Nie jesteś zalogowany.
Suby do piątego odcinka już na ANSI.
Czuję się po tej korekcie chory.
PS
"Nie wiem o co w tym chodzi bo to nie ma najmniejszego sensu." - Ken-chan
Czuję się po tej korekcie chory.
Takie słowa od korektora chyba niezbyt dobrze świadczą o tłumaczu.
Ty dulowaty userze!
Takie słowa od korektora chyba niezbyt dobrze świadczą o tłumaczu.
Dwadzieścia linijek do poprawy zamiast dziesięciu (z czego połowa to zamiana "gdzie" na "dokąd") świadczy tylko i wyłącznie o marudnym korektorze.
Piąty odcinek już na nyaa i na kanale.
Trochę nam zeszło przez typesetting.
Kwadraty, wszędzie kwadraty...
Słit focia sponsorowana przez Alana.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Słit focia sponsorowana przez Alana.
Pokaż spoiler
Jest coś takiego jak blur. Po tylu latach wciąż nie potrafisz go używać? Ani ciało, ani cień nie ruszone. Już janusze z Hiszpanii radzą sobie lepiej w swoich rakowych wstawkach na nyaa. Najwidoczniej to prawda, że dziewczyny nie nadają się ani do kodowania, ani tym bardziej do TS-u. Zero pojęcia.
Ten sign jest zblurowany. I większy wyglądałby źle, bo specjalnie sprawdzałam, czy taki mały nie będzie za mały.
Tak to mniej więcej powinno wyglądać:
Dialogue: 1,0:02:40.38,0:02:43.43,Signs,Tytuł,0000,0000,0000,,{\an1\blur0.5\an1\fscy150\fsp2\fnQuadrat-Regular\b1\fs46\pos(92,550)}ODCINEK 5
Dialogue: 0,0:02:40.38,0:02:43.43,Signs,Tytuł,0000,0000,0000,,{\an1\blur2\an1\fscy150\shad0.01\fsp2\fnQuadrat-Regular\b1\fs46\pos(93.5,552.5)\1a&HFE&}ODCINEK 5
Dialogue: 1,0:02:40.38,0:02:43.43,Signs,Tytuł,0000,0000,0000,,{\an1\blur0.5\an1\fscy150\fsp2\fnQuadrat-Regular\b1\fs46\pos(92,650)\fs52}STRACIŁAM SWOJE ZDOLNOŚCI!
Dialogue: 0,0:02:40.38,0:02:43.43,Signs,Tytuł,0000,0000,0000,,{\an1\blur2\an1\fscy150\shad0.01\fsp2\fnQuadrat-Regular\b1\fs46\pos(93.5,652.5)\fs52\1a&HFE&}STRACIŁAM SWOJE ZDOLNOŚCI!
PS: W paczce z fontami nie ma Quadrat-Regular...
Szóstka dodana. Czuję, że ten odcinek poważnie zaszkodził mojej psychice.
Dwadzieścia linijek do poprawy zamiast dziesięciu (z czego połowa to zamiana "gdzie" na "dokąd") świadczy tylko i wyłącznie o marudnym korektorze.
Sęk w tym, że zarzekałaś się, iż te suby są świetne i korekta będzie formalnością, a okazały się być najgorszymi, jakie w tym roku zrobiłaś.
Sęk w tym, że zarzekałaś się, iż te suby są świetne i korekta będzie formalnością, a okazały się być najgorszymi, jakie w tym roku zrobiłaś.
A ostatnio Ty się zarzekałeś, że suby do Gate Ci totalnie nie wyszły, a okazały się być najlepszymi, jakie w tym roku zrobiłeś. Widać to tak działa
Co do Musaigena:
[22:59:12] <Vrredny> Dlaczego ja zawsze dostaję jakieś drony-widma, magiczne autobusy albo krainę misiów? ;__;
Ten odcinek był tak głupi, że aż wywoływał facepalma. Co nie zmienia faktu, że KyoAni jak zawsze na grafikę kasy nie szczędzi, to było prześliczne.
Ostatnio edytowany przez Areki-chan (2016-02-11 00:10:08)
Ten odcinek był tak głupi, że aż wywoływał facepalma. Co nie zmienia faktu, że KyoAni jak zawsze na grafikę kasy nie szczędzi, to było prześliczne.
Szkoda, że całą resztę piszą na kolanie.... stąd takie niedołęgi powstają.
Czy wizualnie Musaigen no Phantom World osiąga poziom Hyouki? Czy może pod tym względem jest wyraźnie gorzej?
Właśnie Hyouka mnie bardzo zaskoczyła jakością wizualną, więc jeśli anime jest podobnie ładne (nieważne czy ma fanserwis), to na pewno warto obejrzeć.
Hyouka była bardzo porządnie zrobiona, ale nie było tam sporego pola do popisu, bo to okruchy życia. Natomiast w Musaigenie mamy efektowne walki z widmami - wszystko się świeci, błyszczy, pełno kolorów, efektów, aż przyjemnie popatrzeć.
Szósty odcinek już na kanale, torrent trochę później.
Edit: torrent już na nyaa.
Ostatnio edytowany przez Areki-chan (2016-02-11 23:20:11)
Suby z timingiem Commie i torek ( ) wrzucone.
Napisy do siódmego odcinka dodane. Areki na tyle spodobał się mój misiowy bullshit z poprzedniego epa, że i w tym tygoniu wymyślanie dziwnych nazw zostawiła mnie.
W związku z tym, że Areki dostała ban(an)a, jestem zmuszona zaszczycona powiadomić, iż siódmy odcinek jest już dostępny na nyaa pod tym linkiem oraz w wersji XDCC.
Ostatnio edytowany przez Amored (2016-02-21 18:03:30)
W związku z tym, że Areki dostała ban(an)a, jestem zmuszona zaszczycona powiadomić, iż siódmy odcinek jest już dostępny na nyaa pod tym linkiem oraz w wersji XDCC.
Pokaż spoilerOdcinek 07: /msg HRS|Kurisu XDCC SEND 27
Tradycyjnie nyaa chwilowo nie działa. :v Nikogo to już nie dziwi.
Polecam mega.nz lub goooooooogle drive.
Przecież XDCC jest wygodne i stosunkowo szybkie, choć widziałem szybsze boty od tego, tutaj jest średnia 1 MB/s, a mam łącze 2.5 MB/s.
No ale MEGA czy Google Drive mają czasem takie odpały, że nie leci pełnym łączem.