tygodnie tak, aby dana kadencja sejmu mogła zmienić dowolną ilość sędziów nie jest zamachem na demokracje/miejsce na twoje określenia? Z myślą ta kadencja zmieni 2, następna 5, czy jeszcze inna 11 i zgodnie z zasadą dla każdego coś będzie.(mniej-więcej powiedział to typuś z PO) Dobre zrozumiałem?

Ostatnio edytowany przez Eftar (2016-01-09 21:50:59)

#2875 2016-01-10 00:15:19

Marsmall
Użytkownik

Taką sobie opozycję wybrali wyborcy

Czy ona wie chociaż, o czym mówi? Pierwsze parę minut, to typowa zagrywka PO, czyli straszenie PiSem. A dalej? Perełki. Dziękujemy smile

#2876 2016-01-10 00:29:53

Kamiyan3991
Użytkownik

Eftar napisał:

że nudne jest rzucanie mięsem na lewo i prawo

A znasz lepsze słowo? Bo do tego elektoratu nie trafiają nawet najbardziej oczywiste argumenty.

Eftar napisał:

że zmiana ustawy w 2 tygodnie

Dwa tygodnie to trwa vacatio legis, o którym niedługo będziemy się uczyć już na lekcjach historii, bo PiS ma gdzieś prawo. A co do tego drugiego to musiałbyś napisać po polsku, bo nic nie zrozumiałem z twojego bełkotu.

Marsmall napisał:

A dalej? Perełki.

Wyłączyłem chwilę po tym, jak dziennikarz zaczął jej co chwilę wchodzić w słowo/przerywać. Tak się tego nie prowadzi. Jak widzisz jakieś perełki, to je wypisz, bo nie idzie tego obejrzeć.

Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000

#2877 2016-01-10 01:36:16

Eftar
Użytkownik

Kamiyan3991 napisał:

Dwa tygodnie to trwa vacatio legis, o którym niedługo będziemy się uczyć już na lekcjach historii, bo PiS ma gdzieś prawo. A co do tego drugiego to musiałbyś napisać po polsku, bo nic nie zrozumiałem z twojego bełkotu.

Ja mówię o działaniach PO... Ichniejsza, czyli POska, ustawa powalająca wybrać 5 sędziów była przygotowana w pospiechu, w 2 tygodnie... Mimo licznych protestów opozycji... Byleby przepchnąć. W dodatku nie odnosisz się do mojej wypowiedzi i po raz kolejny wyjeżdżasz jaki to PiS niedobry. Jaki jest sens dyskutowania w normalny sposób? Jeśli nawet w ogóle.

#2878 2016-01-10 01:39:24

Kamiyan3991
Użytkownik

Nie odniosłem się, bo jej nie zrozumiałem. Piszesz zbyt chaotycznie (w zasadzie dalej nie wiem, o co chodziło).

Eftar napisał:

ustawa

Przecież nikt tego nie broni. TK sam orzekł, że nie mieli prawa tego zmieniać. Co ma natomiast dorobienie 2 sędziów (bo 3 było wybranych poprawnie) do całkowitego rozbioru trybunału? Bardzo słaby pretekst.

Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2016-01-10 01:40:29)

Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000

#2879 2016-01-10 02:01:16

Eftar
Użytkownik

Kamiyan3991 napisał:

Nie odniosłem się, bo jej nie zrozumiałem. Piszesz zbyt chaotycznie (w zasadzie dalej nie wiem, o co chodziło).

Eftar napisał:

ustawa

Przecież nikt tego nie broni. TK sam orzekł, że nie mieli prawa tego zmieniać. Co ma natomiast dorobienie 2 sędziów (bo 3 było wybranych poprawnie) do całkowitego rozbioru trybunału? Bardzo słaby pretekst.

Może teraz lepiej napiszę:
Piszesz o rozbiorze TK przez PiS, a nie wiesz, że PO chciało zrobić to tylko inną drogą. - Wypowiedź pewnego pana, o którym wcześniej pisałem przed samym głosowaniem. - https://www.youtube.com/watch?v=du5xLKfMf8A
Kto tu chciał upolityczniać TK?

Druga sprawa, nie lepiej napisać "nie zrozumiałem cię", niż pisać kolejny zaprogramowany atak na PiS?

Ostatnio edytowany przez Eftar (2016-01-10 02:02:18)

#2880 2016-01-23 18:26:41

krzykr
Użytkownik

Oglądałem ostatnio kilka kanałów Max Kolonka i tam ciekawostka dziennikarz stacji Trwam został zaatakowany przez uczestnika KOD. Jak widać seniorowie nie tylko z PIS atakują dziennikarzy.

Stopka forum

© Animesub.info 2025