Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Chuunibyou demo Koi ga Shitai!
Togashi Yuuta cierpiał w gimnazjum na "chuunibyou", swego rodzaju chorobę, przez którą przechodzą dorastający nastolatkowie, którzy myślą, że są kimś więcej, niż zwykłymi ludźmi (np mają boskie moce, czy widzą rzeczy niewidoczne). W przypadku Yuuty było to mniemanie, iż jest on "Dark Flame Masterem", bohaterem ciemności, rodem z gier RPG. Gdy skończył gimnazjum, postanowił udać się do liceum z dala od domu, by nie uczęszczać z uczniami z klasy, w którym był uznany za dziwaka, przez co nie miał żadnych przyjaciół. Niestety nie na długo dane jest mu cieszyć się spokojem. W dniu rozpoczęcia nauki Yuutą spotyka Takanashi Rikkę, dziewczynę, która cierpi na tą samą chorobę, co niegdyś on i wydaje jej się, że w swoim prawym oku zapieczętowała "Oko Prawdziwego Króla Zła". Wraz z tym spotkaniem, kończy się nadzieja Yuuty na spokojne życie w liceum.
Żeby było zabawniej, seiyuu Yuuty to Fukuyama Jun, znany szerszemu gronu fanów jako Lelouch z Code Geass.
#01: An Unforeseen Encounter... The Tyrant`s Eye of Truth
#SP01: Yuuta and Rikka (School) - Volleyball
#SP02: Tyrant`s Eye - Daybreak
Drugi sezon oficjalnie potwierdzony!
Gimbusy powracają
Drugi sezon oficjalnie potwierdzony!
Możesz podać źródło twojej informacji?
Ostatnio edytowany przez Subarashii_Otaku (2013-05-08 18:42:04)
Nie oglądam online!
FAiM napisał:Drugi sezon oficjalnie potwierdzony!
Klik, ale to już wcześnie było zapowiadane i mi się wydawało pewne.
FAiM napisał:Drugi sezon oficjalnie potwierdzony!
Przecież dałem obrazek z czerwcowego numeru Newtype na którym widnieje informacja o drugim sezonie .
Szkoda, że nie znam japońskiego
Dzięki za info. Tylko czekać...
Nie oglądam online!
Przecież dałem obrazek z czerwcowego numeru Newtype na którym widnieje informacja o drugim sezonie
.
Panie, dla osób nieogarniających dżapańskiego to równie dobrze może być plakat z drugiego vol. BD
Panie, dla osób nieogarniających dżapańskiego to równie dobrze może być plakat z drugiego vol. BD
Tia, zwłaszcza że przed dwójką mamy napisane TV.
Dlatego obrazek został odpowiednio podpisany .
W sumie, to mogłem dać linka do źródła obrazka, tylko że to znowu strona po japońsku .
O ile wcześniej KyoAni nie zbankrutuje przez ten crap dla fujoshi w sezonie letnim ;D Tyle lat robili "moe shit" (który i tak oglądam a co gorsza - podoba mi się), zdobyli tym widownię, fanów a teraz nagle wyskakują z One Direction na basenie ;O dafuq?
Ostatnio edytowany przez Subarashi (2013-05-08 20:09:22)
a teraz nagle wyskakują z One Direction na basenie ;O dafuq?
You made my day
O ile wcześniej KyoAni nie zbankrutuje przez ten crap dla fujoshi w sezonie letnim ;D Tyle lat robili "moe shit" (który i tak oglądam a co gorsza - podoba mi się), zdobyli tym widownię, fanów a teraz nagle wyskakują z One Direction na basenie ;O dafuq?
reddd napisał:Panie, dla osób nieogarniających dżapańskiego to równie dobrze może być plakat z drugiego vol. BD
Tia, zwłaszcza że przed dwójką mamy napisane TV.
Ja tam widzę TVPZX, ale spoko. Bez znajomości języka to równie dobrze można z fusów wróżyć.
Ostatnio edytowany przez reddd (2013-05-08 20:54:11)
Subarashi napisał:O ile wcześniej KyoAni nie zbankrutuje przez ten crap dla fujoshi w sezonie letnim ;D Tyle lat robili "moe shit" (który i tak oglądam a co gorsza - podoba mi się), zdobyli tym widownię, fanów a teraz nagle wyskakują z One Direction na basenie ;O dafuq?
Chociaż zapowiedzi drugiego sezonu Chuu2Koi rokują jakieś nadzieje na to, że ten shit dla fujoshi to tylko jakiś jednorazowy wybryk.
Studia wcale nie muszą niczego odkrywać, randkowce shoujo ze stadami bishonenów są produkowane od dawien dawna, teraz po prostu wychodzą z ukrycia i to co było wcześniej zaledwie sugerowane staje się bardziej jednoznaczne.
Podejrzewam, że z ich strony to taki balon próbny do sprawdzenia jak będzie się coś takiego sprzedawało. Jeśli ktoś ma wątpliwości co do tego co w tej chwili nadaje kierunek japońskiego fandomu, to polecam lekturę Genshinken Noidame (który swoją drogą niedługo ma doczekać się swojej wersji anime)
GG: 1677958
Widziałem.
Pamiętam.
Miło wspominam i to bardzo.
Bardzo ładna kreska, porządna gra aktorów głosowych, świetny pomysł przewodni tytułu jak i jego przedstawienie, świetne postacie (tej blondwłosej kończącej zdanie na "desu" chyba nigdy nie zapomnę... Ale Imienia to już nie pamiętam... Dekomori?) muzyka bardzo dobra (scena po mostem- mmmmmmm, albo scena jak Rikka "otwierała" drzwi do pociągu- hahahahaha), komedia, humor i dramat IMO dobrze zbalansowane, no i był romans, był. Sceny na dachach takie piękne.
Musiałbym się zastanowić nad finalną oceną, ale osobiście mierzyłbym w 8-9/10. Pamiętam też, że miało fenomenalne odcinki specjalne. Polecam.
Natomiast przy drugim sezonie dotrwałem do trzeciego odcinka
Strony 1