Nie jesteś zalogowany.
A ktoś nie robił? Sporo zależało też od składu. Chociaż m.3.3.w słynęło z dość liberalnych tłumaczeń, o czym sami pisali (chyba nawet kiedyś slymsc się odwoływał do tego wpisu w temacie o tłumaczeniach).
Tak naprawdę u nich jest spora rotacja, bo taki Futsuu czy kokujin robili tłumaczenia dla około 5 grup.
ile pracy wkładają w suby
1) Weź skrypt CR.
2) Włóż w to "pracę".
3) Profit.
Welp, kogo obchodzą fansuby, które nawet tłumaczów nie mają.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2016-02-17 21:54:19)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Wiesz, Kamiyanie, zabawne, że wypowiadasz się, jakbyś od co najmniej dziesięciu lat w angielskim fansubbingu siedział, a przyznawałeś się przecież, że jeszcze całkiem niedawno oglądałeś na onlajnach. Hipokryta.
Welp, kogo obchodzą fansuby, które nawet tłumaczów nie mają.
Ciekawe, skąd w takim razie oryginalne tłumaczenie do Śnieżki, bo Funi to był taki rak, że próby TLC kończyły się na przepisywaniu każdego zdania od nowa.
Ostatnio edytowany przez Areki-chan (2016-02-17 21:55:33)
Śledzę tę scenę od 2 lat, nie od 2 miesięcy. Obawiam się, że mogę na ten temat powiedzieć znacznie więcej niż ty. Ot, po prostu. A pana F kojarzę już od czasów tej żałosnej dramy z Kaylith.
Ciekawe, skąd w takim razie oryginalne tłumaczenie do Śnieżki.
Łał, umiecie sami przetłumaczyć 1 serię na 5 albo i 10. Jestem pod wrażeniem.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2016-02-17 21:57:42)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
A co do Dimensiona, spytaj pierwszą lepszą osobę, to Ci powie, że już lepiej oglądać Funi niż to, co DDY z tym zrobiło.
A co DDY z tym zrobiło? Chciałbym wiedzieć, serio. Może wyrazisz własne zdanie o tym?
Areki-chan napisał:A co do Dimensiona, spytaj pierwszą lepszą osobę, to Ci powie, że już lepiej oglądać Funi niż to, co DDY z tym zrobiło.
A co DDY z tym zrobiło? Chciałbym wiedzieć, serio. Może wyrazisz własne zdanie o tym?
Spokojnie, niedługo to będzie na Twitterze. Och, albo i nie, bo musieli ukryć swoje twity. Straszne.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Śledzę tę scenę od 2 lat, nie od 2 miesięcy. Obawiam się, że mogę na ten temat powiedzieć znacznie więcej niż ty. Ot, po prostu.
Ale nie od środka. A z zewnątrz jest tak wiele bzdur wypisywanych, że aż nie wiem, skąd się to wszystko bierze. Jak chociażby cała drama z Senketsu opisana na Crymore - stek bzdur, śledziłam ją na bieżąco wśród ludzi, którzy w tym uczestniczyli. Wiem, jak to naprawdę wyglądało.
Łał, umiecie sami przetłumaczyć 1 serię na 5 albo i 10. Jestem pod wrażeniem.
A po co tłumaczyć na nowo coś, co jest dobre i tylko wymaga sprawdzenia i korekty?
Sacredus napisał:Bardziej ślepego wyznawcy od dawna nie widziałem. Nawet pytałaś się go na własnym kanale czy wlepić mi bana. Litości. W sumie nawet cieszę się, żę tam już nie zaglądam, bo patrzenie jak włazisz mu w 4 litery przestało być zabawne po paru dniach. Ty nie masz w ogóle własnego zdania, o wszystko się go pytasz i traktujesz jego zdanie jak
Mam ci przypomnieć jak wyglądała sytuacja z Dimension W kiedy tylko ty i on chcieliście robić z FFF (chociaż pojazd po DDY i wychwalanie swojej marnej grupki mógł sobie darować skoro gjm nie prezentuje łagodnie mówiąc najwyższego poziomu)? I kto miał rację? Fyurie czy reszta ekipy? Gdzie te napisy?Mógłbyś nie przekręcać faktów? To Fyurie poprosił, by Cię zbanować, a nie ja jego. Pytam Fyurie o wszystko, bo jest najszybszym i najlepszym źródłem informacji.
A co do Dimensiona, spytaj pierwszą lepszą osobę, to Ci powie, że już lepiej oglądać Funi niż to, co DDY z tym zrobiło.
I co ma do tego GJM? Fyurie nigdy nie zachwala swojej grupy, bo sam twierdzi, że nie jest obiektywny.
Według mnie jednak GJM prezentuje naprawdę wysoki poziom, widziałam, ile pracy wkładają w suby i jak bardzo się starają, żeby wszystko było idealnie.
I znowu się zaczyna... przestań łgać w żywe oczy. Grupa na poziomie gg ma wysoki poziom? Litości. To ten sam "meeeh" poziom jaki reprezentuje sobą Chihito. Pewnie mam się spytać kogoś z gjm bo oni jedyni godni, co? Czemu mam się pytać? Ja mam własne zdanie. Widziałem suby obu grup (już pomijając, że FFF nigdy pewnie nie wyda 2ep) i stwierdzam, że zdecydowanie wole DDY. A gjm ma poziom co najwyżej Chihiro czy nie istniejącego już gg.
I co ma do tego GJM? Fyurie nigdy nie zachwala swojej grupy, bo sam twierdzi, że nie jest obiektywny.
Mam szukać logów? "aj am a lider of besto englisz fansubo gup". Tak wcale się nie wywyższał, jednocześnie plując na DDY czy Heroine... Jest tak święty, że deszcz, który na niego pada zmienia się w wodę święconą.
Kamiyan3991 napisał:Śledzę tę scenę od 2 lat, nie od 2 miesięcy. Obawiam się, że mogę na ten temat powiedzieć znacznie więcej niż ty. Ot, po prostu.
Ale nie od środka. A z zewnątrz jest tak wiele bzdur wypisywanych, że aż nie wiem, skąd się to wszystko bierze. Jak chociażby cała drama z Senketsu opisana na Crymore - stek bzdur, śledziłam ją na bieżąco wśród ludzi, którzy w tym uczestniczyli. Wiem, jak to naprawdę wyglądało
Tak, tak. Oczywiście. Ciekawe kto ci o tym powiedział... Nie musisz odpisywać, przecież z góry to wiadomo.
Ostatnio edytowany przez Sacredus (2016-02-17 22:03:57)
A z zewnątrz jest tak wiele bzdur wypisywanych, że aż nie wiem, skąd się to wszystko bierze.
Tak, wszyscy wiemy, że kartel nyaa nie istnieje. To tylko głupie plotki. iks de
Pewnie z tego powodu Vivid zawsze ma A+ (pamięta ktoś reckę Serafina?). Kolorek prawdę ci powie. iksde
A po co tłumaczyć na nowo coś, co jest dobre i tylko wymaga sprawdzenia i korekty?
No jak jest dobre, to chyba nie trzeba wcale, co nie? Welp, jankesów i tak nie obchodzą fansuby. Wszystko leci z Horribla.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2016-02-17 22:03:48)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
I znowu się zaczyna... przestań łgać w żywe oczy. Grupa na poziomie gg ma wysoki poziom? Litości. To ten sam "meeeh" poziom jaki reprezentuje sobą Chihito. Pewnie mam się spytać kogoś z gjm bo oni jedyni godni, co? Czemu mam się pytać? Ja mam własne zdanie. Widziałem suby obu grup (już pomijając, że FFF nigdy pewnie nie wyda 2ep) i stwierdzam, że zdecydowanie wole DDY. A gjm ma poziom co najwyżej Chihiro czy nie istniejącego już gg.
Porównujesz GJM do Chihiro? Serio?
Proszę Cię, Dimensionem w FFF zajmuje się jeden z najlepszych korektorów, który ma też swoją grupę eraser i robi kawał dobrej roboty także przy BokuMachi.
Naprawdę mam ściągnąć obie wersje (a najlepiej jeszcze Funi) i pokazać, dlaczego FFF jest lepsze? Dlaczego DDY jest gorsze nawet od Funi? W porządku, poświęcę na to niedzielę, jeśli tak Wam bardzo zależy.
Ciekawe kto ci o tym powiedział... Nie musisz odpisywać, przecież z góry to wiadomo.
Czytanie ze zrozumieniem się kłania:
stek bzdur, śledziłam ją na bieżąco wśród ludzi, którzy w tym uczestniczyli. Wiem, jak to naprawdę wyglądało.
Nikt nic mi nie musiał mówić.
Ostatnio edytowany przez Areki-chan (2016-02-17 22:08:39)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Sacredus napisał:I znowu się zaczyna... przestań łgać w żywe oczy. Grupa na poziomie gg ma wysoki poziom? Litości. To ten sam "meeeh" poziom jaki reprezentuje sobą Chihito. Pewnie mam się spytać kogoś z gjm bo oni jedyni godni, co? Czemu mam się pytać? Ja mam własne zdanie. Widziałem suby obu grup (już pomijając, że FFF nigdy pewnie nie wyda 2ep) i stwierdzam, że zdecydowanie wole DDY. A gjm ma poziom co najwyżej Chihiro czy nie istniejącego już gg.
Porównujesz GJM do Chihiro? Serio?
Proszę Cię, Dimensionem w FFF zajmuje się jeden z najlepszych korektorów, który ma też swoją grupę eraser i robi kawał dobrej roboty także przy BokuMachi.
Naprawdę mam ściągnąć obie wersje (a najlepiej jeszcze Funi) i pokazać, dlaczego FFF jest lepsze? Dlaczego DDY jest gorsze nawet od Funi? W porządku, poświęcę na to niedzielę, jeśli tak Wam bardzo zależy.
Ale wklej logi z irca, jak ci furyie dyktuje ci co masz napisać. I tak, GJM jest co najwyżej na poziomie Chihiro - dosłowne tłumaczenia bez cienia polotu.
Sacredus napisał:Ciekawe kto ci o tym powiedział... Nie musisz odpisywać, przecież z góry to wiadomo.
Czytanie ze zrozumieniem się kłania:
Areki-chan napisał:stek bzdur, śledziłam ją na bieżąco wśród ludzi, którzy w tym uczestniczyli. Wiem, jak to naprawdę wyglądało.
Nikt nic mi nie musiał mówić.
Litości. Śledzić dramę siedząc na 2 kanałąch irca: gjm i twoim (na którym i tak rządzą goście z gjm). Tak, twoja wiedza może zmienić całe nasze postrzeganie świata suberskiego.
Ostatnio edytowany przez Sacredus (2016-02-17 22:12:47)
Ale pamiętacie czego dotyczy ten temat prawda?
Miała być drama, to jest. A że o czym innym... Robi to w sumie jakąś różnicę?
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Na ANSI po prostu musi być drama, nieważne w jakim temacie :v
Ale pamiętacie czego dotyczy ten temat prawda?
Zauważ, że to Areki (znowu) zaczęła dramę.
[21:14:48] <~Areki> And then somehow the topic of the drama changed to "Crymore is the best way to see which translations are good"
[21:15:01] <+Fyurie> Crymore doesn't do TLs though
[21:15:04] <+Fyurie> so
[21:15:12] <+Fyurie> they realise that, right
[21:15:20] <+Fyurie> Dark_Sage can't say a word about translation
[21:15:33] <~Areki> Kamiyan says something about kokujin being the best TL ever and that he writes on Crymore too
[21:15:44] <+Fyurie> kokujin hasn't posted anything in ages
[21:16:04] <~Areki> Well, now Sacredus and other Kamiyan followers are saying that GJM isn't good at all
[21:16:20] <~Areki> And that they can clearly see that DDY is better than FFF for Dimension
[21:16:29] <+Fyurie> lol
[21:16:45] <~Areki> Sacredus compared GJM to Chihiro
[21:16:50] <+Fyurie> LOL
[21:17:14] <~Areki> Yeah, I'm literally dying laughing here
[21:18:20] <+Fyurie> priceless
Ostatnio edytowany przez Sacredus (2016-02-17 22:29:13)
Man, you guys live for this, don't you? :')
Bo kartel nyaa wie lepiej? Niech jeszcze herkz orzeka o jakości.
herkza zostaw w spokoju. To już stary troll
Whenever you find yourself on the side of the majority, it is time to pause and reflect.
Kamiyan3991 napisał:Bo kartel nyaa wie lepiej? Niech jeszcze herkz orzeka o jakości.
herkza zostaw w spokoju. To już stary troll
Rocznikowo może i stary, co nie zmienia faktu, że pisze tak, jakby miał 15 lat. No i jego fochy na nyaa to większa dziecinada niż komentarze u nas.
Aye.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2016-02-17 22:34:37)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
There is no such thing as bad drama.
Jestem słodki jak miód, człowiek - ciacho; genetyczny cud! xD