Nie jesteś zalogowany.
Kiedyś narodowcy to byli narodowcy. Teraz większość internetowych narodofcuf przyklaskuje rosyjskiej propagandzie i mam wrażenie, że łatwo mogliby dostać pracę w PiSie czy Rosyjskiej Bojówce Internetowej. #60groszyzawpis
"I spend my time by looking out the window
Ignoring everything that the teacher is saying"
Najbardziej śmieszy cyrk w mediach że niby pis jak pzpr, a inne partię wcześniej tak samo zajmowały wszystko i wtedy było to normalne, to takie pluralistyczne że aż żałosne.
A można liczyć na jakieś przykłady, czy zamierzasz opierać swoją tezę na zwykłym "bo tak"? Będę miły i Ci w tym pomogę.
- Do października w TK zasiadało 9 sędziów wybranych głosami PiS i pozostali wybrani głosami PO i opozycji – gdzie się podziało "zajmowanie"?
- W TVP za 2 tygodnie wymienili więcej ludzi niż poprzednie rządy za 8 lat (i prezesem TVP nie został wcześniej Niesiołowski, a Kurskiego i ludzi z Republiki przecież mamy) – gdzie się podziało "zajmowanie"?
- Nowy rząd zlikwidował formalne wymagania dla kierownictwa, zlikwidował konkursy na stanowiska (teraz ludzie są z nadania/powołania, lol) i założył kaganiec na pysk służbom – gdzie się podziało to "zajmowanie"?
- PO rozdzieliło funkcje prokuratora generalnego, a PiS znowu je łączy – gdzie się podziało to "zajmowanie"?
- Kto założył opozycji kaganie na pysk, zmieniając regulamin posiedzeń – wiadomo
- Kto nie przestrzega Vacatio legis – wiadomo
- Kto podpisuje ustawy po nocach bez konsultacji z żadnymi środowiskami i ekspertami – wiadomo
<i dalej można wstawić jeszcze kupę innych przykładów, których nie chce mi się już wymieniać>
Koronne pytanie – czy jesteś w stanie uzasadnić swoją, ekhm, tezę czymś innym niż gadka ludzi z ławeczki pod blokiem?
w sumie mając większość nie udało im się postawić pana Ziobry przed trybunałem stanu, więc to wiele mówi o ich kompetencjach. Mieć większość i nie potrafić czegoś przegłosować to prawie jak kabaret.
Kabaretem jest twój żenujący niski poziom wiedzy.
Decyzja o postawieniu członka Rady Ministrów przed Trybunałem Stanu zapada, jeśli zagłosuje za nią co najmniej 3/5 (276) posłów.
A zabrakło im bodaj 5 głosów.
Kiedyś narodowcy to byli narodowcy. Teraz większość internetowych narodofcuf przyklaskuje rosyjskiej propagandzie i mam wrażenie, że łatwo mogliby dostać pracę w PiSie czy Rosyjskiej Bojówce Internetowej. #60groszyzawpis
Jak się poczyta niektóre wpisy/dyskusje na necie, to można odnieść wrażenie, że jest ziarno prawdy w tych plotkach, jakoby Putin płacił ludziom za bronienie PiS-u w internetach, no bo to przecież w jego interesie. Lepsze partia Władkowi to już się trafić nie mogła.
W ogóle niezłe hejty na te manifestacje KODowców, którzy, dziwnym trafem, nie zasłaniają swoich twarzy. Była opozycja mogła pochwalić się tylko zasłoniętymi twarzami kiboli.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2016-01-25 14:52:13)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Dokładnie. Wszystko układa się pod Putina. Na rękę jest mu rozbicie Unii i skłócenie jej członków. Jego marzeniem jest podzielona Europa. Dzięki temu będzie mógł sobie podporządkowywać każdy kraj z osobna. Niby PiS taki antyrosyjski, a idealnie wpasowują się w politykę naszego sąsiada. Nie wspominając już o Korwinie i innych chcących zniszczyć Jewropę. Dziwnym zbiegiem okoliczności ruskie trolle atakują tylko zwolenników Unii. Przypadek?
"I spend my time by looking out the window
Ignoring everything that the teacher is saying"
roobalek napisał:"żołnierze PO/Nowoczesnej"
A gdzie się podziało UW? Ktoś nie dopisał na kartce, z której przepisujesz?
UW? Czemu bezsensownie przywołujesz tego trupa?
Skoro to pogrobowcy UW z PO rządząc od 2007 roku stworzyli rzeszę zbędnych/fikcyjnych stołków, a teraz Nowoczesna ich broni, to nie widzę sensu w wyciąganiu trupa UW.
roobalek napisał:Urzędasy boją się je stracić...
Litości. W urzędach nie ma jakichś specjalnych czystek przy zmianie władzy. Wymieniają sobie tylko kierownictwo (i to tych najważniejszych), a to marny promil wszystkich urzędników. W urzędzie to do tej pory spotkasz ludzi, którzy są tam jeszcze od czasów SLD. Łykaj tanią propagandę dalej.
Ty tak serio, czy może chcesz tu ludziom wodę z mózgów zrobić?
Fakt, przy zmianie władzy nikt czystek nie robi, ale już jakiś czas po zmianie władzy, gdy nowe kierownictwo, zorientuje się w strukturze zatrudnienia, to przychodzi "czas na zmiany".
Biorąc pod uwagę "szczodrość" PO w zakresie zatrudnienia w administracji, a przykładem może być tu bilans otwarcia w KP, gdzie dotychczas zatrudnieni pracownicy sami sobie wymyślali obowiązki, te niejednokrotnie dublowały się, nikt nic nie robił, nikt za nic nie odpowiadał, a na odchodnym nasz drogi "bull" hurtem podpisał "pakiet" umów o pracę na czas nieokreślony, to wielce wątpliwym jest, aby nowy gospodarz zmuszony do oszczędności i realnie myślący o rzetelnym gospodarowaniu zechciał utrzymywać "armię nierobów".
I tu czas przychodzi na ludzi "jeszcze z czasów SLD". Tak oni tam są, i tam pozostaną, bo od lat odwalają nadaną im robotę. Przecież nie są "kolesiowym narzutem" z PO.
Dziękuję, ale tej Twojej niezdrowej propagandy nie łyknę.
roobalek napisał:a Tusk głosił, że zredukuje nadmierne zatrudnienie w budżetówce, a tymczasem bardziej je zwiększył)
PiS też zwiększa.
A możesz podać źródło, skąd wziąłeś takie informacje?
Czy może tylko tak sobie chlapnąłeś, aby chlapnąć, bo ludźmi banalnie prosto się manipuluje i zawsze ktoś to łyknie?
Katolickim elektoratem i narodowcami banalnie prosto się manipuluje. Starczy wymyślić im jakiegoś wroga. Urzędnicy, żyderia, UE, kombinacji jest cała masa.
Fakt, w każdej zbiorowości znajdzie się jakiś odsetek, którym można łatwo manipulować, i jak widać z Twoich wypowiedzi są tacy, którym nie trzeba wymyślać wroga, wystarczy podstawić im jakiegoś "chochoła", jak Petru i Nowoczesna, a oni ślepi pójdą za nim gdziekolwiek.
.. ale cała reszta KODowców to po prostu ludzie, którzy nie życzą sobie w Polsce drugich Węgier czy Rosji. Tylko i aż tyle.
Znowu chcesz nader łatwo manipulować czytelnikiem i liczysz, że ktoś się złapie na ten odlot z Rosją?
Wiesz (?), w Rosji przeciwnikom Putina nader często przytrafiają śmiertelne pobicia/postrzały dokonywane przez nieznanych sprawców. Skoro mamy tu drugą Rosję, to wskaż mi może wśród PO/Nowoczesnej jakieś śmiertelne ofiary pobicia/postrzału przez znanych, bądź nieznanych sprawców. Będę niezmiernie wdzięczny, bo jakoś znaleźć nie mogę.
Ale wiesz? Znalazłem przypadek za rządów PO, kiedy to modne było rekomendowane przez Radzia Sikorskiego "dożynanie watachy", wtedy to silnie zmotywowany "bojownik demokracji" wpadł do biura europosła PiS i zastrzelił jego asystenta - dla ciekawych info z tvn24.
To jak z tym straszeniem Rosją, i komu bliżej do niej PO/Nowoczesnej, czy PiSowi?
Mógłbyś też podać co takiego złego dzieje się na Węgrzech, że ci zaKODowani poprostu ludzie nie życzą sobie drugich Węgier? Jakieś konkrety, nie hasełka, kto i komu jaką krzywdę robi?
Kurski jako prezes TVP jasno pokazuje, że mamy tutaj do czynienia z rządami autorytarnymi. Nawet nie trzeba wspierać się całą masą innych przykładów.
To mówisz, że starczy krzyknąć "Kurski", "rządy autorytarne" i wszystko jasne?
Ehhh... propoaganda. propaganda... którz cię łyknie.... ten od prawdy odwyknie.
Jeżeli pluralistyczno-demokratyczne rządy w 2010r wywaliły z mediów wszystkich, dziennikarzy/reporterów/redaktorów podających informacje rzetelnie, a nie tak jakby chciała tego ówczesna władza - i tylko dlatego ich wywalono, to ja już wolę rządy takiego "autorytarnego" Kurskiego, który wywalił z mediów głównych i najbardziej zakłamanych propagandystów-preparatorów informacji, ale (o dziwo) nie wszystkich, bo np. taka znana propagandystka Wielowieyska z GW miała propozycję pracy w TVP, ale sama ją odrzuciła. Czemuż to jeszcze podoba mi się bardziej TVP pod "autorytarnymi rządami" Kurskiego, niż pod rządami dotychczasowej ekipy? A chociazby dlatego, że gościom zaproszonym do studia nie przerywa się w pół zdania, i nie kłóci się z nimi, tylko pozwala na pełną wypowiedź swych poglądów. Kto nie wierzy niech sprawdzi, tu na przykładzie kolegi z GW pani Wielowieyskiej, pana Czuchnowskiego (filmik do obejrzenia).
Dla kontrastu dotychczasowe standardy.
Porównując to co było, z tym co jest, jak na razie wolę jednak te "autokratyczne rządy" Kurskiego.
Tak na marginesie:
Kamiyan3991 napisał:coellus napisał:Kampania wbrew pozorom nie zaczyna się pół roku przed.
No a skąd się Kukiz znalazł pół roku przed? On też jest koło ratunkowe?
No chyba nie pojawił się pół roku przed, skoro mówię, że sama na tym polu zetknęłam się z nim 2 lata temu. I nigdy nie nazwałam go kołem ratunkowym, cały czas podkreślam, że z nim jest inny problem, więc nie wiem, dlaczego na siłę wycierasz sobie tym każdy akapit.
coellus napisał:No chyba nie pojawił się pół roku przed
Nie wiem, nie słyszałem o nim nic przed wyborami prezydenckimi.
Do tej pory nie interesowałem się polityką, ot zbierałem wiadomości, by być na bieżąco z wydarzeniami, i miałem się za totalnego ignoranta politycznego. Ale ja ignorant jakoś wiem, że Kukiz w wyborach 2007 bardzo popierał PO, bo mieli w programie jego sztandarowe "JOWy". Niestety z "JOWów" nici, plus te wszystkie PO-wskie afery, i w efekcie Kukiz zgniewał się na PO i samodzielnie wystartował w wyborach terenowych - został wybrany radnym, i pozostawał nim, aż do wyborów do sejmu anno domini 2015.
Tyle wiem ja, totalny ignorant polityczny. Tylko, co w takim razie można powiedzieć o kimś, kto ciagle rozprawia tu o polityce, a znanego lidera jednej z partii wchodzących do sejmu "zauważył" dopiero przed wyborami prezydenckimi?
Jeżeli wcześniej niż przed wyborami prezydenckimi nie słyszałeś o Kukizie, to wychodzi na to, że nie ma wiekszego sensu rozmawiac z Tobą o polityce, bo sam dajesz świadectwo temu, że nie masz o niej pojęcia i nie wiesz co się w niej dzieje - teraz już nie dziwi Twój pociąg do "chochołów".
Oczywiście, niby odpowiadam tu Tobie, ale to bardziej jest skierowane do potencjalnych czytelników tego teamtu, w stosunku do których zachodzi prawdopodobieństwo, że mogliby zbyt łatwo ulec Twym manipulacjom i propagandzie.
Ostatnio edytowany przez roobalek (2016-01-25 17:43:53)
Mógłbyś też podać co takiego złego dzieje się na Węgrzech, że ci zaKODowani poprostu ludzie nie życzą sobie drugich Węgier? Jakieś konkrety, nie hasełka, kto i komu jaką krzywdę robi?
Miałem Ci odpisać na tego posta, ale widząc ten fragment, stwierdziłem, że to nie ma żadnego sensu.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
- Do października w TK zasiadało 9 sędziów wybranych głosami PiS i pozostali wybrani głosami PO i opozycji – gdzie się podziało "zajmowanie"?
Chciałem sobie przejrzeć jak zmieniał się skład TK na przestrzeni 8 ~ 10 lat, ale nie mogę znaleźć nic godnego uwagi. Coś podrzucisz?
- W TVP za 2 tygodnie wymienili więcej ludzi niż poprzednie rządy za 8 lat (i prezesem TVP nie został wcześniej Niesiołowski, a Kurskiego i ludzi z Republiki przecież mamy) – gdzie się podziało "zajmowanie"?
Jakieś dane że wymienili więcej?
- Nowy rząd zlikwidował formalne wymagania dla kierownictwa, zlikwidował konkursy na stanowiska (teraz ludzie są z nadania/powołania, lol) i założył kaganiec na pysk służbom – gdzie się podziało to "zajmowanie"?
Jak słyszę o konkursach w urzędach to zawszę mi się śmiać chce. Na stanowisko IT w urzędzie miasta "Zaświadczenie o niepełnosprawności, wykształcenie średnie itd." No patrz że kumpel co dostał te robotę akurat świetnie się wpisywał w te wymagania, ogólnie wykształcenie średnie bo obronę zaliczał w późniejszym terminie... Zresztą konkursy konkursami a w tvp na stanowiskach kierowniczych każdy miał coś wspólnego z PO.
- Kto podpisuje ustawy po nocach bez konsultacji z żadnymi środowiskami i ekspertami – wiadomo
Kto chciał sprzedawać lasy państwowe po nocy to już nie pamiętamy...
Możemy się tak licytować w nieskończoność, moim zdaniem marsze KOD więcej szkodzą niż pomagają... Zresztą ludzie myślą że bronią "demokracji", a tak naprawdę bronią starego układu i cudzych interesów (albo stołków). Niech PIS porządzi z rok, zobaczymy co będzie. W końcu ludzie tak zagłosowali w demokratycznych wyborach. Do tego zaczyna mnie z lekka denerwować narzekanie dosłownie na wszystko co zrobi PIS. Jeszcze kto narzeka ? Platforma... szczyt chamstwa.
Ostatnio edytowany przez pyransc (2016-01-25 18:36:32)
123fluxbbfan napisał:Najbardziej śmieszy cyrk w mediach że niby pis jak pzpr, a inne partię wcześniej tak samo zajmowały wszystko i wtedy było to normalne, to takie pluralistyczne że aż żałosne.
A można liczyć na jakieś przykłady, czy zamierzasz opierać swoją tezę na zwykłym "bo tak"? Będę miły i Ci w tym pomogę.
A ja będę niemiły i powiem "sprawdzam" (niczym w Piratach z Karaibów ):
źródło: http://trybunal.gov.pl/o-trybunale/sedziowie-trybunalu/
Aktualny skład Trybunału Konstytucyjnego
Sędziowie orzekający:
Imię i nazwisko Początek kadencji Zakończenie kadencji
Julia Przyłębska 2015.12.09 (nielicz)* 2024.12.09
Piotr Pszczółkowski 2015.12.03 (nielicz)* 2024.12.03
Prof. Leon Kieres 2012.07.23 (PO_1)* 2021.07.23
Prof. Andrzej Wróbel 2011.05.29 (SLD)* 2020.05.29
Prof. Małgorzata Pyziak-Szafnicka 2011.01.05 (PO_2)* 2020.01.05
Prof. Marek Zubik 2010.12.03 (PO_3?)* 2019.12.03
Prof. Piotr Tuleja 2010.12.03 (PO_4)* 2019.12.03
Stanisław Rymar 2010.12.03 (PO_5)* 2019.12.03
Prof. Sławomira Wronkowska-Jaśkiewicz 2010.05.06 (PO_6)* 2019.05.06
Prof. Stanisław Biernat – Wiceprezes 2008.06.26 (PO_7)* 2017.06.26
Prof. Andrzej Rzepliński – Prezes 2007.12.19 (PO_8)* 2016.12.19
Prof. Mirosław Granat 2007.04.27 (LPR/Samoob)* 2016.04.27
Sędziowie w stanie spoczynku
Maria Gintowt-Jankowicz od 6 listopada 2006 (PiS_1?)* do 6 listopada 2015
Wojciech Hermeliński od 6 listopada 2006 (PiS_2?)* do 6 listopada 2015
Marek Kotlinowski od 6 listopada 2006 (LPR)* do 6 listopada 2015
Zbigniew Cieślak od 2 grudnia 2006 (PiS_3?)* do 2 grudnia 2015
Teresa Liszcz od 8 grudnia 2006 (Blok Senat 2001)*
do 8 grudnia 2015
()* - przypis własny, przypisana przynależność polit. na podst. wiki
Z powyższej rozpiski opartej o podane źródła wynika, że do paździenika anno domini 2015, w TK zasiadali sędziowie:
- szt.8 - z PO (1?)
- szt.1 - z SLD
- szt.3 - z PiS?
- szt.1 - z LPR/Samoobrony
- szt.1 - z LPR
- szt.1 - z Blok Senat 2001
Żeby było jasne:
LPR - Liga Polskich Rodzin - to nie był/nie jest PiS
Samoobrona - to nie był/nie jest PiS
Blok Senat 2001 - to nie był/nie jest PiS
Jak widać z powyższego, i ze wzglądu na to, że nie dotarłem do źródeł identyfikujących "korzenie polityczne" 3-ech sędziów,
możemy domniemywać, że do października, PiS w TK mogło mieć nie wiecej niż 3-ech sędziów.,
Natomiast 8-miu sędziów miała, ale PO (zresztą nadal ich tam ma)
Jeśli zastosować uproszczenie, że sędziowie wybrani:
- do czasu wyborów w 2007r to PIS (szt.6)
- po wyborach w 2007r to PO (szt.9)
to nadal nijak nie wychodzi aby PIS miał 9-ciu sędziów.
Skoro rzekłem "sprawdzam", to teraz mogę powiedzieć (jak w Piratach z Karaibów), i powiem Ci Panie Kamiyan3991 "żeś ŁGARZ i łżesz jak pies"
Ostatnio edytowany przez roobalek (2016-01-26 09:15:45)
Tak właśnie myślałem... 7 posłów PO + 1 PSL, 7 opozycji w tym 1 SLD.
Teraz by bylo 6 poslow PIS na 9 opozycji.
Wersja z przed "zamachu na demokracje" ustalana przez PO to 3? sędziów PIS, 1 SLD, 1 PSL i 10 PO.
Ostatnio edytowany przez pyransc (2016-01-26 01:51:06)
Do października w TK zasiadało 9 sędziów wybranych głosami PiS i pozostali wybrani głosami PO i opozycji – gdzie się podziało "zajmowanie"? - Fake po miała i nadal ma większość w trybunale, dzięki @up za rozpiskę, bo inaczej musiałbym to sam wkleić.
W TVP za 2 tygodnie wymienili więcej ludzi niż poprzednie rządy za 8 lat (i prezesem TVP nie został wcześniej Niesiołowski, a Kurskiego i ludzi z Republiki przecież mamy) – gdzie się podziało "zajmowanie"? - jedni robili to stopniowo i po cichu a drudzy czyli pis na chama i bez oporów, jaka różnica jak efekt ten sam, czy oczekujesz że będę bronił pisu, skoro go nie popieram.
Nowy rząd zlikwidował formalne wymagania dla kierownictwa, zlikwidował konkursy na stanowiska (teraz ludzie są z nadania/powołania, lol) i założył kaganiec na pysk służbom – gdzie się podziało to "zajmowanie"? Jesteś naiwny, same taśmy prezesa niku z burym pokazują jak to wygląda w realu, konkursy na papierze a wygrany wiadomy przed większością konkursów, sprawdź spółki rolnicze i psl to się robi zabawne.
Kto nie przestrzega Vacatio legis - pis and po - tak skracali ten czas dla kilku uchwał
Kto podpisuje ustawy po nocach bez konsultacji z żadnymi środowiskami i ekspertami – wiadomo - pis and po - ofe, obniżenie wieku emerytalnego, sześciolatki itd.
PO rozdzieliło funkcje prokuratora generalnego, a PiS znowu je łączy – gdzie się podziało to "zajmowanie"? - problem w tym że nic to nie dało, a połączenie raczej też nic nie da, czy może być gorzej hmm, zobaczymy.
Kto założył opozycji kaganie na pysk, zmieniając regulamin posiedzeń – Czego się spodziewałeś po pisie, stylu z kampanii wyborczej.
Kabaretem są te twoje wywody, myślisz a gość pisze bzdury obalę je, a tu proszę statystyki i fakty jednak nie są po mojej stronie, i jeszcze pewnie śmiałeś pomyśleć że jestem wyborczą pisu, nie każdy kto krytykuje po, kod, nowoczesną, pis itd. jest z pisu, zapamiętaj to.
I najważniejsze jak zjechałem wszystkie partię to jakim cudem wpadłeś że mogę popierać pis, gdzie tu logika?
Masz bany na kilkunastu stronach w sieci i jak widać nie bez powodu.
Ostatnio edytowany przez 123fluxbbfan (2016-01-26 10:43:43)
Błędy są po to by iść do przodu, determinacja to twoja siła.
To teraz patrzcie jak niedługo napisze, że te dane są wyssane z palca, bo nie podały ich PO z TVN-em lub jakiś podrzędny bloger.
Jestem słodki jak miód, człowiek - ciacho; genetyczny cud! xD
Ale mnie zdrzaźnili tymi 20 bańkami dla Rydzyka... chciałem im dać trochę czasu i mały kredyt zaufania, ale chyba szybko go wyczerpią.
Ostatnio edytowany przez pyransc (2016-01-29 18:19:27)
Jak w końcu jest z tym? Wczoraj czytałem, że zrezygnowali z tego, dziś, że dają.
Proste pytanie. Dają, czy nie dają?
Jak w końcu jest z tym? Wczoraj czytałem, że zrezygnowali z tego, dziś, że dają.
Proste pytanie. Dają, czy nie dają?
Niby nie dają... Bo to pomyłka była.(wg mediuf)
Ja się pytam co z obniżeniem stawki VAT oraz podatku dochodowego. W czterech literach mam TK, a w szczególności 500zł na bachora. Jak ludzi będzie stać, to zaczną robić dzieciaki, a tak wspomogą tylko nierobów, alkoholików i inne degeneracje społeczne. Chciałbym, żeby państwo przestało mnie okradać z MOICH pieniędzy. Widać, w jaki target wyborów celuje PiS, stara się dogodzić marginesowi społecznemu i katolom.
Pozdrawiam i mam nadzieję, że rządy PiS nie zmuszą mnie do zamknięcia działalności i spieprzania za granicę. O ile PO nie kombinowało i nie cudowała nie wiadomo z czym, to te "pojeby" z PiSu tak mieszają, że na narzędziach BOSCH i Makita profesjonalnych jest kilku procentowy wzrost ceny, bo złotówka traci jak szalona. Podobnie ma się z materiałami/produktami, które nie są produkowane w Polsce. Na dzień dzisiejszy 1€ to prawie 4,45zł, a 1$ to 4,05zł. Dziękuje PiS, uszczęśliwiasz mnie tak mocno...
Ja się pytam co z obniżeniem stawki VAT oraz podatku dochodowego. W czterech literach mam TK, a w szczególności 500zł na bachora. Jak ludzi będzie stać, to zaczną robić dzieciaki, a tak wspomogą tylko nierobów, alkoholików i inne degeneracje społeczne. Chciałbym, żeby państwo przestało mnie okradać z MOICH pieniędzy. Widać, w jaki target wyborów celuje PiS, stara się dogodzić marginesowi społecznemu i katolom.
Pozdrawiam i mam nadzieję, że rządy PiS nie zmuszą mnie do zamknięcia działalności i spieprzania za granicę. O ile PO nie kombinowało i nie cudowała nie wiadomo z czym, to te "pojeby" z PiSu tak mieszają, że na narzędziach BOSCH i Makita profesjonalnych jest kilku procentowy wzrost ceny, bo złotówka traci jak szalona. Podobnie ma się z materiałami/produktami, które nie są produkowane w Polsce. Na dzień dzisiejszy 1€ to prawie 4,45zł, a 1$ to 4,05zł. Dziękuje PiS, uszczęśliwiasz mnie tak mocno...
Jeżeli chodzi o złotówkę to tu dużo pomaga opozycja...
Co do kasy dla Rydzyka to wczoraj czytałem że się wycofują, dzisiaj popołudniu że przepychają poprawkę przez senat, a teraz że "to był błąd i wycofują poprawkę..." i żeby było śmieszniej to wszystko na jednym portalu. Znając życie jak jest takie zamieszanie to coś kombinują żeby jednak to przepchnąć cichaczem.
Ostatnio edytowany przez pyransc (2016-01-29 21:03:54)
()* - przypis własny, przypisana przynależność polit. na podst. wiki
Nie lubię wtrącać się we flame wary polityczne i obrzucanie się przez każdą ze stron, ale mnie autentycznie zaciekawiłeś.
Masz dostępne jakieś informacje, że sędziowie "przynależą politycznie" do wskazanych partii? Czy wnioskujesz to po prostu na podstawie tego, kto akurat miał większość w parlamencie (tutaj brak mi PSLu przy PO)?
Btw. ktoś ma dostęp do wyników głosowań, żeby zobaczyć rozkład głosów podczas wyborów poszczególnych sędziów - nie potrafię tego coś sam znaleźć.
Masz dostępne jakieś informacje, że sędziowie "przynależą politycznie" do wskazanych partii? Czy wnioskujesz to po prostu na podstawie tego, kto akurat miał większość w parlamencie (tutaj brak mi PSLu przy PO)?
Sędziowie nie przynależą politycznie do żadnej partii (nie licząc politruków PiS). To jest bzdura fanów teorii spiskowych (aka narodowców), którym w głowie się nie mieści, że można zajmować poważne stanowisko bez znajomości. Sędzia musi być apolityczny i nie ma w zasadzie nawet, jak go ruszyć, bo kadencja trwa 9 lat. Zresztą ciężko o jakiekolwiek "haki" na tychże sędziów, bo oni nie są jakoś związani z polityką, a tym bardziej poszczególnymi partiami. Starczy spojrzeć na orzeczenia – bodajże odrzucili ponad 40 ustaw PO.
Poza tym pisałem o składzie do października (kiedy były wybory), no, może nie licząc różnic rzędu 1-2 miesięcy (a ślubowania i tak nie przyjęto). Już po samej Wiki masz tam 6 sędziów wybranych za kadencji PiS, a łącznie było bodajże 8-9, bo kolejnych 2-3 miało też wsparcie od opozycji (potem poszukam wyników głosowań, bo nie mam teraz za bardzo czasu).
Btw, taka ciekawostka, jak zerkniesz w skład – praktycznie każdy sędzia ma tytuł profesora/doktora z wyjątkiem tych nowych właśnie politruków PiS (ledwo magister albo i nie).
manipulacjom i propagandzie
W chwili obejmowania władzy przez PO byli tam praktycznie sami sędziowie SLD i PiS. Dlaczego zatem PO nie majstrowało przy Trybunale? Szach i mat, lemingu. Poza tym bardzo lubisz słowa "manipulacja" i "propaganda". Powtarzasz je jak katarynka.
Na resztę odpowiem kiedyś tam, bo teraz robię projekt i nie chce mi się elaboratu pisać. A niestety na głupotki w tym temacie nie da się odpowiedzieć w trzech zdaniach.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2016-02-06 15:30:55)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Sędziowie nie przynależą politycznie do żadnej partii (nie licząc politruków PiS). To jest bzdura fanów teorii spiskowych (aka narodowców), którym w głowie się nie mieści, że można zajmować poważne stanowisko bez znajomości. Sędzia musi być apolityczny i nie ma w zasadzie nawet, jak go ruszyć, bo kadencja trwa 9 lat. Zresztą ciężko o jakiekolwiek "haki" na tychże sędziów, bo oni nie są jakoś związani z polityką, a tym bardziej poszczególnymi partiami. Starczy spojrzeć na orzeczenia – bodajże odrzucili ponad 40 ustaw PO.
Poza tym pisałem o składzie do października (kiedy były wybory), no, może nie licząc różnic rzędu 1-2 miesięcy (a ślubowania i tak nie przyjęto). Już po samej Wiki masz tam 6 sędziów wybranych za kadencji PiS, a łącznie było bodajże 8-9, bo kolejnych 2-3 miało też wsparcie od opozycji (potem poszukam wyników głosowań, bo nie mam teraz za bardzo czasu).
1) Zarzucasz innym sączenie jadu, ale sam go wszędzie wciskasz...
2) Sędzia jest tak apolityczny jak to, że jesteś obiektywny. Czyli wcale. (Może na najniższych szczeblach się tacy znajdą.) - Akurat mam zajęcia z jednym z takich b. sędziów, gdzie był naciskany na orzeczenie takiego a nie innego wyroków. Taka tam ciekawostka, którą pewnie zmyśliłem, bo "jestem zwolennikiem teorii spiskowych".
Na resztę odpowiem kiedyś tam, bo teraz robię projekt i nie chce mi się elaboratu pisać. A niestety na głupotki w tym temacie nie da się odpowiedzieć w trzech zdaniach.
Zrób przysługę i nie pisz nic tutaj wcale. Ciągle tylko jad i twoje paranoje. Ile można.
Ostatnio edytowany przez Eftar (2016-02-06 15:56:46)
No to czekam na wyjaśnienie, jak można naciskać sędziego, który:
1) Nie brał czynnego udziału w polityce, więc nic na niego nie mają.
2) Ma 9-letnią kadencję bez możliwości reelekcji.
3) Zarabia więcej niż posłowie.
4) Ma tytuł naukowy profesora, więc nie jest byle leszczem z okręgówki.
5) Dotychczasowe orzeczenia jednoznacznie wskazują, że stronniczość TK to bzdurny wymysł narodowców i Rosji.
Taka tam ciekawostka, którą pewnie zmyśliłem.
Pewnie tak, bo zasłyszane info. Chociaż pewnie na niższych (włącz myślenie) szczeblach mogą się jakieś cyrki dziać, ale bardziej jako wyjątek niż reguła. To, że znasz jeden wypadek i uogólniasz go na całą populację, tylko źle świadczy o twojej inteligencji (a może to po prostu zerowe pojęcie o statystyce czy takiej części matematyki jak logika – polecam poczytać sobie o implikacjach i równoważnościach). Chociaż to akurat typowy błąd internetowych znawców. Nie potrafią odróżnić pojedynczego przypadku od całości.
Ciągle tylko jad i twoje paranoje. Ile można.
Przecież to Ty najwięcej się rzucasz (w zasadzie nie robisz nic ponad obrażanie mojej osoby), więc w czym widzisz problem? Byłaby kultura z obu stron, to i złośliwości by nie było. Tu nawet nie ma warunków do normalnej dyskusji, bo nawiedzeni ludzie powtarzają "propaganda/manipulacja" co trzy zdania jak mantrę. Albo praktykują "wklejki".
Aha, obniżenie ratingu i spadek wartości złotówki w gigantycznym tempie to też tylko "moja paranoja"? Takie są fakty (szach i mat, lemingu). I nawet Niemcy już sobie w TV jaja robią, że u nas komuna. W sumie zabawne te filmiki, ale to taki śmiech przez łzy. A najgorzej to teraz coś kupić, bo złotówka pewnie jeszcze bardziej poleci. Inwestorzy też się od nas odwracają (boją się inwestować ze względu na niestabilną politycznie sytuację w Polsce). Niedługo może się też zdarzyć, że w weekend nie zatankujemy na stacji. Heh, nie ma to jak "dobre zmiany PiS".
Na razie to tyle, bo na więcej nie mam czasu. Projekt sam się nie zrobi.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2016-02-06 16:19:12)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Zasłyszane info. No tak, profesor, który psioczy na aktualny stan polityki zmyśla. Dodatkowo żaden sędzia do tuska nie dzwonił, zapomniałem.
Ja uogólniam, leming, ćwierćinteligent. Uogólnia pan kamiyan, osoba oświecona, z trzecim okiem na czole.
Gdy rzucałem mięsem to rzucałem, ale w twoją stronę. I najwięcej to rzucasz ty, lemingi, pisurki prawie w kazdym poście.
Wspominasz niemców i ich zdanie o "polskiej komunie", ale zapominasz kto kontrolował informacje o napastowaniu kobiet. Ironiczne.
Twierdzisz, ze nie ma warunków do dyskusji? To dlaczego ciągle ją napędzasz? (pytanie retoryczne) Podobnie jest w temacie zonlajnami.
I na koniec chciałem kamiyana przeprosić i panów Skarżypytów za to, że mam inne zdanie. PO i Nowoczesna uratujcie mnie...!
P.S.
Powodzenia w prowadzeniu monologu.
Ostatnio edytowany przez Eftar (2016-02-06 17:34:09)